Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Και ο εκφασισμός, κύριε;

του Νικου Σκοπλακη, απο το Κοκκινο Σημειωματαριο...
Το παιδί μίλησε! Μετά από χρόνια, ο Κουβέλης θυμήθηκε ότι δεν υπάρχει "βία" γενικώς και αορίστως, αλλά "εκφασισμός", με ό,τι ο όρος αυτός συνεπάγεται κοινωνικά και πολιτικά. Φυσικά, δεν είπε κουβέντα για την θεσμοποιημένη και επίσημη ακροδεξιά, μέσα στην οποία διαμορφώθηκαν η ανοχή και η συνέργεια υπέρ της ναζιστικής συμμορίας. Φυσικά, όπως και πάρα πολλοί άλλοι που ανακάλυψαν σήμερα το πρωί τον εκφασισμό, δεν αναφέρθηκε καθόλου στις πολύτροπες διασυνδέσεις των ναζιστών με μηχανισμούς του κράτους και τους στεγανούς λαβυρίνθους που επέτρεπαν τη διάδοση, τη χρηματοδότηση και την ατιμωρησία του ναζιστικού μορφώματος. Είναι πολύ δυσάρεστο για την πολιτική και επικοινωνιακή τακτική εκείνων που προέβαιναν σε απαράδεκτες, ανιστόρητες εξισώσεις και συγκαλυπτικούς συσχετισμούς, να μιλήσουν επί της ουσίας ΠΩΣ η ναζιστική συμμορία (που επισήμως ανάγεται στα 1987) απολάμβανε άνεση κινήσεων και εγκληματικών ενεργειών.

Η Αριστερά, διότι είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να το κάνει, οφείλει να επιμείνει στην αποκάλυψη όλων των πτυχών της κρατικής και παρακρατικής διασύνδεσης, στην επιφάνεια της οποίας διογκώθηκε η ναζιστική σπείρα. Η Αριστερά οφείλει να αποτρέψει την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης με όρους "συγκλονιστικής" συγκάλυψης και αναδιάταξής της σε καινούργιες λεωφόρους εκτροπών, για να οδηγήσουν στην κυβερνητική επιβίωση του μνημονιακού νεφελώματος και στην προεκλογική διαφήμιση του κράτους έκτακτης ανάγκης (με τον Βορίδη, τον Πλεύρη και τους λοιπούς συγγενείς πλήρως αφομοιωμένους στο εσωτερικό του).
Αν μείνει άθικτος ο σκληρός πυρήνας των σκοτεινών διασυνδέσεων, αν χωνευτεί η υπόθεση στους επιβάτες των τρικύκλων και τους ενωμοτάρχες, αλλά όχι στους στρατηγούς Μήτσου και τους πολιτικούς υπεύθυνους, η θεσμοποιημένη ακροδεξιά του κράτους έκτακτης ανάγκης θα έχει πλήρη άνεση να επισκευάσει τα εργαλεία της σύγχυσης, της διαστρέβλωσης, αλλά και της συνωμοσίας για να χτυπήσει το λαϊκό και δημοκρατικό κίνημα, για να επιβάλει με απόλυτο τρόπο την σαρωτικά άδικη κοινωνική, οικονομική και κατασταλτική πολιτική της.

Είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να ανάγονται σε "εγγυητές της δημοκρατίας" οι εξαγνιστές των πογκρόμ εναντίον μεταναστών και προσφύγων, οι πολιτευόμενοι με την εκφασιστική ατζένα για να συντρίψουν τη διαφορετικότητα και την κοινωνική διεκδίκηση, οι διαπλοκογράφοι με τα γυάλινα μάτια, οι υπουργοί με τους ακροδεξιούς συμβούλους, οι χαριεντιζόμενες με τους Παναγιώταρους, οι υστερικοί εθνικιστές και οι γκαιμπελίσκοι των χαλκείων με τα οργουελιανά ονόματα. Είναι αδιανόητο αυτοί που αρνήθηκαν να εφαρμόσουν το ποινικό δίκαιο, διευρύνοντας το πλαίσιο της αιματοβαμμένης ατιμωρησίας, να χρησιμοποιούν τον αντιτρομοκρατικό, αναζητώντας εύσημα στα οψίμως "σοκαρισμένα" ιδιωτικά ΜΜΕ, που έμμεσα και άμεσα διαφήμιζαν επί είκοσι και πλέον χρόνια κάθε περσόνα και τάση του ακροδεξιού συρφετού.

Πρέπει με απόλυτη αυτοπεποίθηση να μιλήσουμε για ολόκληρο το φίδι και όχι μόνο για τα δόντια του. Και να θυμηθούμε ότι το "ευχαριστούμε την Χρυσή Αβγή" του Κασιμάτη από τις στήλες της "Καθημερινής" δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Υπήρξε παράμετρος μιας συγκροτημένης τακτικής, μιας υποθήκης και μιας επένδυσης στην πολυδιάστατη παρασυνταγματική εκτροπή από το μνημονιακό κράτος έκτακτης ανάγκης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων