Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Το κακούργημα των πολιτικών ευθυνών ...

Η Αυγή online...
του Δημητρη Χρηστου
Το βράδυ της Δευτέρας, στην εκπομπή “Ανατροπή” του κ. Πρετεντέρη, η κ. Κατσέλη αποκάλυψε πως οι υπουργοί είχαν στα χέρια τους τη σύμβαση του Μνημονίου μόλις 3 ώρες πριν την εγκρίνουν! Την επομένη ημέρα, ο υπουργός ανάπτυξης κ. Χρυσοχοΐδης πήγε ακόμα παρακάτω, δηλώντας πως ψήφισε το Μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει γιατί είχε πολύ δουλειά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και δεν προλάβαινε. Όπως καταλαβαίνετε, ουσιαστικά η κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν ένα κείμενο και υπερασπίστηκαν μια συμφωνία χωρίς να γνωρίζουν το παραμικρό! Ο μόνος που ήξερε τι ακριβώς έκανε και γιατί το έκανε ήταν ο κ. Παπακωνσταντίνου, βασικός σύνδεσμος με τα νεοφιλελεύθερα λόμπι, που μετέφερε το πακέτο της συνταγής που είχε προετοιμάσει με τη βοήθεια του κ. πρωθυπουργού.
ΚΑΤΑ τα άλλα, ο Λοβέρδος απειλεί πως θα γίνει μακελειό αν επιχειρηθεί η διερεύνηση ποινικών ευθυνών για τους κυρίους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου. Δελφίνοι σε ένα ανατριχιαστικό κράμα οπορτουνισμού και αμοραλισμού πολιτεύονται με μοναδικό κριτήριο την αναρρίχησή τους στην εξουσία, αδιαφορώντας παντελώς για την κοινωνική ερημοποίηση και τις οδύνες που προκαλούν στον έκπληκτο και οργισμένο ελληνικό λαό. Υποθέτω πως το πουλέν του κ. Κόκκαλη θέλει να πει πως θα βγει ο λαός της δημοκρατικής παράταξης στους δρόμους για να υπερασπιστεί τον μεγάλο ηγέτη που έσωσε μέσα σε δύο χρόνια επτά φορές την Ελλάδα. Το μακελειό που γίνεται αυτή τη στιγμή και έχει εξαϋλώσει το ΠΑΣΟΚ κάτω από το 15% και μέχρι να γίνουν εκλογές ίσως και σε μονοψήφιο ποσοστό, το έχει προσπεράσει. Δηλαδή θα βγει στους δρόμους η κρατικοκομματική νομενκλατούρα και θα προλάβει να διαδηλώσει αψηφώντας την οργή της κοινωνίας; Ή μήπως θα στηθούν προβοκάτσιες ανώτερες από εκείνες στις οποίες πρωταγωνιστούσε ο κ. Λοβέρδος παίζοντας το τρομοκρατημένο θύμα των άγριων Συριζαίων;
ΤΟ ΘΕΜΑ για την κοινωνία δεν είναι μόνο αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες στη συμπεριφορά, τις μεθοδεύσεις και τις επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου, που αποδέχτηκε τον κατοχικό ρόλο της. Διότι αρκούν και περισσεύουν οι πολιτικές ευθύνες, αφού ενσυνείδητα ανέλαβαν να εκτελέσουν ένα πείραμα σε βάρος της πατρίδας τους. Ένα πείραμα που μετατρέπει μια χώρα με τεράστιο ειδικό ιστορικό και πολιτισμικό βάρος και μοναδικά πλεονεκτήματα σε οικονομικό -δουλικό- προτεκτοράτο. Πολιτικές ευθύνες που πάνε πολύ πίσω, όταν κυβερνούσαν για να απολαύσουν την εξουσία δωροδοκώντας τους ψηφοφόρους τους και μετατρέποντας το κράτος σε μαγαζί τους. Η κρίση που συσσωρεύτηκε διέλυσε τον κοινωνικό ιστό και τις παραγωγικές προοπτικές.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ; Η κ. Διαμαντοπούλου, για την οποία ο κ. Μάνος απορεί που είναι ακόμα στο ΠΑΣΟΚ τόσο νεοφιλελεύθερη που είναι, προτείνει κυβέρνηση αρίστων με πρωθυπουργό τύπου Παπαδήμου! Έχει αξιολογήσει τον εαυτό της και το έργο της ως άριστο και πρόλαβε να εκτιμήσει ότι ο κ. Παπαδήμος είναι δείγμα γραφής προς μίμηση! Μόνο σατιρικοί καλλιτέχνες ή ποιητές θα μπορούσαν να της απαντήσουν. Ο δημοσιογραφικός λόγος είναι φτωχός για να ανταποκριθεί σε τέτοιου μεγέθους θρασύτητες.
ΑΛΛΑ δεν είναι μόνον οι πολιτικοί. Ομάδα διανοουμένων και τεχνοκρατών, που αυτοχαρακτηρίζει την κίνησή της “Για την Ελλάδα τώρα”, έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή της με βασικό ομιλητή την κ. Διαμαντοπούλου και τον κ. Χατζηδάκη. Ερωτευμένοι με τον εκσυγχρονισμό (στα λόγια) του Σημίτη και παλινδρομούντες μεταξύ αυτού και της ΔΗΜ.ΑΡ., δεν έχουν αντιληφθεί πως στο εκτελούμενο πείραμα δεν υπάρχει Ελλάδα. Δεν υπάρχει ανάπτυξη των επιστημών, της έρευνας, των τεχνών και του πολιτισμού. Δεν υπάρχει η ανεξάρτητη δική μας εθνική πορεία, που απαιτεί μεταρρυθμίσεις ισοδύναμες επανάστασης προς όφελος του τόπου μας. Διανοούμενοι που δεν αντιλαμβάνονται τη λεηλασία που σχεδιάστηκε, που δεν ενοχλούνται από τον αφελληνισμό των πάντων. Όσο για τους ανεύθυνους και ανάλγητους πολιτικούς, την απάντηση θα την δώσει σύντομα ο ελληνικός λαός.
d.xristou@avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων