Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ιστορική μνήμη...

Στη Χώρα της Λήθης...

Μπλόκο της Κοκκινιάς (χαρακτικό του Τάσου)
Από χθες βράδυ βιώνω μια σχιζοφρενική κατάσταση:

Είμαι ευτυχής, διότι ο ελληνικός λαός προκάλεσε σεισμό στα κόμματα των Μνημονίων και έδωσε μια ιστορική ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ και τον νεαρό πρόεδρό του. Η έπαρση του Βενιζέλου κουρελιάστηκε, ενώ η κουτοπονηριά της ΝΔ να μην συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου με κορυφαία της στελέχη -λες και έκανε αντιπολίτευση στον εαυτό της- τιμωρήθηκε καταπώς της έπρεπε.

Ήδη οι δηλώσεις του Τσίπρα ότι τις επόμενες τρεις μέρες θα αξιοποιήσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης για να συζητήσει με ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Οικολόγους-Πράσινους, αλλά και με κοινωνικά κινήματα και συνδικάτα, ταράζει τα νερά στον πολιτικό βάλτο.

Στενοχωριέμαι διότι ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Οικολόγοι-Πράσινοι δεν κατάφεραν να μπουν στη Βουλή, εξαιτίας του 3%. Το ίδιο ληστρικό εκλογικό  σύστημα έδωσε 50 επιπλέον έδρες στη ΝΔ, παρόλο που έλαβε μόλις 2% περισσότερο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι ψήφοι κάποιων, δηλαδή, μετρούν περισσότερο από όλων των υπολοίπων.

Και είμαι δυστυχής, επειδή η Χρυσή Αυγή, μια εγκληματική συμμορία πήρε τόσο ψηλό ποσοστό. Το πιο εξωφρενικό είναι πως εισέπραξε χιλιάδες ψήφους από περιοχές όπου είχαν εκτελεστεί κάτοικοι από τους Ναζί.
Αντιγράφω από τον Καρτέσιο (http://kartesios.com/?p=83418#more-83418) τα ποσοστά που προκαλούν ντροπή:
 4.361 ψήφοι ή 8,68% στη Νίκαια και 2.702 ψήφοι ή 7,8% στον Κορυδαλλό, σε δύο από τις γειτονιές που έγινε το Μπλόκο της Κοκκινιάς, στις 17 Αυγούστου 1944.

635 ψήφοι ή 6,44% στα Καλάβρυτα της Αχαΐας, όπου στις 13 Δεκεμβρίου 1943 έγινε το Ολοκαύτωμα με τουλάχιστον 700 νεκρούς
602 ψήφοι ή 6,09% στον Χορτιάτη της Θεσσαλονίκης, όπου στις 2 Σεπτεμβρίου του 1944, 949 παιδιά, γυναίκες και άντρες έχασαν τη ζωή τους από τους ναζί.
30 ψήφοι ή 5,73% στο Κομμένο της Αρτας, όπου στις 12 Αυγούστου 1943, τουλάχιστον 317 έπεσαν νεκροί από τις θηριωδίες των ναζί.
2.021 ψήφοι ή 4,12% στα Ιωάννινα, λίγα χιλιόμετρα από τους Λυγκιάδες, όπου στις 3 Οκτωβρίου 1943, εκτελέστηκαν 82 παιδιά, γυναίκες και άντρες και καταστράφηκε το χωριό.
79 ψήφοι ή 3,48% στο Δίστομο, στη Βοιωτία, όπου στις 10 Ιουνίου 1944, σφαγιάστηκαν 228 άτομα (117 γυναίκες, 111 άντρες, εκ των οποίων 53 παιδιά). Εκτιμήσεις για 600 νεκρούς στην ευρύτερη περιοχή.
30 ψήφοι ή 2,95% στην Κάντανο, στα Χανιά, όπου τον Μάιο του 1941 μεγάλος αριθμός ανδρών και γυναικών σκοτώθηκε κατά την αντίσταση των κατοίκων στην γερμανική εισβολή και την ισοπέδωση του χωριού για αντίποινα.
49 ψήφοι ή 1,22% στην Βιάννο, στο Ηράκλειο, όπου το 1943 σε διάφορες επιχειρήσεις εκτιμάται ότι έγιναν τουλάχιστον 400 εκτελέσεις στα χωριά της περιοχής."

Για να είμαστε δίκαιοι, οι κάτοικοι της Βιάννου εμπόδισαν πριν από λίγες μέρες τα Χρυσαύγουλα να μπουν στο χωριό και να κάνουν προεκλογική συγκέντρωση.

Ωστόσο, είναι φανερό ότι οι πολύ νέοι δεν γνωρίζουν Ιστορία. Αυτό δεν είναι τυχαίο, αλλά πολιτική επιλογή. Ποτέ δεν συμπεριλαμβάνεται στην εξεταστέα ύλη η περίοδος μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Τα παιδιά δεν μαθαίνουν τι συνέβη αφότου έληξε ο "συνωστισμός στο λιμάνι της Σμύρνης". 
Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άμοιροι ευθυνών οι παππούδες κι οι γονείς στις κοινότητες όπου δολοφονήθηκαν χιλιάδες άμαχοι. Διότι όφειλαν να διαφυλάξουν και να μεταβιβάσουν την ιστορική μνήμη στους απογόνους τους.
Όμως, αυτό που εκκολάφθηκε χθες δεν είναι το αβγό του φιδιού, αλλά τα αβγά του Alien.

Αν το ΚΚΕ και οι άλλες αριστερές και δημοκρατικές δυνάμεις δεν αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, σε λίγα χρόνια ολόκληρη η Ελλάδα θα είναι τόπος μαρτυρίου.
Όλοι θα είδατε το βίντεο της εκδίωξης των ελλήνων δημοσιογράφων επειδή αρνήθηκαν να σηκωθούν σε ένδειξη "σεβασμού" προς τον Μιχαλολιάκο. Ελπίζω κάποιοι να δάγκωσαν τα χείλη τους, αναγνωρίζοντας πως, ό,τι ψήφισαν από τζάμπα μαγκιά, γυρίζει τώρα μπούμεραγκ
Με χαρά μου άκουσα αγαπημένους φίλους που στηρίζουν το ΚΚΕ μια ζωή να καταφέρονται κατά της ηγεσίας που πεισματικά αρνιόταν οποιαδήποτε συνεργασία. Αυτό σημαίνει πίεση από τη βάση.
Μακάρι η Αλέκα και οι συν αυτή να ακούσουν τις φωνές και να συναινέσουν, προτού η μικρόνοια διαλύσει ολόκληρη την Αριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων