Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Καμμένοι εγκέφαλοι...

Sotos...

Εικόνα Καμμένος ΕγκέφαλοςΣτοιχειώδης σοβαρότητα επιβάλλει να είναι κανείς πολύ προσεκτικός όταν καταπιάνεται με το Ουκρανικό, όπως αυτό διαμορφώνεται. Κι όμως ούτε τόση δα δεν περισσεύει. Πόσο σοβαροί είμαστε; Τόσο, που σε ό,τι μας αφορά έχουμε, λ.χ., αναθέσει την υπόθεση στα χέρια του Βενιζέλου. Αυτό τα λέει όλα. Αλλά δεν ανησυχούμε καθόλου. Βλέπουμε κι ακούμε το Μέγκα, και μετά πάμε για ύπνο.
Τα στρατηγικά συμφέροντα που διακυβεύονται στο Ουκρανικό, εντός τους φυσικά τα οικονομικά, ενεργειακά κ.α., είναι μεγάλα.
Και οφείλουμε να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στους ρόλους όλων, καθώς και στις πίσω σκέψεις, οπισθοβουλίες κ.τ.λ., αφού είναι υποχρεωτικά άδηλο το ποιος εξυπηρετεί ποιον και τι στο προσκήνιο, μετά από εντελώς άγνωστες συμφωνίες που έχουν προηγηθεί στο παρασκήνιο. Τούτο κατ’ αρχήν.

Υπάρχουν, ωστόσο, και τα προφανή. Και από όλα τα προφανή, προφανέστερο είναι, νομίζω, ότι στην Κριμαία βρίσκεται ο ναύσταθμος του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Μπορεί, λοιπόν, να κουβαλάς τα μυαλά του Φαν Ρομπέι και να πιστεύεις ότι σε παίρνει να πεις του Πούτιν να πάρει από εκεί το στόλο του και να τον πάει αλλού, λες κι είναι κουβαδάκια.
Με περισσή γαλατική ευγένεια να του στείλεις και κανά δυο τεύχη της Χρυσής Ευκαιρίας, να τους ρίξει μια ματιά ο άνθρωπος, μήπως νοικιάζεται κάτι άλλο εκεί κοντά, για να βολευθεί προς το παρόν, μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο. Για να έρθεις εσύ να το κάνεις μαρίνα, να ναυλουχεί εκεί το κότερο του Εμίρη του Κατάρ, και να λούζεται ο Ταμίμ μπιν Χαμάντ μαζί με καμιά εκατοστή ανήλικες Ουκρανές.
Μπορεί, επίσης, να κουβαλάς τα μυαλά του Όλιν Ρεν και να πιστεύεις ότι σε παίρνει να αναθέσεις στον Χρυσοχοΐδη του Τουρτσίνωφ και της Μις Γιούλα να βάλει διόδια ειδικά για ναυάρχους στο δρόμο Μόσχας-Σεβαστούπολης. Και να στείλεις μετά τον Δένδια να συλλάβει τον Πούτιν, που αναγκαστικά θα γίνει μέλος του κινήματος «Δεν Πληρώνω» της Μαλακάσας, για να σηκώνει τις μπάρες, ώστε να μην ξηλώνονται όσοι υπηρετούν στο Πολεμικό του Ναυτικό. Εύκολο. Όπως Ελλάντα.
Μπορεί, ακόμα, να διαθέτεις τον τιτάνιο εγκέφαλο του Τζων Κέρρυ, ο οποίος, αφού δεν κατάφερε να νικήσει στις εκλογές ούτε τη διάνοια που ακούει στο όνομα Τζωρτζ Μπους, τακίμιασε με την Χίλαρυ που δεν ξέρει, η πικραμένη, να ξεχωρίσει τη Λεβίνσκυ από τον Μπρεζίνσκυ.
Και μπορεί, τέλος, να μην έχεις διαβάσει ούτε μια αράδα από Τσέχωφ για να συνειδητοποιείς πόση σημασία έχει το Κίεβο για τους Ρώσους.
Καλά, ο Βενιζέλος δεν χρειάζεται να σκοτισθεί για το πώς απεμπλέκεται. Τον απεμπλέκουμε εμείς οσονούπω και καθαρίζει… Οι άλλοι πόσο μυαλό κουβαλάνε; Και τι μυαλά άραγε;
Αεροπλανοφόρα υπάρχουν. Εγκεφαλοφόρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων