Λευκος θορυβος...
Εγώ λοιπόν, αν δεν ξέρεις, είμαι δημόσιος υπάλληλος και δεν ντρέπομαι καθόλου γι΄αυτό. Προσπάθησα να κάνω κι άλλες δουλειές, αλλά δεν ήμουν κατάλληλος. Προσπάθησα να κοροϊδέψω κοσμάκη και να γίνω πωλητής –δεν το είχα. Ακόμα κι όταν αυτό που πούλαγα ήταν βιβλία (χρήσιμο πράγμα το βιβλίο κατά τη γνώμη μου –όχι φούμαρο σαν τα χάι τεκ κινητά ή τις πλασματικές τηλεοράσεις) ακόμα και τότε ήμουν κακός πωλητής. «Είναι καλό το καινούργιο της Βαμβουνάκη;» με ρώταγε η κυρία λαχανί μαλλί. «Βίπερ ΝΟΡΑ αλλά ακριβότερο» , απαντούσα. Αυτό πίστευα, αυτό έλεγα. Τότε βέβαια τα βίπερ ΝΟΡΑ τα είχε για ξεφτίλα ο κόσμος όχι όπως σήμερα που υπάρχει η Δημουλίδου, η Μαντά και όλες οι υπόλοιπες και λογοτεχνήθηκε ο αυνανισμός σε σατέν σεντόνια –άλλη κουβέντα αυτό…
Αμ αυτό εδώ: Σε άλλη ερώτηση για το πόσοι υπάλληλοι θα μείνουν στο Δημόσιο μετά το 2015, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι ο συνολικός αριθμός θα είναι κάτω από τις 600 χιλιάδες με δεδομένες τις συνταξιοδοτήσεις, αλλά και την αναλογία 1 προς 5 που ισχύει. Ποια αναλογία 1 προς 5 ρε ομορφούλη –αφού πριν λίγο παραδέχτηκες οτι 15.000 θα διώξεις και 15.000 θα προσλάβεις! Είχαμε τον ντάντι που υποστήριζε οτι 0+0=14, έχουμε τώρα το μπέιμπι που υποστηρίζει οτι 15.000/5=15.000, αυτή η οικογένεια Μητσοτάκη τα μαθηματικά μάλλον με κουμπάρο τα πέρασε!
Και αφού το χοντρύναμε το ζήτημα, ας το πάμε στο σκληρό πορνό: «Ωστόσο, το ζήτημα δεν είναι αριθμητικό, το καλύτερο δημόσιο έχει να κάνει με τις διαδικασίες που επιτελεί το δημόσιο και τον τρόπο που τις επιτελεί», υποστήριξε ο Κυριάκος. Σκέφτηκα κι εγώ οτι θα διαβάσω παρακάτω κάποια άποψη περί επιτάχυνσης των διαδικασιών εξυπηρέτησης του πολίτη-πελάτη (ωραίο ε;) περί καταπολέμησης της πολυνομίας, περί κομπιούτερ και ουάν στοπ σοπ, που λέγανε παλιά… Και τι διαβάζω;
«Εμείς λέμε κάτι απολύτως σαφές. Έχουμε μια στρατηγική πάρα πολύ ξεκάθαρη η οποία επιταχύνει τη διαδικασία πειθαρχικής αξιολόγησης στο δημόσιο. Τα πειθαρχικά εκδικάζονται πολύ γρηγορότερα απ’ ότι εκδικάζονταν, έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο των αδικαιολογήτως απόντων με ελέγχους οι οποίοι γίνονται από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και τα πρώτα αποτελέσματα έχουν ήδη παρουσιαστεί στους αρμόδιους υπουργούς οι οποίοι καλούνται στη συνέχεια να πράξουν τα δέοντα και έχουμε ήδη ζητήσει την επικαιροποίηση των ατομικών μητρώων των δημοσίων υπαλλήλων έτσι ώστε να μπορούμε να εντοπίσουμε, στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό, πλαστά δικαιολογητικά».
Ρε φίτσουλα –έχω ακούσει κι έχω ακούσει τόσα χρόνια δημόσιος υπάλληλος αλλά στρατηγική πειθαρχικής αξιολόγησης για να γίνει το δημόσιο καλύτερο, πρώτη φορά! Τι είναι αυτοί οι τύποι; Από πού τους φέρανε; Πειθαρχική αξιολόγηση γαμώ τον Μεταξά μου μέσα! Και πώς θα γίνει αυτή; Θα βρεθούν, λέει, οι κοπανατζήδες! Να βρεθούν! Αλλά όταν βρεθούν, να απολυθούν μαζί μ΄αυτούς και οι προϊστάμενοι που τόσο καιρό τους κάλυπταν –έχω λάθος; Τον Παπακωνσταντίνου τον πάτε για δίκη γιατί ζημίωσε το Δημόσιο ασκώντας πλημμελώς τα καθήκοντά του –τον κύριο Κλαπαρχίδη που βλέπει ότι ένας υπάλληλος δεν έρχεται ποτέ, ή έρχεται εκτός ωραρίου, ή έρχεται όποτε του καβλώσει, τι θα τον κάνετε; Θα του δώσετε προαγωγή να υποθέσω; Από πού κι ως πού ρε μαγκίτες ήρθατε σήμερα να ανακαλύψετε οτι υπάρχουν υπάλληλοι που δεν πατάνε στη δουλειά τους; Τώρα τελευταία έγινε παράνομο αυτό; Δεν ήταν από πάντα; Αμ το άλλο με τα πλαστά δικαιολογητικά! Ποιος τα δέχτηκε ρε μπούες τα πλαστά δικαιολογητικά; Οι επιτροπές του ΑΣΕΠ δεν τα δέχτηκαν; Οι Διευθύνσεις Διοικητικού κάποιων Υπηρεσιών δεν τα δέχτηκαν; Πιάστε τους Διευθυντές σαν συνεργούς σε πλαστογραφία και μη μας ζαλίζετε τον έρωτα. Εκτός αν αυτή η περίφημη στρατηγική πειθαρχικής αξιολόγησης πιάνει μόνο τους μικρούς γιατί πάσχει από υπερμετρωπία.
Εγώ λοιπόν, αν δεν ξέρεις, είμαι δημόσιος υπάλληλος και δεν ντρέπομαι καθόλου γι΄αυτό. Προσπάθησα να κάνω κι άλλες δουλειές, αλλά δεν ήμουν κατάλληλος. Προσπάθησα να κοροϊδέψω κοσμάκη και να γίνω πωλητής –δεν το είχα. Ακόμα κι όταν αυτό που πούλαγα ήταν βιβλία (χρήσιμο πράγμα το βιβλίο κατά τη γνώμη μου –όχι φούμαρο σαν τα χάι τεκ κινητά ή τις πλασματικές τηλεοράσεις) ακόμα και τότε ήμουν κακός πωλητής. «Είναι καλό το καινούργιο της Βαμβουνάκη;» με ρώταγε η κυρία λαχανί μαλλί. «Βίπερ ΝΟΡΑ αλλά ακριβότερο» , απαντούσα. Αυτό πίστευα, αυτό έλεγα. Τότε βέβαια τα βίπερ ΝΟΡΑ τα είχε για ξεφτίλα ο κόσμος όχι όπως σήμερα που υπάρχει η Δημουλίδου, η Μαντά και όλες οι υπόλοιπες και λογοτεχνήθηκε ο αυνανισμός σε σατέν σεντόνια –άλλη κουβέντα αυτό…
Δούλεψα μετά σε περιοδικό μοτοσυκλέτας –πίστεψα οτι τα νεανικά όνειρα εκπληρώνονται –μαλακίες… Ο παλιός, ο έτσι, ο άνετος, ο γαμάουα κι ο ντιριντάουα κάνανε κουμάντο –«αν είναι να με πηδάνε οι πάλιουρες ας πάω και στο Δημόσιο», είπα κι έτσι πήγα στο Δημόσιο.
Σχολή Δημόσιας Διοίκησης –τρεις μήνες εισαγωγικές εξετάσεις, ωραία φάση. Γνωστικά αντικείμενα στον αέρα –χωρίς βιβλιογραφία, χωρίς τίποτα –έτρεχες, έψαχνες, διάβαζες κι άμα ήσουν τυχερός έμπαινες. Ήμουν τυχερός, μόλις είχα γυρίσει από το στρατό, με είχαν ξαναπροσλάβει προσωρινά στο βιβλιοπωλείο, είχα λοιπόν την άνεση να διαβάζω του σκοτωμού. 300 θέλανε, 165 μπήκαμε –μέσον δεν έπαιζε, γιατί αν έπαιζε, χώρος υπήρχε να μπουν και τα δικά τους παιδιά.
Είμαι τώρα 16 χρόνια μέσα στο γκεζί κι έχω περάσει από διάφορα. Εκπαιδεύσεις, μετεκπαιδεύσεις, έχω μαζέψει ένα βουνό βεβαιώσεις και είμαι εκείνος ο τύπος που, όλα αυτά τα χρόνια, κάνει όποια δουλειά είναι μανίκι χωρίς έξτρα αμοιβή. Όχι –προϊστάμενος δεν έχω γίνει, προηγούνται άλλοι με λιγότερα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα. Αλλά, τέλος πάντων, αφού είμαι εδώ πέρα, νομίζω οτι μπορώ να έχω μια γνώμη –το ξέρω λιγάκι το ζήτημα, με παρακολουθείς;
Διαβάζω λοιπόν τις δηλώσεις αυτού του καλού παιδί με τα αθώα παιδικά ματάκια, του Κυριάκου υιού Κωνσταντίνου και αδελφού Θεοδώρας το γένος Μητσοτάκη.
«Υπήρχε μια αδικαιολόγητη χαλάρωση στην εφαρμογή του πειθαρχικού δικαίου στο δημόσιο. Θα τολμούσα να πω ότι υπήρχε μία ομερτά στο δημόσιο η οποία είχε ως αποτέλεσμα να γίνονται ανεκτές συμπεριφορές οι οποίες είναι επιεικώς απαράδεκτες», είπε ο Κυριάκος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. Τώρα, αν θυμάμαι καλά τα λιγοστά ελληνικά μου «χαλάρωση» υπάρχει σε κάτι που προηγουμένως ήταν σφιχτό. Δηλαδή, κάποτε υπήρχε σφίξη, πειθαρχία, σιδηρά πυγμή, αλλά τώρα σε θέματα πειθαρχικού δικαίου είμαστε χαλαρουίτα εμείς οι δημόσιοι. Ρωτάω λοιπόν: πότε; Πότε το Δημόσιο λειτουργούσε γρήγορα και αυστηρά στα θέματα εξέτασης πειθαρχικών παραπτωμάτων και επιβολής ποινών; 16 χρόνια είμαι εδώ μέσα, 18 χρόνια ψάχνουν έναν καταχραστή από Κεντρική Υπηρεσία Υπουργείου για να του επιδώσουν μια κλήτευση να παραστεί σε Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Αποδεδειγμένα καταχραστής ο άνθρωπος –ήταν ταμίας, σήκωσε το ταμείο κι έφυγε –έτσι; Και δεν τον βρίσκουν αλλά όλοι ξέρουν οτι ούτε καν διεύθυνση κατοικίας δεν έχει αλλάξει! Φοιτητής ήμουνα και κάναμε, θυμάμαι, διαμαρτυρία γιατί είχαμε μια καθηγήτρια που δεν είχε εμφανιστεί σε καμιά παράδοση (διότι δίδασκε στη Λειψία) αλλά παρ΄όλα αυτά πληρωνόταν κανονικά –για το ‘80κάτι μιλάω, έτσι; Πότε στο διάολο ήταν σφιχτά τα πειθαρχικά όργανα στο Δημόσιο ρε Κούλη –τον Καραταϊδη μου μέσα δηλαδή!
«Ομερτά» λέει ο Υπουργός –πάει να πει «νόμος της σιωπής». Δηλαδή βλέπαμε εμείς οι Δημόσιοι, αλλά δε μιλάγαμε. Συμφωνώ με τον Υπουργό κι αναρωτιέμαι –εσύ που δουλεύεις στον ιδιωτικό τομέα, όταν βλέπεις ένα συνάδελφό σου να λουφάρει ή να κλέβει το αφεντικό, τι κάνεις; Πας και τον καρφώνεις; Εμείς (οι περισσότεροι δηλαδή) δεν το κάναμε και το πληρώσαμε (καθότι φορτωθήκαμε τη δουλειά του λουφαδόρου) και το πληρώνουμε (καθότι μας ξεσκίσανε στις περικοπές μισθών για να πληρώνεται ο λουφαδόρος). Ο παραγγέλων και πλερώνων –έτσι πάει. Τα θέλαμε, τα πάθαμε. Τώρα όμως ρε παιδί μου, άμα βρεις τους λουφαδόρους και τους κανάγιες και τους διώξεις (ουστ από δω!) θα μας ξαναπάς τα μιστά ημών των καλών και τιμίων στα προηγούμενα επίπεδα; Διότι αν ναι –κακώς δεν απομονώναμε τους άχρηστους. Αν όμως όχι…
«Ομερτά», είπε ο Υπουργός –υπάρχει, συμφωνώ. Αλλά υπάρχει και ομερτά μεταξύ υπαλλήλων και πολιτικών προϊσταμένων –νομίζω; Εγώ κάποτε δεν το δέχτηκα να καλύπτω τον κώλο ενός κάποιου πολιτικού ανδρός και να εκθέτω τον δικό μου κι έτσι βρέθηκα στον ανακριτή. Μια συνάδελφος είδε κάποια παρανομία στην οποία εμπλέκονταν πολιτικοί παράγοντες, την κατήγγειλε και βρέθηκε κατηγορούμενη! Αν θέλουμε να μιλάμε για ομερτά, να τα λέμε όλα –εντάξει;
«Είχαμε περιστατικά δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι είχαν καταδικαστεί ποινικά, ήταν στη φυλακή, κι εξακολουθούσαν να πληρώνονται επειδή η πειθαρχική διαδικασία στο δημόσιο δεν είχε κινηθεί», είπε ο τεράστιος Κυριάκος. Κι εγώ μαζί σου λεβέντη μου –είχαμε τέτοια περιστατικά και για να σε στηρίξω θα αναφέρω κάνα δυο ονόματα, θα πω ας πούμε Σαξώνης (επάγγελμα: ταμίας του Παπαγεωργόπουλου), θα πω ας πούμε Κορκονέας (επάγγελμα: δολοφόνος). Και θα πλειοδοτήσω του Κούλη σε αυστηρότητα –θα απαιτήσω να βρεθούν οι υπαίτιοι για την μη κίνηση πειθαρχικών διαδικασιών εναντίον αυτών των ατόμων και να τους αποδοθούν άμεσα ποινικές ευθύνες. Λέω εγώ –ο Κούλης συμφωνεί;
Θα πεις –μικρό παιδί είναι (στην ηλικία μου) άπραγο, δεν ξέρει τι συνέβαινε μέχρι τα χτες, αλλά από δω και πέρα… «Οι δημόσιοι υπάλληλοι που μπήκαν με προσόντα και αξιοκρατικές διαδικασίες έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στο δημόσιο» δήλωσε επιπλέον, αναφερόμενος στους υπαλλήλους που θα μπουν στη «δεξαμενή» της κινητικότητας. Αυτά εγώ τα γουστάρω -ξηγημένα πράγματα, αξιοκρατικά κι αξιολογικά άμα λάχει! Να υποθέσω λοιπόν οτι τους καθηγητές των ΕΠΑΛ που τους έφαγε νύχτα η κυβέρνηση, θα τους αξιοποιήσουν καθότι τυγχάνουν άτομα με προσόντα! Πώς όμως; Θα πάρουν τον καθηγητή που δίδασκε κομμωτική και θα τον κάνουν –τι; Θα τον βάλουν νοσοκόμο; Δηλαδή κομμώτριες, αδελφές –ένα και το αυτό; Θα πάρουν τον άλλο που έκανε μηχανολογία και θα τον βάλουν διοικητικό να μετράει διάκενα βαλβίδων στις άδειες του προσωπικού; Ρωτάω γιατί το είχα δει και παλιότερα το έργο –κλείσανε το κρατικό καζίνο, δώσανε την Ολυμπιακή και στείλανε τους εργαζόμενους στις Υπηρεσίες –έλα και πες μου τώρα τι σκατά να κάνει ο γκρουπιέρης, το κουνελάκι και η αεροσυνοδός σε μια Υπηρεσία; Να δουλέψει ταμείο και να λέει «πλέις γιόρ μπετς» και «νο μορ μπετς»; Να προσφέρει πορτοκαλάδα -πλαστικό ποτήρι στο δημόσιο έλλειμμα όταν φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη; Έκλεισες κύριε ένα μαγαζί; Μαγκιά σου και τα ρέστα δικά σου. Το να μου φέρεις όμως εδώ τους εργαζόμενους που για άλλο τους προσέλαβες (κι αυτό μόνο ξέρουν να κάνουν) είναι σα να σου ζητάω νερό και να μου φέρνεις πετρέλαιο. Καλό το πετρέλαιο κι ακριβό, αλλά δεν ξεδιψάει αγορίνα μου!
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, o υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει την υποχρέωση απομάκρυνσης 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως τα τέλη του 2014. «Όμως, όσο περισσότερους εντοπίζουμε από περιπτώσεις παραβατών, επίορκων κλπ τόσο λιγότεροι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός από τη δεξαμενή της κινητικότητας» διευκρίνισε. Παράλληλα, επανέλαβε ότι οι 15.000 απομακρύνσεις συνοδεύονται και από αντίστοιχες προσλήψεις, άσχετα από τον λόγο απομάκρυνσης από το Δημόσιο. Τους κατανοώ τους ανθρώπους, αυτό το υπέγραψαν, οτι θα διώξουν κόσμο –καλά κάνανε, εμείς τους βάλαμε εκεί πέρα να διαπραγματεύονται και κουβέντα καμία. Αλλά ρε γίγαντα Κερκ Ντάγκλας (εκ της ντάγκλας) αφού ανέλαβες τη δουλειά –κάντη μόνος σου. Μην ψάχνεις ρουφιάνους, φιλαράκι! Άκου, «όσο περισσότερους εντοπίζουμε», πώς θα τους εντοπίζετε ρε ομορφόπαιδο; Θα κυκλοφορείτε μέσα στις Υπηρεσίες με καπαρντίνα και μαύρο γυαλί κι όταν τσιμπάτε λουφαδόρο θα τον εξαερώνετε; «Εντοπίζουμε» σημαίνει «μας καρφώνουν». Και «μας καρφώνουν» σημαίνει «κάνουν καταγγελίες» και «περνάνε κόσμο από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια». Δηλαδή για να γλιτώσω τη θεσούλα μου εγώ που κινδυνεύω –να δώκω πεντέξι, αλήθεια, στους πόσους σώζομαι;
Θα πεις –μικρό παιδί είναι (στην ηλικία μου) άπραγο, δεν ξέρει τι συνέβαινε μέχρι τα χτες, αλλά από δω και πέρα… «Οι δημόσιοι υπάλληλοι που μπήκαν με προσόντα και αξιοκρατικές διαδικασίες έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στο δημόσιο» δήλωσε επιπλέον, αναφερόμενος στους υπαλλήλους που θα μπουν στη «δεξαμενή» της κινητικότητας. Αυτά εγώ τα γουστάρω -ξηγημένα πράγματα, αξιοκρατικά κι αξιολογικά άμα λάχει! Να υποθέσω λοιπόν οτι τους καθηγητές των ΕΠΑΛ που τους έφαγε νύχτα η κυβέρνηση, θα τους αξιοποιήσουν καθότι τυγχάνουν άτομα με προσόντα! Πώς όμως; Θα πάρουν τον καθηγητή που δίδασκε κομμωτική και θα τον κάνουν –τι; Θα τον βάλουν νοσοκόμο; Δηλαδή κομμώτριες, αδελφές –ένα και το αυτό; Θα πάρουν τον άλλο που έκανε μηχανολογία και θα τον βάλουν διοικητικό να μετράει διάκενα βαλβίδων στις άδειες του προσωπικού; Ρωτάω γιατί το είχα δει και παλιότερα το έργο –κλείσανε το κρατικό καζίνο, δώσανε την Ολυμπιακή και στείλανε τους εργαζόμενους στις Υπηρεσίες –έλα και πες μου τώρα τι σκατά να κάνει ο γκρουπιέρης, το κουνελάκι και η αεροσυνοδός σε μια Υπηρεσία; Να δουλέψει ταμείο και να λέει «πλέις γιόρ μπετς» και «νο μορ μπετς»; Να προσφέρει πορτοκαλάδα -πλαστικό ποτήρι στο δημόσιο έλλειμμα όταν φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη; Έκλεισες κύριε ένα μαγαζί; Μαγκιά σου και τα ρέστα δικά σου. Το να μου φέρεις όμως εδώ τους εργαζόμενους που για άλλο τους προσέλαβες (κι αυτό μόνο ξέρουν να κάνουν) είναι σα να σου ζητάω νερό και να μου φέρνεις πετρέλαιο. Καλό το πετρέλαιο κι ακριβό, αλλά δεν ξεδιψάει αγορίνα μου!
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, o υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει την υποχρέωση απομάκρυνσης 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως τα τέλη του 2014. «Όμως, όσο περισσότερους εντοπίζουμε από περιπτώσεις παραβατών, επίορκων κλπ τόσο λιγότεροι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός από τη δεξαμενή της κινητικότητας» διευκρίνισε. Παράλληλα, επανέλαβε ότι οι 15.000 απομακρύνσεις συνοδεύονται και από αντίστοιχες προσλήψεις, άσχετα από τον λόγο απομάκρυνσης από το Δημόσιο. Τους κατανοώ τους ανθρώπους, αυτό το υπέγραψαν, οτι θα διώξουν κόσμο –καλά κάνανε, εμείς τους βάλαμε εκεί πέρα να διαπραγματεύονται και κουβέντα καμία. Αλλά ρε γίγαντα Κερκ Ντάγκλας (εκ της ντάγκλας) αφού ανέλαβες τη δουλειά –κάντη μόνος σου. Μην ψάχνεις ρουφιάνους, φιλαράκι! Άκου, «όσο περισσότερους εντοπίζουμε», πώς θα τους εντοπίζετε ρε ομορφόπαιδο; Θα κυκλοφορείτε μέσα στις Υπηρεσίες με καπαρντίνα και μαύρο γυαλί κι όταν τσιμπάτε λουφαδόρο θα τον εξαερώνετε; «Εντοπίζουμε» σημαίνει «μας καρφώνουν». Και «μας καρφώνουν» σημαίνει «κάνουν καταγγελίες» και «περνάνε κόσμο από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια». Δηλαδή για να γλιτώσω τη θεσούλα μου εγώ που κινδυνεύω –να δώκω πεντέξι, αλήθεια, στους πόσους σώζομαι;
Κι έρχομαι στο ζουμί του παραμυθιού. «Οι 15.000 απομακρύνσεις συνοδεύονται και από αντίστοιχες προσλήψεις, άσχετα από τον λόγο απομάκρυνσης από το Δημόσιο», επανέλαβε ο Υπουργός μας! Πρόσεξε! Δεν είπε οτι αυτοί που έχουν πειθαρχικά παραπτώματα και θα απολυθούν θα αντικατασταθούν (λογικό, διότι δεν φταίει η Υπηρεσία που ο υπάλληλος υπήρξε λέρα) αλλά και οι 15.000 άσχετα από τον λόγο απομάκρυνσής τους. Δηλαδή θα διώξουν 15.000 για να πάρουν 15.000 καινούργιους! Και αυτοί που φεύγουν δεν είναι ανίκανοι (δεν προκύπτει από πουθενά αυτό) απλώς καταργούνται οι θέσεις τους! Άρα, οι καινούργιοι πού θα δουλέψουν; Σε θέσεις που ήδη υπάρχουν και είναι ακάλυπτες; Και τότε αυτοί που βγήκαν σε διαθεσιμότητα πού θα πάνε; Εδώ ο Υπουργός παραδέχεται (και δεν είναι ο μόνος από την κυβέρνηση) ότι, επειδή τα πράγματα έχουν ζορίσει και δεν μπορούν να διορίζουν δικούς τους, θα διώξουν κάποιους για να υπάρξουν θέσεις για τους δικούς τους! Κι εσύ τους κοιτάς μαλάκα και θα πας αύριο να τους ξαναψηφίσεις γιατί θα σου τάξουν οτι θα είσαι μέσα σ΄αυτούς που θα προσληφθούν! Και μετά θα σου φταίει η Μέρκελ, το Σπίγκελ, ο Ρουμενίγκε και ο Πλατινί ρε γελοίε!
Αμ αυτό εδώ: Σε άλλη ερώτηση για το πόσοι υπάλληλοι θα μείνουν στο Δημόσιο μετά το 2015, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι ο συνολικός αριθμός θα είναι κάτω από τις 600 χιλιάδες με δεδομένες τις συνταξιοδοτήσεις, αλλά και την αναλογία 1 προς 5 που ισχύει. Ποια αναλογία 1 προς 5 ρε ομορφούλη –αφού πριν λίγο παραδέχτηκες οτι 15.000 θα διώξεις και 15.000 θα προσλάβεις! Είχαμε τον ντάντι που υποστήριζε οτι 0+0=14, έχουμε τώρα το μπέιμπι που υποστηρίζει οτι 15.000/5=15.000, αυτή η οικογένεια Μητσοτάκη τα μαθηματικά μάλλον με κουμπάρο τα πέρασε!
Και αφού το χοντρύναμε το ζήτημα, ας το πάμε στο σκληρό πορνό: «Ωστόσο, το ζήτημα δεν είναι αριθμητικό, το καλύτερο δημόσιο έχει να κάνει με τις διαδικασίες που επιτελεί το δημόσιο και τον τρόπο που τις επιτελεί», υποστήριξε ο Κυριάκος. Σκέφτηκα κι εγώ οτι θα διαβάσω παρακάτω κάποια άποψη περί επιτάχυνσης των διαδικασιών εξυπηρέτησης του πολίτη-πελάτη (ωραίο ε;) περί καταπολέμησης της πολυνομίας, περί κομπιούτερ και ουάν στοπ σοπ, που λέγανε παλιά… Και τι διαβάζω;
«Εμείς λέμε κάτι απολύτως σαφές. Έχουμε μια στρατηγική πάρα πολύ ξεκάθαρη η οποία επιταχύνει τη διαδικασία πειθαρχικής αξιολόγησης στο δημόσιο. Τα πειθαρχικά εκδικάζονται πολύ γρηγορότερα απ’ ότι εκδικάζονταν, έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο των αδικαιολογήτως απόντων με ελέγχους οι οποίοι γίνονται από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και τα πρώτα αποτελέσματα έχουν ήδη παρουσιαστεί στους αρμόδιους υπουργούς οι οποίοι καλούνται στη συνέχεια να πράξουν τα δέοντα και έχουμε ήδη ζητήσει την επικαιροποίηση των ατομικών μητρώων των δημοσίων υπαλλήλων έτσι ώστε να μπορούμε να εντοπίσουμε, στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό, πλαστά δικαιολογητικά».
Ρε φίτσουλα –έχω ακούσει κι έχω ακούσει τόσα χρόνια δημόσιος υπάλληλος αλλά στρατηγική πειθαρχικής αξιολόγησης για να γίνει το δημόσιο καλύτερο, πρώτη φορά! Τι είναι αυτοί οι τύποι; Από πού τους φέρανε; Πειθαρχική αξιολόγηση γαμώ τον Μεταξά μου μέσα! Και πώς θα γίνει αυτή; Θα βρεθούν, λέει, οι κοπανατζήδες! Να βρεθούν! Αλλά όταν βρεθούν, να απολυθούν μαζί μ΄αυτούς και οι προϊστάμενοι που τόσο καιρό τους κάλυπταν –έχω λάθος; Τον Παπακωνσταντίνου τον πάτε για δίκη γιατί ζημίωσε το Δημόσιο ασκώντας πλημμελώς τα καθήκοντά του –τον κύριο Κλαπαρχίδη που βλέπει ότι ένας υπάλληλος δεν έρχεται ποτέ, ή έρχεται εκτός ωραρίου, ή έρχεται όποτε του καβλώσει, τι θα τον κάνετε; Θα του δώσετε προαγωγή να υποθέσω; Από πού κι ως πού ρε μαγκίτες ήρθατε σήμερα να ανακαλύψετε οτι υπάρχουν υπάλληλοι που δεν πατάνε στη δουλειά τους; Τώρα τελευταία έγινε παράνομο αυτό; Δεν ήταν από πάντα; Αμ το άλλο με τα πλαστά δικαιολογητικά! Ποιος τα δέχτηκε ρε μπούες τα πλαστά δικαιολογητικά; Οι επιτροπές του ΑΣΕΠ δεν τα δέχτηκαν; Οι Διευθύνσεις Διοικητικού κάποιων Υπηρεσιών δεν τα δέχτηκαν; Πιάστε τους Διευθυντές σαν συνεργούς σε πλαστογραφία και μη μας ζαλίζετε τον έρωτα. Εκτός αν αυτή η περίφημη στρατηγική πειθαρχικής αξιολόγησης πιάνει μόνο τους μικρούς γιατί πάσχει από υπερμετρωπία.
Κι αν θέλεις να πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, παπάρια υπαλλήλους θα βρουν να διώξουν λόγω απουσιών ή πλαστών δικαιολογητικών. Άντε σε κάνα δήμο ή σε τίποτα νοσοκομεία που γίνεται της κόφας. Απλά πουλάνε το χιτάκι «τιμωρούμε τους παρανομούντες» μπας και κρύψουν οτι τελικά διώχνουν κόσμο οριζόντια –χρατς κι όποιον πάρει ο Υπουργός! Γιατί τον διώχνουν; Μα για να προσλάβουν δικούς τους –μην επαναλαμβανόμαστε.
Και η στρατηγική πειθαρχικής αξιολόγησης; θα αναρωτηθείς. Αν δεν έχουν κόσμο να διώξουν από παλιές υποθέσεις (που δεν έχουν) ποιον θα περάσουν πειθαρχικό; Μα βρε παιδί μου ο Υπουργός Τσαχπίνης ήταν σαφέστατος: «Όμως, όσο περισσότερους εντοπίζουμε από περιπτώσεις παραβατών, επίορκων κλπ τόσο λιγότεροι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός από τη δεξαμενή της κινητικότητας». Να μην επαναλαμβανόμαστε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου