Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Στουρνάρας και 500 ευρώ...

Στην εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου ο υπουργός των οικονομικών αποκάλυψε  ότι αρκετοί φίλοι, στο στενό του περιβάλλον, που κατέχουν αρκετά ακριβά ακίνητα – σπίτια κυρίως – του ανέφεραν ότι ο φόρος ακίνητης περιουσίας που καλούνται να πληρώσουν δεν είναι μεγάλος. Μεταξύ αυτών φαντάζομαι ότι εννοούσε και τον φίλο του, κ. Παπαντωνίου, που τα σπίτια τους βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής στην περιοχή Τρία Λαγκόνια, στην Σύρο και κάνουν παρέα.  Και ερωτώ: Δεν είναι μεγάλος ο φόρος ως προς τι;  Μόνο αν κάποιοι - ή κάποιος - απο τους "φίλους"  του κ. Στουρνάρα που ανέφερε στην εκπομπή έχουν αποκτήσει τα ακίνητά τους τα τελευταία χρόνια από ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μίζες κ. λ. π, τότε μόνο τα λεφτά που καλούνται να πληρώσουν, τους φαίνονται (και είναι) πολύ λίγα σε συνάρτηση με τα λεφτά που αποκόμισαν παρανόμως. Για τους  υπόλοιπους  όμως ιδιοκτήτες ακινήτων, σπιτιών, οικοπέδων και χωραφιών, που είτε τα κληρονομήσαν, είτε τα αγόρασαν, δουλεύοντας σαν σκυλιά και πληρώνοντας φόρους στο κράτος, τα λεφτά που καλούνται να πληρώσουν είναι πάρα πολλά.  
Συμφωνώ με τον υπουργό ότι είναι καιρός να διοχετευτεί το βάρος του Φ.Α.Π σε όλους τους ιδιοκτήτες. Ο συγκεκριμένος όμως φόρος προσδιορίστηκε όταν οι πραγματικές αξίες των ακινήτων χτυπούσαν ταβάνι. Τώρα που έχουν καταρρεύσει και ο φόρος δεν έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, είναι δυσβάσταχτος και άδικος.
Ο κ. Στουρνάρας  αποκάλυψε επίσης μετά από ερώτηση της κ. Μαριάνθης Δασκαλοπούλου (ιδιωτική υπάλληλος 44 ετών), ότι η μητέρα του, ο πεθερός του και η πεθερά του ζουν με 500 ευρώ. Την διαβεβαίωσε ότι γνωρίζει καλά τι θα πει να ζει κανείς με 500 ευρώ.  Μου είναι όμως πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι ο κ Στουρνάρας, που γειτονεύει με τον κ. Παπαντωνίου και που για να γειτονεύεις με τον κ. Παπαντωνίου εκ των πραγμάτων θα πρέπει να έχεις λύσει το οικονομικό σου πρόβλημα, έχει γευτεί τα τελευταία χρόνια, έστω και για ένα μήνα, την ζωή που κάνει ο απασχολούμενος των 500 ευρώ.
Ο κ. Στουρνάρας μας έδωσε να καταλάβουμε αυτό που όλοι υποπτευόμασταν.  Ότι είναι αριστερός. Το γεγονός αυτό και μόνο θα συγχύσει τους δυσαρεστημένους Νεοδημοκράτες ψηφοφόρους και θα τους αναγκάσει να αναρωτηθούν το εξής απλό:  Τι περισσότερο θα μπορούσαν να φοβηθούν για την περιουσία τους από μια αριστερή κυβέρνηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων