Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Έσπειραν φόβο, θα θερίσουν θύελλες...

 Η Αυγή online..


Χρήστου Δημήτρης

Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση. Μπα! Δεν το ξέραμε! Ευχαριστούμε για την υπενθύμιση. Μήπως όμως η χώρα, αυτή η χώρα, που βρίσκεται στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης, χρειάζεται και πολιτικούς ηγέτες με πρόγραμμα, ιδέες και βούληση, ικανούς να την οδηγήσουν στην έξοδο από αυτό το κολαστήριο; Ασφαλώς, θα μας απαντήσουν, μόνο που η κυβέρνηση που προκύπτει είναι σχεδόν όμοια με το σωτήριο σχήμα Παπαδήμου, που ψήφισε το δεύτερο Μνημόνιο, που είναι χειρότερο από το πρώτο, όπως έλεγε τότε με στόμφο ο αντιμνημονιακός Σαμαράς.
ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ (ας μη γελιόμαστε) σχήμα που προκύπτει, ακόμα και με τη συμμετοχή της ΔΗΜ.ΑΡ., ελάχιστα πράγματα μπορεί να καταφέρει για να αποτρέψει την καταστροφή και την εκποίηση της χώρας στους πιστωτές. Η Ν.Δ. δεν είναι πλέον ένα σοβαρό αστικό κόμμα και στο πολιτικό της προσωπικό κυριαρχούν οι αμερικανικής κοπής ρεπουμπλικάνοι νεοφιλελεύθεροι με τους οπορτουνιστές της Ακροδεξιάς. Ο προεκλογικός λόγος του κ. Σαμαρά δεν ανέδειξε καμιά από τις πραγματικές προτεραιότητες που έχει ανάγκη η κοινωνία και η οικονομία. Δεν υπάρχει η παραμικρή ιδέα εθνικής πολιτικής και η μοναδική ελπίδα ανάκαμψης επαφίεται στη διάθεση των πιστωτών να επενδύσουν στην Ελλάδα, αγοράζοντας μισοτιμής, με αντάλλαγμα χαμηλής αμοιβής και προστιθέμενης αξίας θέσεις εργασίας.
ΣΤΗ ΔΗΜ.ΑΡ. που νομίζουν πως έχουν σχέδια εθνικής ανάπτυξης, τουλάχιστον στο οικονομικό επίπεδο, κυριαρχούν οι κρυφο-νεοφιλελεύθερες απόψεις. Δεν ξέρω πόσο θα καταφέρουν να επηρεάσουν τις εξελίξεις σε θετικότερη κατεύθυνση. Αυτό μένει να το δούμε στην πράξη. Απλώς θέλω να θυμίσω σε όλους πως χωρίς αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου και κυρίως του ανθρώπινου δυναμικού για παραγωγή εθνικού πλούτου, ελάχιστα πράγματα θα αλλάξουν στη ζωή των Ελλήνων πολιτών. Ας μην ξεχνάνε πως τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έλαβαν θετική ψήφο. Από τον φόβο των μεγάλων ηλικιών, που τρομοκράτησαν τροφοδοτήθηκαν με το δεύτερο κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, να είναι μακράν πρώτος στις κατεξοχήν παραγωγικές ηλικίες μέχρι τα 55 έτη. Χωρίς τις δυνάμεις του παρόντος και του μέλλοντος και πολύ περισσότερο ενάντιά τους, δεν μπορείς να ενώσεις τους Έλληνες, δεν μπορείς να πας μακριά.
ΔΙΑΒΑΣΑ χθες πως ο κ. Σαμαράς θα δώσει μάχη -είπε- για την επαναδιαπραγμάτευση με “κλειδί” τη διετή επιμήκυνση του Μνημονίου. Τρομερό! Αυτό που πίεζαν οι τροϊκανοί τον Βενιζέλο και ο οποίος αρνήθηκε τα 5 έτη για προσωπικούς πολιτικούς λόγους, θα πάει να διεκδικήσει με μάχη (!) ο Αντώνης Σαμαράς. Ελπίζω να μη διεκδικήσει μερίδιο δόξας και ο Φώτης Κουβέλης. Με λίγα λόγια, αυτό που πάει να γίνει δεν βγαίνει με τίποτα. Και δεν βγαίνει όχι πρωτίστως με ευθύνη των άκαμπτων Ευρωπαίων. Δεν βγαίνει διότι το μόνο εργαλείο που διαθέτουν αυτοί που κυβερνούν είναι το νεοφιλελεύθερο μοντέλο. Η κοινωνική έκρηξη, με αυτές τις πολιτικές και τους ίδιους -ενόχους- πολιτικούς, είναι αναπόφευκτη. Είναι φυσιολογική αντίδραση εκατομμυρίων απελπισμένων ανθρώπων.
ΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΜΕ με τον πραγματικό νικητή των εκλογών, τον ΣΥΡΙΖΑ. Η διαδρομή και ο αγώνας που έδωσε κόντρα σ' όλους προκάλεσε παγκόσμιο θαυμασμό. Τώρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα. Η οργανωτική ανασυγκρότηση με προδιαγραφές κόμματος εξουσίας, η κατάθεση ολοκληρωμένων προγραμματικών θέσεων και δεσμεύσεων ανάπτυξης, η δημοκρατική του λειτουργία, η εντολή στον λαό και κυρίως σε όλον αυτόν τον κόσμο που τον τίμησε με την ψήφο του να ασκεί καθημερινό έλεγχο στη δράση του, είναι τα κλειδιά της επόμενης πολιτικής αναμέτρησης, εκείνης που θα τον φέρει σε θέση διακυβέρνησης. Και η επόμενη μάχη δεν θα αργήσει να δοθεί.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ζωή στο ενυδρείο τέλειωσε. Όλοι έχουμε πέσει στη θάλασσα και ο ρόλος μας είναι να σώσουμε την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό. Στο όνομά του ασκούμε πολιτική και πρέπει να το εννοούμε για ό,τι αποφασίζουμε και ό,τι λέμε.

d.xristou@avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων