Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ημείς η Άννα ...

Η Αυγή online...

Θανάσης Καρτερός
Το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να τύχει στους πολιτικούς κρατούμενους της δικτατορίας ήταν ένας διευθυντής με δημοκρατικό παρελθόν. Γιατί; Μα γιατί, προσπαθώντας να ξεπλυθεί, να διασκεδάσει τις υποψίες των χουντικών προϊσταμένων του και να δείξει πόσο υπάκουος είναι στη εξουσία των καραβανάδων, συμπεριφερόταν σαν τον χειρότερο φασίστα. Βασιλικότερος του βασιλέως. Ενώ ένας ξεφωνημένος χουντικός μπορούσε να κάνει και μια παραχώρηση στους φυλακισμένους, ο ύποπτος δημοκρατικών φρονημάτων τίποτε. Γκιουλέκας. Θάνατός σας η καριέρα μου.
Τι σχέση έχει αυτό με τα σημερινά; Έχει, πώς δεν έχει. Γιατί σήμερα βλέπουμε τις μεγαλύτερες αθλιότητες, τις πιο αυταρχικές αγριάδες, το πιο βάρβαρο τσαλαπάτημα νόμων και ανθρώπων να το διαπράττουν υπουργοί που στο παρελθόν διέθεταν εύσημα διαλλακτικότητας, δημοκρατικής ανοχής, ηπιότητας και ευρωπαϊκού -λέμε τώρα- πολιτικού πολιτισμού. Να για παράδειγμα ο Λοβέρδος -τον βλέπεις, τον ακούς, και νομίζεις ότι είναι ο ακροδεξιός ξάδελφος του παλιού μειλίχιου Λοβέρδου. Η ο ευαίσθητος Βενιζέλος, που εμφανίστηκε ξαφνικά με δέρμα και κέρατο ρινόκερου.
Εκείνη όμως που κερδίζει χωρίς αντίπαλο το χρυσό μετάλλιο της μετάλλαξης, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, είναι η Άννα Διαμαντοπούλου. Η οποία ξέχασε την ευρωπαϊκή της κουλτούρα και τα δημοκρατικά βιολιά και κοπανάει εδώ και μέρες τα ταμπούρλα του πολέμου. Σαν έτοιμη από καιρό -λέτε να μας κορόιδευε με τη δημοκρατική της ευαισθησία;- φόρεσε κράνος, ζώστηκε παλάσκες και γυλιό και άρχισε την επίθεση κατάληψης των ΑΕΙ και συντριβής των πρυτάνεων. “Δεν εφαρμόζεται ο νόμος σου” της λένε οι πάσης αποχρώσεως πρυτάνεις, “όχι, εσείς δεν τον εφαρμόζετε”, απαντάει χτυπώντας τα ταμπούρλα της η Άννα.
Και τι σκέφτηκε; Ξεπερνώντας ακόμα και τον γνωστό δημοκράτη Ιωάννη Μεταξά, που αναγορεύτηκε πρώτος εργάτης, πρώτος αγρότης και πρώτος πατριώτης φυσικά, αναγορεύτηκε κι αυτή Πρώτη Πρύτανης. Σούπερ Πρύτανης. Υπερπρύτανης. Δεν κάνετε τη δουλειά σας, αποφάνθηκε, θα την κάνω ΕΓΩ. Προκήρυξη εκλογών, υποβολή υποψηφιοτήτων, ανακήρυξη ονομάτων, εκλογικοί κατάλογοι, εφορευτικές επιτροπές, εκλογικά τμήματα, διεξαγωγή της ψηφοφορίας, καταμέτρηση ψηφοδελτίων, πιθανές ενστάσεις; Όλα η Άννα!
Σε δεύτερη φάση θα συνενώσει τα απείθαρχα πανεπιστήμια και θα κλείσει τα πολύ απείθαρχα -αυτό αποφάσισε η υπουργός. Αποδεικνύοντας ότι μετά την Ελλάδα του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” οδεύουμε ολοταχώς προς την Ελλάδα του “αποφασίζουν (άλλοι) και διατάσσομεν ημείς”. Ημείς η Άννα -να το θυμόμαστε….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων