Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Νταμπλάς....

Sotosblog...
νταμπλάς
Οι… βελτιωτικές τροποποιήσεις που, υποτίθεται κατόπιν πιέσεων από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των συγκυβερνώντων κομμάτων, έγιναν στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και διαρρέουν, δεν γίνονται φυσικά με στόχο την ελάφρυνση των επιβαρύνσεων. Γίνονται με στόχο να εμφανισθούν οι εν λόγω βουλευτές ως εξωρραϊσμένοι στα μάτια του κόσμου. Να καμωθούν ότι τάχα τον νοιάζονται τον κόσμο και τον υπερασπίζονται. Να το δω αυτό μια μέρα, ρε παιδιά, να το δώ ότι τον νοιάζονται και τον υπερασπίζονται, κι ας μου ‘ρθει νταμπλάς!
Όχι, δεν μπαίνω καν στον κόπο να εξηγήσω αναλυτικά με τι αριθμούς, συντελεστές και ποσοστά προκύπτει ότι οι τροποποιήσεις δεν γίνονται με στόχο την ελάφρυνση των επιβαρύνσεων. Δεν το κάνω, διότι η πείρα με έχει διδάξει ότι, αν το κάνω, το μόνο που θα επιτύχω είναι να στενοχωρήσω περισσότερο όσους αντιλαμβάνονται ήδη ότι θα σκισθούν πορτοφόλια ξηλωμένα, και δεν έχουν ανάγκη τη δική μου εξήγηση για να πεισθούν. Ε λοιπόν όχι, δεν θέλω να στεναχωρήσω όσους δεν περιμένουν αριθμούς, συντελεστές και ποσοστά, για να δούν αν το ξηλωμένο πορτοφόλι τους θα σκισθεί σε τριάντα ή σε τριανταδύο κομματάκια. Δεν θέλω να στεναχωρήσω όσους αντιλαμβάνονται ότι αυτό το τριάντα δεν έχει καμιά διαφορά από το τριανταδύο. Δεν θέλω να στεναχωρήσω όσους έχουν φάει από καιρό το δικό τους νταμπλά, και τους ήταν αρκετός.
Οι υπόλοιποι, εκείνοι που αξιώνουν τη δική μου εξήγηση για να πεισθούν, έτσι κι αλλιώς θα πεισθούν μόνον όταν θα τους έλθει ο λογαριασμός. Τότε και μόνον τότε πείθονται αυτοί, αν πείθονται ποτέ… Ας είμαστε ειλικρινείς! Την αναλυτική πληροφόρηση τη γυρεύουν, όχι για να πεισθούν, αλλά για να κάνουν κρυφά τους δικούς τους λογαριασμούς…. Για να υπολογίσουν αν βγαίνουν οι ίδιοι. Αδιαφορούν για τους άλλους. Γι αυτό, λοιπόν, κι εγώ δεν θα τους κάνω τη χάρη να τους ενημερώσω. Να μου παριστάνουν μετά ότι δεν θα τους έρθει δα και κανένας νταμπλάς!.. Τους αφήνω να τον φάνε το νταμπλά στο κεφάλι.

Είναι οι ίδιοι «δύσπιστοι» που πριν από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων είχαν προειδοποιηθεί για χίλια δυό άλλα πράγματα, αλλά δεν πείθονταν παρ’ όλες τις προειδοποιήσεις. Προτιμούσαν πρώτα να τους έλθει ο νταμπλάς. Αλλά τους πόνεσε, φαίνεται, τόσο πολύ όταν τον έφαγαν, που τον έχουν ξεχάσει.
Αυτού του είδους οι «δύσπιστοι», είναι για την κυβέρνηση τα πιο κερδοφόρα της θύματα. Της εξασφαλίζουν χρόνο παραμονής στην εξουσία. Διότι τίποτε άλλο δεν επιδιώκει η κυβέρνηση, παρά να παραμείνει λιγο περισσότερο στην εξουσία. Γι αυτό και παίζει με τους «δύσπιστους» των κρυφών λογαριασμών αυτό το παιγνίδι, το παιγνίδι με τους νταμπλάδες.
Βλέπετε, ενώ έρχεται κάποια στιγμή ο νταμπλάς της λυπητερής, επαληθεύοντας έτσι μια-μια όλες τις προειδοποιήσεις, φαίνεται ότι, δυστυχώς, λείπει ο πιο σημαντικός νταμπλάς. Λείπει εκείνος ο νταμπλάς που κάποια στιγμή θα πείσει επιτέλους οριστικά και όσους, με την περιφρόνηση των προειδοποιήσεων και τους κρυφούς λογαριασμούς τους, εξασφαλίζουν την επιπλέον παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία. Λείπει εκείνος ο νταμπλάς που θα πείσει τους «δύσπιστους» ότι τελικά αυτός και μόνον αυτός, δηλαδή ο παραπάνω χρόνος παραμονής στην εξουσία ήταν ο αποκλειστικός σκοπός της κυβέρνησης.
Γι αυτό όμως, επειδή ακριβώς λείπει τούτος ο σημαντικός νταμπλάς, αλλά κι επειδή έρχεται κάποτε ο νταμπλάς σε όλους, θα τους έρθει αυτών μονοκόματος ο άλλος ο νταμπλάς, ο σημαντικότερος. Ειδικά δε της κυβέρνησης, που της αρέσει να παίζει με τους νταμπλάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων