Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Τα δικά μας, σκούρα μπλε παιδιά...

Red NoteBook...
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δίνει το πράσινο φως ώστε να ξεμπλοκάρει η κατασκευή του μεγάλου υδροηλεκτρικού φράγματος στον Άγιο Νικόλαο του Αράχθου, με φωτογραφική διάταξη και διαδικασίες φαστ-τρακ. Μικρή λεπτομέρεια: ο επιχειρηματίας Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, που επωφελείται σκανδαλωδώς από τη διάταξη, ήταν χρηματοδότης του ΛΑΟΣ στις τελευταίες εκλογές

Το φθινόπωρο του 2009, ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου εμφανίστηκε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Νέοι Φάκελοι», των Αλέξη Παπαχελά και Τάσου Τέλλογλου, και αφού εξήγησε τους λόγους που το κόμμα του, η Νέα Δημοκρατία, τον απογοήτευσε, αποκάλυψε ότι στις τελευταίες εκλογές στήριξε οικονομικά τον ΛΑΟΣ (η εκπομπή εδώ).
Καθώς το κόμμα βρίσκεται ήδη στην κυβέρνηση, προκειμένου να σώσει τις συντάξεις, τους μισθούς και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ο ευεργέτης του θα ήταν παράλογο να μην ευεργετηθεί κι αυτός με τη σειρά του. Το δημοσίευμα του Γ. Παπαχριστοδούλου εξηγεί τις λεπτομέρειες αυτής της μικρής πράξης ευγνωμοσύνης από την κυβέρνηση του σοβαρού τεχνοκράτη Λουκά Παπαδήμου.
Με μια φωτογραφική διάταξη, και ενεργοποιώντας τη διαδικασία του φαστ-τρακ, το ΥΠΕΑΚ επιχειρεί να εξασφαλίσει τη συμβατότητα των μεγάλων υδροηλεκτρικών έργων που προέβλεπε η αμφίβολης εγκυρότητας μελέτη του παλιού υπουργείου Ενέργειας της δεκαετίας του 1990, με τα περιφερειακά χωροταξικά πλαίσια, ώστε το δώρο προς τη ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ του κ. Εμφιετζόγλου να παραδοθεί άνευ εμποδίων (περιττών, ας πούμε, οικολογικών ευαισθησιών) στον παραλήπτη του.
Κάπως έτσι, η λίγων μόλις μηνών παρουσία του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει να επιδείξει μόνο τη μεροληψία Βορίδη υπέρ της Siemens (και κατά του Δημοσίου...), στο όνομα βεβαίως της ταχύτερης παράδοσης των σταθμών του μετρό και χάριν της εξυπηρέτησης των πολιτών. Εκτός από διευκολύνσεις τέτοιου είδους, το μενού περιλαμβάνει και άλλες, ακόμα πιο απροσχημάτιστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων