Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Χάνοντας το Μέτρο...

 LiFO...

 Τιμων ο Μισανθρωπος...
Ο Βύρων Πολύδωρας που μιλάει σαν να έχει καταπιεί χρονομηχανή, πιστός στις αρχές του νεοελληνικού πολιτισμού συνεχίζει απροκάλυπτα την πάγια τακτική του βολέματος στο Δημόσιο.


Πηγή φωτο: Enet.gr

Ο Άρης Δημοκίδης στην στήλη του ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ αφιέρωσε ένα ποστ εδώ στον ευπατρίδη κύριο Βύρωνα Πολύδωρα. Τον υπέρμαχο των Αξιών του Έθνους. Τον Έλληνα πατριώτη. Τον ευπροσήγορο πολιτικό. Τον άνθρωπο που μιλάει σαν να έχει καταπιεί χρονομηχανή και σαγηνεύει με τον πλούτο στην εκφορά του λόγου του ημιμαθείς και απαίδευτους. Που χρησιμοποιεί το δημόσιο βήμα με μια υποδόρια διάθεση αυτοϊκανοποίησης με την εικόνα του ως ρήτορα. Τον σεβαστό στο σινάφι του κύριο Βύρωνα Πολύδωρα τέως Πρόεδρο της Βουλής.

Δεν θα με απασχολήσουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης αφού η ουσία δεν αλλάζει. Ο κύριος Βύρων Πολύδωρας κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης παραμονής του στην θέση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων ανάμεσα στις δύο πιο πολωμένες εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων δεκαετιών, βρήκε ευκαιρία και διόρισε έτσι απλά την κόρη του στο ελληνικό κοινοβούλιο. Δεν μπορώ να φανταστώ άλλη λογική πέρα από το "έλα μωρέ και ποιος θα το καταλάβει". Ο κύριος Βύρων Πολύδωρας λοιπόν, μας θεωρεί κρετίνους. Έτσι απλά!

Αρχικά βγήκε η εισήγησή του για μπόνους €2000 στους υπαλλήλους της Βουλής γιατί απλά έκαναν τη δουλειά τους. Όχι από την προσωπική του περιουσία βεβαίως αλλά από τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών που έχουν υποστεί αφαίμαξη στα εισοδήματά τους τα τελευταία δύο χρόνια. Η επιδρομή στα πορτοφόλια των πολιτών, συμβαίνει κυρίως εξαιτίας των μοιραίων παραλήψεων και επιλογών των κυβερνήσεων από τη Μεταπολίτευση και έπειτα, κυβερνήσεων που συμμετείχε και ο ίδιος ο κύριος Βύρων Πολύδωρας ενεργά τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια.

Το πελατειακό οικοσύστημα της Βουλής όμως είναι πάνω από όλα και χωρίς ντροπή ο σεβαστός Πρόεδρος της Βουλής επιλέγει να δώσει ένα μπαξίσι στο προσωπικό με το οποίο συνεργάζεται καθημερινά. Επιπλέον βρίσκει αφορμή και διορίζει την κόρη του πάντα μέσα από τον κανονισμό της Βουλής που δείχνει να είναι μια σειρά από ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους δουλεύουν υπό της σκέπη του ναού της Δημοκρατίας. Δεν πάει να καίγεται το σύμπαν δύο χρόνια τώρα. Δεν πάει να βιώνουμε τη χειρότερη κοινωνική κρίση των τελευταίων δεκαετιών; Δεν πάει να έχει καταπέσει ως αναληθής κάθε προεκλογική υπόσχεση πριν ακόμα στηθούν κάλπες και να βλέπουμε το χείλος του γκρεμού από την άλλη πλευρά πια; Όχι! Κάποια πράγματα είναι ιερά και πιστός στον νεοελληνικό πολιτισμό ο κύριος Βύρων Πολύδωρας θέλησε να εξασφαλίσει τη θυγατέρα του από τη θύελλα της κρίσης.

Για τη δημιουργία αντιπερισπασμού ίσως, ασχολήθηκε με την "κλοπή των φωνηέντων" καλώντας τους πολυάριθμους Έλληνες ημιμαθείς σε εγρήγορση, βγάζοντας τρελούς και συνωμότες εκατόν σαράντα πανεπιστημιακούς. Εδώ βέβαια την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού στις πυρκαγιές του 2007 την ονόμασε ασύμμετρη απειλή και πιστός στην αρχαιοελληνική αντίληψη για την ύπαρξη των φυσικών φαινομένων, κατηγόρησε τον Στρατηγό Άνεμο, ζώντας το μύθο του στην καιγόμενη Πελοπόννησο.

Ο κύριος Βύρων Πολύδωρας, εκτός από την επαφή με την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών έχει χάσει και το μέτρο και αυτό το τελευταίο για έναν αρχαιολάτρη σαν και του λόγου του είναι απαράδεκτο. Για εμάς δε λόγω και της θέσης ευθύνης που κατέχει στην ελληνική κοινωνία είναι μέχρι και επικίνδυνο σε αυτές τις δύσκολες μέρες. Ντροπή. Μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων