Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Evonymos...

Gerogriniaris...

Ο Κώστας Βαξεβάνης σήμερα πίεζε τον Άδωνη Γεωργιάδη στο twitter σχετικά με τις σχέσεις του τελευταίου με την Χρυσή Αυγή.
Στο θέμα είχα αναφερθεί παλιότερα και, μια και σε εμένα απαξιεί να απαντήσει ο μέγας πολιτικός, (μάλιστα με έχει μπλοκάρει) είπα να ζητήσω από τον Βαξεβάνη να προωθήσει στον Γεωργιάδη αυτό το κείμενο.


Με λίγα λόγια πρόκειται για το κανάλι στο youtube evonymos, ένα κανάλι που ανεβάζει όλες τις παρουσίες του Γεωργιάδη σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά στούντιο με αξιοθαύμαστη συνέπεια και ταχύτητα.
Το ίδιο κάνει και για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.
Σε παλιότερες ερωτήσεις χρηστών ο Γεωργιάδης έχει πει πως ο evonymos είναι ένας απλός εθελοντής και δεν έχει καμία άλλη σχέση μαζί του.

Ποιός όμως είναι ο Ευώνυμος και γιατί ασχολείται τόσος κόσμος μαζί του;

Πρώτα από όλα θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι που έχω πει και σε παλιότερες αναρτήσεις.
Δεν μιλάμε εδώ για ανθρώπους αλλά για λογαριασμούς σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα.
Μπορεί να υπάρχει ένας άνθρωπος πίσω από έναν τέτοιο λογαριασμό, όπως μπορεί να υπάρχει ένας πίσω από πολλούς, μία ομάδα που να διαχειρίζεται πολλούς λογαριασμούς, ή ακόμα και να μην υπάρχει πίσω από κάποιους άνθρωπος αλλά να είναι ένας υπολογιστής που εκτελεί αυτόματα κάποιες εργασίες.
Όπως και να είναι και από εδώ και πέρα ότι γράφω αφορά τον λογαριασμό στο youtube evonymos και όχι έναν συγκεκριμένο άνθρωπο/χρήστη.
Επομένως μιλάμε για "το" και όχι "τον" evonymos.

Το evonymos λοιπόν, είναι ένα κανάλι στο youtube στο οποίο με θαυμαστή ταχύτητα και συνέπεια ανεβαίνουν όλες οι ομιλίες/συνεντεύξεις/παρουσίες γενικά του Άδωνη Γεωργιάδη σε ραδιοφωνικά ή τηλεοπτικά στούντιο.
Και μόνο αυτό αρκεί να σε κάνει να υποθέσεις πως υπάρχει κάποιος υπάλληλος στο γραφείο του Γεωργιάδη που ασχολείται με το θέμα.
Αν το evonymos πραγματικά δεν είναι δημιούργημα του Γεωργιάδη ή κάποιου υπαλλήλου του, θα έπρεπε ο Γεωργιάδης να απολύσει όποιον έχει να ασχολείται με την εικόνα του στο διαδίκτυο και να προσλάβει όποιον είναι πίσω από αυτό το "κανάλι".
Αν δεν έχει κάποιον για αυτή την δουλειά ας τον προσλάβει!

Η εξαιρετική δουλειά που κάνει είναι σαφώς επαγγελματικού επίπεδου.
Καλύτερο που θα βρει;

Όμως "το" evonymos δεν ασχολείται μόνο με τις δημόσιες σχέσεις του Γεωργιάδη.
Λες και αυτές δεν είναι αρκετές, προλαβαίνει εκτός από του Άδωνη να ανεβάζει και τα βίντεο των "στελεχών" της Χρυσής Αυγής αλλά και να προσβάλλει, για παράδειγμα τον, νεκρό από πυρά αστυνομικού, μαθητή, Αλέξανδρο Γρηρογόπουλο, αφιερώνοντας την 6/12 στον "Όσιο Γρηγορόπουλο τον μολοτοφόρο.

Για να κάνουμε μία μικρή περίληψη, "το" evonymos είναι ένα κανάλι στο youtube που ασχολείται με την προώθηση τόσο του Άδωνη Γεωργιάδη όσο και της Χρυσής Αυγής, και δεν κρύβει καθόλου τις ακραίες του πεποιθήσεις.

Αυτό ίσως να είναι και ο λόγος που ο μέγας πολιτικός αυτός αρνείται κάθε ουσιαστική σχέση με αυτό εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο.
Δεν θα ήταν ωραίο ένας βουλευτής του πρώτου κόμματος και της κυβέρνησης να έχει σχέσεις με τους ακροδεξιούς εθνικιστές τραμπούκους της Χρυσής Αυγής.

Έτσι σε σχετικές ερωτήσεις στα social media εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο ο κύριος Γεωργιάδης έχει αρνηθεί κάθε σχέση με τον διαχειριστή του evonymos λέγοντας πάντα πως είναι ένας απλός οπαδός που από μόνος του παρακολουθεί τον λαοπρόβλητο ηγέτη και ανεβάζει τα βίντεό του γιατί τον θαυμάζει και θέλει να τα έχει να τα παρακολουθεί η ανθρωπότητα μπας και ξεστραβωθεί.

Όσο για τις σχέσεις του με την Χρυσή Αυγή, αυτές, ο λαοπρόβλητος της μεγάλης "κεντροδεξιάς παράταξης", τις αρνείται μετά βδελυγμίας.

Εδώ και παραπάνω από έναν χρόνο αν θυμάμαι σωστά τον έχουν πιέσει διάφοροι χρήστες που παρατήρησαν το περίεργο αυτό τρίγωνο ΧΑ-evonymos-Γεωργιάδης αλλά εκείνος σταθερά επέμενε.
Πρόκειται για έναν απλό εθελοντή που καθαρά με δική του πρωτοβουλία και αυτόνομα ανεβάζει τα βίντεο που αυτός θέλει.


Μόνο που σε μία τουλάχιστον περίπτωση και μέσα στην βιασύνη του ο Γεωργιάδης "καρφώθηκε".

Όταν η ΕΤ3 είχε μία εκπομπή για την βίαιη καταστολή απεργίας στην τότε Σοβιετική Ένωση μέσα στον ενθουσιασμό του έγραψε "Εντός της ημέρας θα ανεβάσω εδώ το ντοκιμαντέρ για το πώς αντιμετώπισε η Σοβιετική Κυβέρνηση (δηλ οι κομμουνιστές), την πρώτη απεργία που >> >>έγινε σε Σοβιετικό εργοστάσιο. Αν δεν το έχετε δει, χάνετε!".
Λίγο αργότερα το βίντεο αυτό ήταν αναρτημένο στο κανάλι του evonymos μαζί φυσικά με άλλα του Γεωργιάδη.

Με άλλα λόγια ο Γεωργιάδης λέει "ανεβάζω" ένα βίντεο και μετά από λίγο αυτό έχει ανέβει στο "evonymos" με το οποίο ο Γεωργιάδης σκίζει τα ιμάτιά του πως δεν έχει καμία ιδιαίτερη σχέση πέραν του πολιτικού-θαυμαστή.

Αν και είχα επιδιώξει πολλές φορές να πάρω μια απάντηση από τον λαοπρόβλητο βουλευτή, εκείνος δεν με είχε τιμήσει.
Η βοήθεια του Κώστα Βαξεβάνη που προώθησε το ερώτημα αυτό ήταν καταλυτική και φαίνεται πως έφερε τον Γεωργιάδη σε δύσκολη θέση


Φαίνεται όμως η παρέμβασή μου ενόχλησε κάποιους.

Ένας από αυτούς μου έγραψε: "Αν σε τσεκαρουμε ποτε θα μετανιώσεις που γεννηθηκες", και άλλα τέτοια ωραία.
Στις απειλές του συμπεριέλαβε και τον Μανώλη Κυπραίο όταν αυτός παρενέβη (και τον ευχαριστώ γι αυτό).


Αργότερα άρχισε να σβήνει τα επίμαχα tweets και στο τέλος ο γενναίος αυτός έσβησε εντελώς τον λογαριασμό του.
Άντρακλας χωρίς αμφιβολία.

Όμως η πίεση για απάντηση συνεχίστηκε, όχι μόνο από εμένα αλλά και από πολλούς χρήστες του twitter τους οποίους επίσης πρέπει να ευχαριστήσω.
Έτσι, ο Άδωνις μετά από αρκετή ώρα απάντησε στο twitter: "ο Ευώνυμος είναι ένας άνευ αμοιβής διαδικτυακός φίλος. Δεν είμαι εγώ, δεν τον ελέγχω κατά κανένα τροπο."
Πάνω κάτω δηλαδή ότι είχε πει αρκετούς μήνες πριν σε παρόμοιες ερωτήσεις.


Αργότερα όμως, και αφού συνεχίστηκε η πίεση από διάφορους χρήστες για την σχέση του με το "Ευώνυμο" ο Γεωργιάδης αναγκάστηκε να παραδεχτεί: "σας είπα αλλά δεν ακούτε. Είναι υποστηρικτής μου, όχι υπαλληλός μου. Δεν τον ελέγχω όμως με υποστηρίζει και >> >> ανεβάζει ό,τι με αφορά και βεβαίως έχω το θάρρος να του ζητήσω να ανεβάσει κάτι. Αλλά δεν με εκπροσωπεί."


Αφήνω το "σας είπα αλλά δεν ακούτε", μια και ποτέ δεν είχε παραδεχτεί τέτοια σχέση.
Το "βεβαίως έχω το θάρρος να του ζητήσω να ανεβάσει κάτι" νομίζω τα λέει όλα.
Σαφέστερη παραδοχή των στενών σχέσεων του Γεωργιάδη με έναν ένθερμο υποστηριχτή της Χρυσής Αυγής δεν θα μπορούσε να υπάρξει.

Τα ερωτήματα όμως παραμένουν.

Γιατί χρειάστηκε να στριμωχτεί για να απαντήσει;

Γιατί σήμερα μόνο του πήρε πάνω από 6 ώρες για να δώσει μια ευθεία απάντηση;

Γιατί αν και την ίδια ερώτηση του είχαν κάνει χρήστες του twitter εδώ και μήνες (νομίζω πάνω από έναν χρόνο) απέφευγε να απαντήσει;

Η αγάπη του "Ευώνυμου" για την Χρυσή Αυγή ή το ότι χλευάζει τον Γρηγορόπουλο "εορτάζοντας" στις 6/12 τον "Όσιο Γρηγορόπουλο τον μολοτοφόρο" δεν τον προβλημάτισε;

Ένας τέτοιος πολιτικός της "κεντροδεξιάς", που καμία σχέση δεν θέλει να έχει με την Χρυσή Αυγή, πως ανέχεται να συνεργάζεται στενά με έναν υποστηρικτή της; 

Όταν λέει έχω το θάρρος να του ζητήσω, πως;
Τον παίρνει τηλέφωνο;
10ψήφιο όπως όλοι μας ή μήπως εσωτερικό;

Πως προλαβαίνει εκείνος και ανεβάζει άμεσα όλα του τα βίντεο;

Και τελικά το "πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιός είσαι" ισχύει μόνο για τους άλλους;

Νομίζω πως καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ρητορικές ερωτήσεις.

Τα συμπεράσματα δικά σου.

Υγ: (κάτι δικό μου): Κατάλαβες τώρα τηλεπωλητάκο πως μπλοκάροντας αυτούς που σου κάνουν δύσκολες ερωτήσεις και στέλνοντας τα τσιράκια σου να τους τραμπουκίσουν δεν κερδίζεις τίποτα;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων