Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Εσύ πόσο ανταγωνιστικός είσαι;

β.λ.ε.πο. - vlepo:
από Kαππα Γκρέκο...
Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση σχετικά με το μισθολογικό κόστος και κατά το πόσο σχετίζεται με την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας .Στο παρακάτω φωτορεπορτάζ μπορούμε να δούμε πως το εννοούν όλοι αυτοί που υπερθεματίζουν για την ανάγκη μειώσεων στους μισθούς .Το άρθρο είναι του Damien Gayle και οι φωτογραφίες του Brian Cassey και δημοσιεύθηκε στην Daily Mail με τίτλο Cage dogs of Hong Kong: The tragedy of tens of thousands living in 6ft by 2ft rabbit hutches - in a city with more Louis Vuitton shops than Paris
Το Χονγκ Κονγκ, μία από τις πλουσιότερες πόλεις του κόσμου, είναι αντιμέτωπο με μια τεράστια ανάπτυξη στον τομέα των πολυτελών ακινήτων ,σε σημείο που οι τιμές των σπιτιών αυτών να έχουν εκτιναχθεί σε επίπεδα ρεκόρ.
Αλλά ο πλούτος της πόλης έχει μια σκοτεινή πλευρά, με δεκάδες χιλιάδες που μένουν χωρίς στέγη συνολικά και αναγκάζονται να ζουν στις πιο άθλιες συνθήκες.
Αυτές οι φωτογραφίες από τον Βρετανό φωτογράφο Brian Cassey έχουν συλλάβει τη δυστυχία των ανθρώπων - κάποιες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό τους μέχρι και σε 100.000 - οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να ζουν σε κλουβιά με διαστάσεις μόλις 2μ. επί 1μ.


Η πόλη είναι ένα από τις πιο πυκνοκατοικημένες μητροπολιτικές περιοχές του πλανήτη, με σχεδόν 16.500 ανθρώπους να ζουν σε κάθε τετραγωνικό μίλι του εδάφους.
Τα χαμηλότερα κλουβιά είναι τα πιο ακριβά, επειδή κάποιος μπορεί να σταθεί σχεδόν όρθιος μέσα τους, αλλά και εκεί οι συνθήκες δεν είναι λιγότερο άθλιες.
Οι ασυνείδητοι ιδιοκτήτες χρεώνουν περίπου $ 200 το μήνα για κάθε κλουβί, τα οποία τα τοποθετούν ως και 20 σε κάθε δωμάτιο, και έως τρία επίπεδα υψηλά.
Όλα αυτά σε μια πόλη με τα περισσότερα καταστήματα Louis Vuitton από ό, τι το Παρίσι.




Οι ένοικοι θα πρέπει να μοιράζονται τις τουαλέτες και τους νιπτήρες, τα οποία είναι υποτυπώδης. Πολλά από τα διαμερίσματα δεν έχουν κουζίνες, αναγκάζοντας τους φτωχούς κατοίκους τους να ξοδέψουν μεγάλο μέρος από τα πενιχρά τους εισοδήματα σε έτοιμο φαγητό .
Τα σπίτια κλουβιά ήταν ένα συνεχές σκάνδαλο στην αγορά κατοικιών του Χονγκ Κονγκ για δεκαετίες, αλλά αντί να εξαφανιστούν αυτά εξαπλώνονται.
Καθώς η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει κτυπήσει την πόλη ,ένα πρώην βρετανικό έδαφος , της οποίας η οικονομία εστιάζεται στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, οι περισσότερες αναγκάστηκαν να στραφούν σε αυτά για να έχουν ένα μέρος για να μείνουν.
Η εναλλακτική λύση είναι η ζωή στους δρόμους.




Ένας ένοικος ενός από τα κλουβιά,ο Cheung, ο οποίος ζει στο Sham Shui Po, δήλωσε στους Asia Times Online πως βιώνει τους απαράδεκτα μικρούς χώρους και τις δυσώδης συνθήκες.
«Η θερμοκρασία στο εσωτερικό των κλουβιών μπορεί να είναι δύο έως τρεις βαθμούς υψηλότερη από ό, τι είναι έξω», είπε.
«Είναι πραγματικά δυσάρεστο, και μερικές φορές δεν μπορώ να κοιμηθώ μέχρι και μετά από τις 5 το πρωί."
Οι κατσαρίδες, οι σαύρες, οι ψείρες και οι αρουραίοι είναι κάτι το συνιθισμένο. «Μερικές φορές ανησυχώ για το αν οι σαύρες ή οι κατσαρίδες θα σέρνονται στα αυτιά μου τη νύχτα», είπε ο Cheung.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων