Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Ιδιωτικοποιημένη κυβέρνηση ...

Νέο ταξίδι – αστραπή θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στο Βερολίνο σε μια χρονική συγκυρία που παίζονται τα πάντα για το βραχυπρόθεσμο μέλλον της κυβέρνησής του. Την Πέμπτη, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2014. Την ίδια ημέρα θα βρίσκεται, κατά πάσα πιθανότητα, στη Γερμανία και ο Αντώνης Σαμαράς.
Πέρα από τα δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία θα επιβληθούν από την τρόικα για το 2014, το ύψος των οποίων δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, αλλά όπως αναμενόταν, το υπουργείο Οικονομικών, έχει ήδη αρχίσει να κάνει «εκπτώσεις» ή ακριβέστερα ανατιμήσεις των οικονομικών του προβλέψεων, ανεβάζοντας το ποσό από τα 500 εκ στα 1,3 δισεκ. ευρώ στο Eurogroup της περασμένης Πέμπτης, υπάρχει και κάτι άλλο ακόμα πιο σοβαρό.
Πέρα από τον προϋπολογισμό του 2014, η κυβέρνηση καλείται να καταθέσει μέχρι το τέλος του έτους το νέο Μεσοπρόθεσμο (νέο Μνημόνιο δηλαδή) για την περίοδο 2015 – 2017. Ήδη, οι «εταίροι» μιλούν για ένα ποσό γύρω στα 4,5 δισεκ. ευρώ, τα οποία θα απαιτηθούν για το 2015 με την κυβέρνηση να κρατά σιγή ασυρμάτου. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση δίνει πλέον πραγματική μάχη επιβίωσης, καθώς κοινωνικές ομάδες, οι οποίες είχαν έστω ανοχή στο κυβερνητικό «έργο», αρχίζουν να εγκαταλείπουν την επικίνδυνη αυτή κυβέρνηση, έχοντας πια κατανοήσει ότι η κυβέρνηση στρέφει τα «βέλη» της και στους ίδιους. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πλειονότητα των Κ.Ο. ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, οι οποίες είχαν στήσει «αντάρτικο» για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, υποστηρίζοντας ότι είναι άδικο να πληρώσουν οι αγρότες για τις στάνες, τους σταύλους, τα θερμοκήπια, τις αποθήκες και οτιδήποτε άλλο, τώρα δηλώνουν ευχαριστημένοι που θα «χαρατσώσουν» τον ελληνικό λαό με γνώμονα τις αντικειμενικές αξίες του …2007!



Πρόκειται ή για την λογική του παραλόγου είτε για μια πραγματική μάχη επιβίωσης των ίδιων των βουλευτών, αρκετοί από τους οποίους κατανοούν ότι η πολιτική τους «καριέρα» λήγει μαζί με την λήξη αυτής της κυβέρνησης. Της χειρότερης που γνώρισε αυτός ο τόπος. Στην πραγματικότητα, αυτό που αποδεικνύεται ξεκάθαρα είναι ότι υπάρχει σοβαρότατο πολιτικό έλλειμμα στη σημερινή Βουλή. Ένα κάτω του μετρίου πολιτικό προσωπικό, αγκυλωμένο σε νοοτροπίες του χθες, αποδεικνύεται ανίκανο να διαχειριστεί την τρομερή συγκυρία, η οποία θα κρίνει το μέλλον της χώρας και του λαού για τις επόμενες πολλές δεκαετίες. Αυτό το πολιτικό προσωπικό, η πλειονότητα της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε επίπεδο Κοινοβουλίου, είναι ικανό να χειροκροτήσει και να αρχίσει τους πανηγυρισμούς αν περάσει από την Βουλή κυβερνητικό νομοσχέδιο το οποίο θα τους υβρίζει. Μόνο και μόνο επειδή είναι κυβερνητικό, είναι ικανοί να το υπερψηφίσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ο πολιτικός «ταλιμπανισμός», δεν είναι καθόλου τυχαίος. Οφείλεται καθαρά στις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων του χθες, οι οποίες έφτιαχναν επί δεκαετίες τις εκλογικές τους λίστες με την επιλογή όχι του καλύτερου τοπικού υποψηφίου στην κάθε περιφέρεια της χώρας, αλλά με το πόσο καλός κομματάρχης και συγκεντρωσιάρχης ήταν ή αν ήταν στην κορυφή της «ελίτ» της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας. Είναι απολύτως φυσιολογικό τέτοιου είδους άνθρωποι, σε οποιοδήποτε κόμμα κι αν υπάρχουν, δεν μπορούν να σταθούν σε πολιτικό επίπεδο. Δεν έχουν καν τα προσόντα για αν το κάνουν. Η «διαφήμισή» τους όμως στις τοπικές κοινωνίες ή στα κανάλια της πτωχευμένης μιντιοκρατίας, έφτανε και περίσσευε, προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να εξασφαλίζουν την εκλογή τους στην εθνική αντιπροσωπεία. Παράλληλα, μην έχοντας καμιά γνώση του αντικειμένου ή αδιαφορώντας για το κοινοβουλευτικό τους έργο, ψηφίζουν «Ναι» ή «Όχι», σύμφωνα με ότι τους πει η ομάδα σύνταξης και επεξεργασίας νομοσχεδίων των κομμάτων τους ή ακόμα χειρότερα οι άνθρωποι που έχουν οριστεί από τα κόμματα για να τους κάνουν το λεγόμενο «πολιτικό μασάζ». Το τελευταίο είναι μια ακόμα ευρηματική φράση, η οποία μεταφράζεται στο «Ψήφισε, αλλιώς δεν πρόκειται να είσαι στην επόμενη εκλογική λίστα».

Ότι κι αν γίνει από εδώ και πέρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για το μέλλον της χώρας. Το ακόμα πιο εξοργιστικό όμως είναι ότι οι αποφάσεις παίρνονται με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον κάποιων λίγων ανθρώπων, οι οποίοι δεν τολμούν να σηκώσουν «πολιτικό ανάστημα». Σύμφωνα άλλωστε και με τις δημοσκοπήσεις, είναι αρκετά μεγάλο πλέον το ποσοστό της κοινωνίας, το οποίο δεν εμπιστεύεται πια το πολιτικό σύστημα για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Το τελευταίο «τέχνασμα», το οποίο εφαρμόζουν στις δημόσιες εμφανίσεις τους, αφού ψηφίζουν «Ναι» σε όλα, είναι ότι συμφωνούν σε όσα ο ελληνικός λαός τους καταλογίζει. Αποτελειώνουν τον λαό, αλλά συμφωνούν μαζί του! Λογικό. Τίποτε πια δεν έχει να περιμένει ο ελληνικός λαός από αυτή την θλιβερή συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου εκτός από ένα τελευταίο, ίσως και το χειρότερο όλων. Την ίδια την «ιδιωτικοποίησή» του, αν το ζητήσει η τρόικα. Έτσι κι αλλιώς ένας λαός χωρίς Παιδεία, Υγεία, Στέγη, Εργασία, ανθρώπινα δικαιώματα, αξιοπρέπεια, είναι εύκολο να του περάσουν την αλυσίδα στο πόδι και να τον σέρνουν στα σκλαβοπάζαρα της Βόρειας Ευρώπης της Άνγκελα Μέρκελ ή οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων