Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Φοροδιαφυγή τέλος....

Μια ματια στον ηλιο με γιορτινα...
Με μια κίνηση ματ της κυβέρνησης η χώρα είναι έτοιμη να πει αντίο στην φοροδιαφυγή.
Όλα τα εμπορικά καταστήματα θα πρέπει να αναρτήσουν σε εμφανή σημείο την παρακάτω πινακίδα:
΄΄Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ-ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)΄΄
΄΄CONSUMER IS ΝΟΤ OBLIGED TO PAY IF THE NOTICE OF PAYMENT HAS ΝΟΤ BEEN RECEIVED (RECEIPT - INVOICE)΄΄
Η απόφαση θα πρέπει να μπει σε χρυσή ή ασημένια κορνίζα, ανάλογα με το μέγεθος της φοροδιαφυγής που έχει κάνει έως τώρα ο έμπορος. Τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής θα πρέπει να το προσθέσουν στους τιμοκαταλόγους σε εμφανές σημείο με κεφαλαία γράμματα, ιδίου μεγέθους με τη γραμματοσειρά των προσφερόμενων ειδών και αντίστοιχα στην αγγλική γλώσσα (εφόσον υπάρχει τιμοκατάλογος και στην αγγλική γλώσσα). Η απόφαση δεν μας διευκρινίζει αν θα πρέπει να γίνουν Bolt ή Arial ή Times New Roman, για αυτό θα πρέπει να με ένα δελτίο τύπου να μας διευκρινίζει αυτή την λεπτομέρεια.
Φυσικά εξαιρούνται από την απόφαση οι δικηγόροι, γιατροί, μεγαλοεργολάβοι, βιομήχανοι, εφοπλιστές κτλ, γιατί ως γνωστόν αυτοί δεν φοροδιαφεύγουν.
Με αυτή την πανέξυπνη ιδέα, που απορώ πως δεν το είχαν σκεφτεί ως τώρα, όλοι οι έμποροι θα σκίζονται να κόβουν αποδείξεις και οι καταναλωτές θα είναι όλοι κεφάτοι και θα τρελαθούν στα ψώνια. Βέβαια θα υπάρχουν και κάποιοι τζαμπατζήδες που θα απογοητεύονται αν τους κόψουν απόδειξη, αλλά τι να κάνουμε, αυτά είχε η ζωή.
Η αγορά θα τονωθεί από την είσπραξη των φόρων. Ήδη στη γειτονιά μας, από το Σάββατο που μπήκε σε ισχύ ο νόμος, έχουν ανοίξει δυο καταστήματα και μια καφετέρια.
Επίσης όλοι οι πολίτες θα είναι υπερευχαριστημένοι με τις δράσεις στης κυβέρνησης, και ειδικά με αυτό το τελευταίο, που τελικά και στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν πάλι Νέα Δημοκρατία (μακάρι εδώ να έκανα πλάκα).
Παράλληλη επιτυχία με αυτό θα είναι η ψυχαγωγία των τουριστών (πέρα από τις ξεναγήσεις της Χρυσής Αυγής), που θα βλέπουν την ταμπέλα και θα γελούν με την καρδιά τους και θα απορούν αν βρίσκονται στην Ελλάδα ή στη Τανζανία.
Όποιος δεν συμμορφωθεί με τα παραπάνω θα λάβει πρόστιμο 1000 ευρώ. Σε καλή μεριά.
Μέσα στο πνεύμα αυτής της καταπληκτικής ιδέας, θα ήθελα να προσθέσω και γω, ως ταπεινή Ελληνίδα, δυο ακόμα πινακίδες, που βέβαια δεν μπορούν να φτάσουν αυτή του υπουργείου οικονομικών σε ευρηματικότητα.
Η μια θα ήθελα να αναρτηθεί στα γραφεία των πολιτικών και στο κυλικείο της Βουλής και να λέει, με κεφαλαία κόκκινα γράμματα και Bolt, τα εξής:
΄΄Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ΄΄
Και η άλλη να αναρτηθεί στο σπίτι του καθενός πολίτη, πάνω στο ψυγείο, και να λέει με τη ίδια γραμματοσειρά, μη σου πω και πιο μεγάλη, τα εξής:
΄΄Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΕΙ ΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΕΨΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΖΕΙ, ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ΄΄

Όποιος δεν συμμορφωθεί με τα παραπάνω, αν είναι πολιτικός να πάει να κάνει παρέα στον Άκη και αν είναι πολίτης καλά να πάθει.

Πέρα από την πλάκα τώρα...
Με αυτές τις σαχλαμάρες μόνο το γέλιο θα εισπράξουν. Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους μας ότι όλοι οι έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες κτλ έχουν την υποχρέωση να κόβουν αποδείξεις και οι πελάτες έχουν το δικαίωμα να ζητάνε. Τέλος, τόσο απλό. Τι δεν μπορούμε να καταλάβουμε και το πάμε μέσω Τρικάλων;
Το θέμα είναι να το τηρούμε ΟΛΟΙ. Και ο ψιλικατζής με τα φραγκοδίφραγκα και ο μεγαλοδικηγόρος με τα μεγαλοπακέτα.
Αλλά και η φορολογία να είναι ανάλογη. Μη ξεσκίζουμε τον κύριο Κουτρούμπα που πουλάει τσίτια και τον κύριο Λάτση να τον αφήνουμε να χτίζει αυθαίρετα.
Έλεος πια με την χαζομάρα... δεν αντέχεται άλλο.
Κάν΄ το όπως η Τζίνα... μπράβο το κορίτσι...
Η απόφαση ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων