Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται ως τραγωδία

Red NoteBook...
Της Έλσας Παπαγεωργίου

Είμαι βαθιά σοκαρισμένη, κι όπως χιλιάδες κόσμου που επέστρψαν απο τη χθεσινή συγκέντρωση, μοιράζομαι το αίσθημα ματαίωσης, απογοήτευσης και βαθιάς πίκρας. Αντί οι άνθρωποι σήμερα να γυρίζουν στις δουλειές τους με το κεφάλι ψηλά, μετά από δύο μέρες που σύσσωμη η ελληνική κοινωνία βγήκε τους δρόμους, το κεφάλι με δυσκολία στέκεται στους ωμους, ενώ δυσκολεύεται να παρει στροφές αισιοδοξίας και να αναπαραστήσει ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον.

Η αντιπαράθεση σχετικά με το ποιος φέρει την ευθύνη για το θάνατο του Δημήτρη Κοτσαρίδη -είχε όνομα ο άνθρωπος, όπως όνομα έχουν όλοι οι νεκροί- το μόνο αποτέλεσμα που έχει είναι να αναπαράγει την παράνοια και τη βαθιά παρακμή που συμπυκνώνουν τα γεγονότα των οποίων μάρτυρες γίναμε χθές το μεσημέρι.

Ενάμιση χρόνο πήρε στον ελληνικό λαό να ξαναβγεί στο δρόμο μετά τους τρεις νεκρούς της Μαρφίν. Όχι τυχαία. Κι ήμουν μεταξύ αυτών που πίστευαν και πιστεύουν ότι η Μαρφίν έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο στην ακινητοποίηση της κοινωνίας. Το συλλογικό ασυνείδητο αυτου του λαού, άσχετα αν ο καθένας ξεχωριστά εντάσσεται στους "βαθιά πολιτικοποιημένους" ή οχι, είναι σφραγισμένο από εικόνες μαζικών διαδηλώσεων που καταλήγουν σε νεκρούς. Αυτά τα βιώματα δεν εξαφανίζονται εύκολα από την μνήμη, παρά τη δύναμη της αλλοτρίωσης, του καταναλωτισμού και της ψευδαίσθησης ενός ιστορικού συμβιβασμού.

Οι άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν, δεν θέλουν να βλέπουν να σκοτώνονται άνθρωποι όταν κατεβαίνουν στο δρόμο. Αυτή τη θέληση για ζωή τη συμμερίζομαι απολύτως.

Ενάμισι χρόνο κι εκατοντάδες μέτρα πήρε στην κοινωνία (την οποία βουλιάζουν όχι μόνο στη μιζέρια, αλλά και σε μια ιδιαίτερη κοινωνικοπολιτική παθολογία που έκανε χθες επεισοδιακή εμφάνιση) για να δηλώσει παρούσα, ενεργή και αφυπνισμένη.

Η ιστορία μας δαγκώνει πάλι το σβέρκο


Όχι, το σκηνικό της αντιπαράθεσης δεν μας ήταν πρωτόγνωρο. Όσοι και όσες συμμετείχαμε τα τελευταία είκοσι χρόνια στον εορτασμό του Πολυτεχνείου ή σε οποιοδήποτε μαζικό κίνημα, έχουμε πάρει την πικρή γεύση. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά ποτέ με τον ίδιο τρόπο, έλεγε ο μουσάτος. Επαναλαμβάνεται ως φάρσα ή ως τραγωδία. Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για φάρσα σήμερα.

Την ώρα που διακυβεύεται, όχι το μέλλον του ελληνικού λαού (γιατί αυτό διακυβεύεται χρόνια τώρα, κι ας μη θέλανε να το βλέπουν κάποιοι), αλλά οι προϋποθέσεις για μια πραγματική αντίσταση που γεννάει ελπίδες μέσα στο ζόφο, κάποιοι αποφασίζουν ότι είναι η σωστή στιγμή να χτυπηθούν με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ γιατί "καπελώνουν και αστυνομεύουν το κίνημα".

Εγώ λέω ότι αν κάθε φορά στις επιδείξεις δύναμης του ΚΚΕ συνέβαιναν οι μισές συγκρούσεις απ΄ όσες έγιναν χθες, δεν θα είχε μείνει μέχρι σήμερα ούτε ρουθούνι.

Και ρουθούνι δεν θα μείνει τελικά. Όχι όμως στο πεδίο της ταξικής σύγκρουσης. Όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους "επιταχυντές της συνείδησης" και υπερασπιστές των απανταχού θυμάτων του σταλινισμού, την έχουν γραμμένη στα παλιά τους τα παπούτσια αυτή την τελευταία.

Εντέλει, ποιο ήταν το διακύβευμα; Ηταν το κίνημα, η βουλή, οι τροτσκιστές; Το ότι έχουμε τις μολότοφ έτοιμες, κι αφού δεν μπορούμε να τις ρίξουμε στα ΜΑΤ, θα επιτεθούμε στα ΚΝΑΤ; Στο όνομα ποιανού; Την ώρα που όλοι βρίσκονται στο δρόμο, ποιος χρειάζεται "εκπροσώπηση"; Αν το θέμα που απασχολούσε της μεγάλη μάζα της διαδήλωσης ήταν η παρουσία του ΚΚΕ μπροστά από τη βουλή, δεν θα έπρεπε να κάνει η ίδια κάτι για αυτό; Ή μήπως τελικά το κίνημα είναι "συμβιβασμένο" και χρειάζεται κάποιους να κάνουν στη θέση του αυτό που το ίδιο δεν μπορεί να κάνει;

Και ποιος έχει δικαίωμα στο όνομα του κινήματος, να κάνει χρήση βομβών μολότωφ μέσα σε πλήθος ανθρώπων; Δεν είναι αυτή η συνθήκη από μόνη της εξαιρετικά επικύνδυνη για την ανθρώπινη ζωή; Δεν είναι η ανθρώπινη ζωή αγαθό που πρέπει να διασφαλίζεται ; Ή τελικά, για κάποιους, αυτό το αγαθό έχει λιγότερη σημασία μπροστά στο ζήτημα της ηγεμονίας;

Το μεταμοντερνο σκηνικό της αφρικανικού τύπου εμφύλιας σύρραξης, ενώ οι ιμπεριαλιστές παρελαύνουν πάνω σε πτώματα, δεν μπορεί παρά να προκαλεί αηδία και βαθιά ντροπή. Η υιοθέτηση μιλιταριστικών μέσων για μια αντιπαράθεση που εξελίσσεται στο εσωτερικό μιας μαζικής κινητοποίησης θυμίζει κάτι από το πως τσακίστηκε το κίνημα απελευθέρωσης στη Λατινική Αμερική. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε στον Τρίτο κόσμο.

Η ιστορία και οι τραγωδίες του εργατικού κινήματος και της αριστεράς έγιναν κουρελόχαρτα για να σκουπίζουν κάποιοι τις "ακαθαρσίες" που έχουν στα κεφάλια τους.

Κάτι τελευταίο: Ο θυμός, στη μακρά διάρκεια, είναι αίσθημα που λειτουργεί οργανωτικά. Το μίσος, αντίθετα, είναι παραλυτικό. Όσοι, την ώρα που η κοινωνία πάει να εκφράσει το θυμό της, αποφασίζουν να παίξουν το χαρτί του μίσους, θα διαλύσουν ό,τι υπάρχει γύρω τους. Κι αυτό είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

Οι γάιδαροι και ο αχυρώνας...

alterthess ...
Νίκος Νικήσιανης
Τελικά, σε ποιον ανήκει το κίνημα και η Πλατεία Συντάγματος; Στο ΚΚΕ ή στην αναρχία; Πώς θα αποφασιστεί; Θα τις παίζουν σε κάθε πανεπιστήμιο και θα μαζέψει το σκόρ μια ανεξάρτητη αρχή για να αποφανθεί ή θα δώσουν ραντεβού για μια τελική μάχη στην επόμενη διαδήλωση (του Πολυτεχνείου πχ, χτύπα ξύλο);
Και εντάξει δε λέω, είναι και οι δύο μεγάλες δυνάμεις του κινήματος, αλλά οι «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις» που συμβαίνει να μην ανήκουμε ούτε στο «λαό» που προστάτευε η περιφρούρηση του ΚΚΕ, ούτε στο «λαό» που εξέφραζε με το ζόρι η «εμπροσθοφυλακή» των αναρχικών, τι να κάνουμε; Να διαλέξουμε προστάτες;
Θα δυσκολευτούμε, γιατί μοιάζουν πολύ. Ευτυχώς δηλαδή που προχτές κρατούσανε παλούκια με διαφορετικά χρώματα, γιατί αλλιώς με τα κράνη δεν τους ξεχωρίζεις. Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε; Γιατί το ερώτημα πια, την επόμενη ημέρα, είναι τι σκατά να κάνουμε. Εντάξει, όλοι οι λογικοί άνθρωποι έχουν μάλλον συμφωνήσει ότι ήταν απαράδεκτο να προσπαθεί το ΚΚΕ να κάνει πριβέ διαδήλωση στο Σύνταγμα και έχουμε επίσης συμφωνήσει ότι ήταν δολοφονική η επίθεση των μπάχαλων. Έχουμε μοιράσει τις ευθύνες, τις ιεραρχήσαμε, αλλά αυτό δεν μας επιτρέπει να νιώθουμε καλύτερα για αυτό που έγινε.
Αν αυτοί δεν καταλαβαίνουν με τίποτα τι κακό κάνουν στο κίνημα, να πάρουμε και όλοι οι υπόλοιποι, ο καθένας με την ομάδα του, ένα σετ παλούκια και ένα σκασμό κοτρώνια και να τις παίζουμε όλοι μαζί, για να τους κάνουμε να σταματήσουν; Αν πιστεύουμε και ότι και από τις δύο πλευρές κυριαρχεί ο κρετινισμός, ο μιλιταρισμός, η υποκατάσταση και το καπέλωμα, αν πιστεύουμε ότι η απόφαση του ΚΚΕ να υπερασπιστεί με τη βία την αποκλειστικότητα του Συντάγματος και η διαρκή στάση των μπάχαλων να επικαθορίζουν με τη βία το τι γίνεται σε κάθε διαδήλωση είναι αμφότερες αντικοινωνικές και αντικινηματικές μέθοδοι, πώς τις αντιμετωπίζουμε στην πράξη;
Δυστυχώς λοιπόν, μάλλον δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε. Όλα τα κοινωνικά κινήματα έχουν από τη φύση τους τόσες πολλές αντιφάσεις που δεν μπορούμε να τις λύσουμε και να τα κάνουμε να μοιάζουν με το ζόρι σε αυτό που φανταζόμαστε εμείς ως ένα «σωστό κίνημα». Αυτό ακριβώς προσπάθησε να κάνει και το ΚΚΕ και το αναρχικό μπλόκ προχθές, ο καθένας με τον τρόπο του. Το ΚΚΕ πιστεύει ότι οι διαδηλώσεις σε αυτή τη φάση πρέπει να είναι ειρηνικές, να μην γίνει κάνενα ντου στη βουλή, να μη συγκρούονται με την αστυνομία (και ίσως, ακόμα περισσότερο, να συντάσσονται –τηλεοπτικά τουλάχιστον- με τη το ίδιο το ΚΚΕ). Οι αναρχικοί που την πέσαν στην περιφρούρηση πιστεύαν χοντρικά ακριβώς τα αντίθετα. Και έτσι, και οι δύο πλευρές κατέβηκαν προετοιμασμένες για πόλεμο μέχρις εσχάτων (αν και οι εσχατιές της βίας είναι σίγουρα πολύ πιο πέρα για αυτούς που πετάξανε μπουκάλια σε άλλους διαδηλωτές).
Όλες, μα όλες, ανεξαιρέτως οι υπόλοιπες κοινωνικές και πολιτικές τάσεις του κινήματος, σοφά ποιούσες, δεν υιοθέτησαν καμία από τις δύο στάσεις. Μπορεί να αγανακτήσαμε, να τσακωνόμασταν μεταξύ μας από το θυμό και την ένταση, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα άλλο. Τι σημαίνει αυτό όμως; Ότι αν το ΚΚΕ σου απαγορεύει το δικαιώμα στη διαδήλωση για να κάνει τη κομματική του φιέστα για παράδειγμα, εσύ πρέπει να κάνεις την πάπια και να το υπομένεις;
Για να μιλάμε ευθέως, ναι. Η στάση αυτή επιβάλλεται από το ύστατο κριτήριο, που είναι η αποτελεσματικότητα του κινήματος απέναντι στο κράτος. Αν έχουμε αυτό στο μυαλό, και όχι την προάσπιση της κομματικής μας γραμμής (είτε αυτή είναι του ΚΚΕ, είτε της αναρχίας είτε οποιουδήποτε, μικρή σημασία έχει) θα μας φαινόταν αδιανόητο όχι μόνο να πετάμε μολότωφ ο ένας στον άλλο (αυτό είναι άλλης τάξης ζήτημα), αλλά ακόμα και να πιανόμασταν στα χέρια μπροστά στη Βουλή.
Θα λέγαμε δηλαδή απλά, δεν γαμιέται. Οπως ακριβώς είπε η τεράστια πλειοψηφία της διαδήλωσης, που ουδόλως εκφραζόταν από την «περιφρούρηση» ή την «εμπροσθοφυλακή», ο,τι και να φαντασιωνόταν και οι δυο πλευρές. Θα κράζαμε, θα γκρινιάζαμε, θα πιέζαμε με διαπραγματεύσεις και ο,τι άλλο μπορούσαμε, και θα περιμέναμε στο τέλος να βγάλει την κωλοομιλία της η Αλέκα για να φύγουν οι αλυσίδες του ΠΑΜΕ και να πάμε και εμείς στη Βουλή (ότι περίπου έγινε, σε μικροκλίμακα βέβαια, και στη Θεσσαλονίκη, αφού εδώ ευτυχώς δεν εμφανίστηκαν οι αυτόκλητοι εκφραστές της λαϊκής οργής, οι οποίοι είχαν κουραστεί από τα χθεσινά σπασίματα και τους καυγάδες με τους υπόλοιπους διαδηλωτές).
Και έτσι, αντί να συζητάμε για τις δολοφονικές συγκρούσεις που προκάλεσαν μερικές εκατοντάδες ζορό, θα συζητούσαμε για τις διαδηλώσεις μερικών εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων.
Βέβαια, είναι πιθανό ότι μέχρι να υποχωρήσει κάποτε το ΠΑΜΕ θα αναγκαζόταν οι υπόλοιποι να πορευτούν μακρύα από τη Βουλή. Σίγουρα κακό, αλλά όχι και τραγικό. Άλλωστε δεν υπήρχε μάλλον ούτε και σχέδιο, ούτε και η απαιτούμενη μαζικότητα για να γίνει την Πέμπτη το τελικό ντου, που θα έλεγε και η Αλέκα, και να τα καθαρίζαμε όλα (αν υπήρχε και το εμπόδιζε το ΠΑΜΕ, θα είχε γίνει απλούστατα μετά την αποχώρησή του). Ή μπορεί επίσης να αποχωρούσε όντως το ΠΑΜΕ, να έφταναν οι υπόλοιποι στη Βουλή και να ξεκινούσαν οι μπάχαλοι από μόνοι τους ένα γρήγορο πόλεμο με την Αστυνομία, η οποία θα εκκένωνε άμεσα την πλατεία (όπως και έγινε τελικά άλλωστε).
Και τα δυο σενάρια δεν είναι ευχάριστα. Δεν συγκρίνονται όμως με αυτό που έγινε. Για αυτό, δυστυχώς, θα χρειαστεί να υποφέρουμε υπομονετικά ακόμα και πρακτικές που μας φαίνονται ηλίθιες, αντικινηματικές, καπελωτικές ή ο,τι άλλο. Δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθούμε να τις αντιμετωπίζουμε, ακόμα και με τη βία αν μπορούμε και χρειάζεται, χωρίς αυτό να κινδυνεύει να διαλύσει ολόκληρη πορεία. Ο κόσμος ξέρει, μακάρι οι οργανώσεις, όποιες και να είναι αυτές, άτυπες ή τυπικές, να τον εμπιστευόταν λίγο παραπάνω και να προσπαθούσαν να τον εκφράσουν λίγο λιγότερο.
Και το τελευταίο: οι αναρχικοί που επιτέθηκαν στο ΚΚΕ, του προσέφεραν τεράστια υπηρεσία. Σε τέτοιο βαθμό, που όπως θα έλεγε και η Αλέκα, λειτουργήσαν αντικειμενικά σαν πράκτορες του κόμματος. Πιεσμένη εδώ και μήνες από πολλούς απλούς διαδηλωτές που αντιδρούν όλο και περισσότερο στις χωριστές, κομματικές πορείες, η ηγεσία του κόμματος επιστράτευε αιωνίως το χαρτί της «περιφρούρησης» και της ασφάλειας απέναντι στους «κουκουλοφόρους», για τους οποίους ορκιζόταν ότι εχθρός τους δεν είναι το κράτος, αλλά το «λαϊκό κίνημα».
Χθες, ωστόσο, η ηγεσία αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να μείνει στο Σύνταγμα. Υπήρχε πια ο κίνδυνος να γίνει στην πράξη κοινή συγκέντρωση και ο κόσμος να γουστάρει. Άντε μετά να τον μαζέψεις ξανά στις χωριστές πορείες. Αν ο κόσμος έμενε στο Σύνταγμα και η Αστυνομία επιχειρούσε, με ή χωρίς αφορμή που όπως έδειξε δεν τη χρειάζεται πια, εκκένωση, άντε μετά να πείσεις ότι τα επεισόδια τα προκαλούν οι «κουκουλοφόροι» και η αστυνομία δεν επιτίθεται ποτέ στο ΚΚΕ γιατί φοβάται. Αναγκάστηκε λοιπόν να στήσει την τεράστια επιχείρησης περιφρούρησης της συγκέντρωσής του για να μην επιτρέψει σε κανένα να πλησιάσει. Μια τέτοια επιλογή όμως και εξέθετε το ΚΚΕ ακόμα περισσότερο, και ήταν επίφοβη να σπάσει στην πράξη, μέσα από την απλή κίνηση των ανθρώπων. Πόσο εύκολο θα ήταν να περιφρουρεί όλη την ημέρα ή να πάρει τον κόσμο του και να φύγει;
Ευτυχώς όμως για τον Περισσό, ήρθε ως από μηχανής θέος η επίθεση και τους έσωσε. Είχαν πια κάθε λόγο να πάρουν τον κόσμο τους και να φύγουν. Επιβέβαιώσε επίσης όλα τα προηγούμενα κομματικά στερεότυπα: οι «κουκουλοφόροι» είναι εχθροί του λαϊκού κινήματος (και μπορεί να είναι και παρακρατικοί ή ο,τι άλλο θες), αν πάμε σε κοινές πορείες θα μας χτυπάνε (και μετά -εξαιτίας τους- θα μας χτυπάει και η αστυνομία). Όποιοι τολμούσαν να μιλήσουν για κοινές πορείες μέσα στο ΚΚΕ θα το βουλώσουν ξανά για πολύ καιρό. Όλα τα πράγματα μπήκαν ξανά στη θέση τους και η Αλέκα χρωστά μια μεγάλη ανθοδέσμη με πολλά κόκκινα γαρύφαλλα σε όλους τους εμπνευστές –και ακόμα περισσότερο- τους υπερασπιστές της χθεσινής επίθεσης.

μην το γελάς, μωρό μου ...

Οξύ ...
Mόλις το είδα, θυμήθηκα όλους τους „εθνικούς προστάτες“ μας.

Μαντέψτε ποιοι προορίζονται για το ρόλο της … εκδιδόμενης.
Ω, ναι!
Όχι πως έχω κάτι ενάντια στη συμπαθή τάξη των εκδιδομένων γυναικών. Ίσα ίσα, που θεωρώ ότι επιτελούν κοινωνικό έργο: φανταστείτε πόσους βιασμούς και πόση ψυχασθένεια αποτρέπουν μέσω της υπηρεσίας που παρέχουν.
Απλά, όπως με κάθε επάγγελμα, είναι προτιμότερο να το έχεις επιλέξει και όχι να σε ωθούν σε αυτό παρά τη θέλησή σου, οι εθνικοί και διεθνείς „νταβατζήδες“ [με την προεξέχουσα θέση μεταξύ τους, να ανήκει στις τράπεζες]. Διότι όταν προκύπτει αυτό, μιλάμε πλέον για σωματεμπορία, εμπόριο [λευκής] σαρκός κλπ.
Αντιλαμβάνεστε, η διαφορά είναι τεράστια. Κι όση πρέζα κι αν μας „σπρώχνουν“ μέσω της τηλεόρασης, όση „ανακούφιση“ κι αν διαχέεται όποτε παίρνουμε την επόμενη „δόση“ μας, πάλι δεν γλυκαίνει η κατάσταση.
Η „βιώσιμη λύση“ που προωθούν για το χρέος, σημαίνει αβίωτο βίο, όπως πολύ ρεαλιστικά παρατήρησε ένας χρήστης του twitter.
Δεν ξέρω εάν το έχετε ξαναδιαπράξει, εάν νοιώσατε ποτέ „πουτανάκι“ στη δουλειά σας … ίσως ναι. Αυτή τη φορά όμως, οι συνθήκες θα είναι πιο άγριες. Ετοιμαστείτε για σκληρό και πολυετές πήδημα. Ετοιμαστείτε για να ξαναζήσετε την περίοδο μετά τον εμφύλιο.

Δυστυχώς, φοβάμαι ότι θα ζήσουμε και τον εμφύλιο … και η συμπεριφορά του ΚΚΕ την Πέμπτη, δεν μου αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας. Φαίνεται ότι αποφάσισαν να περιχαρακωθούν, για ακόμα μία φορά, εκτός κοινωνίας και εκτός πραγματικότητας.
Τα πρώτα θύματα θα είναι οι μετανάστες [θα στοχοποιηθούν ως ο "κοινός εχθρός", ο εύκολος στόχος, όπως ήταν οι Εβραίοι της Γερμανίας του 1930+] και αμέσως μετά, σειρά θα πάρουν άλλες ομάδες.
Στη ναζιστική Γερμανία εξολοθρεύτηκαν μαζικά οι τσιγγάνοι [όλων των λαών τους οποίους είχαν κατακτήσει], οι ομοφυλόφιλοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες [στο πλαίσιο της ευγονικής], οι δηλωμένοι αριστεροί, όλοι οι „μαυριδεροί“ που έκαναν το σφάλμα να βρεθούν στη Γερμανία εκείνη την εποχή κ.ο.κ.
Βεβαίως, όλοι αυτοί δεν είχαν ποτέ κανένα Hollywood πίσω τους για να μας ενημερώσει για την γενοκτονία που τελέστηκε σε βάρος τους. Δεν είχαν lobby να προωθήσει ως έγκλημα την „άρνηση του [δικού τους] ολοκαυτώματος“. Κι έτσι κατάντησαν ανθυποαστερίσκος της Ιστορίας, τον οποίο κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να αναφέρει.
Για να επιστρέψω όμως στο αρχικό θέμα: σε μία εμπόλεμη κατάσταση – διότι, μην έχετε αυταπάτες, αυτό που ζούμε, δεν είναι περίοδος „ειρήνης“ – λένε πως έχεις την υποχρέωση να χρησιμοποιήσεις όλα τα μέσα. Εάν δεν σας αρκεί το ρομαντικό „all is fair in love and war“ … δείτε πώς μεταχειρίζονται τη συνθήκη της Γενεύης αυτοί που θέλουν να ηγηθούν του δυτικού πολιτισμού και διδαχθείτε κάτι.
Το τί, δεν θα σας το υποδείξω εγώ: ο καθένας προσλαμβάνει διδάγματα ανάλογα με την ικανότητα αντίληψης και επεξεργασίας που διαθέτει. From each according to their ability, to each according to their need όπως θα έλεγε και ο θείος Κάρολος.

Παιχνίδι με τη φωτιά...

kathimerini.gr ...
Του Σταυρου Λυγερου
Το χθεσινό σκηνικό στο Σύνταγμα είχε μια πρωτοτυπία. Εδώ και πολλά χρόνια το λεγόμενο μαύρο μπλοκ διαλύει τις μεγάλες διαδηλώσεις, μετατρέποντάς τις με τη δράση του σε μια δική του σύγκρουση με τα ΜΑΤ. Αυτή τη φορά οι συγκρούσεις ήταν ανάμεσα στους κουκουλοφόρους και στο μπλοκ του ΚΚΕ. Μέχρι τώρα, το ΚΚΕ απέφευγε επιμελώς να εμπλακεί σε τέτοια επεισόδια. Γι’ αυτό και φρόντιζε οι πορείες του να μη συμπίπτουν με τον χώρο πιθανών επεισοδίων. Η επιλογή των κομμουνιστών διαδηλωτών να παραμείνουν και να διατηρήσουν τον έλεγχο στο Σύνταγμα συνιστά αλλαγή στάσης, δεδομένου ότι είχαν συνείδηση ότι θα προέκυπταν συγκρούσεις. Προφανώς, η αλλαγή αυτή δεν είναι τυχαία. Ο Περισσός μάλλον φοβήθηκε μήπως στο εύφλεκτο περιβάλλον της διάχυτης κοινωνικής οργής πυροδοτηθεί κάποια έκρηξη και χαθεί πλήρως ο έλεγχος.
Κατά πάσα πιθανότητα, το μαύρο μπλοκ είναι διαβρωμένο, αλλά οι κουκουλοφόροι δεν είναι ένα είδος παρακρατικών που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία. Γι’ αυτήν την κατηγορία νέων, η σύγκρουση με τα ΜΑΤ είναι λόγος ύπαρξης. Δεν πρόκειται για ιδεολόγους. Πρόκειται για αγέλες νεαρών που έλκονται από την αισθητική της καταστροφής, που έχουν μεταλλαχθεί σε τεχνικούς της βίας. Χωρίς πολιτική πλατφόρμα, χωρίς ιδεολογικούς περιορισμούς, είναι απρόσωποι, dark, ριψοκίνδυνοι, καταστροφείς, σκληροί στις μάχες του δρόμου και με διάθεση να βεβηλώσουν τα «ιερά και τα όσια». Με άλλα λόγια, έχουν όλες τις προδιαγραφές και γι’ αυτό κάνουν καριέρα αναμφισβήτητων πρωταγωνιστών στη διψασμένη για θέαμα τηλεοπτική δημοκρατία μας. Με τη δράση τους κλέβουν την παράσταση και κατ’ αυτόν τον τρόπο επικαλύπτουν το μήνυμα των διαδηλώσεων.
Τα προηγούμενα χρόνια, οι κουκουλοφόροι δρούσαν σε ένα ευσταθές πολιτικό και κοινωνικό τοπίο. Γι’ αυτό και το μόνο που κατάφερναν ήταν σποραδικές παρενθέσεις επεισοδίων και καταστροφών. Σήμερα, όμως, το τοπίο είναι ασταθές και εύφλεκτο. Γι’ αυτό και στο πλαίσιο μεγάλων διαδηλώσεων διαμαρτυρίας, όπως η χθεσινή και η προχθεσινή, το μαύρο μπλοκ ενδέχεται να λειτουργήσει αντικειμενικά σαν πυροκροτητής για την ανάφλεξη του συσσωρευμένου και συμπιεσμένου δυναμικού της κοινωνικής οργής. Μόνο τυφλοί από τον φανατισμό δεν βλέπουν ότι η χώρα βρίσκεται με το ένα πόδι στο κενό και στο επίπεδο της δημόσιας τάξης. Το έργο που παίζεται κάθε λίγους μήνες με τα νέα πακέτα μέτρων δεν είναι μόνο από οικονομικής απόψεως αδιέξοδο και από κοινωνικής απόψεως καταστροφικό. Είναι ταυτοχρόνως και παιχνίδι με τη φωτιά. Το γεγονός ότι χθες είχαμε μόνο ένα νεκρό ήταν ζήτημα τύχης. Ακόμα και μέλη της παραπαίουσας κυβέρνησης ομολογούν ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Περι Πλουτου ...

του Ρουσσου Βρανα απο τα ΝΕΑ...
Την ώρα...
... που η Αμερική και η Ευρώπη σαρώνονται από διαδηλώσεις κατά του χρέους με το οποίο φόρτωσαν τις χώρες οι τραπεζίτες, η επιστήμη έρχεται να επιβεβαιώσει τους χειρότερους φόβους των διαδηλωτών. Μεγάλη έρευνα που έγινε σε 43.000 υπερεθνικές επιχειρήσεις απέδειξε πως ένας μικρός όμιλος από αυτές, κυρίως τράπεζες, κρατά στα χέρια του ένα δυσανάλογα μεγάλο κομμάτι της παγκόσμιας οικονομίας.
Η ιδέα...
... πως μια χούφτα τραπεζίτες ελέγχουν ένα μεγάλο κομμάτι της παγκόσμιας οικονομίας σίγουρα δεν είναι κάτι καινούργιο για τους ανθρώπους που διαδηλώνουν στη Νέα Υόρκη και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ομως, για πρώτη φορά, τρεις αναλυτές σύνθετων συστημάτων από το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης έρχονται να επιβεβαιώσουν επιστημονικά και εμπειρικά πως πράγματι υπάρχει ένα τέτοιο δίκτυο ισχύος. Από μια βάση δεδομένων που περιλάμβανε 37 εκατομμύρια μεγάλες επιχειρήσεις από όλον τον κόσμο, ξεχώρισαν 43.000 από αυτές και μελέτησαν το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους. Ετσι κατέληξαν σε 1.318, που καθεμιά τους είχε διαπλεκόμενες σχέσεις ιδιοκτησίας με άλλες 20 επιχειρήσεις κατά μέσον όρο. Μολονότι αυτές οι 1.318 επιχειρήσεις είχαν λειτουργικά έσοδα που αντιστοιχούσαν στο 20% των παγκόσμιων λειτουργικών εσόδων, είχαν στην κατοχή τους την πλειοψηφία των μετοχών των μεγαλύτερων βιομηχανικών εταιρειών - της πραγματικής οικονομίας - που αντιστοιχούσαν στο 60% των παγκόσμιων εσόδων. Οταν μάλιστα οι τρεις επιστήμονες προχώρησαν την έρευνά τους παρακάτω, ανακάλυψαν «ένα ακόμη πιο κλειστό δίκτυο 147 μεγάλων υπερεθνικών επιχειρήσεων, με στενές διασυνδέσεις μεταξύ τους, που ήλεγχαν το 40% όλων των υπόλοιπων επιχειρήσεων», όπως δήλωσε στο περιοδικό «Νιου Σάιεντιστ» ο Τζέιμς Γκλαντφέλντερ, ένας από αυτούς τους επιστήμονες. Οι περισσότερες από αυτές τις 147 επιχειρήσεις ήταν τράπεζες. Και ανάμεσά τους ξεχώριζαν οι «συνήθεις ύποπτες»: Barclays Bank, JP Morgan Chase και Goldman Sachs.
Η συσσώρευση...
... του πλούτου σε λίγα χέρια είναι μια φυσική συνέπεια του οικονομικού συστήματος στο οποίο ζούμε. Ομως, όπως διαπιστώσαμε όλοι το 2008, λέει ο Γκλαντφέλντερ, αυτή η συγκέντρωση προκαλεί αστάθεια: όταν ξεσπάσει κρίση σε ένα μέρος του συστήματος, εύκολα μεταδίδεται παντού. Γι' αυτό θεωρεί απαραίτητη τη θέσπιση μιας διεθνούς νομοθεσίας κατά των τραστ, που σήμερα υπάρχει μόνο σε εθνικό επίπεδο, ώστε να περιοριστεί η διαπλοκή των μεγάλων υπερεθνικών επιχειρήσεων. Είναι αυτό ακριβώς που ζητούν και οι διαδηλωτές που έχουν καταλάβει τη Γουόλ Στριτ. Τα ευρήματα της έρευνας επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό τους ότι το 1% των πλουσιότερων ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου των εθνών (στη γραφική απεικόνιση αποτυπώνεται το παγκόσμιο δίκτυο των υπερεθνικών επιχειρήσεων, με κόκκινο οι πιο διαπλεκόμενες και με διαφορετικό μέγεθος ανάλογα με τα έσοδά τους).
Το ζήτημα...
... είναι πόση είναι η πολιτική ισχύς αυτών των 147 επιχειρήσεων, που άλλοτε ανταγωνίζονται η μία την άλλη και άλλοτε συνασπίζονται για τα κοινά τους συμφέροντα. Το γεγονός ότι οι πολιτικές ηγεσίες αποφεύγουν να περιστείλουν τις μονοπωλιακές δραστηριότητές τους αποτελεί αποχρώσα ένδειξη για τη συνενοχή τους.

Ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί....

Ελληνοφρένεια (ον δε νετ)...
Ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί, της καταστροφής, της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της γενικευμένης μαυρίλας που απλώνουν βασανιστικά πάνω από την χώρα. Αυτουργοί, της κλοπής της περιουσίας του τόπου, του ξεπουλήματος μοναδικών θησαυρών, κερδοφόρων οργανισμών.

Φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του ξηλώματος αυτών των ελάχιστων δικαιωμάτων που είχαν απομείνει, για την προστασία της δουλειάς, του ανέργου, του αδύναμου, της μητρότητας, του ανήμπορου.

Φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί, της γενικευμένης ανασφάλειας, κατάθλιψης, της βαριάς συννεφιάς που φέρνουν στον τόπο.

Φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί, αδίστακτοι εγκληματίες, κατά των ηλικιωμένων συνταξιούχων, που με ιταμό τρόπο τόλμησαν να κόψουν το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, από τα γεροντάκια, με την σύνταξη των 450 ευρώ!!!.

Φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί, έμπνευσης, θέσπισης και επιβολής φόρων, φόρων, φόρων, φόρων και άλλων φόρων.

Φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της απόλυτης ελευθερίας που εξασφαλίζουν σε κάθε λογής λαμόγια, κολλητούς, φοροφυγάδες, μεγαλοκαρχαρίες, να κατακλέβουν τα δημόσια ταμεία, με χαριστικές φοροαπαλλαγές και φοροκλοπές.

Ηθικοί αυτουργοί της καταδίκης ενός λαού σε ισόβια φυλάκιση, ανέχειας και δυστυχίας.
Φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί, ενός πρωτοφανούς κύματος αυταρχισμού, και διατήρησης, ενός συρφετού ύποπτων και σκοτεινών μηχανισμών, με κουκούλα ή χωρίς.

Ηθικοί αυτουργοί, του θανάτου, ενός μεροκαματιάρη οικοδόμου, μαχητή διαδηλωτή, για καλύτερη και δικαιότερη ζωή. Ενός πατέρα δύο κοριτσιών, ενός ακόμη άνεργου εργάτη.

Αυτοί οι ηθικοί αυτουργοί, επικίνδυνοι και σάπιοι, με τις κατάπτυστες πράξεις και τις αποτρόπαιες αποφάσεις τους, έχουν ήδη μετατραπεί, σε ηθικούς αυτουργούς του δικού τους οριστικού τέλους.

Και αυτό, είναι «η πρώτη στον ορίζοντα, κόκκινη λαμπερή φωτοβολίδα».

Καλό δρόμο.

Θύμιος Κ.

H ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΤΟ ΚΚΕ, ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΘΕΝ «ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ» ΧΩΡΟΣ!

ΙΣΚΡΑ...

Η επίθεση των «προβοκατόρων» κουκουλοφόρων και μη στα μπλοκ του ΠΑΜΕ, που είχαν «περικυκλώσει» τη Βουλή την Πέμπτη (20/10/2011), οι βολές (με μπρος-πίσω) της Α. Παπαρήγα κατά του ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5» αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ (!) και ο νεκρός (στην ουσία δολοφονημένος) του ΠΑΜΕ, προκάλεσαν πλήθος συζητήσεων και αντιπαραθέσεων στην Αριστερά και ευρύτερα.
Η iskra θα επιχειρήσει να μπει σε αυτή την αντιπαράθεση, προβαίνοντας στις εξής παρατηρήσεις:
Πρώτη παρατήρηση: Η iskra από την προηγούμενη ημέρα, πολύ πριν τη σύγκρουση ΠΑΜΕ – «αντιεξουσιαστών», είχε καταγγείλει ως «παρακρατικούς» προβοκάτορες τους δήθεν αντιεξουσιαστές, οι οποίοι με την τυφλή βία και τις τυφλές επιθέσεις τους προσέφεραν προσχήματα στην τρομοκρατική επιχείρηση χημικού πολέμου κυβέρνησης και ΜΑΤ για τη διάλυση της πραγματικά μεγαλειώδους πορείας.
Δεύτερη παρατήρηση: Η iskra εδώ και μέρες, μόνο αυτή, είχε χαιρετήσει ως θετική την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ να «περικυκλώσει» (μερικώς) τη Βουλή, ανεξάρτητα αν αυτή υπάκουε ή όχι σε κάποιες επικοινωνιακές σκοπιμότητες.
Η iskra είχε θεωρήσει θετικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά το ΠΑΜΕ αποφάσισε να παραμείνει στο Σύνταγμα και είχε τονίσει πολύ έγκαιρα ότι για να καταστεί αποτελεσματική η «περικύκλωση» θα έπρεπε να στηριχτεί στο συντονισμό και τη συνεργασία όλων των αριστερών δυνάμεων (βλ. σχετικό σημείωμα εδώ)! Δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε όσο θα έπρεπε από την πλευρά του ΠΑΜΕ – ΚΚΕ !
Τρίτη παρατήρηση: Τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη η απεργία, οι συγκεντρώσεις και οι πορείες υπήρξαν μεγαλειώδεις και πρωτοφανείς για την μεταπολεμική περίοδο της χώρας.
Ιδιαίτερα την Πέμπτη η «περικύκλωση» του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα έσμιξε στην πράξη με τα μπλοκ των άλλων συνδικαλιστικών και πολιτικών παρατάξεων της Αριστεράς, δίνοντας για πρώτη φορά την εικόνα μιας πολύ μεγάλης ενωτικής συγκέντρωσης των αριστερών δυνάμεων. Ένα νέο μεγάλο μήνυμα άρχιζε να προκύπτει από το Σύνταγμα «ενοχλητικότατο» για όσους επωφελούνται από μια Αριστερά διαιρεμένη και σπαρασσόμενη!
Τέταρτη παρατήρηση: Δυστυχώς αυτή η ελπιδοφόρα εξέλιξη στην πράξη δεν κράτησε για πολύ.
Πολύ γρήγορα, εντελώς αναίτια, όπως σχεδόν πάντα πράττουν, οι «αγωνιστές» του λεγόμενου «αντιεξουσιαστικού» χώρου, ξεκίνησαν μια απρόκλητη και εγκληματική μετωπική επίθεση εναντίον των «μπλοκ» του ΠΑΜΕ, η οποία συνεχίζετο επί ώρες με ρίψεις μολότωφ, πετρών, καδρονιών κλπ.
Για άλλη μια φορά ο χώρος αυτός επιβεβαίωσε ότι κυριαρχείται από «προβοκατόρικα» παρακρατικά άτομα και «απολίτικους χούλιγκανς», τα οποία κινούνται με τις λογικές της τυφλής δολοφονικής βίας, σαν αυτήν που οδήγησε στο φρικτό θάνατο τρεις εργαζόμενους στη Marfin.
Στην περίπτωση των επιθέσεων αυτού του «χώρου» εναντίον του ΠΑΜΕ ξεγυμνώθηκε πλήρως, χωρίς κανένα δήθεν αντιεξουσιαστικό άλλοθι, ο βρώμικος παρακρατικός και προβοκατόρικος ρόλος αυτών των ομάδων!
Πέμπτη παρατήρηση: Είναι δυστύχημα ότι η ηγεσία του ΚΚΕ, βρήκε πάτημα σε κάποια μη εύστοχα σχόλια του ραδιοσταθμού «Κόκκινο» για να προβεί σε συνολικές επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες αν και «διορθώθηκαν» κάπως με την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στη Βουλή, δεν έπαψαν να είναι άδικες!
Ακόμα χειρότερα, υπήρξε η εικόνα ορισμένων στελεχών από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ την Παρασκευή (21/10) τα οποία έριχναν με δηλώσεις τους «λάδι στη φωτιά» μιας ανεύθυνης ενδοαριστερής αντιπαράθεσης, που μόνο την κυβέρνηση και το αστικό κατεστημένο ωφελεί, ιδιαίτερα τούτες τις ώρες.
Έκτη παρατήρηση: Αυτή την ώρα, ιδιαίτερα μετά τις μεγαλειώδεις εργατικές κινητοποιήσεις της Τετάρτης και της Πέμπτης (20/10), ο τόπος χρειάζεται όσο ποτέ στην μεταπολεμική ιστορία του την κοινή δράση της συνδικαλιστικής και πολιτικής Αριστεράς και πρώτα απ’ όλα την κοινή δράση και την αλληλεγγύη του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ!
Κάποιοι ενοχλήθηκαν από τις θετικές ενωτικές διεργασίες στο χώρο της Αριστεράς του τελευταίου διαστήματος, πρώτα απ’ όλα στον απλό κόσμο, αλλά και από την ενωτική στην πράξη εικόνα του Συντάγματος και θέλησαν να σηκώσουν πάλι ψηλά τα διαιρετικά τείχη.
Κάνουν λάθος και θα αποτύχουν! Το ενωτικό ποτάμι κάπου άρχισε να κυλάει. Δεν θα κάνει πίσω! Θα παραμερίσει τα τεχνητά εμπόδια και προσωρινά φράγματα!
Έβδομη παρατήρηση: Ήρθε η ώρα, επί τέλους, να καταγγελθεί, να απαξιωθεί και να απομονωθεί πλήρως και απολύτως ο χώρος των δήθεν αντιεξουσιαστών «κουκουλοφόρων», ο οποίος κυριαρχείται από ένα εσμό παρακρατικών προβοκατόρικων ομάδων και αθροίσματα ποδοσφαιρικού απολίτικου χουλιγκανισμού, που δρουν με ένα αδίστακτο και τυφλό εγκληματικό και δολοφονικό τρόπο.
Το εργατικό λαϊκό κίνημα και τα κινήματα φοιτητών και νεολαίας, με τη συνεργασία όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, οφείλουν να οργανωθούν ώστε να απομονώσουν ασφυκτικά αυτές τις προβοκατόρικες ομάδες, οι οποίες, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα των μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων, έχουν αναλάβει εργολαβικά το ρόλο της διάλυσης των συγκεντρώσεων και κινητοποιήσεων και της προσφοράς προσχημάτων για την τρομοκρατική χημική δράση βίας και βαρβαρότητας κυβέρνησης και ΜΑΤ!
Το πλήθος των διαδηλωτών πρέπει μια και καλή να πάψει από δω και πέρα να ζει με το φόβο και το άγχος, κάθε φορά, του «χουλιγκάνικου παρακράτους», το οποίο δρα σχεδιασμένα ως προπομπός της σιδερόφρακτης χημικής επέλασης των ΜΑΤ.
Ο λεγόμενος «αντιεξουσιαστικός» χώρος έχει ''δικαίωμα'' να θεωρεί ότι πρέπει να διαδηλώσει επιδιδόμενος σε κάθε λογής «βανδαλισμούς». Δεν μπορεί όμως να το πράτει, θρασύδειλα, με προκάλυμμα και ομήρους το πλήθος των διαδηλωτών που κάνει εντελώς διαφορετικές επιλογές.
Ο λεγόμενος «αντιεξουσιαστικός» χώρος ή όπως αλλιώς θέλει να αποκαλείται, πρέπει να βρει το «θάρρος», αν θέλει να κάνει ό,τι κάνει, να διοργανώσει με ευθύνη του τις δικές του συγκεντρώσεις και πορείες. Όλα τα άλλα συνιστούν προβοκατόρικη δράση και παρακρατικές μέθοδοι σε βάρος λαϊκών συγκεντρώσεων, βγαλμένες από τα εγχειρίδια βρώμικων υπηρεσιών για βρώμικες εξυπηρετήσεις!
Όγδοη παρατήρηση: Μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του διημέρου (19-20/10) το εργατικό λαϊκό κίνημα έχει φτάσει σε ένα πολύ κρίσιμο και οριακό σημείο.
Από δω και μπρος για να προχωρήσει μπροστά χρειάζεται μια βαθιά και συνεκτική πολιτικοποίηση και μια ενιαία πολιτική προοπτική.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξεπεράσει τον περιορισμένο ορίζοντα των συνδικάτων και τη χύμα, χωρίς προσανατολισμό και σαφή ορίζοντα, πολιτική διαμαρτυρία.
Αυτό μόνο με μια νέα ποιοτική και ενωτική παρέμβαση της Αριστεράς μπορεί να επισυμβεί.
Αυτή την ώρα, το εργατικό λαϊκό κίνημα για να αποκτήσει ώθηση και να ανοίξει δρόμους πρέπει να συναντηθεί με μια ριζοσπαστική και αξιόπιστη πολιτική εναλλακτική λύση.
Μια τέτοια πολιτική εναλλακτική λύση έχει δύο αλληλένδετες πλευρές:
- Τις πολιτικές δυνάμεις που θα στηρίξουν μια νέα πρόταση κυβέρνησης και εξουσίας
- Το προγραμματικό περιεχόμενο της νέας κυβέρνησης και πορείας.
Αποτελεσματικές και πολύ περισσότερο νικηφόρες εναλλακτικές προοπτικές δεν μπορεί να προκύψουν απλώς από τα συνδικάτα ή «αυθόρμητα» από λαϊκές διαδηλώσεις γενικώς από «αγανακτισμένους» πολίτες και πολύ περισσότερο με «κουκουλοφόρους» «τιμωρούς»!

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Χρεωκοπία Νο5...απεφεύχθη!!

Πολιτικό Κοράκι...

Η 6η δόση εξασφαλίστηκε...
Το Εφιαλτικό Δίδυμο Παπαντρέα/Βενιζέλου...εξοπλίστηκε...
Η Συμφωνία τηρείται.
Το Σχέδιο εξελίσσεται ομαλά.
Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος...
Είναι η όψη που περιέχει...αριθμούς, "στόχους" και δεσμεύσεις.
Η όψη των 154 Γουρουνιών/πατριωτών:
Της κ.Θεοχάρη (Καρδίτσας) που ισχυρίστηκε πως δεν είναι σαδίσ-
τρια επειδή αποδέχεται μείωση μισθών/συντάξεων 40%!!...
Του κ.Συμ.Κεδίκογλου (Εύβοιας) που ψηφίζει υπέρ νέων σκληρών
"θυσιών"/περικοπών για να μην πάνε χαμένες οι προηγούμενες!!...
Των κρητικών κ.κ.Μιχελογιαννάκη και Παρασπύρη που ανέφεραν
συνολικά 14 φιλολαϊκά "πρέπει να δούμε" (κάποτε στο μέλλον!!),
πριν ουρλιάξουν τα δικά τους "ναι"!!...
Της κ.Γιαννακοπούλου (Μεσσηνίας) που συνέδεσε την "ομαλή
δανειοδότηση" με το "μέλλον"(;;) της χώρας και κατήγγειλε εκεί-
νους που δεν υιοθετούν το δόγμα "να χάσουμε όλοι κάτι και όχι
κάποιοι τα πάντα" όταν η ίδια ψηφίζει το ακριβώς αντίθετο!!...
Του κ.Λάμπρου Μίχου (Β'Αθήνας) που αιτιολόγησε τη βάρβαρη
ψήφο του απαγγέλοντας στίχους Καβάφη!!...
Των Λιντζέρη, Ανδρουλάκη, Καρτάλη, Σαλαγιάννη, Βάσως, Βου-
δούρη, Κρεμαστινού,Αντωνίου...που έμμεσα ή άμεσα υπαινίχτη-
καν πως ψηφίζουν/στηρίζουν τη...Βαρβαρότητα...για τελευ-
ταία φορά!!...


Το νόμισμα της μή χρεωκοπίας έχει και δεύτερη όψη...
Είναι αυτή που περιέχει Ψυχές, Σχέδια, Μέλλον.
Αυτή που αφορά εκατομμύρια Ελλήνων...
Τις Ζωές τους, την Επιβίωση, το Φόβο.
Είναι η Δική Μας ΟΨΗ...των Πολλών. Των Θυμάτων.
Η Αντίσταση των δύο τελευταίων ημερών ήταν μιά Αρχή...
Μόνο η Συνέχισή της θα ανατρέψει την εξίσωση...
154 = 11.000.000 !!

Χωρίς Βαστίλη, χωρίς ανάθεμα, υπάρχει τόπος και για μένα;

εφημερίδα ΔΡΑΣΗ...



Ενώ υπάρχει νεκρός διαδηλωτής από την κρατική καταστολή, σήμερα το «κίνημα» μετράει τα στενά κομματικά "οφέλη" και "ζημιές" από τα γεγονότα, αντί να ξεχυθεί ξανά στο δρόμο ενάντια στο καθεστώς που δολοφονεί.

Η χθεσινή μέρα ήταν ένα μεγάλο δώρο προς την κυβέρνηση και το καθεστώς. Το μεγαλύτερο μετά τη μεταπολίτευση, σε μαζικότητα, οργή και αποφασιστικότητα, απεργιακό διήμερο αποσυντέθηκε «εκ των έσω».

Ιστορική η ευθύνη του ΚΚΕ που λειτούργησε ανοιχτά και απροκάλυπτα ως βραχίονας του κράτους, αναλαμβάνοντας με στρατιωτικό τρόπο την περιφρούρηση της Βουλής απέναντι στα πλήθη των διαδηλωτών.

Δικαιολογημένη η οργή χιλιάδων διαδηλωτών που βρέθηκαν αντιμέτωποι, αντί με τις αλυσίδες των ΜΑΤ, με τις κρανοφόρες και καδρονοφόρες διμοιρίες του ΚΚΕ.

Αλλά λαθεμένη, εγκληματική και εξίσου «εξουσιαστική» ήταν και η επίθεση με μάρμαρα και μολότοφ στην «περιφρούρηση» του ΚΚΕ και σε πλήθος κόσμου.

Απογοητευτικά αποκαλυπτική η στάση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς που έσπευσε να συνταχθεί με το ΚΚΕ, μην τολμώντας να υπερασπιστεί την, στα λόγια, πολύτιμη «αυτοτέλειά» της.

Αυτό που εκφράστηκε χθες με δραματικό τρόπο είναι η ανεπάρκεια όλων μας (κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αντιεξουσιαστικού χώρου, αναρχικών, αυτονομίας) να ανοίξουμε έναν πραγματικό δρόμο ανατροπής του καθεστώτος της κοινωνικής λεηλασίας.

Κι αν για την κοινοβουλευτική Αριστερά, και όσους από την αντικαπιταλιστική Αριστερά θέλουν να της μοιάσουν, η κρίση την οδηγεί να λειτουργεί απροκάλυπτα ως προστάτης του συστήματος, για τους αγωνιστές της κοινωνικής επανάστασης και της άμεσης δημοκρατίας (όπου κι αν βρίσκονται αυτοί) η πρόκληση είναι να υπερβούν στην πράξη αυτόν τον τύπο αστικής πολιτικής, δίνοντας σήμερα «δείγματα γραφής»μιας άλλης πολιτικής της χειραφέτησης και της συλλογικής δημιουργίας.

Ας σταματήσουμε να κρύβουμε τις ανεπάρκειές μας, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι τις επιλογές και τα λάθη των άλλων.

Ας σταματήσουμε να αναπαράγουμε τους ρόλους που το θέαμα του συστήματος μας έχει μοιράσει...

Η κρίση μας ξεσκεπάζει όλους.

Ο εχθρός είναι εκεί, στην κυβέρνηση, στο κράτος, στην εκμετάλλευση και την αγορά, και πρέπει να τον στοχεύσουμε, παραμερίζοντας όχι μόνο τους τόνους των δακρυγόνων αλλά και όλο το παραπέτασμα των φετιχισμών που μας εμποδίζουν να τον πετύχουμε.

Κώστας Χαριτάκης

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΙΣ 19 & 20 ΟΚΤΩΒΡΗ ....

Strange Journal...


Το διήμερο που πέρασε ήταν ένα κρίσιμο και πολύ έντονο διήμερο. Έχω πολλά συναισθήματα και σκέψεις και θα επιχειρήσω να τα βάλω σε μια σειρά. Αρχικά θα αναφερθώ στον όγκο του κόσμου που είναι και το πιο σημαντικό. Η συμμετοχή του λαού ήταν το μεγάλο κέρδος, όπως επίσης και επιτέλους η ενιαία παρουσία συνδικάτων. Στις 19, πρέπει να υπήρχε πάνω από 500.000 κόσμος. Τα καθεστωτικά μέσα, συνεχώς απαξίωναν το μέγεθος του πλήθους. Δεν ξέρω αν γίνομαι υπερβολικός στις εκτιμήσεις μου, αλλά ο κόσμος ήταν εκατοντάδες χιλιάδες.
Ο παλμός και η αποφασιστικότητα ήταν συγκινητικά. Μεγαλύτερη διάθεση είχε ο κόσμος να παραμείνει στο Σύνταγμα, ακόμη και όταν υπήρχε το γνωστό θέατρο με τους κουκουλοφόρους-αγνώστων λοιπών στοιχείων- να συγκρούονται με τα ΜΑΤ. Η αστυνομία δε, είχε περισσότερο αμυντική στάση, κυρίως φοβούμενη αιματοκύλισμα, λόγω της πολυπληθούς συγκέντρωσης. Η 19η του Οκτώβρη έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα. Υπήρξε ενθουσιασμός και παρόλο που η αστυνομία με εντολή της έκλεισε τους σταθμούς μετρό του Συντάγματος και Ευαγγελισμού, οι διαδηλωτές που κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα δεν πτοήθηκαν. Για την 20η του μηνός, υπήρχαν ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες. Nα σημειωθεί εδώ, πως πρώτη φορά συμμετείχε μεταπολιτευτικά, σε τόσο μεγάλο βαθμό και ο ιδιωτικός τομέας στις απεργίες.
Εκατοντάδες χιλιάδες λαού συγκεντρώθηκαν πάλι, με το ΠΑΜΕ να έχει απευθύνει κάλεσμα για αποκλεισμό της Βουλής. Κι ενώ όλα κυλούσαν ήρεμα, με την αστυνομία να έχει πάλι διακριτικό ρόλο και όλα να θυμίζουν γιορτή, κάποια στιγμή από το πουθενά, κουκουλοφόροι άγνωστης ταυτότητας έκαναν την εμφάνισή τους και άρχισαν να επιτίθενται στο μπλοκ του ΠΑΜΕ, πετώντας μολότοφ και μάρμαρα μέσα στο πλήθος, εντελώς στα τυφλά! Οι συγκρούσεις άρχισαν και οι μάχες σώμα με σώμα, αλλά και η έκρηξη βίας παρέπεμπαν σε εμφύλιο.
Δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στην φωτιά για το ποιοι ήταν οι κουκουλοφόροι και θα ήταν παρακινδυνευμένο. Ήταν παρακρατικοί, φασίστες, ή αναρχικοί που θεωρούν κορωνίδα της επανάστασης την σύγκρουση με όποιον τους στερεί την…σύγκρουση; Ήταν απλά εγκληματικά ηλίθιοι; Δεν ξέρω για να απαντήσω υπεύθυνα, όπως και κανείς μας. Από την άλλη το ΠΑΜΕ μπορεί να οργάνωσε άψογα την περιφρούρηση της διαδήλωσης, αλλά όταν βρίσκονται διαδηλωτές (χωρίς να επιδεικνύουν κομματική ταυτότητα) που καταγγέλουν την στάση των ομάδων περιφρούρησης του ΠΑΜΕ, να τους απαγορεύσουν να πλησιάσουν την Αμαλίας, τότε μπαίνεις σε επιπλέον σκέψεις. Κάποιες στιγμές μου φάνηκε λες και το ΠΑΜΕ περιφρουρούσε την Βουλή από τους διαδηλωτές με αυτή του την συμπεριφορά. Πήρε και εύσημα από τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Πάγκαλο ακριβώς γι’ αυτό. Μήπως έδρασε ως δεκανίκι του συστήματος; Πάντως και μέλη του ΠΑΜΕ είδα με ρόπαλα και κράνη. Συμφωνώ ότι πολλές φορές ο αναρχικός χώρος (αν ανήκαν εκεί οι κουκουλοφόροι) έχει χαλάσει πολλές φορές συγκεντρώσεις και αν θέλουν σύγκρουση με τα ΜΑΤ γιατί δεν το κάνουν και άλλες μέρες; Αυτό δεν αναιρεί τον λανθασμένο χειρισμό από μεριάς ΚΚΕ, σαν να είναι η πλατεία κτήμα τους και η διαδήλωση μονοπώλιο.
Και τις δύο ημέρες, μόλις άρχισε το ωράριο των κουκουλοφόρων, απομακρύνθηκε σταδιακά ο μεγάλος όγκος του κόσμου. Επενέβη και η αστυνομία, όπου απομάκρυνε όσους ακόμη άντεχαν και έτσι η διαδήλωση διαλύθηκε. Είχαμε λοιπόν, την κυβέρνηση να ψηφίζει το Πολυνομοσχέδιο με το Σύνταγμα άδειο. Και το χειρότερο νέο ήρθε από το ιατρικό ανακοινωθέν του Ευαγγελισμού. Ένας άνθρωπος νεκρός. Νεκρός για το τίποτα. Νεκρός από την ρίψη ασφυξιογόνων. Ένας νεκρός και η ελπίδα να μην αρχίσουμε να μετράμε από εδώ και πέρα…Υπήρχαν και δεκάδες τραυματίες. Υπήρχε και διχασμός. Δηλητήριο έξω και μέσα μας.
Μέσα στην Βουλή συνεχίστηκε το θέατρο. Όπως κάθε φορά που είναι να ψηφιστεί ένα ακόμη έγκλημα, έτσι και τώρα είχαμε δήθεν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να το σκέφτονται, να ψηφίζουν “για τελευταία φορά” μια ακόμη φορά, να επικρατούν δραματικοί τόνοι και περίσσια υποκρισία, να ομιλούν για συνειδήσεις οι πλέον ασυνείδητοι. Η Λούκα Κατσέλη διαγράφηκε -δημοκρατικά βεβαίως- επειδή δεν ψήφισε το άρθρο 37. Το ΠΑΣΟΚ κρατιέται με νύχια και με δόντια από την εξουσία, εν μέσω απειλών και εκβιασμών, παίρνοντας την μια δόση μετά την άλλη σαν κοινό πρεζάκι και σπρώχνοντας την χώρα ολοένα πιο βαθιά στην άβυσσο. Μάλιστα τολμούν να λένε ότι κάνουν εθνικό αγώνα, ότι δίνουν μάχη.
Η κυβέρνηση που απειλεί πλαγίως με τανκς ή με μακελειό, που χρησιμοποιεί διάφορες μεταμφιέσεις (αστυνομία, παρακρατικοί, κόμματα δεκανίκια) για να επιβληθεί και θέλει να εκπροσωπήσει έναν λαό που την έχει απονομιμοποιήσει, αλλά επειδή εκείνη γνωρίζει “το καλό του”, αρνείται να φύγει, ακόμη κι αν υπάρξουν πτώματα στους δρόμους. Και βέβαια όταν ακούς τον Βενιζέλο να φωνάζει στην Βουλή με το γνωστό, αυταρχικό του ύφος “Τώρα, τώρα, τώρα” καταλαβαίνεις ότι η εξουσία δεν θα υποχωρήσει. Δύο μεγαλειώδεις απεργίες σε 2 ημέρες δεν στάθηκαν αρκετές, αφού μείναμε στο ίδιο έργο θεατές, με άλλους πρωταγωνιστές και κομπάρσους. Το τέλος δεν ήρθε, το καθεστώς μπορεί να μοιάζει όλο και πιο κοντά στην πτώση του κάθε φορά, αλλά το σκοτάδι έρχεται με δρασκελιές.

Πένθος ...

του Νικου Σουλη απο το Mediasoup ...

Πένθος όχι μόνο για μία ανθρώπινη ζωή που χάθηκε στο πεζοδρόμιο.. σε έναν αγώνα δίκαιο.. άλλωστε για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή.
Σήμερα σιωπούν οι ποιητές και οι ρήτορες... Είδα αδέλφια να ματώνουν... το χέρι να σηκώνουν και βάναυσα να χτυπούν τον αδελφό.
Δεν είδα μπάτσους αγρίους... Είδα αυτούς που λέγαμε.. ως χτες "δολοφόνους".. να υπακούουν σε εντολές περιφρουρητών.. έτσι ονόμασαν εαυτούς οι συναγωνιστές του ΠΑΜΕ.
Πρώτα από όλα.. σιωπή γιατί οι πεντακόσιες χιλιάδες της Τετάρτης την Πέμπτη γίνανε διακόσιες μόνο. Ύστερα είδαμε αίματα.. κεφάλια ανοιγμένα.. κραυγές μίσους.. πέτρες παντού.. ασφυξία!
Ο εχυρός του λαού μέσα στη Βουλή έστηνε γλέντι τρανό! Τελικά είμαστε ένας λαός από ηττοπαθείς λαιφοστυλίστες... Είμαστε ένας λαός από Αντουαννέτες που αγωνίζεται για το παντεσπάνι του..
Εκείνοι που πεινάνε δεν έχουνε λόγο.. γιατί δεν έχουν "αισθητική". Ίσως γράφουν ανορθόγραφα συνθήματα.. και δεν είναι καθόλου σικ!!!
Αναλάβαμε εμείς... το πλήθος που κουράστηκε από την υπερκατανάλωση.. να ξεχυθούμε σε δρόμους χωρίς ιδέες.. μα με ελπίδες... και δίψα για δικαιοσύνη.
Μας ένωσε ο κοινός εχθρός... ο Παπανδρέου..
Ο πιο ξεκάθαρα προδότης της Πατρίδας μας... ο πραγματικός εχθρός του Λαού, που ως τώρα κρύβοταν στο προσωπείο του ηλίθιου... έδειξε τα ματωμένα του νύχια.. και την οργάνωση του πονηρού του σχεδίου εκποίησης της χώρας. Αφόπλισε κάθε αντίπαλο του στο εσωτερικό του κόμματος... τρομοκράτησε τους βουλευτές του... τις κότες του θα έλεγα.. και ύστερα αφού εξωστράκισε και την τελευταία Κατσέλη.. που περιέσωσε το σπουδαίο της όνομα.. τον Πατέρα της Πέλλο και τη μητέρα της Αλέκα.. Ευτυχώς Λουκά σε διέγραψε.. είναι το πρώτο σου παράσημο!
Το βαθύ Πένθος όμως βρίσκεται εκεί.. που έπεσε η τελευταία πέτρα σε κεφάλι αγνού διαδηλωτή..
Δεν παραιτήθηκε κανείς... ούτε η Αλέκα Παπαρήγα.. υπεύθυνη με έναν τρόπο για τον πρώτο νεκρό της.. δεν σκέφτηκε ότι έβαλε τα μέλη του κόμματος.. έστω τα μέλη του ΠΑΜΕ σε δουλειά μπάτσου.. που απαιτεί εκπαίδευση; Έστειλε στον τάφο εν δυνάμει όλα τα παιδιά της.. και συγχρόνως θόλωσε την εικόνα του πραγματικού εχθρού του Λαού.. Εθεώρησε το δικαίωμα διαδήλωσης παρά το κοινοβούλιο δικό της.. απέκλεισε μαχητές να γκρεμίσουν το τείχος της ντροπής στημένο από τα γουρούνια δολοφόνους.. κρατώντας το δικαίωμα της εξέγερσης μόνο για τα μούτρα της.
Έτσι.. βοήθησε το έργο του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.. και την αστυνομία να ερημώσει την πόλη.
Πόση γοητεία ασκεί ο Παπανδρέου σαν όνομα στους κομμουνιστές; Και στη Βάρκιζα ο Παπανδρέου λεγότανε.. και πάλι Παπανδρέου. Σε κάθε αλλαγή... Παπανδρέου.. και στην Απαλλαγή.. απαλλαγή από Παπανδρέου ήτανε...
Από σήμερα πρέπει το πλήθος να συγκεντρώνεται και να παραμένει βουβό...
Πένθος αδέλφια μου.. η Πατρίδα μας παραδίδεται σε χέρια ξένων.. επισήμως..
Οι είκοσι θα αποφασίσουν για το κελί μας.. και οι Στάλιν θα αποφασίζουν για τους αγώνες μας..
Οι προβοκάτορες.. θα ευθύνονται πάντα για τους νεκρούς μα.. έτσι κανείς δεν πρόκειται ποτέ να τιμωρηθεί... και τίποτε άλλο ΣΙΩΠΗ, η σιωπή ίσως σας θάψει. η σιωπη ισως σας θαψει.

k Το χρέος της ελευθερίας

kathimerini.gr ...
Tου Παντελη Μπουκαλα
Παρά την «όξινη βροχή» της Τετάρτης, με τα δακρυγόνα της και τα ασφυξιογόνα· παρά τις σπασμένες κεφαλές, τα μπουκωμένα πνευμόνια και τη βραχνάδα στη φωνή· παρά τον μισό αυθόρμητο - μισό καλλιεργημένο φόβο των επεισοδίων, που τα πυροδοτούν οι ιδεοληπτικοί της «σύγκρουσης» (θα πρέπει πάντως να ήταν η πρώτη φορά που ακόμα και στα κανάλια ακούστηκε ότι δεν φορούσαν κουκούλα ή κράνος όλοι όσοι πέταγαν πέτρες ή ό,τι άλλο, δίνοντας υλική μορφή στον θυμό τους, και δεν ήταν όλοι τους «πιτσιρικαρία», αλλά και άνθρωποι μεσόκοποι που δεν βλέπουν πώς αλλιώς να δηλώσουν σαφέστερα την απελπισία τους και, πετροβολώντας, ήθελαν να σπάσουν τη βιτρίνα πίσω από την οποία εκτίθενται οι πολύχρονες αυταπάτες τους)· παρά την αίσθηση, την πεποίθηση πιθανόν, ότι όλα έχουν παιχτεί, κι έχουν παιχτεί αλλού και από άλλους, και ότι η φωνή λαού, όσοι ισχυρή, δεν φτάνει όχι στις Βρυξέλλες αλλά ούτε καν στου Μαξίμου· παρ’ όλα αυτά, ο κόσμος, πολύς και αποφασισμένος, ξαναβγήκε στους δρόμους που οδηγούν στο Σύνταγμα και στη Βουλή.
Είναι κι αυτές οι κρίσιμες λέξεις βλέπετε, οι σημαδιακές: Σύνταγμα και Βουλή. Λέξεις βαρυφορτωμένες ιστορία, που λειτουργούν πάντοτε σαν πυροδότες, σαν εμβρυουλκοί αισθημάτων και σαν πολλαπλασιαστές τους.
Το Σύνταγμα, της Ελλάδας το Σύνταγμα, όπως άλλωστε και κάθε άλλης χώρας, δεν προβλέπει βέβαια ότι κάποια στιγμή κάποια κυβέρνηση με εξ ορισμού ληξιπρόθεσμο βίο έχει το δικαίωμα να μοιραστεί με τρίτους, με ξένους, την εξουσία που της δόθηκε από τη λαϊκή ψήφο, για συγεκριμένους λόγους και με συγκεκριμένους, ανελαστικούς περιορισμούς, και όχι μόνο χρονικούς. Την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία προβλέπει το Σύνταγμα, δίχως όρους και όρια. Κι αυτή η κυριαρχία προσβλήθηκε, μειώθηκε, τσαλακώθηκε. Για να τσαλακωθεί μαζί της και η περηφάνια και ο αυτοσεβασμός των κατοίκων αυτής της χώρας, που δεν ξέρουν, δεν θέλουν να ξέρουν από τα τερτίπια του πολιτικαντισμού.
Για τη λέξη Βουλή τώρα, για το σήμα Βουλή: Εκεί, ένα χρόνο τώρα, κάθε εκβιασμός που αποβαίνει επιτυχής (συμβάλλει δηλαδή στην απόσπαση της συναίνεσης) οδηγεί αναπόφευκτα στον αμέσως επόμενο, που είναι χειρότερος. Εκεί, βουλευτές, πολίτες δηλαδή που είναι υποχρεωμένοι να σκέφτονται ελεύθερα και ελεύθερα να μιλούν και να αποφασίζουν, καταντούν μαριονέτες, σύμφωνα με τη δική τους δημόσια ομολογία, δακρύβρεκτη ή μη, αυτοπαραμυθητικά υποκριτική ή ειλικρινή: Υπερψηφίζουν άρθρα που δεν τα γνωρίζουν καν και δεν τα κατανοούν, διατάξεις που τις αμφισβητούν σφοδρότατα (τουλάχιστον στις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις) και μέτρα που η συνείδησή τους δεν τα ανέχεται. Υπερψηφίζουν αυτοακυρούμενοι ως βουλευτές και ως πολίτες. Ισως επειδή δεν έχουν συναισθανθεί ότι η ελεύθερη γνώμη, η ελεύθερη φωνή, δεν είναι μονάχα δικαίωμα· είναι κάτι πολύ βαρύτερο: χρέος.

Αχ, Αριστερά...

Της Αλκμήνης Ψιλοπούλου, Mediasoup...

Ήταν προδιαγεγραμμένο, ότι την επόμενη μέρα τίποτε δεν θα ήταν το ίδιο με τη χθεσινή. Ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα είχαμε θύματα. Γνωρίζαμε ότι ήθελαν έναν-τουλάχιστον- νεκρό. Ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.
Παρόλο που το γνωρίζαμε, παγώσαμε. Έχουμε διαβάσει και δει πάρα πολλά, για την περίπτωση της Αργεντινής, για άλλες χώρες του κόσμου κατακτημένες από ΔΝΤ και άλλους παγκόσμιους οικονομικούς οργανισμούς της καταστροφής.
Έχουμε βιώσει άλλα τόσα-δικτατορίες, κυνηγητά, μια μάνα στη φυλακή μετά το δεύτερο αντάρτικο.
Κι όμως βρεθήκαμε απροετοίμαστοι. Εγώ δεν πρόλαβα να αγοράσω μια αντιασφυξιογόνα μάσκα από την Κοτζιά, είχαν τελειώσει. Πολλοί πρόλαβαν και πήραν.
Αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρώτα πρέπει να εξοπλίσουμε το μυαλό μας, να ανασύρουμε αναμνήσεις από το συλλογικό μας ασυνείδητο, να μελετήσουμε τρόπους αντίστασης και άμυνας από την δική μας ιστορία αλλά κι από την παγκόσμια. Να διαμορφώσουμε μέσα μας ένα νέο όραμα για τη ζωή. Να δούμε πώς μέσα από το χάος και τα συντρίμια του Συντάγματος ξεπηδάει το καινούργιο. Ποιο είναι αυτό το καινούργιο;
-Συλλογικότητα. Σπάσιμο του ατομισμού. Μικρές αποκεντρωμένες κοινωνίες.
-Πολιτισμικές πανανθρώπινες αξίες, πάνω από το χρήμα.
-Να μπορούμε να ορίζουμε τη μοίρα μας.
Πώς θα γίνει αυτό;
-Άμεση δημοκρατία, φώναζε το καλοκαίρι το Σύνταγμα. Μα, αυτό είναι το νέο όραμα; Ναι, αυτό ακριβώς.
Τι σημαίνει;
-Να κατέβουμε όλοι κάτω, σε δρόμους και γειτονιές και σχολεία και εργοστάσια και διαμερίσματα και παρκάκια, μπαράκια, ταβέρνες, πλατείες, στα μικρά κύτταρα της κατακερματισμένης μας κοινωνίας, στις παλιοπαρέες. Να μιλήσουμε ο ένας στον άλλον, να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη ο ένας προς τον άλλον. Να τραγουδήσουμε μαζί μπροστά σε ένα τραπέζι τραγούδια που λεν για την ελευθερία.
Ποιος θα μας οδηγήσει;
-Κανένας. Μόνοι μας πρέπει να το κάνουμε. Πληρώνοντας το κόστος της χρόνιας αδιαφορίας και του ωχαδερφισμού.
Και η Αριστερά; Αυτή που ξέραμε;
-Δεν υπάρχει. Θα υπάρξει, μόλις αποφασίσει να αλλάξει τροπάρι.
Το ΠΑΜΕ, αυτή το φορά, δεν έκανε την τουριστική του βόλτα στο Σύνταγμα. Μπήκε μέσα, κατέβηκε κάτω κι ανακατεύτηκε με την χύμα-πλέμπα, την «ανένταχτη», την ακομμάτιστη. Και πλήρωσε με αίμα. Πλήρωσε την ματαιόδοξη άποψη ότι μπορεί να ελέγξει το μέγα πλήθος, το λαό, με την αδιαμφισβήτητη οργανωτική του δεινότητα. Κι έπειτα, πάνω στο νεκρό σώμα του άνεργου οικοδόμου, άρχισαν να τσακώνονται τα κατακερματισμένα μέλη της Αριστεράς. Η Παπαρήγα εναντίον του «Κόκκινου», εναντίον του Παπαδημούλη, εναντίον του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, και τούμπαλιν. Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων…
Αχ, αριστερά…
Κλεισμένη τόσα χρόνια μέσα στα γραφεία σου, ομφαλοσκοπώντας, διϋλίζοντας τον κώνωπα και καταπίνοντας την κάμηλον.
Αχ, Αριστερά.
Δεν πρόλαβες, δεν ήθελες να δεις αυτό που μέρα τη μέρα γιγαντωνόταν σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα μονοπώλια να μετατρέπονται σε πελώριες ιμπεριαλιστικές φούσκες, να φουσκώνουν σε παγκόσμιους χάρτινους κολοσσούς, μεγαλωμένα από το αίμα εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη, σαν τα τσιμπούρια.
Δεν πρόλαβες, δεν ήθελες να δεις να πληθαίνουν τα σμήνη των εξαθλιωμένων μεταναστών που κυκλοφορούν σαν ζόμπι στα κέντρα των μεγαλουπόλεων, τα κοπάδια των ανέργων, στοιβαγμένα μέσα στα διαμερίσματα των μεγαλουπόλεων, να κλαίνε από εγκατάλειψη και μοναξιά. Εκείνα τα ανώνυμα πλήθη των λαών που δεν ήταν εργάτες, που δεν ήταν αστοί, που δεν ήταν εργαζόμενοι. Που ήταν απλά εξαθλιωμένες μάζες, έξω από το σύστημα στο οποίο εσύ ανήκες.
Δεν πρόλαβες να δεις και να ακούσεις τα μηνύματα και τους οιωνούς της νέας εποχής, τις ορδές των εξαθλιωμένων να ξεριζώνονται από τη γη τους, από τα αγροκτήματα, από τις θάλασσες και τις στεριές τους, από τα ίδια τους τα σπίτια, χτυπημένες από φυσικές καταστροφές ή από μεγάλα καπιταλιστικά κέντρα. Γιατί εσύ, περί άλλα ετύρβαζες. Περί αυξήσεων στους μισθούς, περί συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, περί «ωραίας Ευρώπης»-οι λεγόμενοι «ανανεωτικοί»- και ποιος αρχηγός σου θα έχει το πάνω χέρι, και πόσους ψήφους θα πάρουμε στις εκλογές, και πόσους θα έχουμε στη Βουλή.
Και είσαι ακόμη εκεί μέσα, στη Βουλή, μαζί με τους υπόλοιπους αυτιστικούς και οι αρχηγοί σου βλέπουν τον πρωθυπουργό. Την ώρα που έξω ένας σύντροφός σου χάνεται και χιλιάδες άλλοι πνίγονται από τα ασφυξιογόνα και δέρνονται από τους προβοκάτορες και τους κυβερνητικούς πραιτωριανούς.
Και την επόμενη μέρα, πάλι ανακοινώσεις και δελτία τύπου και τσακωμοί και συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά παράθυρα και δελτία ειδήσεων…
Αχ, Αριστερά. Προλαβαίνεις άραγε να αλλάξεις τροπάρι;;;

Εκτέλεσαν και τον Καντάφι...

γιωργος δελαστικ, ethnos.gr ...

Νεκρός και ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι, λοιπόν. Ο οκτάμηνος πόλεμος των Αμερικανών και των Ευρωπαίων εναντίον της Λιβύης πέτυχε τον στόχο του, με την ασήμαντη βοήθεια και των γηγενών συνεργατών τους. Τώρα θα αρχίσει η λεηλασία του πετρελαϊκού πλούτου της μικρής αυτής χώρας. Μπορεί ο Καντάφι μέχρι χθες να ήταν τα τελευταία δέκα χρόνια συνεργαζόμενος με αυτούς που τον εξόντωσαν, μπορεί να ήταν θλιβερή σκιά του κάποτε ριζοσπάστη Αραβα επαναστάτη που συγκρουόταν επί δεκαετίες με τους Αμερικανούς και ενίσχυε ριζοσπαστικές οργανώσεις και κινήματα σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, αλλά οι ΗΠΑ και οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν του συγχώρησαν ποτέ το παρελθόν του.
Ως προσωπικότητα, τα τελευταία χρόνια ο Καντάφι μόνο συμπάθεια δεν μπορούσε να προκαλέσει σε οποιονδήποτε προοδευτικό άνθρωπο. Είχε γίνει ένας ηγέτης αντιπαθής, αν όχι απεχθής, όπως ο Σαντάμ Χουσεΐν του Ιράκ στα τελευταία χρόνια της εξουσίας του.
Η πολιτική αντιπάθεια προς το πρόσωπό τους όμως δεν μπορεί να επιφέρει σύγχυση ως προς ένα κορυφαίο ζήτημα: ο τρόπος που επέλεξαν οι ΗΠΑ στην περίπτωση του Σαντάμ και οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι στην περίπτωση του Καντάφι συνιστά όχι απλά βαρύτατη παραβίαση των θεμελιωδέστερων κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, αλλά επιστροφή στην προ αιώνος εποχή των ιμπεριαλιστικών στρατιωτικών επεμβάσεων.
Συνεργάτης των Αμερικανών είχε καταντήσει τόσο ο Σαντάμ όσο και ο Καντάφι. Παρ' όλα αυτά οι ΗΠΑ και οι χώρες του ΝΑΤΟ αισθάνονται πλέον τόσο αποχαλινωμένες μετά την κατάρρευση και την εξαφάνιση της Σοβιετικής Ενωσης και των συμμάχων της στο μπλοκ του "υπαρκτού σοσιαλισμού", ώστε αδίστακτα και ανενδοίαστα ξεκινούν κατακτητικούς πολέμους εναντίον οποιουδήποτε καθεστώτος τους αντιστάθηκε κάποτε στο παρελθόν. Χωρίς κανένα ουσιαστικό πρόσχημα ξεκίνησαν τους πολέμους εναντίον του Ιράκ και της Λιβύης και εξόντωσαν τον Σαντάμ και τον Καντάφι.
Την ίδια τύχη προετοιμάζουν μεθοδικά και για τον Μπασάρ ελ - Ασαντ της Συρίας και η αυτοσυγκράτηση που επιδεικνύουν στις μορφές ανάμειξης -το ότι δεν έχουν δηλαδή ξεκινήσει οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ πόλεμο εναντίον της Συρίας, για να είμαστε σαφείς- δεν οφείλεται σε κάποιο σεβασμό τους προς το Διεθνές Δίκαιο. Απλούστατα γνωρίζουν ότι κάποια αδέξια ή βεβιασμένη κίνησή τους μπορεί να προκαλέσει γενική ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή με ανυπολόγιστες ενδεχομένως ζημιές για την Ουάσιγκτον.
Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι επέλεξαν να επιτεθούν στο Ιράκ και στη Λιβύη, ενώ τώρα υπονομεύουν τη Συρία.
Και οι τρεις αυτές χώρες διαδραμάτισαν τις προηγούμενες δεκαετίες κορυφαίο ρόλο (από τη δεκαετία του 1960) στο εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα των αραβικών χωρών εκείνης της εποχής, αντιστεκόμενες στον αμερικανικό και τον ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό.
Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, λοιπόν, πέρα από την προφανή λεηλασία του ενεργειακού πλούτου των χωρών αυτών που συνιστά θεμελιώδες οικονομικό κίνητρο των πολέμων που εξαπέλυσαν εναντίον τους, θέλουν παράλληλα να πετύχουν και έναν κορυφαίο πολιτικό στόχο: να ρημάξουν και να διαλύσουν τις χώρες αυτές, ώστε να εξαλείψουν από τη συλλογική συνείδηση των λαών τους τα χρόνια της ριζοσπαστικής εθνικοαπελευθερωτικής εξουσίας.
Τόσο στο Ιράκ όσο και στη Λιβύη τα καθεστώτα Σαντάμ και Καντάφι έφεραν πρωτοφανή για τους αντίστοιχους λαούς κοινωνική πρόοδο και οικονομική ευημερία. Αυτά πρέπει να σβηστούν από τη μνήμη των Ιρακινών και των Λίβυων καθώς οι χώρες τους φυσικά μετατρέπονται σε νεοαποικίες του 21ου αιώνα, που θα τις συνοδεύει η εθνική ταπείνωση και η οικονομική εξαθλίωση του πληθυσμού.
Τώρα τα κέρδη από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα τα λυμαίνονται πλέον οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες με μια χούφτα ιθαγενών συνεργατών τους, ενώ ο κόσμος θα πεινάει και πάλι και θα ξαναπέσει στην αμάθεια και την κοινωνική καθυστέρηση.
Τα τεράστια ποσά που ξοδεύονταν για την εκπαίδευση, την υγεία και έργα υποδομής θα ανήκουν πλέον ανεπιστρεπτί στο παρελθόν.
ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ
Τουλάχιστον τον δολοφόνησαν!
"Ευτυχώς" τουλάχιστον που οι συνεργάτες των Αμερικανών και των Ευρωπαίων επιδρομέων και τώρα ουσιαστικών κατακτητών της Λιβύης δεν κρατήθηκαν και δολοφόνησαν τον Μουαμάρ Καντάφι. Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη ποια θα ήταν η συμπεριφορά του αν τον κρατούσαν αιχμάλωτο και επιχειρούσαν να μεθοδεύσουν την πολιτική του διαπόμπευση, ωθώντας τον να εξευτελιστεί όπως π.χ. ο Ζίβκοφ της Βουλγαρίας ή ο Χόνεκερ της Λαοκρατικής Γερμανίας, μετά την κατάρρευση του "υπαρκτού σοσιαλισμού". Εμείς φυσικά σε λίγο θα ξεχάσουμε ότι υπήρξε ο Καντάφι. Στις ερήμους της Λιβύης όμως ο μύθος του θα πλανιέται εστιασμένος στις θετικές του πλευρές και καθαρός από την πολιτική "κόπρο" της ύστερης εποχής του.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ: Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΙΣΚΡΑ...
ΘΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΧΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ 'Η ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ;
Σπάνια οι λαοί ενωμένα, σχεδόν πάνδημα, φεύγουν από τον καναπέ τους, κινητοποιούνται και βγαίνουν στους δρόμους για να διεκδικήσουν.
Σπάνια οι λαοί φεύγουν από το παρασκήνιο, ξεπερνούν την «ατομικότητά» τους και εισβάλλουν ενεργά και συλλογικά στο πολιτικό προσκήνιο για να διαμορφώσουν τις πολιτικές εξελίξεις!
Αυτά τα ιστορικά συμβαίνουν τούτες τις μέρες με την 48ωρη γενική απεργία και τον ελληνικό λαό.
Ο ελληνικός λαός τούτες τις μέρες είναι στους δρόμους και στο προσκήνιο.
Μια μεγάλη ελπίδα, επομένως, πάει να σπάσει το τείχος και το σκοτάδι κυβέρνησης-τρόικας-μνημονίων-λεηλασίας-αστικού πολιτικού κατεστημένου.
Το λαϊκό ποτάμι που ξεκίνησε δεν πρέπει να γυρίσει πίσω.
Αυτό απαιτεί τη συμβολή όλων μας και πρώτα απ’ όλα όλων των αριστερών δυνάμεων.
Σήμερα, όσο ποτέ, όταν ο λαός μπαίνει στο προσκήνιο, πρέπει να τεθούν προ των ευθυνών τους όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς.
Αυτό σημαίνει κάτι απλό, αλλά πολύ μεγάλο, ως πρόκληση.
Αυτό σημαίνει ότι όλες οι αριστερές δυνάμεις θα προβληματιστούν και θα αποφασίσουν εδώ και τώρα να συμπορευτούν και να συμπαραταχθούν για να αλλάξουν και οι ίδιες και να αλλάξουν τον τόπο.
Η συμπόρευση-συμπαράταξη της Αριστεράς γίνεται ανάγκη για να προσλάβει το λαϊκό ποτάμι ένα θετικό ριζοσπαστικό προσανατολισμό ανατροπής και διεξόδου
Η συμπόρευση-συμπαράταξη της Αριστεράς είναι αναγκαία για να αποκτήσει το ιστορικό λαϊκό ρεύμα των δρόμων μια συνεκτική πολιτικοποίηση με ένα συνεκτικό πακέτο αιτημάτων.
Δεν εισηγούμαστε ένα γενικό και αφηρημένο αντιμνημονιακό μέτωπο.
Εισηγούμαστε μια συμπόρευση της Αριστεράς για μια συνέχεια των μεγάλων λαϊκών αγώνων και με στόχους:
-Την ανατροπή της κυβέρνησης του ΓΑΠ
-Την ήττα συνολικά του αστικού πολιτικού κατεστημένου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ)
-Την στάση πληρωμών για τη διαγραφή του χρέους
-Την έξοδο από το ευρώ και τη συνολική αμφισβήτηση της ΕΕ και του ρόλου της χώρας μέσα σε αυτήν
-Την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών
-Τη ρύθμιση έως διαγραφή των ιδιωτικών χρεών για τις ασθενέστερες τάξεις του ελληνικού λαού
-Τη συνολική δημοκρατική και αξιοκρατική ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα για ένα νέο αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο.
-Το δημόσιο έλεγχο των στρατηγικών τομέων της οικονομίας για την παραγωγική αναδιάρθρωση της οικονομίας και ένα νέο προοδευτικό, αναπτυξιακό, παραγωγικό, κοινωνικό και οικολογικό οικονομικό πρότυπο με σοσιαλιστική προοπτική.
Θα μπορέσουν οι δυνάμεις της Αριστεράς και πρώτα απ’ όλα το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να ανταποκριθούν στην ιστορική ΠΡΟΚΛΗΣΗ;
Οι αριστεροί όπου και αν ανήκουν τι θα πράξουν σε αυτή την κατεύθυνση;
Θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια;

Η ανεπιθύμητη γενιά...

Ελευθεροτυπία...

Αλλοτε οι κρατούντες επαγγέλλονταν το μέλλον προκειμένου να εκτονώνουν το παρόν. Σήμερα γνωστοποιούν ότι δεν υπάρχει ούτε το ένα ούτε το άλλο: «τους ζυγούς λύσατε», «αναγκαστικός μονόδρομος».
Το κίνημα των «αγανακτισμένων» αποτελεί πλέον πρόκληση για όλες ανεξαιρέτως τις πλευρές του πολιτικού συστήματος, στη χώρα μας, στην Ευρώπη, στον υπόλοιπο κόσμο. Αιφνιδιάζονται σήμερα τα δικομματικά συστήματα που κυβερνούν στο δυτικό κόσμο, αλλά ακόμη μεγαλύτερη δυσανεξία και επιθετικότητα απέναντι στους νέους, που με απόγνωση πέφτουν στις πλατείες, εμφανίζουν γνωστές και δυσδιάκριτες οργανώσεις της Αριστεράς. Ο λόγος είναι ότι η «αγανάκτηση» στρέφεται εναντίον όλων, χωρίς εξαιρέσεις.
Οι κυβερνήσεις εξαπατούν επικαλούμενες κάποιον υποθετικό και αναπόδεικτο «μονόδρομο», με τον οποίο αιτιολογούν τη διοργάνωση της κοινωνικής πτώχευσης και διάλυσης, οι αντιπολιτεύσεις και η Αριστερά ευθύνονται επίσης, ενόσω δεν αναδεικνύουν με πειστικότητα εναλλακτικές επιλογές για την απεμπλοκή από το αδιέξοδο, στο οποίο σήμερα οι κοινωνίες εγκλωβίζονται με βασική ευθύνη του μεγάλου χρήματος. Δεν υπάρχει δημόσιος διάλογος ούτε φυσικά ανάγκη να απαγορευθεί κάτι που δεν υπάρχει. Υπάρχουν άναρθρες και αμετροεπείς κραυγές από αφιονισμένα «παιδιά του αριστερού σωλήνα», χωρίς κοινωνική παρουσία, που δεν διαλέγονται με τους απλούς ανθρώπους, αλλά εξαπολύουν συνθήματα, που στη φαντασία τους «δικαιώνουν» την παντός καιρού εξουσιομανία τους.
Ωστόσο, η βαθιά κρίση αφορά την κοινωνία στα θεμέλιά της και δεν αναγνωρίζεται στην αναμέτρηση ανάμεσα στα κομματικά και οργανωσιακά φυτώρια. Κάθε ευαίσθητος άνθρωπος, ιδιαίτερα νέος, αγανακτεί, αποστρέφεται το σύνολο των πολιτικών και οργανωσιακών διαχειριστών, ακόμη και όσους από το περιθώριο συμβάλλουν με ιδιότυπο τρόπο στην αναπαραγωγή του. Οσοι σήμερα αποστρέφονται την πολιτική δεν είναι απολιτικοί, αλλά διεκδικούν μια διαφορετική πολιτική σε ουσιαστικότερη σύνδεση με την κοινωνία.
Δεν είναι πρώτη φορά που αναπάντεχα εισβάλλουν στη σκηνή της Ιστορίας νέοι αποκλεισμένοι από κάθε έννοια μέλλοντος. Στη δεκαετία του 1950-1960, το φαινόμενο ονομάστηκε «οργισμένα νιάτα», με το ομώνυμο θεατρικό έργο του Βρετανού Τζον Οσμπορν (1929-1994). Στη δεκαετία του '60, το ανάλογο ονομάστηκε στη Γερμανία «αμφισβήτηση», με κορύφωση στον γαλλικό Μάη του '68. Σήμερα, η ρήξη με τη στείρα και παρηκμασμένη κοινωνία του χρήματος ονομάζεται «αγανάκτηση», ξεκινώντας από το φερώνυμο βιβλίο του Γάλλου διπλωμάτη Στεφάν Εσέλ. Τα παραδείγματα της Τυνησίας και της πλατείας Ταχρίρ στο Κάιρο εμπνέουν τις νεανικές κινητοποιήσεις σε Ευρώπη, Αμερική, Ιαπωνία. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει κομματική πολιτική, αλλά απ' ευθείας γνήσια κοινωνική κατακραυγή, χωρίς αξίωση πολιτικής διαμεσολάβησης. Δεν είναι οι μετανάστες ούτε οι ανειδίκευτοι.
Είναι οι νέοι που έχουν σπουδάσει με «πολλές προσδοκίες» και σήμερα απορρίπτονται διαψευσμένοι, προδομένοι, κοινωνικά ανεπιθύμητοι. Το κοινωνικό συμβόλαιο δεν τηρήθηκε: διένειμε απατηλές υποσχέσεις, που σήμερα με κυνισμό αθετεί. Η απληστία του μεγάλου χρήματος δεν συνιστά επαρκή λόγο, προκειμένου να πεισθούν τα νεανικά θύματα για να αποδεχθούν τη σκοτεινή μοίρα τους. Κύριο σύνθημα στις παγκόσμιες κινητοποιήσεις της 15ης Οκτωβρίου ήταν: «Είμαστε 99%, είσαστε το υπόλοιπο 1%». Στιγματίζεται έτσι όχι μόνον μια πολιτική πλευρά, αλλά η σημερινή κοινωνική ολιγαρχία του χρήματος, η νέα «αριστοκρατία», που αρπακτικά επιβάλλει στη συντριπτική πλειονότητα τον υποθετικό «μονόδρομο» της απληστίας της. Κι ακόμη, τα κινήματα των «αγανακτισμένων» υπερβαίνουν την οικονομική πλευρά της κρίσης, θέτουν ζήτημα πραγματικής δημοκρατίας, που θα πρέπει να επανιδρυθεί με ευρεία και άμεση λαϊκή συμμετοχή.
Η διαπιστευμένη κομματική και οργανωσιακή Αριστερά αντιμετωπίζει τους «αγανακτισμένους» με σύνδρομο «ανωτερότητος», με δυσπιστία και περιφρόνηση, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν ηγεσία, οργάνωση, πρόγραμμα, στρατηγική. Ωστόσο, έτσι ακριβώς ξεκινούν τα μείζονα κοινωνικά γεγονότα στην Ιστορία: χωρίς οργάνωση, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς ηγεσίες, χωρίς στρατηγική. Εάν είχαν κάτι από αυτά, δεν θα απέβαιναν μείζονα κοινωνικά γεγονότα, αλλά θα παρέμεναν ήσσονος σημασίας αναμετρήσεις μεταξύ κομμάτων και οργανώσεων για τη νομή της εξουσίας και τη διατήρηση κάποιας καρέκλας. Αλλο πράγμα η κομματική και οργανωσιακή δυσφορία και άλλο η βαθιά κοινωνική απόγνωση, που παίρνει σήμερα ταπεινούς δρόμους και εκφράζεται χωρίς μεγαλομανείς προδιαγραφές.
Στην Ιστορία, «ασήμαντα» περιστατικά έχουν συχνά οδηγήσει σε «σημαντικά», πάντοτε κατά τρόπο αναπάντεχο και αδιανόητο για όσους επιχειρούσαν να τα συλλάβουν με προκατασκευασμένα θεωρητικά σχήματα. Πάντοτε, στα «σημαντικά» γεγονότα, οι διαχειριστές της πολιτικής δεν προηγήθηκαν, αλλά εσύρθησαν σε καταστάσεις, που οι κοινωνικές δυνάμεις με αυτενέργεια δημιουργούσαν, χωρίς έξωθεν καθοδήγηση.

Ε άει σιχτίρ... ΠΑΜΕ ...

Η Αυγή online...
Θανάσης Καρτερός...
Εκατό φορές μέχρι σήμερα τα καλόπαιδα με τις κουκούλες διέλυσαν με τις μολότοφ και τις αγριότητες ειρηνικά συλλαλητήρια. Προσκάλεσαν και προκάλεσαν με κρυμμένα πρόσωπα, τα άλλα καλόπαιδα, της αστυνομίας, με επίσης κρυμμένα πρόσωπα, σε ένα τσαμπουκά θύματα του οποίου υπήρξαν συχνά ειρηνικοί διαδηλωτές -ποιος ξεχνάει τη Marfin;-και πάντα οι ειρηνικές διαδηλώσεις. Και δεκάδες φορές μέχρι σήμερα είτε πιάστηκαν στα πράσα με επαναστατική κουκούλα και ασφαλίτικη ταυτότητα είτε απαθανατίστηκαν σε βίντεο τη στιγμή που κρύβονται πίσω από τις γραμμές των ΜΑΤ.
Προχθές, σε συνεργασία με τους κουκουλοφόρους του Παπουτσή, έσπασαν, ρήμαξαν, έκαψαν, δυσφήμισαν και τελικά διέλυσαν μια πρωτοφανή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση. Παρέδωσαν το Σύνταγμα, πλατεία ειρηνικής διαμαρτυρίας, στη βαναυσότητα των δυνάμεων καταστολής. Με αποτέλεσμα ακόμα και το Mega να ανακαλύψει το «κόμμα της βίας», παραλείποντας φυσικά να θυμίσει ότι στο κόμμα αυτό ανήκουν όχι μόνο οι κουκούλες της βλακείας και της προβοκάτσιας, αλλά και οι κουκούλες της αστυνομίας και της κρατικής καταστολής.
Για τι πράγμα ακριβώς μιλάμε εδώ; Για ιδέες; Για επανάσταση; Ή για μια βία διορατική στην τυφλότητά της και στοχοπροσηλωμένη στη γενικότητά της, που υπηρετεί τα σχέδια της κρατικής βίας και χέρι-χέρι πηδάνε καλές προθέσεις και πολιτικούς στόχους; Διότι αν ξέρουμε για τι μιλάμε, τότε θα ρωτήσουμε: τι θες εσύ, οπαδός της μολότοφ και του ανταρτοπόλεμου με τους μπάτσους στη δική μας ειρηνική εκδήλωση; Γιατί χρησιμοποιείς παιδιά, γυναίκες, διαδηλωτές, ως ασπίδα για τον πόλεμό σου; Είμαστε αναλώσιμοι, μαλάκες, τούβλα, και μας αναθέτεις ρόλο αναχώματος;
Ε, χθες τα καλόπαιδα βρήκαν το μάστορά τους. Αυτή τη φορά κάποιοι αποφάσισαν να τους δώσουν την κουκούλα στο χέρι. Κάποιοι αντιστάθηκαν με βία στη βία τους εν ονόματι μιας διαδήλωσης ειρηνικής, με ειρηνικούς διοργανωτές χωρίς κουκούλα. Μπορεί η εικόνα να ξένισε πολλούς και άλλοι να γκρίνιαζαν ότι το Σύνταγμα δεν ανήκει στο ΠΑΜΕ. Φυσικά το Σύνταγμα δεν ανήκει στο ΠΑΜΕ. Χθες όμως ανήκε στους ειρηνικούς διαδηλωτές και δεν θα κατηγορήσουμε κανένα ΠΑΜΕ γιατί προσπάθησε να το διαφυλάξει από τη βία της κουκούλας. Στο κάτω-κάτω, όταν η αστυνομία συνεργάζεται προκλητικά με την κουκούλα, είναι δουλειά των διαδηλωτών (και του ΠΑΜΕ φυσικά) να υπερασπίζονται και τον κόσμο που διαδηλώνει και τις κινητοποιήσεις τους. Ή όχι;

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ο ροζ πάνθηρας σε νέες περιπέτειες

Μικρά Μεγάλα Εγκλήματα ...
Μικρός Φωκίων


Η Βασούλα μετά από την επικοινωνιακή αντίδραση της για ένα και μόνο άρθρο του πολυμαχαιριού του Μπένι αποφάσισε να ψηφίσει τα πάντα.

Ανάμεσα στην θέση της στο ΠΑΣΟΚ και στο καλό των πολιτών διάλεξε το αναμενόμενο. Εκτός και αν θεωρήσουμε ότι το ξεζούμισμα και η εξαθλίωση γίνεται για το καλό μας.

Αλλά έχει συνειδησιακό πρόβλημα. Και πήγε να τις το λύσει ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής ο οποίος παριστάνει (όταν δεν κάνει κανό) τον πρωθυπουργό.

Και αυτός ο Μπένι… έφερε ένα νομοσχέδιο, χάρμα οφθαλμών, που θα το ψήφιζε ο καθένας με μεγάλη χαρά και πρόσθεσε ένα άρθρο ίσα – ίσα για να δημιουργεί συνειδησιακά προβλήματα στους υπηρέτες του λαού.

Μεγάλη η χθεσινή διαδήλωση, μεγάλη και η σημερινή. Διαφωνώ. Σε σχέση με όλα αυτά που μας έχουν κάνει και συνεχίζουν να μας κάνουν, σε σχέση με το παρών και το μέλλον που μας έχουν ετοιμάσει θα έπρεπε να υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στο Σύνταγμα.

Και μάλιστα χωρίς να φεύγουν από εκεί.

Θα πάρουμε την έκτη δόση. Σιγά το νέο. Δούλεμα είναι όλο αυτό με τις δόσεις. Υποτίθεται ότι κάθε τρεις μήνες η τρόικα θα έλεγχε την πορεία της οικονομίας και αν δεν πιάναμε τους στόχους δεν θα μας έδιναν την δόση.

Ούτε μια φορά, να το επαναλάβω, ούτε μια φορά δεν πιάσαμε τους στόχους. Και όμως η δόση ερχόταν κανονικά.

Γιατί η δόση εξυπηρετεί τους δανειστές μας, το τραπεζικό σύστημα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι την Ελλάδα και τους πολίτες.

Και οσονούπω θα μας στείλουν και στην πτώχευση. Ωραία χώρα και ωραίοι πολιτικοί. Ούτε για την πτώχευση μας δεν αποφασίζουμε.

Απλά θα μας ανακοινώσουν το τι θα μας κάνουν.

Τι τα θέλουμε τα ΜΑΤ άμα έχουμε τα ΚΝΑΤ. Το ΚΚΕ είναι ένα επαναστατικό κόμμα. Θα κάνει την επανάσταση του σαλονιού. Α! και της καταψήφισης στην βουλή.

Υποτίθεται ότι θέλει να ανατρέψει το καθεστώς του καπιταλισμού αλλά σέβεται και υπερασπίζεται τους θεσμούς που τον στηρίζουν.

Αλλά ας μην είμαι άδικος με το κόμμα. Απλά αργεί λίγο να καταλάβει την πραγματικότητα και να αποδεχθεί την αλήθεια. Σκέψου ότι μόλις τώρα δικαίωσε τον Πλουμπίδη και τον Ζαχαριάδη από την ρετσινιά που τους είχαν ρίξει.

Η Λούκα αφού αποδέχτηκε το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο 1, το μεσοπρόθεσμο 2, τα ανάλογα μέτρα ανά δόση αποφάσισε να κάνει ηρωική έξοδο για το άρθρο 37.

Με το να φεύγει ένας κάθε τρίμηνο που έρχεται νέο πακέτο μέτρων έχουμε εξασφαλίσει άλλες τρεις δόσεις.

Παράλληλα θα έχουμε εξασφαλίσει μισθό 250 ευρώ, σύνταξη στα 158 ευρώ και σε ηλικία 75 ετών με 65 χρόνια προϋπηρεσία, απόλυση 300000 δημοσίων με την ανεργία να φτάνει στο 30%, αύξηση του ΦΠΑ στο 27%, καμιά δεκαριά έκτακτες εισφορές και αφορολόγητο στις 2000.

Μην την κάνουμε και ήρωα την Κατσέλη. Έχει συμβάλει όσο μπορούσε για την σημερινή κατάσταση των πολιτών.

Ωραία, τώρα που τελείωσε η 48ωρη απεργία τι κάνουμε; Περιμένουμε την 7η δόση.
Η οποία μπορεί να μην υπάρξει καθώς θα έχει προηγηθεί η χρεοκοπία.

Τελευταία τα κανάλια είναι πρόθυμα να δώσουν βήμα στα μικρά κόμματα και αποκόμματα (όπως της κόρης του επίτιμου). Το ξέρουν ότι αυτά τα κόμματα στηρίζουν το πολιτικό σύστημα του χθες.

Παράλληλα υπάρχει ένα 40% και πλέον που έχει γυρίσει την πλάτη σε αυτό το πολιτικό σύστημα. Ιδιαίτερα όμως στο ΠΑΣΟΚ και στην ΝΔ. Και οι περισσότεροι που δηλώνουν αποχή ψήφιζαν αυτά τα δύο κόμματα.

Για να μην γίνει καμιά στραβή και δημιουργηθεί τίποτα καινούριο και ανεξέλεγκτο και με δεδομένο ότι αυτοδυναμία δεν θα υπάρχει καλό είναι να προσανατολίσουμε στα ήδη υπάρχοντα κόμματα τον κόσμο. Αυτά ξέρουμε αυτά εμπιστευόμαστε. Εξάλλου 29 διαμορφωτές της κοινής γνώμης προτείνουν την σταθεροποίηση του υπάρχοντος συστήματος.

Και ενώ στο Σύνταγμα γινόταν ο κακός χαμός τα τηλεοπτικά κανάλια έδειχναν τις γνωστές αηδίες τους. Κατά τα άλλα μας ενοχλεί που κάνουν απεργία οι δημοσιογράφοι μαζί με τους άλλους. Αφού έτσι κι αλλιώς δεν δείχνουν τίποτα (εκτός από τον Σκάι).

Ο Γιωργάκης είχε πει ότι με 153 βουλευτές δεν πρόκειται να κυβερνήσει. Και επειδή είναι προνοητικός και περίμενε ότι θα φτάσει σε αυτόν τον αριθμό η κοινοβουλευτική του ομάδα, εδώ και ενάμιση χρόνο όντως δεν κυβερνά. Έχει αφήσει αυτήν την δουλειά στην τρόικα. Συνεπέστατος.

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΔΟΛΟΣ ΘΑΝΑΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ( Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΟΧΙ Ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ ΜΑΣ)

celin ...

Kαποιος αφελης -δεν εχουν μεινει και πολλοι- πιθανον να σκεφτεται σημερα "ΜΑ, ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ; ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΝΕΚΡΟΥΣ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ, ΧΑΟΣ, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ ΛΑΙΚΗ ΑΠΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΓΑΝΤΖΩΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ;"

Σημερα, περισσοτερο απο ποτε, τα παραπανω ερωτηματα φανερωνουν την ασυγχωρητη αφελεια εκεινου που τα κανει. Κι ειναι ασυγχωρητη η αφελεια, γιατι ειναι η εποχη και τα δραματικα γεγονοτα που δε τη συγχωρουν πια, οχι εγω.
Οι ανθελληνες πρακτορες της Αμερικανικης -κυριως-και Γερμανικης πλουτοκρατιας που εξουσιαζουν τη χωρα, εχουν ενα σχεδιο να εκτελεσουν. Και δε προκειται να σταματησουν, ακομα κι αν οι νεκροι πολλαπλασιαστουν, ακομα κι αν οι πλατειες ολης της χωρας πνιγουν στο αιμα.
Δεν ειναι αυτοσκοπος τους το αιμα,
δεν ειναι δολος πρωτου βαθμου,
το αιμα ειναι μεσον.
Ο σκοπος ειναι να πραξουν οσα εχουν δεσμευτει να πραξουν.

Καθε μερα συμβαινουν τρια-τεσσερα γεγονοτα, που το καθενα απο αυτα θα μπορουσε να επιφερει
-σε μια δημοκρατια που δικαιολογει το ονομα της-
τουλαχιστον ισοβια καθειρξη για τους πραττοντες.
Με ολα αυτα που εγιναν σημερα, ξεχασαμε οτι προχθες ο ΓΑΠ συναντηθηκε με τους νταβατζηδες καναλαρχες ΠΡΟΤΟΥ συναντηθει με τους αρχηγους των πολιτικων κομματων,
και υστερα απο αυτη τη συναντηση, εξαπελυσε μυδρους κατα του ανταγωνιστικου των νταβατζηδων, τηλεοπτικο σταθμο ΑΛΤΕΡ, κατηγορωντας τις τραπεζες επειδη του χορηγουν δανεια!
Το ΑΛΤΕΡ δεν αξιζει υπερασπισης,
καναλι με Κωνστα-Μακρη-Κωνσταντατο,
δεν εχει μεγαλες διαφορες απο τα χουντοκαναλα των υπολοιπων.
Αλλα το να δεχεται επιθεση ενας σταθμος, επειδη γλειφει λιγοτερο τη χουντα,
και η επιθεση αυτη να ειναι ουσιαστικα ενα δωρο του ΓΑΠ προς τους νταβατζηδες
-γιατι, αν κλεισει το ΑΛΤΕΡ, μεγαλωνει η διαφημιστικη πιτα τους-,
το γεγονος αυτο και μονο ξεδιπλωνει το μεγαλειο της Πασοκικης Ανηθικοτητας,
της Πασοκικης Μαστιγας που εχει ενσκηψει στη χωρα.

Κι ομως, ολα αυτα ξεχαστηκαν. Καθε μερα συμβαινει κατι ακομα χειροτερο, για να σκεπασει τα πρασινα περιττωματα της προηγουμενης.

Τα χημικα των μαντροσκυλων σημερα οδηγησαν εναν ανθρωπο στον θανατο.
Οταν μιλας για θανατο ανθρωπου που δε γνωριζεις, οφειλεις να εισαι προσεκτικος, γιατι αυτο που θα πεις ισορροπει αναμεσα σε δικαιολογημενη οργη και σκυλευση-εκμεταλλευση του θανατου του.
Εκεινοι που εριξαν τα χημικα, υπεπεσαν στο κακουργημα της δολοφονιας εκ προθεσεως με ενδεχομενο δολο. Μιλαω ως δικηγορος, επομενως γνωριζω τι λεω.
Τα χημικα που εκτοξευονται σα ρουκετες στο πληθος, δυνανται να επιφερουν θανατους.
Ειναι δεδομενο οτι μεσα σε ενα πληθος, υπαρχουν κι ανθρωποι με καρδιολογικα η αναπνευστικα προβληματα. Η εκτοξευση τοσων χημικων ειναι η απαρχη μιας αλυσιδας γεγονοτων, τα οποια μπορει να οδηγησουν σε θανατο. Εκεινος που τα ριχνει, μπορει να μην εχει αμεσο δολο θανατωσης,
ομως ξερει οτι μπορει να οδηγησει η πραξη του αυτη σε θανατωση καποιου,
δεν επιδιωκει αμεσα να σκοτωσει, ομως τα ριχνει, διχως να τον νοιαζει αν τελικα προκληθει θανατος.
Αυτο, στη νομικη ορολογια ονομαζεται "ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΔΟΛΟΣ" και τιμωρειται η πραξη αυτη, στην ανθρωποκτονια, με την ιδια τιμωρια της θανατωσης με αμεσο δολο α βαθμου του δραστη,
η δευτερου βαθμου.

Κι αυτος ο ενδεχομενος δολος, περισσοτερο απο τα ματ, ανηκει στη κυβερνηση δολοφονων.
Εχουν ενδεχομενο δολο θανατωσης ,οχι μονο διαδηλωτων αλλα και της ιδιας της χωρας.
Δεν το επιδιωκουν αμεσα, αλλα γνωριζουν οτι πραττοντας κατ΄'εντολη της Τροικας, η χωρα θα πεθανει..ετσι πραττουν ο,τι τους πει, διχως να τους νοιαζει το αποτελεσμα.
Δεν το επιδιωκουν μεν, αλλα ειναι τοσο πουλημενοι ωστε να μη θελουν να κανουν το παραμικρο για να το αποτρεψουν.
Στην Κερατεα, μια γυναικα εχασε το εμβρυο που κυοφορουσε απο τα χημικα,
παντου ανθρωποι αυτοκτονουν και μαραζωνουν,
η χωρα πνιγεται στα δακρυγονα, στο αιμα, στη φτωχεια, στα σκουπιδια και στη μποχα των δωσιλογων που την εξουσιαζουν,
κι αυτο θα συνεχιστει, μεχρι γενοκτονιας
(Ειναι απιστευτο οτι ακομα και τα..παιδια, θεωρουνται πια τεκμηριο,
τριπλασιαστηκε η φορολογια των πολυτεκνων οικογενειων,
οποιος προσφερει παιδια στη πατριδα του, τιμωρειται απο τους Γενιτσαρους.)

Δεν θα αποφυγω να παρω θεση και για την επιθεση που δεχτηκε το ΠΑΜΕ απο τους κουκουλοφορους. Ειναι πολυ δυσαρεστο για μενα, διοτι βλεπω να εχει ξεσπασει ενας πολεμος μεταξυ του ΚΚΕ (ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΩ) και των αναρχικων, καποιοι εκ των οποιων εχουν μπλογκς και τα εχω και στη λιστα ιστολογιων μου.
Και μου ειναι δυσαρεστο, οχι γιατι φοβαμαι να δυσαρεστησω καποιους, αλλα επειδη μεσα απο το μπλογκ διαρκως κραυγαζω για ενοτητα αναμεσα στον λαο, ο τελευταιος που θελει να διχασει,
οπως αποδεικνυεται κι απο τις τοσες αναρτησεις μου, ειμαι εγω.

Αλλα, υστερα απο σημερα, δε μπορω πια να στρουθοκαμηλιζω.

Οι αναρχικοι εχουν δικιο οτι η περικυκλωση της Βουλης απο το ΠΑΜΕ θα ηταν κατι αναποτελεσματικο.
Τι θα ειχε συμβει αν δεν ειχαμε τα επεισοδια;
Τριχες κατσαρες.
Θα ηταν καποιες χιλιαδες ανθρωπων, θα φωναζαν συνθηματα, τα αρθρα του Πολυνομοσχεδιου θα ψηφιζονταν κατ'αρχην, κατ'αρθρο και στο συνολο,
και μετα τα ΜΑΤ θα διελυαν τους συγκεντρωμενους.
Να ρωτησω εδω, αν το παραπανω ειναι αναποτελεσματικο,
καποιες μολοτωφ απο 200 ατομα και καποιες ακομα τζαμαριες σπασμενες,
και κανα πλιατσικο στη βιτρινα,
ποσο αναποτελεσματικοτερο ειναι ακομα;
Οκ, εφυγε το ΠΑΜΕ κατα τις 6.00
Εγινε τιποτα μετα; Ηρθε η Επανασταση; Μπηκαν ολοι εκεινοι που τους εμποδιζε το ΠΑΜΕ να καταλαβουν τα Ανακτορα;
Μια ζωη το ΚΚΕ κατηγορειται απο τους υπερεπαναστατες οτι κανει παρελαση και φευγει,
ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ;
ΜΟΝΑ ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ; ΔΗΛΑΔΗ, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ;
ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ;
ΜΑ, ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΘΕΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ;

Δεν υπαρχει επανασταση χωρις αιμα και θανατο, αυτο ειναι βεβαιο.
Ομως υπαρχει στρατηγικη και τακτικη πανω στη μαχη. Και η μαχη δεν ειναι αγωνας 100 μετρων, ειναι μαραθωνιος. Μαχη που δε μπορει να κερδιθει γιατι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΑ ο καταλληλος συσχετισμος δυναμεων, ειναι αστοχο και να δοθει.
Αν το ΚΚΕ σημερα το βραδυ σημανε την επανασταση, ο λαος θα καθοταν στους καναπεδες να απολασυει με ποπ κορν, το αιμα που θα χυνοταν.
Το ΚΚΕ εχει χυσει πολυ αιμα στο παρελθον, αιμα αγωνιστων του, και φανταζομαι οτι θα ξαναθυσιαστει οταν χρειαστει, αλλα αυτο θα γινει τη καταλληλη στιγμη,
οταν ο λαος δηλαδη, στη συντριπτικη του πλειοψηφια, το εμπιστευτει.
Τσαμπα αιμα, δε θα χυθει μονο και μονο για να γινει η καβλα ορισμενων.

Ειμαι βεβαιος οτι οι περισσοτεροι αναρχικοι ειναι ιδεολογοι, ειναι συντροφοι, ειναι αγωνιστες.
Δε πιστευω οτι ολοι συμφωνουν με τα σημερινα.
Ακομα και μεσα στους κουκουλοφορους, υπαρχουν τετοιοι.
Ειμαι επισης βεβαιος οτι αναμεσα στους κουκουλοφορους υπαρχουν και παρακρατικοι. Υπαρχουν πρακτορια ξενων και ντοπιων υπηρεσιων, οι οποιοι σε καθε ντου, θα κλεψουν και θα λεηλατησουν και θα καταστρεψουν ο,τι βρουν μπροστα τους, μονο και μονο για να εμποδισουν τη ριζοσπαστικοποιηση του λαου.
Υπαρχουν ακομα και πολλοι ηλιθιοι, που ειναι πολυ μαστουρωμενοι για να καταλαβαινουν τι κανουν.
Υπαρχουν και παρα πολλοι ημεδαποι κι αλλοδαποι, που μισουν αυτη τη χωρα,
ειτε αηδιασμενοι απο τον μικροαστισμο της πλειοψηφιας,
ειτε θυμωμενοι επειδη νιωθουν οτι κανεις δε τους εδωσε μια ευκαιρια για να αποδειξουν τι αξιζουν.
Υπαρχουν αποκλεισμενοι απο τη κοινωνια, και με τα μπαχαλα, τη τιμωρουν.
Αν πας σε μια ομηγυρη αναρχικων και φωναξεις "ΡΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΔΕ ΨΗΦΙΖΑΝΕ;",
οι περισσοτεροι θα χειροκροτησουν αυτη την αποψη.
(Αυτο πιστευω, αλλα μπορει να ειναι κι αυθαιρετη η αποψη μου)

Σορυ παιδια, αλλα αυτη τη στιγμη δε χρειαζομαστε κι αλλους τυπαδες που μισουν αυτη τη χωρα,
σε αυτον τον ρολο εχουμε και τους δωσιλογους.
Σορυ παιδια, αλλα το "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΙ Ο ΨΩΡΙΑΡΗΣ ΧΩΡΙΑ", τελικα δεν ισχυει για το ΚΚΕ.
Σορυ παιδια, απο σημερα, δικαιολογιες δε θα υπαρχουν για κανεναν.
Χρειαζομαστε τον Καστοριαδη μαζι με τον Μαρξ, χρειαζομαστε τη διαφορετικη αποψη, χρειαζομαστε μια συνθεση ανθρωπων που αγαπουν αυτη τη χωρα και δε καταδικαζουν τον μικροαστο επειδη εχει χεστει κι εχει ζαρωσει στη γωνια,
αντιθετως, στη φαση αυτη οπου ολοι ειμαστε χεσμενοι απο τον φοβο,
οποιος κατηγορει τον αλλον επειδη ειναι χεσμενος,
το μονο που επισπευδει με αυτο ειναι το να πνιγουμε ολοι απο τα σκατα.

Για κατι που εχουν δικιο, ειναι οτι με πορειες και συνθηματα, δε πετυχαινεις τιποτα.
Χθες, βγηκε μισο εκατομμυριο στην Αθηνα και εκατονταδες χιλιαδες στην επαρχια.
Ειδατε να ιδρωνει το αυτι κανενος;
Αλλα, ειπαμε..η επανασταση πρεπει να ειναι υποθεση των πολλων, οχι των λιγων.
Γιατι, αν ειναι των λιγων, δεν ειναι επανασταση.
Ειναι τοτε ΕΚΔΙΚΗΣΗ των λιγων, εναντιον των πολλων...επειδη δεν επαναστατουν..

Τον εγκλωβισμενο στη καπιταλιστικη προπαγανδα, δε τον τιμωρουμε σπαζοντας το μαγαζι του
η καιγοντας το αμαξι του.
Του ανοιγουμε τα ματια, η τουλαχιστον το προσπαθουμε με τα λογια μας.
Γιατι ειναι συμπατριωτης μας, συμπολιτης μας,

αδερφος μας.

ΥΓ Ας ειναι ελαφρυ το χωμα που σκεπαζει τον αγωνιστη Δημητρη Κοτσαριδη.

Read more: http://celinathens.blogspot.com/2011/10/blog-post_20.html#ixzz1bM29zOIL

Ροη αρθρων