Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Κανένα μούδιασμα..

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου....

Είναι το αποτέλεσμα των εκλογών αυτό που οδηγεί, σχεδόν αυτονόητα, στην λύση της επόμενης μέρας: Να σχηματιστεί κυβέρνηση ‘ειδικού σκοπού’ (και συγκεκριμένου χρόνου) υπό τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία:
· Θα καταγγείλει άμεσα τα δυο μνημόνια και την δανειακή σύμβαση ως άκυρα (υπογεγραμμένα από μη νομιμοποιημένη κυβέρνηση). Θα αρνηθεί οποιαδήποτε περαιτέρω δανεισμό. Θα αποπέμψει τρόικα και ΔΝΤ. Θα ενημερώσει τους δανειστές για πενταετή τουλάχιστον μονομερή διακοπή κάθε πληρωμής και για δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για να προσδιοριστεί το νόμιμο πραγματικό χρέος.
· Θα προσαρμόσει τους από κάποιο ποσό και πάνω μισθούς όλων των Δημοσίων υπαλλήλων, τις συντάξεις και τις κρατικές δαπάνες, ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, έτσι που να μην απολυθεί ούτε ένας, αλλά και για να στηριχθούν οι ήδη άνεργοι με ένα ελάχιστο εισόδημα. Το δεύτερο θα γίνει με ταυτόχρονη προστασία όσων θιγούν, από οποιαδήποτε μορφή ‘τραπεζικής βίας’, πλειστηριασμών, κατασχέσεων, εισπρακτικών εταιρειών, κλπ.
· Θα αλλάξει το παραμορφωτικό εκλογικό σύστημα με απλή αναλογική (ίσως με κάποιο πλαφόν), ώστε απ’ τη μια να μην νοθευτεί ξανά η λαϊκή βούληση κι απ’ την άλλη να απελευθερωθεί ο ψηφοφόρος από κάθε εκβιασμό.
· Θα νομοθετήσει το ασυμβίβαστο οποιασδήποτε πολιτικής διαφήμισης, εμφάνισης, προβολής, κλπ, με οποιοδήποτε ιδιωτικό Μ.Μ.Ε. ή έντυπο και θα ανοίξει ελεύθερα το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης ισόνομα σε όλα τα κόμματα. Ταυτόχρονα θα κατοχυρώσει δια νόμου, την ανεξαρτητοποίησή της από την εκτελεστική εξουσία, δίνοντας την διοίκησή της σε ανεξάρτητη επιτροπή δημοσιογράφων.
· Θα προκηρύξει κανονική προεκλογική περίοδο, με άνεση χρόνου, συζήτηση επί προγραμμάτων, κλπ, ώστε να αποφασίσει ανεμπόδιστα πλέον ο λαός, επί όλων των σοβαρών ζητημάτων, (σχεδιασμό οικονομίας, ευρώ-δραχμή, συνταγματικές αλλαγές, παιδεία, κοινωνικό κράτος, εργασιακά-συνδικαλισμό, μεταναστευτική πολιτική, ενέργεια, κλπ) για το από εδώ και μετά απελευθερωμένο μέλλον του.
Πράγματα νοικοκυρεμένα.
(Αυτά που έπρεπε να κάνει κι ο Γιωργάκης το 2009 αλλά ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ).
Θεωρώ πως η πρόταση για μια τέτοια μεταβατική κυβέρνηση, ενός τέτοιου συγκεκριμένου έργου, θα λάβει στην βουλή ευρεία και άνετη ψήφο εμπιστοσύνης. Εάν όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ την άλλη φορά, θα πάρει πάνω από 151 έδρες μόνος του.
Κανένα μούδιασμα επομένως.
Ας μουδιάσουν αυτοί που πρέπει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων