Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Προφανώς δημοψήφισμα...

Ανησύχησαν οι υποστηριχτές της ελεεινής κυβέρνησης της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς γιατί, ίσως όχι με τον πλέον δόκιμο τρόπο, άνοιξε ξανά η δημόσια συζήτηση για την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος ώστε να αποφασίσει ο ελληνικός λαός το αν θα συνεχιστεί το πρόγραμμα της φτωχοποίησης του.
Ξαναθυμήθηκαν οι υποστηριχτές της ελεεινής κυβέρνησης της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς τι είχε συμβεί το Νοέμβριο του 2011,
όταν από το μυαλό του Παπανδρέου πέρασε η ιδέα για την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος – χωρίς πάντως ποτέ να ξεκαθαριστεί σε τι θα λέγαμε «ναι» ή «όχι» - και τις σφαλιάρες που έπεσαν τότε από τον Σαρκοζί, την Μέρκελ, τους τραπεζίτες, τους εκδότες και φυσικά τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά. Και όπως τότε, έτσι και τώρα, τα καθίκια λένε πως το μόνο δημοψήφισμα που μπορεί να πραγματοποιηθεί είναι αυτό για το ευρώ, ότι δηλαδή η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ χωρίς να συνεχιστεί – ούτε κουβέντα βέβαια για την επούλωση της καταστροφής – το πρόγραμμα της φτωχοποίησης των πολλών καλών ανθρώπων.
Αυτό που με δυσκολεύει σε αυτή την ιστορία είναι η αμηχανία με την οποία τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον αυτά που βγαίνουν στις τηλεοράσεις, αντιμετωπίζουν το θέμα του δημοψηφίσματος και ότι στις σχετικές ερωτήσεις απαντούν με μία σχετική επιφυλακτικότητα για το τι θα συμβεί με τη ζώνη του ευρώ.
Για το δημοψήφισμα: Το δημοψήφισμα, το πρώτο, θα γίνει στις 25 Μαϊου, τελεία και παύλα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ το κερδίσει – κερδίσει δηλαδή και τα δύο ψηφοδέλτια του κόμματος της Ενωμένης Δεξιάς – τότε το δημοψηφισματικό «ΟΧΙ» στην αυταρχική λιτότητα θα κουνήσει τα θεμέλια και τις πλάκες στις πλατείες σε όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο, θα κάνει τα καθίκια να κλάσουν μέντες και θα συντονίσει τους χτύπους στις καρδιές όλων των καλών, με ή χωρίς αυταπάτες για το πόσα μπορεί να πετύχει μία αριστερή διακυβέρνηση, ανθρώπων παντού. Στις 25 Μαϊου προφανώς και θα γίνει δημοψήφισμα και εννοείται πως πρέπει να το σηκώσουμε στις πλάτες μας.
Ο alterthess ιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων