Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Πλαστοί Εθνικισμοί και η μόνη Πατρίδα ...

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου...
Ξύπνησαν πολλών ειδών ‘εθνικισμοί’ τα δυο αυτά χρόνια. 10 περίπου εκατομμύρια από δαύτους υποθέτω. Ο Παπανδρέου ομολογούσε στην αρχή πως ‘το έλλειμμα μειώνει την εθνική μας κυριαρχία’ και ο κ. Πετσάλνικος καλούσε ενοχλημένος τον Γερμανό Πρέσβη (για καφέ προφανώς) μετά το ..σηκωμένο δάχτυλο της Αφροδίτης της Μήλου. Η ‘εθνική οργή’ χρωμάτισε όλες σχεδόν τις πτέρυγες της Βουλής, σαν όλα τα κόμματα να ‘είχαν τον Καρατζαφέρη τους’. Ξεχείλισε στα τηλεοπτικά πάνελς, όση περίσσευε, γέννησε ακόμη και ολόκληρη νέα συχνότητα ! Πούλησε πρωτοσέλιδα εφημερίδων, συσκοτίζοντας όσο περισσότερο μπορούσε την ήδη σύνθετη πραγματικότητα. Δεν αγνόησε καθόλου το internet, έφτασε ακόμη και στις …σχολικές γιορτές ! Με τις άστοχες δηλώσεις του, την πότισε, το τελευταίο διήμερο, ο επονομαζόμενος (ρατσιστικά οφείλω να σημειώσω) ‘Βιετναμέζος’, κύριος Ρέσλερ.

Ο ‘νέο-εθνικισμός’ ετούτος, βέβαια, δεν πρόκειται να ‘αναγεννήσει’ κανένα έθνος. Η γνωστή ατάκα του Σολομού (περί εθνικού και αληθινού) μοιάζει απόρθητη ως τις μέρες μας, αλλά ετούτοι όλοι οι σημερινοί ‘χρήστες’, απλά τσιμπολογάει ο καθένας τους το κομματάκι εκείνο της αλήθειας που τον βολεύει. Είτε για να κρύψει την ασχημοσύνη του, είτε να αναδείξει τα όποια του …κάλλη. Αλήθεια λέει ο Παπανδρέου, αλήθεια κι ο Σαμαράς ! Αλήθεια ο Καρατζαφέρης, αλήθεια και η Ντόρα. Αλήθεια ο Ανδριανόπουλος κι ο Ανδρουλάκης (τι ζευγάρι !). Ο κομαντάντε ..Κουίκ κι ο δοσίλογος …Πρετεντέρης ! Πολλοί φουκαράδες για τόσο ..παλιό βαγόνι !

Όλες αυτές οι διαφορετικές αλήθειες καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Την οποία επίτηδες συσκοτίζουν, μπερδεύουν, αποκρύπτουν: To ..έθνος που υποθέτουν έχει ..αποδημήσει εδώ και πολύ καιρό.

Το ενεχυρίασε πρώτος ο εθνάρχης (ιστορική ειρωνεία), τότε που ανήκαμε στη Δύση, μην τύχει και ξεστρατίσουμε προς την Σοβιετική ανατολή. Πήρε τη στροφή μετά ο ..λαοπλάνος. Τότε που εν μία νυκτί το ΠΑΣΟΚ του ‘τρίτου δρόμου για τον σοσιαλισμό’ μας ..αποκαλύφθηκε σαν ‘ο καλύτερος εγγυητής της Ευρωπαϊκής Πορείας της χώρας’. Πανηγυρίσαμε -όλοι μαζί οφείλω να πω-, τέλος, όταν ο ‘καθηγητής’ εκσυγχρόνιζε τις ‘κοινωνικοποιήσεις’ σε ‘αποκρατικοποιήσεις’ για να μας συνδέσει με τον ‘στενό πυρήνα’, που τώρα αποδεικνύεται όχι και τόσο σκληρός ! Πολύ καιρό, αναρωτιέμαι, τι σκατά θα γράψει στο τέλος η Ιστορία. Θα αναφέρει καν την Ελλάδα στο κεφάλαιο για την ‘Ευρωπαϊκή Διάλυση’;;…

Ευτυχώς, η καπιταλιστική σήψη (παγκόσμια) μοιάζει τόσο βαθειά, που σε λίγο όλοι αυτοί οι κενοί περιεχομένου ‘εθνικισμοί’ δεν θα μπορούν να κρύψουν τη μπόχα. Σε λίγο οι λαοί –κι εμείς ίσως πρώτοι- θα καταλάβουν το πώς και το γιατί. Κι αυτοί οι λαοί, ο καθένας ξεχωριστά κι όλοι μαζί, θα γεννήσουν τον μόνο πραγματικό ‘εθνικισμό’ που θα μπορούσε στην καμπή ετούτη, να γυρίσει προς τα μπροστά τη σελίδα της Ιστορίας..

Τον ‘εθνικισμό’ εκείνο, των εργαζομένων απέναντι στα αφεντικά. Που θα γεννήσει την ‘πατρίδα’ του παραδοσιακού και ανθρωπιστικού πολιτισμού (μόνου πραγματικά παγκόσμιου), απέναντι στην πολιτιστική σούπα-ναρκωτικό της παγκοσμιοποίησης. Που θα φέρει την αλληλεγγύη του απενοχοποιημένου χρώματος, απέναντι στους κίβδηλους φράχτες του ρατσισμού τους. Που θα σώσει έναν πλανήτη χωρίς σύνορα και θα ακυρώσει την οικολογία-εμπόρευμά, που πληρώνει φόρους στα τελωνεία. Που θα αφήσει, τέλος, τον άνθρωπο να απολαύσει την πανέμορφη πολυμορφία των θεών του, απέναντι στην τουλάχιστον βολική νέο-καθολική ‘αθεΐα’ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων