Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Υπάρχουν εξωγήινοι;

Εξωγήινοι;
Εξωγήινοι;
Η στιγμή της δικαίωσης όλων όσων δήλωναν φανατικοί των ταινιών επιστημονικής φαντασίας επιτέλους έφτασε. Τελικά υπάρχουν εξωγήινοι. Δεν εξηγείται αλλιώς η μανία των απανταχού νεοφιλελεύθερων υβριδίων που κάποτε πίστευαν στον καπιταλισμό. Το καπιταλιστικό σύστημα βασίζεται σε ένα σταθερό και διαρκές αξίωμα. Την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Γύρω από αυτόν τον άξονα στήθηκε ένα ολόκληρο σύστημα που επιβλήθηκε και κυριάρχησε τα τελευταία 200 περίπου χρόνια.

Ακόμα όμως και αυτό δεν ήταν αρκετό από ότι φαίνεται. Ήταν προφανώς λίγο μπροστά στη λύσσα για διαρκή υπερκέρδη και καταχώνιασμα των συσσωρευμένων κεφαλαίων τα οποία προέκυπταν από τη δουλειά και τον ιδρώτα των εργαζομένων. Κάπως έτσι τα τελευταία χρόνια σχεδιάστηκε και τώρα μπαίνει στην τελική ευθεία υλοποίησης ένα ακόμα σχέδιο οικονομολόγων και οικονομολογούντων. Αυτά τα «λαμπρά» μυαλά προσπαθούν να βρουν λύσεις στην κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Η ανασύνταξη και η αναπλήρωση των «χαμένων» κεφαλαίων που τόσα χρόνια έδιναν έστω και ένα κομμάτι ψωμιού σε αυτούς που πραγματικά μοχθούσαν για την παραγωγή εθνικού πλούτου έρχεται να δώσει τη λύση. Η όλη λύση συνοψίζεται στην ύπαρξη εξωγήινων δυνάμεων που θα έλθουν να αντικαταστήσουν τον κόσμο της εργασίας και κατά συνέπεια τους λαούς. Άλλη λογική ή λογικοφανής ερμηνεία στον τρόπο που αυτοί οι άνθρωποι σκέπτονται δε μπορεί να δοθεί.

Πιθανότατα όλα αυτά ακούγονται κάπως «ελαφρά» ή και χιουμοριστικά αλλά στο παράλογο δε μπορεί κάποιος να αντιπαρατίθεται με λογικά επιχειρήματα. Οι άνθρωποι είναι καθαρά κυνηγοί κεφαλών και οι καθημερινές τους πράξεις το αποδεικνύουν. Αφανίζουν ολόκληρους λαούς πίσω από μερικούς υπολογιστές ή υποτιθέμενες αντικειμενικές οικονομικές μελέτες. Την ίδια στιγμή οι περισσότεροι από αυτούς ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη των δικών τους κρατών αλλά για το «καλό» της ανθρωπότητας. Πρώτη και καλύτερη η επικεφαλής του Δ.Ν.Τ Κριστίν Λαγκάρντ και πρώην Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας στην κυβέρνηση Σαρκοζί. Η εμπλοκή της στην υπόθεση Ταπί που συντάραξε την Γαλλία και όχι μόνο, είναι κάτι παραπάνω από προφανής και τα γαλλικά δικαστήρια προς το παρόν ούτε την αθωώνουν μα ούτε και την ενοχοποιούν. Απλώς τη θέτουν υπό παρακολούθηση με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο Σαρκοζί ελέγχεται και επίσημα πια για την υπόθεση Μπετανκούρ. Στην Ισπανία πάλι ο Ισπανός Πρωθυπουργός Ραχόι καλείται να δώσει εξηγήσεις για τις σχέσεις που είχε με τον ήδη προφυλακισμένο πρώην ταμία του Λαϊκού κόμματος. Τα στοιχεία που βγαίνουν στην επιφάνεια «καίνε» τον Ραχόι που δυσκολεύεται να δώσει πειστικές απαντήσεις αλλά συνεχίζει απτόητος να κυβερνά για το «καλό» του ισπανικού λαού αλλά και για τα περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ που έλαβαν ως στήριξη οι ισπανικές τράπεζες από την Ευρώπη.

Στην Πορτογαλία, η κυβερνητική συνοχή δοκιμάζεται επικίνδυνα λόγω της εξαθλίωσης που έχουν προκαλέσει οι λαοκτόνες μνημονιακές πολιτικές που ακολουθεί πιστά ως «καλός» μαθητής αλλά παρόλη την προπαγάνδα περί ανάπτυξης η Πορτογαλία βυθίζεται όλο και περισσότερο στην καταστροφική ύφεση. Στην Ελλάδα τώρα ξεκινά η τελική επίθεση της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Δίκες δε γίνονται γιατί σε τούτο το τόπο δεν ευθύνεται κανείς και όλοι όσοι άσκησαν εξουσία είχαν «καλές» προθέσεις. Ο νόμος περί (μη) ευθύνης υπουργών το «αποδεικνύει» άλλωστε. Τα νομοσχέδια, πολυνομοσχέδια και τροπολογίες πηγαίνουν και έρχονται και αλλάζουν κάθε λίγο.

Επιχειρήθηκε μάλιστα να «περάσει» σε αθόρυβη λειτουργία και μια τροπολογία περί μη ποινικών ευθυνών για τις όποιες αποφάσεις των μελών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η τροπολογία αυτή φαίνεται να αποσύρεται αλλά μια εξήγηση για αυτόν που το σκέφτηκε είναι ότι δε θα ήθελε να κουράσει τη Δικαιοσύνη από πιθανές μελλοντικές δίκες. Η Ελλάδα άλλωστε είναι πολιτισμένη χώρα και οι κυβερνήσεις της δε θέλουν να ασχολούνται με τέτοια «ήσσονος» σημασίας θέματα. Η «ανάπτυξη» άλλωστε βρίσκεται προ των πυλών και ποιος θα ήθελε να ανακόψει αυτή την πορεία προς τον Μεσαίωνα; Κατά τα άλλα το ΤΑΙΠΕΔ πάντα με χρήση της αγγλικής γλώσσας (πολιτισμένη χώρα γαρ) κάνει ότι περνά από το χέρι του για να πουλήσει την δημόσια περιουσία αλλά σκοντάφτει πάνω στους ξένους «κομμουνιστές» που δεν κάνουν καλές οικονομικές προτάσεις. Αλήθεια που είναι οι περίφημοι ιδιώτες ξένοι επενδυτές; Μέχρι τώρα ξένες κρατικές εταιρείες έρχονται να «επενδύσουν» στην Ελλάδα.

Η κινητικότητα και η ευελιξία στον ιδιωτικό τομέα καλά κρατεί γιατί σύμφωνα και με τον Υπουργό Εργασίας οι προσλήψεις τον Μάιο ήταν περισσότερες από τις απολύσεις αλλά η ανεργία εξακολουθεί να ανεβαίνει. Προφανώς οι όμηροι «εργαζομενοάνεργοι» πηγαίνουν πέρα δώθε στις εταιρείες και παίζουν το παιγνίδι «προσλαμβάνομαι – απολύομαι» με ταχύτητα αστραπής αφού σε αυτό βοηθούν και οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί για την κατάργηση πάσης φύσεως εργασιακών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Από τη δική τους μεριά τα 2 εκατομμύρια μόνιμων ανέργων αρνούνται πεισματικά να πεθάνουν και να διευκολύνουν επιτέλους την κυβέρνηση προκειμένου να αποδείξει ότι υπάρχει «success story». Οι συνταξιούχοι το ίδιο. Οι όποιοι εργαζόμενοι έχουν απομείνει έχουν το θράσος να ζητούν και αμοιβή για την εργασία τους αντί να είναι ευχαριστημένοι με το ότι έχουν δουλειά.

Το περίφημο «δίκαιο» φορολογικό νομοσχέδιο που ο ΥΠΟΙΚ είχε υποσχεθεί για τον Μάιο τελικά είναι άδικο και έρχεται τώρα ως ένθετο στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο η τρόικα έθεσε ως προαπαιτούμενο για να παρθεί η δόση της δόσης αλλά ο Γιάννης Στουρνάρας καθησυχάζει τους φορολογούμενους αφήνοντας να εννοηθεί ότι τον Σεπτέμβρη θα έρθει άλλο «δίκαιο» φορολογικό νομοσχέδιο που θα διευρύνει την φορολογική βάση και θα «πατάξει» την περίφημη φοροδιαφυγή. Οι τραπεζίτες από τη δική τους μεριά αφού εξασφάλισαν την ανακεφαλαιοποίηση των μαγαζιών τους με ζεστό χρήμα που πέφτει ως χρέος στις πλάτες μόνο των Ελλήνων φορολογουμένων, ζητούν τώρα από την κυβέρνηση που τους έκανε όλα τα χατίρια να προχωρήσει στις «μεταρρυθμίσεις». Προφανώς μια από αυτές είναι να απολυθούν περίπου 10.000 τραπεζικοί υπάλληλοι που τώρα μάλλον είναι αχρείαστοι για αυτούς αφού τραπεζικά προϊόντα δεν υφίστανται.

Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν στην Ευρώπη αλλά και το νούμερο ένα πειραματόζωό της την Ελλάδα. Ήρθε η ώρα να απολυθούν όλοι και καλείται ο ελληνικός λαός αλλά και άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί να εκκενώσουν επιτέλους τις χώρες τους προκειμένου οι τράπεζες, τα ξένα και ντόπια συμφέροντα και οι εγκατεστημένες κυβερνήσεις τους να προχωρήσουν απρόσκοπτα προς την «ανάπτυξη» που τόσο ονειρεύονται. Αν αυτή έρθει τότε οι εξωγήινοι θα κληθούν και να την απολαύσουν. Ας μη ξεχνούν κάποιοι ότι οι εξωγήινοι δε νιώθουν την αίσθηση της πείνας, δε ζητούν εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα (αφού δεν είναι άνθρωποι) αλλά και δεν τους αρέσουν οι εκλογές. Οι εξωγήινοι άλλωστε δεν πιστεύουν στη Δημοκρατία αλλά στους νόμους του σύμπαντος. Αναμφίβολα, τούτη τη στιγμή το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ των εξωγήινων και των κυβερνήσεων. Οι γήινοι θα αντιδράσουν για να ματαιώσουν τα σχέδιά τους; Αυτό είναι το μέγα ζητούμενο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων