Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Μελέτησα το νέο αίσχος...

Ελληνοφρένεια (ον δε νετ) ... Θύμιος Καλαμούκης.

Οι κυριακάτικες εφημερίδες ήταν γεμάτες με αναλύσεις, στοιχεία και παραδείγματα, για τα νέα χαράτσια, από ένα ακόμη πακέτο μέτρων, που η δουλική κυβέρνηση ανακοίνωσε, πριν μερικές μέρες.

Διάβασα αρκετά, μελέτησα το νέο αίσχος, τα νέα μέτρα ντροπής και κλοπής, που οι δοσίλογοι επέβαλαν. Από όλα τα δημοσιεύματα που είδα, ξεχώρισα δύο.

Το πρώτο από την Ελευθεροτυπία:

«Με το μεσοπρόθεσμο μάθαμε ότι το αφορολόγητο, περιορίζεται από τις 12.000 στις 8.000 ευρώ. Και τώρα μειώνεται από τις 8.000 ευρώ στις 5.000 ευρώ. Αυτή τη φορά το ψαλίδι άγγιξε και τους νέους κάτω των 30 ετών αλλά και τους φορολογούμενους άνω των 65 ετών».

Το δεύτερο από το Βήμα:

«Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι έγγαμος με τρία παιδιά, ενώ για τα εισοδήματα του 2010 είχε αφορολόγητο όριο 23.500 ευρώ, με τις προτεινόμενες διατάξεις πέφτει στις 12.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει πρόσθετη ετήσια φορολογική επιβάρυνση ως και 3.450 ευρώ»!

Ποιος αλήτης σκέφτηκε, να αγγίξει την σύνταξη του ηλικιωμένου, και το ελάχιστο εισόδημα του φτωχού, μειώνοντας το αφορολόγητο; Ποιος ξευτιλισμένος αποφάσισε ότι ο πατέρας τριών παιδιών με εισόδημα 23.500 ευρώ έχει περίσσευμα 3.450 ευρώ για να τα δώσει στην εφορία, μετά και όλα τα υπόλοιπα χαράτσια;

Η απάντηση απλή. Ο ίδιος αλήτης και ο ίδιος ξευτιλισμένος, που αποφάσισε και το χαράτσι της ΔΕΗ, και την αύξηση του ΦΠΑ, και τις μειώσεις μισθών, και την περικοπή του δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα του συνταξιούχου των 450 ευρώ, και την άρση της συλλογικής σύμβασης εργασίας , και την περικοπή του επιδόματος των πολυτέκνων, και…και…και.

Είναι οι ίδιοι αλήτες και ξευτιλισμένοι , που εξοντώνουν έναν λαό, εδώ και ένα χρόνο, υπηρετώντας και γλείφοντας, τα αφεντικά τους και τους τραπεζίτες. Είναι οι ίδιοι αλήτες και ξευτιλισμένοι που βρωμίζουν την ιστορία.

Είναι οι ίδιοι αλήτες και ξευτιλισμένοι , που ακόμη και η τσίπα τους, τους εγκατέλειψε, γιατί δεν άντεξε, ούτε αυτή, την προστυχιά τους.

ΥΓ. Τα γιαούρτια έχουν ημερομηνία λήξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων