Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Αγώνας λυτρωτικός...

Του Δημητρη Παπαχρηστου, απο το Εθνος...
Αγώνας λυτρωτικός...
Μόνο ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών είδαν λίγο φως στο τούνελ και όπως δήλωσαν στο συνέδριο του «Economist», από εδώ και πέρα θα απελευθερωθούμε και θα απεξαρτητοποιηθούμε από τα Μνημόνια. Ολοι οι άλλοι είμαστε τυφλοί και δεν βλέπουμε παρά μονάχα τη τύφλα μας, είναι σαν να μας λένε.
Οταν όμως ρωτήσουμε τον «τυφλό» ποιητή να μας πει στον αιώνα πες μας τι βλέπεις, τότε θα ακούσουμε τις συμφορές και τις καταστροφές και είναι πολλά αυτά που θα καταμαρτυρήσει. Ληστεία 37 δισ. στα Ταμεία λόγω PSI, ανεργία και φτώχεια, δυστυχία και απογοήτευση και πόνος πολύς και υποταγή στους δανειστές μας για άλλα 27 χρόνια, σύμφωνα με τον Γ. Στουρνάρα. Βία κρατική, διάχυτη μέσα στην κοινωνία, από τις Σκουριές και την Ιερισσό μέχρι τη Μανωλάδα Ηλείας, όπου εκεί οι επιστάτες των επιχειρήσεων που εκμεταλλεύονται τους αλλοδαπούς για το μάζεμα της φράουλας, τους πληρώνουν με σκάγια γιατί τόλμησαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα έξι μηνών. Παλιότερα, όταν ήταν να πληρώσουν τους αλλοδαπούς δούλους, τους κατήγγειλαν ως παράνομους στην Αστυνομία, τώρα, ξεθαρρεμένοι από τη γενικότερη κρίση και από τη σκόπιμη ανοχή της συγκυβέρνησης, λειτουργούν προκλητικά κι είναι αυτοί που έχουν στη δούλεψή τους ξένους και από την άλλη φωνάζουν έξω οι ξένοι από την Ελλάδα.
Ο «ποιητής» όμως δεν μπορεί να μην παρατηρήσει πως στην ιστορία της ανθρωπότητας κάθε φορά που ο πλανήτης ήταν υποχρεωμένος να περάσει μέσα από μια τεράστια κρίση, όσο μακροχρόνια κι αν ήταν, πάντα στο τέλος ερχόταν ένα φως κι ο κόσμος ξανάβρισκε την αισιοδοξία του.
Ο αγώνας λοιπόν θα πρέπει να είναι λυτρωτικός, για να μπορέσουμε να βρούμε την αισιοδοξία μας.
Η συγκυβέρνηση εντελώς υποτακτικά, το είπε ο Πολ Τόμσεν στο συνέδριο του «Economist», δείχνει «απόλυτη πειθαρχία» και εφαρμόζει τα ανεφάρμοστα.
Είναι τραγελαφικό το ότι και οι τροϊκανοί και οι δικοί μας του εσωτερικού χώρου διακηρύσσουν πως δεν αντέχει άλλα βάρη ο λαός και δείχνουν πως καταλαβαίνουν και πονάνε και την ίδια στιγμή επιβάλλουν κι άλλα μέτρα. Δημιουργείται ένα κλίμα αδιεξόδου, όπου η κατάσταση θα οδηγήσει αυτούς που πλήττονται και δεινοπαθούν στη σύγκρουση και στην ανατροπή της ελίτ του χρήματος που την εξουσιάζουν, δηλαδή της Ενωμένης Ευρώπης της Γερμανίας.
Οταν δεν ανήκουμε στους εαυτούς μας και δεν συνειδητοποιούμε πως εμείς είμαστε η πατρίδα μας, τότε το «ανήκομεν εις την Δύσιν» ή στην Ενωμένη Ευρώπη της Γερμανίας ή στην Ευρωζώνη και το ευρώ ακούγονται παρωχημένες έννοιες, καθότι διαπιστώνουν όλοι, όχι μονάχα οι ευρωσκεπτικιστές, πως αυτή την Ευρώπη δεν τη θέλουμε και δεν μας ανήκει, έχει φάει τα ψωμιά της και τώρα τρώει τις σάρκες της και θέλει να καταπιεί και εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων