Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ειναι ετοιμος να κυβερνησει ο Συριζα;

John Shaft
Αναρωτιέμαι, αν η συγκυβέρνηση δεν είχε το σταθερό χέρι της μέρκελ και της τροικας να καθοδηγεί και να υπαγορεύει κάθε κίνηση και απόφαση, θα ήταν πιο "έτοιμη" να κυβερνήσει από τον συριζα? γιατί πραγματικά έχω βαρεθεί αυτή την ασύμετρη σύγκριση περί κυβερνητικής ετοιμότητας..
Εχουμε από τη μια ένα κόμμα, που "πρέπει" να βρει ένα σχέδιο που θα επιτρέψει την ανατροπή των σχεδίων των δανειστών μας και ένος πανίσχυρου διεθνούς κατεστημένου,  χωρίς να επιφέρρει την κατάρευση της χώρας και από την άλλη μια σειρά από (-) κόμματα που το μόνο που "πρέπει" να καταφέρουν είναι να κάνουν τις μαριονέτες του παραπάνω συμπλέγματος συμφερόντων χωρίς να καταρεύσουν και χωρίς να φαγωθούν μεταξύ τους για τα κόκαλα της εξουσίας και συγκρίνουμε την "ετοιμότητα" τους να ανταποκριθούν..
Εγώ πάντως θα ανησυχούσα πολύ περισσότερο αν ο συριζα δήλωνε σύσωμος ότι είναι καθ' όλα έτοιμος να κυβερνήσει και να βγάλει τη χώρα από το βούρκο..  τότε θα ήταν σύγουρα καταδικασμένος να αποτύχει ή κρυφά αποφασισμένος να μην προσπαθήσει καν..

Κάπου εδώ εξηγείται και η άνοδος της ΧΑ η οποία θα συνεχιστεί όσο απαξιώνονται οι εναλλακτικές λύσεις "ριζοσπαστικοποίησης" των ανθρώπων που χάνουν την ελπίδα τους..

Τέλος σχετικά με τους αρβανίτη και κατσίμη η συμβουλή μου είναι η ακριβώς αντίθετη.. όπως έχει πολλές φορές επισημανθεί η οικονομία (από όπου αρχίσε και τροφοδοτείται η γενικότερη κρίση) είναι κατά το ήμισι ψυχολογία και η ύφεση δεν μπρορεί να υποχωρήσει όσο κυριρχούν η απαισιοδοξία και η απογοήτευση..

Οι ισλανδοί δεν πήραν την χώρα τους στα χέρια τους με κατεβασμένα μούτρα και την ουρά στα σκέλια, την πήραν με χαμόγελο, αισιοδοξία, θυμό και αυτοπεποίθηση.. Το δόγμα του σοκ που εφραμόζεται με μεγάλη επιτυχία στην ελλάδα αυτό κάνει.. πνίγει τους ανθρώπους στην δυστυχία και την απογοήτευση καθιστώντας τους παθητικούς και μοιρολάτρες..

Λίγος χαβαλές (επίκαιρος, πολιτικός και καυστικός -όπως ο διάλογος περι δένδια σε "μπλαζέ" ύφος-) είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται για να μπουν τα πράγματα στην πραγματική τους προοπτική..

Για να δούμε όλους αυτούς τους πανίσχυρους δυνάστες ως αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή μικρά ασήμαντα ανθρωπάκια που εύκολα μπορούμε να κάνουμε στην άκρη οποιαδήποτε στιγμή το θελήσουμε..

υγ: δυο γενιές είναι 50 χρόνια, τα επόμενα 50 χρόνια στα οποία η ανθρωπότητα θα έρθει αντιμέτωπη με τα πιο δύσκολα και απειλητικά προβλήματα της καταγεγραμμένης ιστορίας της.. υπερπληθυσμός, γήρανση, εξάντληση ενεργειακών και άλλων πόρων, υπερθέρμανση του πλανήτη, γεωπολιτική ανακατάταξη και πόσα ακόμα.. δεν θα ρισκάριζα καμία πρόβλεψη για τίποτα σε αυτή την περίοδο..

Το παραπανω κειμενο ειναι σχολιο σε ενα αρθρο του κ. Γιωργου Πηττα που δημοσιευθηκε στο TVXS...  Το αναδημοσιευω αφενος γιατι διαβαζεται και αυτονομα και αφ' ετερου με εφραζει πολυ περισσοτερο απο το αρχικο...  Ο τιτλος ειναι δικος μου... Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων