Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Με πρόταση μομφής κατά της κοινωνίας απαντά η κυβέρνηση Σαμαρά...

Ρεμπελισκος...
Με μια κίνηση ματ, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ κατατροπώνουν την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπό της. Από το βράδυ της Παρασκευής, οι εκπρόσωποι των κομμάτων στις πλάτες των οποίων στηρίζεται η κυβέρνηση, απαντούν με πρόταση μομφής κατά του μεγαλύτερου μέρους της ελληνικής κοινωνίας. Η διαδικασία αναμένεται να κρατήσει μέχρι την Κυριακή, και ήδη έχει αναπτυχθεί μεγάλο μέρος του σκεπτικού της, που θα κορυφωθεί με την ομιλία Σαμαρά.
Η κυβέρνηση μέμφεται την ελληνική κοινωνία για την ανοχή που δείχνει στο μαρτύριό που της επιβάλλει.
Από το πρωί της Παρασκευής, οι βουλευτές που εκφράζουν το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας σύμφωνα με το εκλογικό μας σύστημα, υπερασπίζονται με θέρμη το ποσοστό της ανεργίας που καταγράφεται στη χώρα, τα λουκέτα που σαρώνουν τις επιχειρήσεις, το ρυθμό με τον οποίο οι νέοι εγκαταλείπουν την πατρίδα, το ρυθμό με τον οποίο απελπισμένοι εγκαταλείπουν τη ζωή, καθώς και τον σημαντικό περιορισμό των εργασιακών δικαιωμάτων.
Από τους βουλευτές δεύτερου και τρίτου ρόλου, μέχρι και τους πρωτοκλασάτους βουλευτές και υπουργούς, σύσσωμοι εξάρουν την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων και την κατηφόρα των δημοσίων επιχειρήσεων, που οδηγεί στην ανοιχτή αγκαλιά διεθνών, αλλά και ημετέρων μεγαλοεπιχειρηματιών. Χειροκροτούν τον αποκλεισμό χιλιάδων πολιτών από την Υγεία, το 40% του πληθυσμού που ζει κάτω από το όριο της φτώχιας καθώς και την επιστροφή σε εργασιακές συνθήκες το 1930.

Οι πραγματικοί μονομάχοι της πρώτης γραμμής της πατρίδας σε αυτή την πρωτοφανή επίθεση οικονομικών δολοφόνων, με σθένος αναλύουν την επιτυχία που σημειώνει μήνα με τον μήνα η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου, δημιουργώντας πλεόνασμα συρρίκνωσης της ελληνικής οικονομίας και των εσόδων των πολιτών της, μειώνοντας τα.
Η αφρόκρεμα του ελληνικού πολιτικού κόσμου υποστηρίζει πως η ελληνική κοινωνία επικροτεί την μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ και την παντελή έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης για τα αίτια της κρίσης. Τα μέλη της κυβέρνηση,ς με πάθος από το έδρανο της βουλής μεταφέρουν την λαϊκή εντολή για προώθηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων για αύξηση της καταστολής και του ελέγχου, για διαρκή υποβάθμιση των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων, και τον σαφή περιορισμό του φυσικού περιβάλλοντος.
Στην πρόταση αυτή της κυβέρνησης, η Δημοκρατική Αριστερά αντιλαμβανόμενη τον ιστορικό της ρόλο, συνεχίζει με ωριμότητα και υπευθυνότητα να στέκεται στα προβλήματα των πολιτών και να τραβάει τις απαραίτητες κόκκινες γραμμές της κοινωνίας και των ορίων της, διατεινόμενη πως θα ψηφίσει “παρών”. Από κοντά και η κοινοβουλευτική ομάδα των δύο ατόμων του Ανδρέα Λοβέρδου, που κι αυτή αντιλαμβανόμενη τον πόνο και την κραυγή της ελληνικής κοινωνίας, απαντάει στη ΔΗΜΑΡ, “κι εγώ”.
Με την πρόταση μομφής που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν οι ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ, σε περίπτωση που οι πολίτες συνειδητοποιήσουν πως μέσα στο κοινοβούλιο βρίσκονται επάνω από 155 τρελοί που φωνάζουν, γελάνε, ειρωνεύονται, κοροϊδεύουν και χλευάζουν τους λόγους που η ελληνική κοινωνία στενάζει, αλλά διαφωνούν γιατί το πιθανότερο είναι πως το dancing with the stars να ξεπεράσει σε νούμερα τηλεθέασης το κανάλι της βουλής κατά την ψηφοφορία. Σε κάθε περίπτωση θα στηρίξουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θέλουν ούτε να τον βλέπουν. Θετικοί είναι και οι φασίστες που περιμένουν τον πρωθυπουργό στη βουλή πως και πως.
Άπαντες πλην απόντων συμφωνούν πως η πρόταση δυσπιστίας του  ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση “είναι λάθος”, “δεν έχει ουσία”  και “δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά”, γιατί δεν είναι αυτή  που υποχρεώνει τους εκπροσώπους που ο λαός έστειλε πριν ενάμιση χρόνο για να τον εκπροσωπήσουν, με την υπόσχεση πως θα εργαστούν για την βελτίωση και την προστασία της ζωής του, να ανέβουν στο βήμα της βουλής και να υποστηρίξουν όλα αυτά που σήμερα με την ψήφο τους έχουν υποβαθμίσει την ζωή των πολιτών, σε σχέση με την στιγμή που οι τελευταίοι πήραν την απόφαση να τους ψηφίσουν.
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς γίνεται για εσωκομματική κατανάλωση, και έτσι αντιμετωπίζεται από όλους από πλήρη απουσία από τη βουλή, πλην της ώρας πριν και μετά από την τοποθέτησή τους. Η ακραία κατασταλτική τακτική επιβολής της πολιτικής της που εφαρμόζει η κυβέρνηση και η διαρκής καταπάτηση του Συντάγματος, είναι μία παράλληλη πραγματικότητα που υπάρχει μόνο στη φαντασία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν βασίζεται σε καμία περίπτωση στις στρατιές από αστυνομικές δυνάμεις που συνοδεύουν κάθε στιγμή το κυβερνητικό έργο, ούτε και συνιστά κάτι τέτοιο πλήγμα ση Δημοκρατία.
Την πρόταση πάντως του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχτηκαν με χαρά οι δημοσιογράφοι των αξιόπιστων ΜΜΕ των μεγάλων εργολάβων, πετρελαιοπαραγωγών και εφοπλιστών, καθώς σημείωναν πως μετά την ηχηρή απάντηση που θα δώσει η κυβέρνηση με την πρόταση μομφής στην κοινωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κάτσει ήσυχος για ένα εξάμηνο και να μην ενοχλεί άλλο το θεάρεστο έργο των εθνικών μας διαπραγματευτών.
Η μομφή της κυβέρνησης κατά της κοινωνίας έχει κατατεθεί γραπτώς στην βουλή εδώ και πολύ καιρό. Είναι πλούσια, σε αντίθεση με την τρισέλιδη μομφή που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. αφού οι σελίδες που μετρά είναι ακριβώς όσες και οι σελίδες του μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων