Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Υπάρχουν και άχρηστοι ηλίθιοι...

της Αντας Ψαρρα, αναδημοσιευση απο το Red NoteBook...
Χτύπησε για τρίτη φορά σε διπλό ταμπλό ο έγκυρος δημοσιογράφος των «Νέων» Γ.Π., κατά κόσμον Γιάννης Πρετεντέρης. Σε χθεσινό του άρθρο εντοπίζει «πολλές συμπτώσεις» και καταφέρεται εναντίον της «Εφ.Συν.» για τη δημοσίευση μιας συνέντευξης του Δ. Κουφοντίνα και μιας επιστολής του Χ. Ξηρού, αλλά και της «Αυγής» για ανάλογες δημοσιεύσεις και, τέλος, κατά της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για την υπεράσπιση του δικαιώματος του Σάββα Ξηρού να πάει στο νοσοκομείο, λόγω της κρίσιμης κατάστασης της υγείας του. Συνδυάζοντας τα παραπάνω με την απόδραση σε άδεια του Ξηρού και την εξαφάνιση των Μαζιώτη - Ρούπα μετά την αποφυλάκισή τους και τέλος το «πάρτι» των κρατουμένων στον Κορυδαλλό, φτάνει στο συμπέρασμα ότι όλα αυτά δεν είναι απλές συμπτώσεις και «ότι κάτι συμβαίνει στον χώρο της εγχώριας τρομοκρατίας» για το οποίο κάτι «δεν αρκούν μόνο οι αιματοβαμμένοι εγκληματίες αλλά χρειάζονται και πολλοί χρήσιμοι ηλίθιοι για να τους ανοίξουν το δρόμο».

Αφού λοιπόν αρέσουν στον Γ.Π. οι συμπτώσεις αλλά και οι χρήσιμοι ηλίθιοι, ας του θυμίσουμε μερικές «καραμπινάτες συμπτώσεις»:



- Ο ίδιος ο Γ.Π., στο βιβλίο του για τη 17Ν (εκδόθηκε αμέσως μετά τις συλλήψεις του 2002), γράφει ότι -άγνωστο με ποιο κριτήριο- επιλέχτηκε για ατομική και αναλυτική ενημέρωση στα της τρομοκρατίας από τον αρμόδιο υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη πριν σκάσει η βόμβα στα χέρια του Ξηρού.

- Σε εκπομπή του MEGA τον Νοέμβρη του 2002 επέμενε φορτικά στον ίδιο τον υπουργό που τον ενημέρωσε ότι η μισή κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ υπερασπίστηκε τον «Ξηρό του 1990», δηλαδή τον Μαζοκόπο. Φυσικά αυτό ήταν απολύτως ψευδές, μια και τόσο η Μελίνα όσο και οι υπόλοιποι είχαν υπερασπιστεί τους άλλους κατηγορούμενους που αθωώθηκαν πανηγυρικά και δεν είχαν παρά μόνο σχέση γνωριμίας με τον Μαζοκόπο.

- Στοχοποίησε έρευνα της VPRC την περίοδο της δίκης της 17Ν με ερωτήματα γύρω από την υπόθεση, λέγοντας ψευδώς ότι μόνο στην Ελλάδα γίνονται παρόμοιες έρευνες, ενώ ήταν γνωστό ότι σε όλες τις μεγάλες δίκες παντού διεξάγονται δημοσκοπήσεις γύρω από τις υποθέσεις.

Οι κυριότερες όμως συμπτώσεις περιστρέφονται γύρω από προσφιλή στον Γ.Π. πολιτικό χώρο. Δεν αναφερόμαστε στις συμπτώσεις που αφορούν την ανάδειξη από δικές του συνεντεύξεις των στελεχών του ΛΑΟΣ, μια και ήδη οι περισσότεροι έχουν καταφύγει στην αγκαλιά της Ν.Δ.

- Ομως ο Γ.Π. ήταν εκείνος που το 1995 σε εκπομπή του στον Antenna είχε καλεσμένο τον Κώστα Πλεύρη, τον Νίκο Μιχαλολιάκο και «τυχαία» στο ακροατήριο τον «Περίανδρο» Ανδρουτσόπουλο και τον Χρήστο Παππά σε ένα ρατσιστικό μισαλλόδοξο παραλήρημα, το οποίο υποχρέωσε σε αποχώρηση τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

- Ο Γ.Π. ήταν εκείνος που πήρε μια μεγάλη συνέντευξη από τον διαβόητο αρνητή του Ολοκαυτώματος Ντ. Ιρβινγκ, ο οποίος μάλιστα είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον δημοσιογράφο.

- Ο Γ.Π. ήταν αυτός που είχε πάρει επίσης συνέντευξη από τον Λεπέν το 2002, αναγκάζοντας μάλιστα την αρθρογράφο των «Νέων» καθηγήτρια Αννα Φραγκουδάκη να γράψει στην εφημερίδα: «Η πιο ανυπόφορη συνέντευξη του Λεπέν ήταν στις 6 Ιουνίου. Προέβαλε την πιο ωραία ρετουσαρισμένη φωτογραφία του Λεπέν, χάρη στα χαμόγελα του κυρίου Πρετεντέρη. "Λένε ότι είστε φασίστας και ρατσιστής", του είπε χαριτωμένα ο Πρετεντέρης κι εκείνος απάντησε ότι όχι καλέ, αυτά τα λένε για να με συκοφαντήσουν. "Μάλιστα", είπε ο Πρετεντέρης και προχώρησε στην επόμενη ερώτηση. Προς ενημέρωσή του λοιπόν ο Λεπέν είναι εναντίον της ισότητας, υπέρ της Γαλλίας των αποικιών, υπέρ του απαρτχάιντ, εναντίον της Ε.Ε., υπέρ της αύξησης των εξοπλισμών, εναντίον των θεσμών του κοινοβουλίου [...]. Ο Λεπέν μιλάει ακριβώς όπως και ο Χίτλερ. Ούτε ξέρω ούτε μ΄ ενδιαφέρει αν ο κ. Πρετεντέρης είναι όσο αθώος και αφελής εμφανίστηκε στη συνέντευξη». Φυσικά τότε ο Γ.Π. ήταν ακόμα στο «Βήμα», μετά πήγε στα «Νέα»!

Και για να τελειώνουμε. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Η εφημερίδα του κ. Γ.Π. είχε ζητήσει συνέντευξη από τον Δημήτρη Κουφοντίνα λίγες μέρες πριν από την «Εφ.Συν.». Τότε άραγε δεν ίσχυαν όσα γράφει σήμερα ο κ. Γ.Π.; Και ποιοι ήταν τότε οι ηλίθιοι, χρήσιμοι ή άχρηστοι;

Το άρθρο δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών (10.1.2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων