Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Βλέπει η Παναγία Ολυμπιακούς Αγώνες;

Μαριάννα Τζιαντζή...

Μάλλον βλέπει, αλλά δεν παρεμβαίνει υπέρ ορισμένων χωρών και ηπείρων. Γι’ αυτό, εξάλλου, η Ελλάδα πάτωσε, ενώ οι Κινέζοι κέρδισαν του κόσμου τα μετάλλια.


Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανεπρόσφατα ο Αντώνης Σαμαράς τις παραμονές του Δεκαπενταύγουστου, αυτή την εποχή η Παναγία είναι απασχολημένη με το να σώσει την Ελλάδα (όχι τους Έλληνες), να βοηθήσει τη χώρα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι των πιστωτών της. «Με τη βοήθεια της Παναγίας», είπε ο κ. πρωθυπουργός, «θα κερδίσουμε. Είναι μια μάχη εύκολη, ανηφορική, δύσβατη [;], με συνεχείς ανατάραξεις».
         Η Παναγία θα μας βοηθήσει να ξεπουλήσουμε τα αεροδρόμια, τις μαρίνες και τα λιμάνια μας σε καλή τιμή, όχι μόνο σε αλλόθρησκους Κινέζους, αλλά και στους ρώσους αδελφούς μας τους οποίους επίσης προστατεύει. (Ας θυμηθούμε τη θριαμβευτική περιοδεία της Τιμίας Ζώνης του Βατοπεδίου στη Ρωσία.) Εξάλλου, η Παναγία φώτισε τους Ρώσους δικαστές που καταδίκασαν σε δύο χρόνια φυλάκισης τις τρεις ανίερες κοπέλες, τις Pussy Riot, που τραγούδησαν πανκ αντικαθεστωτικά άσματα στο Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα.
         Πρώτα η Ελλάδα και η ορθοδοξία. H Παναγία θα στείλει ούριο άνεμο στα πανιά του Ξένιου Δία, αυτή θα παρακαλέσει την τρόικα να δείξει μεγαλοψυχία και να χαλαρώσει λιγουλάκι τις απαιτήσεις της, αυτή θα μας κρατήσει στο χριστιανικό στρατόπεδο της ευρωζώνης.
         «Δεν θέλω μαλαματένια τάματα και λαμπάδες ίσαμε το μπόι σας», μας ζητά φέτος η Παναγία. Το μόνο που μας ζητά είναι να ρίξουμε στο δίσκο της Εφορίας ό,τι μας αναλογεί, αλλά σε πολλές δόσεις και όχι μονομιάς.
         Δεν περνά Δεκαπενταύγουστο χωρίς ο εκάστοτε έλληνας πρωθυπουργός να μην προσκυνήσει κάποιο  εικόνισμα της Παναγίας, κατά προτίμηση μετά της ευλαβούς συζύγου του, και πάντα συνοδευόμενος από τηλεοπτικά συνεργεία. Μάλιστα, η Παναγία μάς συμπαρίσταται και στα χρόνια της σπατάλης και της κραιπάλης και στα χρόνια τα δίσεκτα, τα τωρινά. Η Παναγία θα μας στηρίξει στη «δύσβατη μάχη» των περικοπών, της εφεδρείας, της ανεργίας, θα βοηθήσει την εν πολλαίς αμαρτίας περιπεσούσα Ελλάδα να εξυγιανθεί.
         «Tώρα είναι η Ελλάδα που μετράει, τίποτ’ άλλο», δήλωσε ο Α. Σαμαράς. Ούτε καν οι Έλληνες.

(ΠΡΙΝ, "Το τέλος της αγοράς", 19-8-2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων