Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου...

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου..


Σ’ εσένα μιλάω ..
Σ’ εσένα, που δηλώνεις ‘αναποφάσιστος’. Που σε προσθέτουν στην ‘αδιευκρίνιστη ψήφο’. Που είσαι, πάντα ήσουν, η κρίσιμη μάζα. Που είσαι το target group όλων. Που άλλη μια φορά θα ‘δώσεις τη νίκη’..

Δημοσθένης ζω....

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ...
Τον προσπέρασα πολλές φορές μέσα στη Πόλη μας.Γύρισα το βλέμμα από την άλλη. Εκβίασα το βήμα μου υστερικά, να μην προλάβουν τα μάτια μου να στείλουν την εικόνα στην αποθήκη της μνήμης. Να μην προλάβει η τωρινή εικόνα να αντιδράσει, να ομογενοποιηθεί, να καβαλήσει, να ...γονιμοποιήσει, εκείνη την Μία, εκείνη που φυλαχτό μυθικής παρθενιάς σφίγγω χρόνια τώρα, στις χούφτες του νου μου.

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση...

pressinaction.gr...
του Χρήστου Κυργιάκη
pressinaction.gr | Ιστοσελίδα με άποψη
«Ένα επαναλαμβανόμενο ψέμα, γίνεται αλήθεια.»
«Η ελευθερία στις καπιταλιστικές κοινωνίες λίγο πολύ παραμένει αυτό που ήταν στις αρχαίες Ελληνικές δημοκρατίες: Ελευθερία για ιδιοκτήτες σκλάβων.»
Βλαντιμίρ Ίλιτς Ουλιάνοβ (Λένιν)
Συνεχίζεται με όλο και μεγαλύτερη ένταση το πλιάτσικο που ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια στο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων

Μια νύχτα μαγική, σαν την Αργεντινή

πιτσιρίκος ...
Ενάμισι χρόνο μετά την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε χτες πως «η κρίση δεν είναι αυτή που ζούμε… Η κρίση θα είναι η Αργεντινή του 2000. Δηλαδή, η πλήρης διάλυση της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης της χώρας».

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε, βέβαια, πως, αν θέλουμε να σώσουμε τη χώρα και να μην ζήσουμε σκηνές από τη Λατινική Αμερική, θα πρέπει να δουλέψουμε. Όχι, κύριε Βενιζέλε, πριν δουλέψουμε, εσείς και η παρέα σας –πολιτική και επιχειρηματική- θα φύγετε με τα ελικόπτερα. Είχε και ελικόπτερα η χρεοκοπία της Αργεντινής.

Ο κομμουνιστικός κίνδυνος...

alterthess ...


0eam_cr.jpg
Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τη γηρασμένη Ελλάδα - και ναι, είναι το παλιό, γνώριμο και αγαπημένο φάντασμα του κομμουνισμού!
Ή τουλάχιστον, αυτό θα πιστέψει κάποιος αν ακούσει τον Πάγκαλο, τον Καρατζαφέρη ή τον Παπαχελά. Σήμερα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, μας γύρισε στα χρόνια του Εμφυλίου: «αυτοί που τους κερδίσαμε στα πεδία των μαχών, στη συνέχεια κυβέρνησαν τη χώρα»,

Ησυνταγή-της-κοινωνικής-έκρηξης...

Του Στελιου Κουλογλου απο το TVXS ...
Η έκτη κατά σειρά καταιγίδα μέτρων ήρθε να επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχουν ολίγον πόρνες: αν εκπορνευθείς μια φορά, θα το κάνεις για όλη σου τη ζωή. Η κυβέρνηση, που δια στόματος Παπακωνσταντίνου είχε υποσχεθεί το 2010 ότι πέρα από το πρώτο μνημόνιο δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα-μάλιστα ο τότε υπουργός Οικονομικών είχε διευκρινίσει ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν αποτυχημένος, παταγώδης αποτυχία που καθόλου δεν τον εμποδίζει να κρατάει τώρα την καρέκλα του υπουργού Περιβάλλοντος- εξακολουθεί να ακολουθεί πιστά τις εντολές της αδυσώπητης τρόικας των δανειστών, που σπρώχνει τη χώρα σε μια αναπόφευκτη κοινωνική έκρηξη.

Υπάρχει διέξοδος από την κρίση των ελίτ!

Ελευθεροτυπία...

Οι ξένοι τοκογλύφοι, τους οποίους εκπροσωπεί η τρόικα των γκαουλάιτερ, σε αγαστή σύμπνοια με τους κλεπτοκράτες που παριστάνουν τους «καπιταλιστές» στη χώρα μας και με τυφλό όργανο την αδίστακτη κοινοβουλευτική χούντα που παριστάνει την «κυβέρνηση», εισάγουν, με καταιγιστικούς ρυθμούς, μέτρα που αλλάζουν ριζικά τον κοινωνικο οικονομικό χάρτη της χώρας προς όφελος των ξένων και ντόπιων ελίτ που δημιούργησαν την κρίση.

Τα παιδιά...

Τα ΝΕΑ...

Του Ρούσου Βραννά

Τα παιδιά...
... της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς στις ΗΠΑ έμαθαν το πραγματικό όνομά τους: η «ουδέτερη γενιά», παιδιά που ζουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Και το έμαθαν δύσκολα και επίπονα με την οικονομική κρίση, στη διάρκεια των σπουδών τους ή αναζητώντας δουλειά έπειτα από αυτές. Τους έλεγαν περιμένετε λίγο, η οικονομία σύντομα θα συνέλθει, η ζωή θα επιστρέψει στο φυσιολογικό και θα ξεπληρώσετε τα φοιτητικά δάνειά σας, ώστε να υποσχεθείτε

Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας...

Ελευθεροτυπία...
Σεβαστέ κ. Παπούλια, παίρνω το θάρρος να σας γράψω αυτή την ανοιχτή επιστολή, με την ελπίδα ότι θα βρείτε τον καιρό να τη διαβάσετε πριν από την εκπνοή αυτού του μηνός.
Μόλις έλαβα μια ειδοποίηση από την εφορία που έλεγε πως πρέπει να πληρώσω έναν έκτακτο φόρο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ρώτησα τον λογιστή μου αν πρόκειται για φάρσα ή για έργο κάποιου χάκερ και μου είπε πως είναι ένα αυθεντικό έργο του ελληνικού κράτους. Τον ρώτησα γιατί τότε κάνουμε επιμελώς δήλωση στην εφορία κάθε χρόνο. Και μου απάντησε: Αφού τα ξέρεις, τι τα ψάχνεις. Και περίμενε και άλλο φόρο με τη ΔΕΗ.

Απ’ το νοσοκομείο βουρ στα μπουζούκια; The end ...

Σταμάτης Γιαννίσης Aixmi.gr
Το μυθιστόρημα “Εκατό χρόνια μοναξιάς” του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες κλείνει με την περιγραφή ενός σαρωτικού ανέμου που εξαφανίζει δια παντός από το πρόσωπο της Γης κάθε ίχνος ύπαρξης του τόπου και των πρωταγωνιστών της ιστορίας. Σύμφωνα με την αφήγηση του συγγραφέα, τέτοιο είναι το πεπρωμένο κάθε κοινωνίας που αποφασίζει να παραμείνει εγκλωβισμένη στο δικό της χωροχρόνο και την νοσηρή της αυταρέσκεια. Και να ζήσει για όσο αντέξει στη δική της ιδιότυπη “μοναξιά”.

Yes, we Can't...

Protagon...
του Μιχάλη Σκαραμαγκά

Γραικία, Σωτήριον Έτος 2012 μ.Χ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το μικροσκοπικό κρατίδιο της Άπω Εσπερίας βρέθηκε αντιμέτωπο με τις αδηφάγες ορέξεις των δανειστών που χρηματοδοτούσαν αφανώς την ύπαρξη του, από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του - άλλοτε με τη μορφή στρατιωτικής βοήθειας, άλλοτε με εγγυήσεις, άλλοτε με οικονομικές προμήθειες και μίζες στους κυβερνήτες και τους αυλικούς τους.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Τα ελληνικά του ΠΑΣΟΚ...

Δημόσιο χρέος, ιδιωτικά οφέλη...

του Κωστα Βεργοπουλου από την Ελευθεροτυπία....

Με την κρίση δημόσιου χρέους, η ευρωζώνη έστησε παγίδα στην οποία αυτοαιχμαλωτίστηκε ως προνομιακό θύμα της. Στη μεταπολεμική περίοδο, τα δημόσια χρέη υπήρχαν, αλλά υπέκειντο σε διατραπεζικούς και διακρατικούς «διακανονισμούς», περνούσαν απαρατήρητα και ουδείς απασχολούνταν με αυτά.
Ποιος θυμάται, έστω και εκ των υστέρων, το συστηματικό «διακανονιστικό» δανεισμό του ελληνικού Δημοσίου στο Λονδίνο τις προηγούμενες δεκαετίες;

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ανερχόμενη χίμαιρα ...

Protagon
Το θαύμα που περίμεναν (ότι ίσως η παγκόσμια οικονομία απογειωθεί βοηθώντας την ευρωζώνη να ξεπεράσει την Κρίση) δεν έγινε και το δηλητήριο το οποίο χορηγούσαν ως φάρμακο (συνδυασμός μεγάλων δανείων στα πτωχευμένα κράτη υπό τον όρο της σμίκρυνσης του εθνικού εισοδήματός τους) απεδείχθη... δηλητηριώδες. Οποία έκπληξις!

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Άκουσε "φίλε" μου πασοκε..

SOFISTIS...

Εσύ που με τη στάση σου στηρίζεις αυτούς που ματώνουν τον τόπο σου και εξαθλιώνουν τους συμπατριώτες σου… «Πράγματι»..(το θυμάσαι αυτό;;) Μήπως ήρθε πια η μεγάλη ώρα να ανησυχήσεις σοβαρά για τις εγκεφαλικές λειτουργίες σου; Επιμένεις ακόμα στο τυχαίο; Σου παραθέτω μερικά παραδείγματα..
Ο ΓΑΠ σου, πολύ πριν τις εκλογές, τότε που σου έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν, είχε μυστικές συναντήσεις με το ΔΝΤ. Καρατσεκαρισμένο. Οι πάντες συμφωνούν εκτός από εσένα..

Τσόρτσιλ γιαλαντζί!

ΕΝΑΡΘΡΗ ΚΡΑΥΓΗ

Τσόρτσιλ γιαλαντζί!

Νομίζει ότι με την ναρκισσιστική ρητορική του θα παραλύσει η λογική μας ικανότητα. Θεωρεί ότι με τον χειμαρρώδη λόγο του θα παραβλέψουμε την ηγετική του ανεπάρκεια. Πιστεύει ότι με τις αγωνιώδεις εκκλήσεις του θα ξεχάσουμε την πολιτική του ατολμία. Είναι λίγο δύσκολο, για τον κ.Βενιζέλο. Διατηρούμε σώας τα φρένας και τη μνήμη μας σε πλήρη λειτουργία.

Πληρώστε ρε... για την πατρίδα ρε γαμώτο ...

apneagr

Πληρώστε ρε... για την πατρίδα ρε γαμώτο

Ας μην σκάμε.

Αν τα σχολεία μπορούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους να λειτουργούν με φωτοτυπίες, γιατί δεν μπορούν και τα χαράτσια για πρώτη φορά να πληρωθούν με τέτοιες; Βέβαια πρέπει να βρει κανείς και τα πρωτότυπα για να τις βγάλει.

Όπως και να έχει όσοι και όσες θέλουν να συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια του Μπενίτο να σώσει την χώρα από τους κατοίκους της έχουν τη λύση. Φωτοτυπία και στο ταμείο. Και τα κανονικά όταν τυπωθούν…

Αν σας κατηγορήσουν, φορτώστε τα στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως έκανε και η Αννούλα. Στην δημοκρατία άλλωστε δεν... υπάρχουν αδιέξοδα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.com/2011/09/blog-post_4288.html#ixzz1YcENZc64

Τέλος Εποχής...

Σημειωματάριο
Αν θέλετε να μάθετε το μέλλον, μπορείτε πολύ απλά να ρωτήσετε τους μεγαλύτερους, παππούδες, γονείς, θείους, να σας μιλήσουν για την δεκαετία του ’50, τότε που στην Ελλάδα, τη χώρα που υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές από οποιαδήποτε άλλη κατά την διάρκεια της Ναζιστικής Κατοχής, τελείωνε ο Εμφύλιος πόλεμος. Οι μισθοί και η ανεργία που προβλέπουν τα νέα μέτρα που λαμβάνει η Τροϊκανή Κυβέρνηση μας πάνε εκεί και μάλιστα πολύ σύντομα.

Συνωμοσια...

Η Αυγή ...
Τα όσα αποκαλύφθηκαν χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου κλήθηκαν για ακρόαση τα υπό κατάργηση μέλη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ενισχύουν τις εκτιμήσεις ότι η υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ και την τρόικα στήθηκε μεθοδικά, με όχημα τη διόγκωση των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους.
Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος επελέγη από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., ήταν ταυτοχρόνως και για μεγάλο διάστημα ανώτερο στέλεχος του ΔΝΤ. Σε ποιο αφεντικό υπάκουε; Όταν μάλιστα τέθηκε θέμα ασυμβιβάστου, ο εν λόγω κύριος ζήτησε από το ΔΝΤ να δώσει εντολή στην κυβέρνηση να αλλάξει ο νόμος.

Λεφτά υπάρχουν...

του Νικου Χειλα απο ΤΟ ΒΗΜΑ ...
Λεφτά υπάρχουν. Για παράδειγμα, για το φράχτη στον Έβρο. Η ανέγερσή του, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, θα κοστίσει περί τα 6 εκατομμύρια ευρώ. Δεκάδες εκατομμύρια θα στοιχίσει επιπλέον η αγορά δυο ελικοπτέρων με θερμικές κάμερες, επιχειρησιακών κέντρων εξοπλισμένων με ραντάρ, 210 τζιπ, 44 εκπαιδευμένων σκύλων, διάφορων περιπολικών σκαφών, και πάει λέγοντας. Για την άμυνα κατά των σύγχρονων «βαρβάρων», δηλαδή των προσφύγων, δεν υπάρχει η παραμικρή έλλειψη πόρων.
Λεφτά, αντίθετα, δεν υπάρχουν για τους ίδιους τους μετανάστες.

Tagesspiegel: Ο κανιβαλισμός δεν είναι μακριά ...

Ο ορισμός της τρομοκρατίας...

Από την Ελευθεροτυπία...

Είναι σίγουρο πως πρέπει να αναθεωρήσουμε την έννοια της τρομοκρατίας. Αυτό που ζει η ελληνική κοινωνία τους τελευταίους μήνες, και ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, αποτελεί τον πιο χαρακτηριστικό ορισμό της απόλυτης τρομοκρατίας.
Μια τρομοκρατία όπου τη θέση των όπλων έχουν πάρει οι λέξεις. Λέξεις απειλητικές για οποιαδήποτε σταθερά υπήρχε μέχρι τώρα στη ζωή μας.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Μια Σουηδέζα μιλαει για την Ελλαδα...

TaXalia ...


Το άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στις 8 Αυγούστου 2011 στην σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter, ναυαρχίδας του σουηδικού τύπου, και περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα αντικειμενικά, κόντρα στην κυρίαρχη προπαγάνδα των ευρωπαϊκών ΜΜΕ (και των σουηδικών ΜΜΕ δυστυχώς μεταξύ αυτών).

Η Ελλάδα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην οικονομική κρίση. Η Κάισα Έκις Έκμαν επισκέφτηκε μια παρεξηγημένη χώρα με ένα διερρηγμένο κοινωνικό συμβόλαιο, όπου..

όλοι συμφωνούν μεταξύ τους.

Ερωτική επιστολή προς το δημόσιο υπάλληλο...

alterthess ...

ipalliloi_dimosio_aftodioikisi.jpg
Πολυαγαπημένε μου Δημόσιε Υπάλληλε,
Ξέρω ότι και σήμερα στέκεσαι με αγωνία μπροστά στην οθόνη σου περιμένοντας τα νέα: θα κοπεί ο μισθός σου άλλο 25%; Θα κλείσει η υπηρεσία σου; Θα μεταφερθείς αλλού; Και το κυριότερο, θα είσαι στις 25.000 που θα απολυθούν, ή στις 100.000 που θα βρεθούν στην εφεδρεία;
Φαντάζομαι από τώρα τον Ευάγγελο Βενιζέλο να στέκεται με ύφος χιλίων καρδιναλίων και να σου λέει: σόρρυ, μάγκα,

Δουλοι

Τα Νεα...
Του Ρούσσου Βρανά
Το πώς...
... οι δούλοι είναι σήμερα περισσότεροι από όσοι ήταν σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας το ξέραμε, αλλά το επιβεβαίωσε πρόσφατα επισήμως και ο ΟΗΕ. Το πώς οι δούλοι γίνονται σήμερα ολοένα και περισσότεροι το διαισθανόμασταν, καθώς βλέπαμε ποιες πολιτικές εφαρμόζουν απαράλλαχτα οι κυβερνήσεις: πολιτικές που βυθίζουν τους λαούς τους στην ανέχεια και την ανεργία.
Οι δουλέμποροι...

Το καθήκον του νεκροθάφτη...

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ...
Του Σταύρου Χριστακόπουλου
thumb
Εν αναμονή των νέων οικονομικών μέτρων, τα οποία θα ανακοινώσει ο Βενιζέλος μετά τη λήξη των τηλεδιασκέψεων με την τρόικα και των κυβερνητικών συνεδριάσεων που θα επισημοποιήσουν τις επιθυμίες των δανειστών, η κοινωνία δεν έχει να περιμένει έλεος. Τι κι αν τα παγκόσμια ΜΜΕ βοούν: «Σταματήστε το έγκλημα που κάνετε στην Ελλάδα»! Ούτε η τρόικα ούτε η κυβέρνηση προτίθενται να βάλουν φρένο...
Τι κι αν ξέρουν ότι όντως πρόκειται για έγκλημα; Κανένας φραγμός. Άλλωστε πλέον όλοι βιάζονται να διαμορφώσουν το νέο τοπίο. Ένα τοπίο όμως που καμιά σχέση δεν έχει με την επίτευξη οποιουδήποτε δημοσιονομικού στόχου.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ.

celin:

Δε μπορεί ο Γιώργος. Ούτε με λεφτά του Θεού!

Μιχάλης Ιγνατίου Aixmi.gr...

Πριν ξεκινήσει η περιπέτειά του στο ξενοδοχείο Σοφιτέλ της Νέας Υόρκης, είχα την ευκαιρία να υποβάλω στον Ντομινίκ Στρος Καν, ένα απλό και εύκολο, όπως του είχα πει, ερώτημα. Τον είχα ρωτήσει «εάν η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει»…

Γέλασε στην αρχή, όπως και όλοι οι υπόλοιποι παριστάμενοι, αλλά στη συνέχεια απάντησε με τη σοβαρότητα που τον διέκρινε όταν ασχολείτο με θέματα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου: «χρειάζεται να πράξει η ελληνική κυβέρνηση όσα είχε υποσχεθεί και, βέβαια, να υλοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει έναντι των δανειστών της».

ΜΑΣ .. τρομάζουν τα νέα μέτρα...

Νικος Σουλης απο το Mediasoup ...

Δεν μας τρομάζουν τα νέα μέτρα
δεν μας τρομάζει εμάς πληθωρισμός
δεν μας τρομάξανε τόσα και τόσα
θα μας τρομάξει τώρα ο καπιταλισμός


Εμάς όμως..μας τρομάζουν... ρίχνουμε μια ματιά πίσω..κι είναι σκοτάδι..και το χειρότερο, μπροστά μας παλι σκοτάδι.

Δεν έχω... ... Δεν μπορώ. Δεν πληρώνω

ΤΑ ΝΕΑ ...
Του Ρούσσου Βρανά
Δεν έχω...
... Δεν μπορώ. Δεν πληρώνω. Με αυτή τη λογική σειρά. Δεν τρελάθηκαν ξαφνικά οι άνθρωποι. Ούτε έγιναν πιο κακοί πολίτες από τη μια μέρα στην άλλη. Απλώς έγιναν πιο φτωχοί, πληρώνοντας για το πάπλωμα που με αυτό σκεπάστηκαν άλλοι.
Το φαινόμενο...
... δεν είναι καινούργιο. Στη δεκαετία του 1960, στην Ιταλία, μιλούσαν για ένα «οικονομικό θαύμα». Ομως, δεν ωφελήθηκαν από αυτό όλοι το ίδιο. Και την επόμενη δεκαετία, εκείνοι που είχαν ωφεληθεί λιγότερο ή και καθόλου κλήθηκαν να πληρώσουν το κόστος μιας οικονομικής και πετρελαϊκής κρίσης. Ετσι, το 1974, στον ιταλικό Βορρά,

Σκηνικό κρίσης για νέα μέτρα ...

γιωργος δελαστικ απο το ethnos.gr...
Προαποφασισμένα από τον Ιούλιο είναι τα νέα μέτρα λεηλασίας του εισοδήματος του ελληνικού λαού που θα επιχειρήσει να περάσει η κυβέρνηση Παπανδρέου στο αμέσως επόμενο διάστημα, προφασιζόμενη δήθεν απρόβλεπτες πιέσεις από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης. Ο γερμανικός Τύπος αναφερόταν αμέσως μετά τη σύνοδο της 21ης Ιουλίου σε πρόσθετα μέτρα που θα λαμβάνονταν στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο.
Καμιά έκπληξη δεν αποτελεί επίσης το γεγονός ότι η τρόικα δεν έχει έρθει ακόμη στην Αθήνα. Τα περί επιστροφής δέκα ημέρες μετά την αποχώρησή της σε κλίμα υποτιθέμενης ρήξης ήταν παραμύθια. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,

ξιπασμένοι ξεπεσμένοι...

του Σταθη Από την Ελευθεροτυπία ...

Εκπληκτικό Σαββατοκύριακο! Ο Παπανδρέου ματαιώνει με δραματικό τρόπο το ταξίδι του στις ΗΠΑ, προκαλώντας ακόμη δραματικότερα σχόλια περί τις τύχες της Ελλάδας διεθνώς και επί διήμερον. Ο άνθρωπος συνεχίζει να κάνει ό,τι μπορεί για την υπονόμευση της χώρας. Πανικόβλητος, όπως πολλές φορές έως τώρα, επιστρέφει και συσκέπτεται, συσκέπτεται, συσκέπτεται. Κι αντ' αυτού από τις συσκέψεις εξέρχεται ο Μπενύτο και μας εκθέτει τις κοινές των σκέψεις, τις εξής:

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

εφεδρικό μίσος

Του κανενός το ρόδο...

Υπάρχουν εργαζόμενοι που θριαμβολογούν επειδή σύντομα 4.000 εργαζόμενοι θα απολυθούν. Υπάρχουν νοήμονες ενήλικες που μισούν το "Δημόσιο" σαν αυτό να ήταν μία ενιαία και αδιαίρετη οντότητα η ύπαρξη της οποίας είναι κάτι κατεξοχήν κακό.
Υπάρχουν πολίτες που στη λίστα των οργανισμών που μπαίνουν σε εργασιακή εφεδρεία επικεντρώνονται σε 2-3 οργανισμούς -φαινομενικά τουλάχιστον- άνευ αντικειμένου, παραβλέποντας παράλληλα ότι στη λίστα με τους 151 οργανισμούς οι 3 μεγάλες κατηγορίες που θίγονται και απαξιώνονται είναι η έρευνα, ο πολιτισμός και η ψυχική υγεία.

Ποιός ευθύνεται για την κρίση;

Anselm Jappe « Πρακτορείο Rioters

Αυτή τη φορά, όλοι οι σχολιαστές συμφωνούν: αυτό που συμβαίνει δεν είναι απλώς μια προσωρινή αναταραχή των χρηματοπιστωτικών αγορών. Είμαστε με τα μπούνια σε μια κρίση που θεωρείται η χειρότερη απ’ την εποχή του ΄Β Παγκοσμίου Πολέμου, ή απ’ το 1929.

Ο κρούων τον κώδωνα μέχρι θανάτου....

kathimerini.gr

Tης Mαριαννας Tζιαντζη
«Δεν ξέρουμε να ζήσουμε με τον ιδρώτα του προσώπου μας. Για ν’ αποκτήσει κανείς μια γνώμη χρειάζονται προσωπικός μόχθος, προσωπική πρωτοβουλία και προσωπική πείρα. Δωρεάν δεν αποκτάς τίποτα. Μονάχα σαν μοχθήσουμε θα μπορέσουμε να ’χουμε τη γνώμη μας. Μα επειδή ποτέ δεν θα μοχθήσουμε, γνώμες θα ’χουν μονάχα εκείνοι που δούλευαν έως τα τώρα για λογαριασμό μας, δηλαδή η Ευρώπη, οι Γερμανοί [...] Εξάλλου η χώρα μας είναι μια μεγάλη παρεξήγηση έτσι που μόνοι μας, χωρίς τους Γερμανούς και χωρίς μόχθο,

Τα πλησιάζοντα έφτασαν πριν απ΄τη βοή τους ...

βλέμμα...
To περασμένο Σαββατοκύριακο κάτι άλλαξε στην Ελλάδα. Μερικές ώρες προτού ανοίξουν τα σχολεία χωρίς βιβλία, αλλά πάντα με τον βόμβο των παιδιών, μερικές ώρες προτού κάνει πρεμιέρα η πιο δύσθυμη χρονιά που θυμάμαι ως μεσήλιξ, προτού καν ακούσεις τον πελιδνό πρωθυπουργό να εκτοξεύει χείμαρρους άκυρων και καραfail, ανάκατη η πατρίδα και το δόγμα “ένας εργαζόμενος ανά οικονέγεια”,

Ποιο ΠΑΣΟΚ νοσταλγεί ο Α. Τσίπρας;

πό την Ελευθεροτυπία...
«Νοσταλγώ το ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, ενώνοντας κι αυτός τη φωνή του με τις φωνές χιλιάδων οπαδών και δεκάδων στελεχών του κινήματος, που λένε ότι το κόμμα που κυβερνά σήμερα τη χώρα δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε. Και καλά, οι οπαδοί και τα στελέχη δικαιούνται να αναπολούν τις ηρωικές εποχές της παντοδυναμίας και της πλαστής ευημερίας και να οργίζονται με τη σκληρή λιτότητα που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση.

Ο Παπανδρέου φιλούσε υπέροχα

πιτσιρίκος ...

Τον περασμένο Ιούνιο, είχα την ευκαιρία να μιλήσω με έξι ξένους δημοσιογράφους –με τους πέντε στον Τερκενλή στο Σύνταγμα και με τον έκτο στο Μοναστηράκι, γιατί ο Τερκενλής είχε καταστραφεί μια μέρα πριν. Οι δυο από τους έξι δημοσιογράφους μου έκαναν μια «σκληρή» ερώτηση:
«Πιστεύεις ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι προδότης;». Είναι κάπως περίεργο να σε ρωτάει ένας ξένος δημοσιογράφος, αν θεωρείς πως ο πρωθυπουργός της χώρας σου είναι προδότης. Μάλλον, δεν είναι περίεργο – εσύ αισθάνεσαι περίεργα.
Βαριά λέξη η προδοσία.

Ροη αρθρων