Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Τα πάντα είναι έτοιμα, ο Κορκονέας μόνο αναζητείται…

του Στρατή Μαζίδη, FreePen...
Ποτέ μου δεν κατάλαβα πως στην ευχή συνέβη εκείνη η δολοφονία στα Εξάρχεια το Δεκέμβριο του 2008. Λίγο μετά ξέσπασαν τα αιματηρά επεισόδια τα οποία έκαναν την πρωτεύουσα να μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη. Ο όρος εξέγερση δεν μπορεί να θεωρηθεί 100% ακραίος για να περιγράψει το τι συνέβη τότε.

Η διαφορά είναι ότι παρά τα επίσης σημαντικά προβλήματα της εποχής εκείνης (ξεκίνημα της οικονομικής ύφεσης, κυβερνητικά σκάνδαλα κτλ) ο κόσμος είχε να φάει και δεν αυτοκτονούσε στις πλατείες. Έτσι κάποια στιγμή ο θυμός καταλάγιασε, μιας και το κράτος πρακτικά παρέμεινε απαθές στη λογική του να μην οξύνει τα πνεύματα.
Αν μάλιστα υιοθετήσει κανείς τα σενάρια συνομωσίας για τα όσα συνέβησαν εκείνη την περίοδο, τότε ίσως θα πρέπει να κάνει διάφορους συνειρμούς – εικασίες και για την υπόθεση Γρηγορόπουλου και το αν η δολοφονία του μικρού παιδιού ήταν τυχαίο γεγονός.
Σήμερα το πρωί η Βάλια Αλεξίου έγραφε ότι μια δήθεν σκισμένη σελίδα από το Κοράνι, είναι αρκετή για να καεί ολόκληρη η Ελλάδα.
Από την πλευρά μου θα προσθέσω κάτι διαφορετικό. Πριν λίγο καιρό έγραφα ότι μας οδηγούν σε εξέγερση. Τα πάντα είναι έτοιμα. Όλα βρίσκονται στη θέση τους και αναμένουν το “τσαφ”. Διότι εμείς μπορεί να λέμε ότι η κοινωνία είναι απαθής και υπάρχει ακόμη απόσταση να φτάσει το αντιλαϊκό μαχαίρι στο κόκκαλο αλλά από την άλλη ποιος προμήνυε τα Δεκεμβριανά του 2008;
Άλλωστε η ηρεμία από την επικάλυψη της ηρεμίας εξωτερικά δεν έχουν διαφορά.
1.500.000 άνεργοι που δεν έχουν τίποτε να χάσουν, 1.500.000 εργαζόμενοι – πιθανοί μελλοντικοί άνεργοι που έχουν χάσει τα μισά τα τελευταία τρία χρόνια, νεολαίοι σε μια χώρα με αβέβαιο μέλλον, άνθρωποι που γυρεύουν φαγητό στα σκουπίδια, 1.500.000-2.000.000 λαθρομετανάστες που διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες και οι οποίοι αν θυμάστε το 2008 συμμετείχαν σε λεηλασίες και πλιάτσικα, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα.
Μόνο ένα πράγμα λείπει. Τι;
Ο νέος Κορκονέας για να προκαλέσει το πρώτο αίμα. Αν μάλιστα δεχθούμε ότι “κάποιοι μας πάνε για εξέγερση” τότε σίγουρα ο νέος Κορκονέας θα είναι ξανά θύτης καθώς θα μπορούσε να είναι και το θύμα με τη λαϊκή οργή που προκαλούν πλέον τα ΜΑΤ, ακριβώς για να εξαγριωθούν τα πλατιά λαϊκά στρώμματα ακόμη περισσότερο και να μη μείνει τίποτε όρθιο.
Αυτή τη φορά μπορεί να μην είναι παιδί αλλά ένας άνεργος, ένας καταχρεωμένος, ένας απολυμένος…
…και τότε ο Θεός να βάλει το χέρι Του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων