Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

O ψεύτης και ο χρυσαυγίτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται...

απεραντο γαλαζιο...
fascism
Γράφει ο  ΛΕΩΝΙΔΑΣ
Αρχές του αιώνα. Η ταξική πάλη εντείνεται παγκοσμίως, οι Βιομήχανοι είναι σχεδόν παντού σε άμυνα.
Έχουν περάσει 50 χρόνια περίπου από τους Μάρξ και Ενγκελς και οι εργάτες παντού δημιουργούν συνδικάτα, διεκδικούν καλύτερες συνθήκες
εργασίας,αυξήσεις, κ.λ.π.
Οι σοσιαλιστικές ιδέες αγκαλιάζουν όλο και πλατύτερες εργατικές μάζες.
Η μεγάλη κρίση του καπιταλισμού το 1905 οδηγεί στον  Α΄ παγκόσμιο πόλεμο και αυτό είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.
Ο Α’ παγκόσμιος πόλεμος γεννά το πρώτο σοσιαλιστικό κράτος η εν πάσει περιπτώσει το κράτος που ξεφεύγει από το παγκόσμιο άρμα των αγορών.
Ο κίνδυνος επέκτασης τέτοιων εργατικών επαναστάσεων ειναι ορατός πλέον σε μια σειρά βιομηχανικών κυρίως κρατών, εκεί που το εργατικό δυναμικό ειναι και πολυπληθές και “μαζεμένο” στις πρωτεύουσες και τις μεγάλες πόλεις. 
Τότε ξεπετάγεται ο Μουσολίνι ένας αρχικά “Ακραίος Σοσιαλιστής” και δημοσιογράφος με πολλά προσόντα ιδιαίτερα στην τέχνη του λόγου.
Κανείς μέχρι σήμερα ιστορικός δεν μπορεί να εξηγήσει την στροφή που κάνει μετά δημιουργώντας την Φασιστική ιδεολογία.
Στην πραγματικότητα όμως δεν πρόκειται περί ιδεολογίας! Χρησιμοποιεί “κομμουνιστική γλώσσα”  παγιδευοντας τους εργάτες με την ρητορική του, την μπολιάζει με εθνικισμό (ακριβώς γιατί ο διεθνισμός είναι η καρδιά του Μαρξισμού) βάζοντας και μπόλικες “μεγάλες ιδέες” όπως η Ανασύσταση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας,
έτσι για να έχει και όραμα η φτωχοποιημένη ήδη και ρημαγμένη απ τον πόλεμο εργατική τάξη.
Αργότερα το ίδιο μοντέλο με παραλλαγές φοριέται και στην Γερμανία απ τον Χίτλερ. Διαβάζοντας τα προπαγανδιστικά έντυπα της εποχής οπως ο “Παρατηρητής” των ναζί η την “Αβάντι” των φασιστών,σίγουρα θα νομίζει οτι διαβάζει “Ριζοσπάστη”. “Να καταργηθεί το κεφάλαιο και οι Βιομήχανοι “.
“Οι εργάτες να πάρουν την θέση που τους αξίζει” και άλλα κουφά και άκρως κομμουνιστικά.
Ολα ξεκαθαρίζουν ομως οταν οργανώνονται οι “μελανοχίτωνες”. Ενώ στην αρχή κυνηγούν τσιγγάνους και αλλες μειονότητες στην Ιταλία στην συνέχεια δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο,και τον σκοπό τους.
Να προσφέρουν την εργατική τάξη βορά στο μεγάλο Κεφάλαιο, υπό μορφήν “Εθελοντικής” δουλείας.
Λειτουργούν σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός στα περισσότερα εργοστάσια, λοιδορούν, προπηλακίζουν τους συνδικαλιστές, και φτάνουν στο απόγειο της δόξα στους στην μεγάλη απεργία της ΦΙΑΤ ενάντια στον Ανιέλι.Σκοτώνουν με έφοδο 18  από τους εργάτες  και εκτελούν τον πρόεδρο του σωματείου Φ.Πατα
Είναι φανερό πλέον “ποιοι” κρύβονται πίσω απ τους “Εθνικοσοσιαλισμούς” και τα δύο φασιστόμουτρα που αιματοκύλισαν τον κόσμο.
Είναι αυτοί που “κέρδισαν” απ τον πόλεμο, αυτή η τάξη που τον τρόμο της για αυτό που φοβόταν το μετέτρεψε με μαεστρία ειν αλήθεια  σε αυτοκτονία του αντιπάλου “την εργατική τάξη”
Πλησιάζουμε τον “αντίπαλο” με ρητορική ίδια με των εχθρών μας των κομμουνιστών και γλυκά γλυκά τους οδηγούμε σε αλλους στόχους μακρυά
απ τις Επαύλεις και τις Βίλες μας.
Οι Ανιέλιδες, οι Κρούπιδες, και οι λοιποί βιομήχανοι σίγουρα άναβαν λαμπάδα στον Μπενίτο και τον Χίτλερ, οχι μόνο γιατί δεν τους άγγιξαν τα προνόμια στο ελάχιστο,
όχι μόνο επειδή  επειδή μετέτρεψαν τον λαό και τους εργάτες σε ηλίθιους οικειοθελείς σκλάβους χάριν του “Εθνους” αλλά τους κάναν και τροφή για τα κανόνια τους, εκεί που παραλίγο να είχαμε πολλές “οκτωβριανές επαναστάσεις” παγκόσμια.
 Η Μεγαλύτερη Μούφα λοιπόν.
Η Μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών ήταν ο Φασισμός.
Ο τελειότερος ”εκτροχιασμός” της ταξικής πάλης προς ακίνδυνους ατραπούς για το Κεφάλαιο.
Όσοι βρίσκουν ομοιότητες με την Χρυσαυγίτικη πρακτική..σωστά τις βρίσκουν.
‘Μην ακολουθήσετε την τυχοδιωκτική τακτική των εργατών του Ασπροπύργου”
‘Μην διώξουμε κι άλλες βιομηχανίες απ την Ελλάδα”
Ειναι μερικές απ τις παραινέσεις μέσα απ την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής στο εργοστάσιο του Μάνεση στον Βόλο, ο οποίος Μάνεσης μάλλον κι αυτός λαμπάδες ανάβει στα “παλληκάρια” αυτά, άσε που οι τσέπες του όσο μεγάλες  και να είναι  δεν χωρούν ολόκληρα εργοστάσια μέσα!
Μάλλον μην φύγει ο καλός μας Μάνεσης θέλου να πούν οι Χρυσαυγίτες γιατί οι βιομηχανίες για να φύγουν, κομματάκι δύσκολο!
 Το εκπληκτικό είναι όμως ότι την ίδια εποχή περίπου κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής με τον Κασιδιάρη επικεφαλής επισκέπτονταν τους απεργούς στον Ασπρόπυργο
εκφράζοντας την συμπαράσταση τους. Το Ψέμα  όμως εχει κοντά ποδάρια πάντα!
Γι αυτό,ο ψεύτης και ο χρυσαυγίτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων