Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Εξουσιαστές του μεροκάματου...

Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του ανθρώπου και της οικονομικής μοίρας. Κερδίζεις ό,τι αξίζεις και αξίζεις ό,τι κερδίζεις ,πάντα φυσικά σε χρήμα.
Στην προκειμένη περίπτωση η ανθρώπινη αξία ανέρχεται σε μόλις ένα ευρώ και σαράντα λεπτά.Όσο οι κεραίες ενός αστακού.Το κεφάλι του μεροκαματιάρη μπάτσου ελεγκτή ,σίγουρα αξίζει κατιτίς παραπάνω. Έχει δουλειά και πληρώνει φόρους ,άρα είναι ακόμα χρήσιμος ηλίθιος για το καθεστώς, άσχετα αν και ο ίδιος του είναι  μια πορδή για την οικονομία.
Σε άλλες περιπτώσεις όπως στα «κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών», το κεφάλι αξίζει πιο ακριβά. Κάπου εβδομήντα ευρώ. Εκεί βέβαια παίζει ρόλο η ευρωπαϊκή επιδότηση, ειδάλλως η τιμή θα συναγωνίζονταν αυτή της σαρδέλας.
Η Ευρώπη (δηλαδή η Γερμανία και τα πέριξ)μη νομίζετε ότι δεν έχει βάλει τα νούμερα σε κάποιον υπολογιστή να δει αν την συμφέρει να απορροφάει μετανάστες ή να επιδοτεί στρατόπεδα συγκέντρωσης. Δεν είναι θέμα ανθρωπιάς,θέμα οικονομίας είναι. Από λαθρομετανάστης λαθρεπιβάτης και από καταναλωτής εμπόρευμα ,η ανθρώπινη ύπαρξη είναι συνδεδεμένη μόνο με τα χρηματιστήρια αξιών .
Πόσο παρακάτω θα πέσει μελλοντικά η τιμή για κάθε μια περίπτωση κακουργηματικού εγκλήματος που υποπίπτει στα αλάθητα χέρια κάποιου μπάτσου ελεγκτή;
Στις περιπτώσεις άσκησης εξουσίας, οι νομοί είναι προσωποποιημένοι .Επάνω τους γράφουν ,συνήθως με αίμα,το όνομα κάθε φουκαριάρη. Η μπουρζουαζία δεν χρησιμοποιεί τα αστικά μέσα γιαυτό και είναι αδύνατον να υποπέσει στο αλάθητο αισθητήριο του ελεγκτή.
Η δικιά μου απορία είναι γιατί να τραβολογάει ο ελεγκτής τον κάθε τζαμπατζή στο αστυνομικό τμήμα ή να σταματάει την κυκλοφορία με το έτσι θέλω, αντί να είναι εξουσιοδοτημένος από το κράτος να του ρίξει ένα χέρι ξύλο εκεί στο επιτόπου να τον επαναφέρει στον ίσιο δρόμο(αν είναι γυναίκα η κακούργα ,πρώτα ένας πούτσος και μετά το χέρι ξύλο όπως πράττει ο άντρας ο βαρύς) .
Γιατί δεν έχει βγει ακόμα κάποιος νόμος χαραγμένος σε πλάκες που να γράφει «Οι τζαμπατζήδες πρέπει να πυροβολούνται στο κεφάλι αμέσως μόλις διαπιστώνεται η παράβαση»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων