Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Πράσινες τηγανητές μπουγάτσες...

SOFISTIS...

Τρίβει τα μάτια του ο πλανήτης και δεν πιστεύει σε αυτά που βλέπει να διαδραματίζονται στην πιο μικρή και όμορφη γωνιά του, που κάποτε την έλεγαν Ελλάδα.. «Αγορές» και κραταιοί ηγέτες μεγάλων χωρών έχουν μείνει άφωνοι με τα κατορθώματα των γιωργάκηδων και βανγγέληδων. Διαγκωνίζονται και τσιμπιούνται μεταξύ τους για να διαπιστώσουν αν είναι ξύπνιοι και αν είναι αληθινά αυτά που συμβαίνουν..
Ολόκληρο ΔΝΤ, Τρόικα και Βρυξέλλες και κοτζάμ Τάιμς της Νέας Υόρκης επανειλημμένως θερμοπαρακαλούν τους γιωργάκηδες και βανγγέληδες να σταματήσουν να εξολοθρεύουν τη μεσαία τάξη, τους μισθωτούς και συνταξιούχους, να φερθούν πιο δίκαια κοινωνικά και να συλλάβουν τη μεγάλη φοροδιαφυγή. Ματαίως. Οι νέοι εθνοσωτήρες έχουν πια ξεσαλώσει. Συγκαλύπτουν συνειδητά και θρασύτητα τη διαρροή των δις στο εξωτερικό, τους κατόχους των οφ σορ εταιρειών και τους μεγαλοοφειλέτες, μέχρι που καταγγέλλονται δημοσίως ακόμα και από αυτούς τους ίδιους τους πρώην υπουργούς τους..

η μεγαλύτερη μπουγάτσα του κόσμου..
Οι πάντες σε Ευρώπη και Αμερική το φυσάνε και δεν κρυώνει. Έχουν πια κατανοήσει την πλήρη αποτυχία τους. Ανάθεσαν στους γιωργάκηδες και βανγγέληδες να «σώσουν» την Ελλαδα και αυτοί κινούνται απροσχημάτιστα και έξω από κάθε όριο σοβαρότητας, μεταξύ του αυταρχισμού, του εθνικοσοσιαλισμού και της γελοιότητας.. (Πάντα αυτά πήγαιναν μαζί) Του αυταρχισμού και της βαρβαρότητας γιατί ουδέποτε στην μεταπολεμική ιστορία η ελληνική κοινωνία έχει υποστεί τέτοια αδίστακτη βία. Του εθνικοσοσιαλισμού γιατί έφτασαν μέχρι του σημείου να καταργήσουν και αυτήν την ατομική ιδιοκτησία εφόσον πλέον οι ιδιοκτήτες πρέπει να πληρώνουν ενοίκιο στο κράτος για να μείνουν στο σπίτι τους και εφόσον ο συνταγματάρχης Βανγγέλης διαχειρίζεται πλέον ο ίδιος την τσέπη του πολίτη.. Και της γελοιότητας όπως αυτή καθρεφτίζεται στο παράδειγμα της πράσινης μπουγάτσας.
Η αλήθεια είναι ότι μας έχουν συνηθίσει στις μεγαλειώδεις κινήσεις σπάνιας ευφυΐας αλλά αυτή ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Έβαλαν στη μπουγάτσα με τυρί 23% ΦΠΑ αλλά στην μπουγάτσα με κρέμα 13% ΦΠΑ γιατί ανήκει, λέει, στα είδη ζαχαροπλαστείου! Όχι μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό, δηλαδή στις φήμες ότι κορυφαίο στέλεχος του πασοκ διαθέτει μεγάλο ζαχαροπλαστείο στην Αθήνα και έτσι εξηγείται το γεγονός ότι ενώ στα εστιατόρια επιβλήθηκε 23 % ΦΠΑ, στα ζαχαροπλαστεία μόνο 13% (!).. Ο λόγος είναι ότι η κυβέρνηση επιτέλους έχει εκπονήσει ένα μεγαλόπνοο εθνικό σχέδιο για τη σωτηρία και ανάπτυξη της χώρας που φέρει την κωδική ονομασία «πράσινη μπουγάτσα» και στηρίζεται στην κατανάλωση γλυκών!
Το εν λόγω μεγαλοφυές σχέδιο λοιπόν ρίχτηκε στην κοινωνία και όπως ήταν αναμενόμενο άναψε αμέσως η μάχη της μπουγάτσας. Γενική σύγχυση και κλαυσίγελος μέχρι δακρύων. Ζαχαροπλάστες και τυροπιτάδες και νταβραντισμένοι φουρναραίοι βρίσκονται επί ποδός πολέμου. Πώς να πουλάνε τη μια μπουγάτσα με 23% και την άλλη με 13%; Και τι θα κάνουν με τις μπουγάτσες με τσιζ κέικ που έχουν και τυρί και γλυκό; Και εκείνες που βάζουν μέλι στο τυρί; Και τι θα κάνουν με τους πελάτες που τρώνε τη μισή μπουγάτσα στο κατάστημα και την άλλη μισή την αποτελειώνουν στον δρόμο εφόσον η κατανάλωση εντός του καταστήματος χρεώνεται με 23% ενώ έξω στο δρόμο με 13%! Πανζουρλισμός!
Ήδη το διαβόητο ΣΔΟΕ κάνει περιπολίες στους δρόμους και ελέγχει τις μπουκιές στα στόματα των καταναλωτών. Με τα καλάσνικοφ προτεταμένα υποχρεώνουν τους καταναλωτές να σηκώνουν τα χέρια ψηλά, να ανοίγουν το στόμα τους και να βγάζουν τη γλώσσα έξω και να ελέγξουν τον λάρυγγα. Όσοι δε, εκ των σδοϊτών είναι και πιο συνεπείς στα καθήκοντα τους δεν παραλείπουν να βάζουν στους καταναλωτές και δάκτυλο από πίσω ώστε να διαπιστώσουν την ποσότητα αλλά και ακριβή ώρα που φαγώθηκε η μπουγάτσα..
Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι με το μεγαλόπνοο αυτό σχέδιο, να δώσει η σοσιαλιστική κυβέρνηση του πασοκ φτηνό γλυκό στο λαό, επιτυγχάνει με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια. Αφενός μεν την γρήγορη πάχυνση των πολιτών ώστε να μην περιφέρονται ρακένδυτοι και σκελετωμένοι από την πείνα σαν ανορεξικά μοντέλα στους δρόμους και τρομάζουν οι τουρίστες και έτσι αμαυρώνεται η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, και αφετέρου την αλματώδη αύξηση του σακχάρου και της επιδείνωσης της υγείας των πολιτών ώστε να αποδεκατιστούν γρηγορότερα και έτσι να μειωθούν με φυσικό τρόπο οι δημόσιες δαπάνες γιατί ως γνωστόν οι έλληνες και ιδιαιτέρως οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι μόνο κοπρίτες αλλά και πολύ γλυκατζήδες..
Η χώρα πλέον έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ζαχαροπλαστείο όπου αρθρόα και μαζικά σπεύδουν οι καταθλιπτικοί και πικραμένοι να γλυκαθούν και οι πεινασμένοι για γρήγορη πάχυνση. Μετά την παχυνση, όπως έχει ήδη αποφασιστεί στις Βρυξέλλες, θα οδηγηθούν μαζί με τη χώρα για «κούρεμα» και στη συνέχεια, όπως μας έχει διδάξει η ιστορία, μετά από το κούρεμα ακολουθούν τα κρεματόρια.. Οι γιωργάκηδες και βανγγέληδες για άλλη μια φορά νικούν τους εχθρούς και σώζουν την Ελλάδα. Ακούγεται μάλιστα ότι το νέο αφοπλιστικό σύνθημα του γιωργάκη στις επικείμενες εκλογές δεν θα είναι «λεφτά υπάρχουν», αλλά, Μαλάκες υπάρχουν!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων