Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

FESTUNG EΦK …!

The evil witch...

Festung EFK
Θαυμάζω , εξαίρετοί μου αναγνώστες , την άνεση  του κυριούλη  που τους τελευταίους μήνες  χειρίζεται το δημόσιο μπεζαχτά.   Είναι προφανές για κάθε στοιχειωδώς ενημερωμένο και σκεπτόμενο πολίτη ότι  το υποκείμενο ( ψυχολογική έννοια ) αυτό δεν είναι τίποτε περισσότερο από μαριονέτα . Μαριονέτα με Πι έιτσ Ντή βεβαίως βεβαίως  ;)

Ακόμα και η κόρη του ακατονόμαστου , η ντογούδα μας ,  υπέβαλλε ερώτηση  στον εν λόγω κυριούλη  για τα έσοδα από τον ΕΦΚ τη τελευταία  τριετία  , δηλώνοντας παράλληλα ότι προτείνει τη μείωση αυτού του φόρου άμεσα. Μάλλον εκκινεί από διαφορετική στόχευση αλλά ας μη το κάνουμε θέμα ;)
Και ενώ κύμα ψύχους  κατεβαίνει από το  Βορρά , και παράλληλα παγωμένα παραμένουν εδώ και πολύ καιρό τα έσοδα από τον ΕΦΚ  που βρίσκονται  συνεχώς κάτω από  το μηδέν ( στόχο )  , ο εξαίρετος αυτός επιστήμων , με βιογραφικό που γεμίζει τόμους , με  ακαδημαϊκή και ερευνητική καρριέρα  ακαταμάχητη ,  με μακρά θητεία  στο αμέμπτου ηθικής ΙΟΒΕ  επιμένει σταθερά προσηλωμένος  ( άραγε σε τι ;;;; )
Ο άνθρωπος ( λέμε τώρα ) που  θα έπρεπε να γνωρίζει το Λάφφερ του απέξω και ανακατωτά δηλώνει σήμερα ότι  ” δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια για μείωση του ΕΦΚ , ούτε για αύξηση των δικαιούχων  του σχετικού επιδόματος σε ευρύτερες κατηγορίες του πληθυσμού “ . Δεν έχω την απαίτηση να διαβάζει εδώ το σαλεμένο στάρετς , αλλά σε κάθε περίπτωση ας  ξανάνοιγε τα βασικά εγχειρίδια της επιστήμης που ( υποτίθεται ) διακονεί. Δεν το κάνει γιατί  δεν χρειάζεται , αφού το ζήτημα αν ήταν οικονομικό όπου δηλαδή ορθολογικά σκεπτόμενος και επιστημονικά αναλύωντας ο εγνωσμένου κύρους κυριούλης  θα κατέληγε αβίαστα ( και με βάση τα στοιχεία ) στο  αμάχητο συμπέρασμα  ότι:
Μοναδικός τρόπος να επιτύχει θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα όσον αφορά  το ζήτημα θα ήταν  να μειώσει άμεσα ( όσο ακόμα υπάρχει καιρός ) και δραστικά ( ακόμα και στα όρια που επιτρέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία ) τον ΕΦΚ όχι μόνο στο θέρμανσης αλλά σε ΟΛΕΣ τις κατηγορίες πετρελαιοειδών σε συνδυασμό με την εφαρμογή  του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου εισροών εκροών σε ΟΛΑ τα στάδια παραγωγής και διακίνησης.

Όμως προφανώς το ζήτημα  ΔΕΝ είναι οικονομικό αλλά ΠΟΛΙΤΙΚΟ , όπως θα δείξω παρακάτω :
Γιατί το υποκείμενο ( πάντα με τη ψυχολογική έννοια του όρου ) που τυπικά τουλάχιστον έχει ως καθήκον του να συλλέγει στοιχεία  και προβληματικά σημεία , να αναλύει  με βάση την εξειδικευμένη γνώση που διαθέτει , να διαμορφώνει και να προτείνει πολιτικές  με θετικό δημοσιονομικό πρόσημο σε αυτή τη βαθύτατα ελλειμματική οικονομία και τέλος να ελέγχει και να αναδιαμορφώνει αυτή τη πολιτική ,  όταν τα αποτελέσματα μέχρι τούδε είναι αρνητικά αγρόν ηγόρασε .
Αρνείται ο εγκυρότατος και εμβριθέστατος να ασκήσει επί της ουσίας το λειτούργημα που του ανέθεσε η προσφάτως εκλεγμένη κυβερνητική πλειοψηφία , αν και ( υποτίθεται λέμε ) επελέγη ως ειδικός τεχνοκράτης ακριβώς για αυτό το σκοπό . Να εφαρμόσει δηλαδή οικονομικές ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ , ανεξαρτήτως κοινωνικού και πολιτικού κόστους , άσχετα με ανθρώπινες απώλειες * , με μόνο στόχο την ανάταξη των δημοσιονομικών μεγεθών . Επομένως η  εφαρμοζόμενη από αυτόν πολιτική θα πρέπει πρώτιστα να υπακούει στους οικονομικούς νόμους και  την σχετική ερμηνεία της πραγματικότητας .  Και αν ο καλός κυριούλης – μαριονέτα  πίνει νερό στο όνομα του Φον Μίζες έστω να εφαρμόσει πιστά τη “φιλελεύθερη” οικονομική πολιτική και γαία πυρί μειχθήτω .

Αλλά τσού …. καλοί μου αναγνώστες . Ο εντιμότατος δεν καταλαβαίνει από τέτοια και ασκεί ΠΟΛΙΤΙΚΗ με μιά εντελώς διαφορετική  και για τούτο βαρύτατα ένοχη εκδοχή  ….
Ως ευπειθής λούστρος γνωρίζει ότι ακόμα και αν  οικονομικά και με όρους πραγματικής πολιτικής  αυτό που εφαρμόζει  με τα καύσιμα είναι  όχι μόνο ατελέσφορο αλλά αντιβαίνει τους τεθέντες στόχους  , επιμένει  επικαλούμενος ακριβώς αυτούς τους στόχους . Και επιμένει  ( εδώ βρίσκεται η ουσία τη δωσιλογικής του πολιτικής )  ακριβώς επειδή  είναι αποκλειστικό ενεργούμενο των  προτεκτόρων μας που δεν θα μπορούσαν να ανεχθούν επ’  ουδενί την οιανδήποτε ( έστω  και  λεκτικά ) αμφισβήτηση των μέτρων που μας επέβαλλαν. Με αυτή την έννοια ο καλός μας λούστρος ασκεί ΠΟΛΙΤΙΚΗ προασπίζωντας τους αφεντάδες του , αν και εντεταλμένος να προασπίζεται τα συμφέροντα του Δημοσίου.
Μετά και από αυτό  μπορεί κανείς να έχει αμφιβολίες ότι δεν είμαστε προτεκτοράτο χειρότερο  και από τη Τυνησία του προπερασμένου αιώνα ;;;   αναρωτιέμαι ειλικρινά ….

* Ο καλός κυριούλης μου θυμίζει το δυστυχή  Σνάϊντερ , επιτελάρχη της 6ης στρατιάς του φον Πάουλους στο Στάλινγκραντ. Ο άνθρωπος εκπόνησε τα σχέδια για τη δημιουργία του θύλακα με βάση τις εντολές  του OKW ( βλέπε  Φύρερ ) και επέβλεψε τη πιστή εφαρμογή τους αφού έπεσε η γέφυρα στο Κάλατς και μέχρι το τέλος του Festung Stalingrad . Μπορείτε να τον βρείτε στη φωτογραφία που κοσμεί το υπερώο αυτού του ιστολογίου . Πλησιάζουν σε λίγες μέρες τα 70 χρόνια από εκείνη τη μεγάλη μάχη και ίσως ασχοληθώ με το θέμα τις επόμενες μέρες . Έχω προσωπικό ενδιαφέρον ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων