Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Η ελπίδα απέναντι στον κακό μας εαυτό...

Γιώργος Αρβανίτης, EcoLeft...Είναι κάτι φορές που ο κακός μας εαυτός, το εγώ, υπερβαίνει το εμείς και βάζει στην άκρη τη συλλογικότητα και την ανάγκη των πολλών.
Είναι κάτι στιγμές που η εσωτερική ανάγκη να εκφραστούμε και να πούμε αυτό που νιώθουμε, δεν λογαριάζει το αποτέλεσμα για τους υπόλοιπους.
Αλλά είναι και κάτι ώρες που αυτά που λέμε, μόνο πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσουν και τότε μάλλον είμαστε εκτός των ορίων που όλοι μας έχουμε συμφωνήσει.
Ήρθε πριν από μερικούς μήνες ο λαός και ακούμπησε την ελπίδα του επάνω στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, γιατί πίστεψε ότι αυτό που λέει είναι αληθινό, γιατί ένοιωσε ότι μπορεί να το κάνει πράξη, γιατί απελευθερώθηκε από δεσμά χρόνων και ένοιωσε δυνατός, γιατί, γιατί, γιατί………πολλά γιατί και κανείς μας δεν έχει δικαίωμα ούτε να τον απογοητεύσει ούτε να τον κάνει να απολογείται δεξιά και αριστερά, στον περίγυρό του, στη γειτονιά του, στη δουλειά του.
Του είπαμε του λαού συγκεκριμένα πράγματα όσο καλύτερα μπορούσαμε, καθαρές κουβέντες και λόγια μετρημένα, αυτά άκουσε, αυτά πίστεψε, αυτά τίμησε και με το παραπάνω!
Του είπαμε ότι θα σταματήσουμε την πολιτική της φτώχειας, της λιτότητας και των μνημονίων και είπε ΝΑΙ
Του είπαμε ότι θα αγωνιστούμε και θα παλέψουμε με πολύ δύσκολους όρους για να πετύχουμε και είπε ΝΑΙ
Του είπαμε ότι θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες, θα φτιάξουμε δίκαιο φορολογικό σύστημα και ότι έχουμε πρόγραμμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, για να μπορέσει να βρει δουλειά και να αμείβεται σαν άνθρωπος, και είπε ΝΑΙ
Του είπαμε ότι θα βαθύνουμε τη δημοκρατία και τη συμμετοχή όλων , ότι θα διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού το περιβάλλον που δανειστήκαμε από τις επόμενες γενιές και είπε ΝΑΙ
Δεν του είπαμε αυτού του λαού ότι θα προσπαθούμε κάθε τρεις και λίγο να τον μπερδεύουμε και να τον αποσυντονίζουμε.
Δεν του είπαμε ότι θα λέμε ο καθένας ότι θέλει, χωρίς να το έχουμε συμφωνήσει και να είναι η συλλογική μας άποψη, το πρόγραμμα μας, οι θέσεις μας.
Δεν του είπαμε ότι θα τον φορολογήσουμε επειδή πιστεύει στο Θεό, λες και δεν έχει άλλο χαράτσι να πληρώσει. Ούτε ότι με περίσσια ευκολία θα αυτοπροσδιοριζόμαστε αναρχικοί ή όπως αλλιώς θέλει ο καθένας, την ώρα που κάθε κουβέντα μας τη βλέπουμε να γίνεται λάστιχο και να χρησιμοποιείται εναντίον μας, μέσα στη μπερδεμένη ατμόσφαιρα, που μας έχει επιβληθεί. Προφανώς βέβαια και δεν του είπαμε ότι θα τον ενημερώνουμε και για τις ερωτικές μας επιδόσεις έστω και σαν «απάντηση» στον οποιονδήποτε.
Είναι πολύ απλό, αυτά δεν τα έχουμε συμφωνήσει, δεν είναι η συλλογική μας απόφαση.-
Και επειδή ο σοφός λαός μας όταν μεγαλούργησε στο πρόσφατο παρελθόν με την πρωτοπορία, τη καθοδήγηση και την ανθρωποθυσία της Αριστεράς και των ανθρώπων της, έβαλε τα πράγματα σε σειρά, τα ταξινόμησε χρονικά στο μυαλό του και έθεσε προτεραιότητες, βήμα 1, βήμα 2, βήμα 3 κ.λ.π. αξίζει να θυμηθούμε τον ύμνο του ΕΑΜ που με τη μαγεία της απλότητας απάντησε και απαντάει ακόμη και σήμερα σε όλους και σε όλα:
Το ΕΑΜ μας έσωσε από την πείνα
Θα μας σώσει τώρα απ’ τη σκλαβιά
Έχει πρόγραμμα λαοκρατία
Η ελπίδα θα νικήσει τον κακό μας εαυτό !

Γιώργος Αρβανίτης
Μέλος της Γραμματείας του ΣΥΝ Κορυδαλλού
Μέλος του Συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κορυδαλλού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων