Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Ο εύκολος και ασφαλής δρόμος του μνημονίου...

απο το Alter Thess...
Πράγματι, ακόμα, υπάρχουν κάποιοι αγράμματοι που θαυμάζουν τις επιδόσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου στον προφορικό λόγο. Από την άλλη όμως, όσοι ξέρουν ανάγνωση έχουν καταλάβει πως στα γραπτά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι απερίγραπτα αδύναμος. Χαρακτηριστικό αυτής της  αδυναμίας ήταν το άρθρο του στο «Έθνος της Κυριακής» όπου μέσα σε 600 – 700 λέξεις κατάφερε να «χωρέσει» ένα πλήθος αντιφάσεων,
κενών σκέψεων, ανερμάτιστων επιχειρημάτων, προαναγγέλλοντας ότι το Σεπτέμβριο από τη ΔΕΘ (έλα;) θα αρχίσει η πορεία της σταδιακής αλλά οριστικής εξόδου από την κρίση, ανακοινώνοντας επισήμως ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον η πολιτική γκόμενα της Νέας Δημοκρατίας, προκηρύσσοντας μία εννεάμηνη (…) προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές του Μαίου του 2014 και διάφορα άλλα ακατάληπτα για τις δημιουργικές δυνάμεις και την ανάγκη κάποιος να βουλώσει το στόμα της αντιπολίτευσης.
Όμως, όπως κάθε χαλασμένο ρολόι λέει δύο φορές τη μέρα την ώρα σωστά, ο Ευάγγελος στο άρθρο του έγραψε και μία μεγάλη αλήθεια: Το μνημόνιο είναι ο ευκολότερος και ο ασφαλέστερος δρόμος για την έξοδο από την κρίση.
Πράγματι, το μνημόνιο είναι ο ευκολότερος και ασφαλέστερος δρόμος για την έξοδο από την κρίση για τους τραπεζίτες, για τους εφοπλιστές, για τους μεγαλοεργολάβους, για την οικογένεια Μπακατσέλου, για όλους όσοι έχουν καταθέσεις εκατομμυρίων σε τράπεζες του εξωτερικού, για τους ιδιοκτήτες των off shore εταιριών, για τους λαθρέμπορους πετρελαίου, για τους φοροφυγάδες, για αυτούς που κλέβουν μεροκάματα και ένσημα από τους εργαζόμενούς τους, για τον Αγγελούδη, για τα καθίκια που παριστάνουν τους δημοσιογράφους, για τα – αξίας πτυελοδοχείου – «επαγγελματικά» στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, για τους ναζί, για αυτούς που φτιάχνουν φράχτες στα σύνορα και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, για τον Σταυρίδη, για τους μιζαδόρους, γι’ αυτούς που πληρώνονται για δύο δουλειές επειδή περπατούν και μασούν τσίχλα, για τη Διβάνη, για τον Πάσχο, για όποιον αλήτη υπερασπίζεται τη βαρβαρότητα. Το μνημόνιο ήταν και είναι ο ευκολότερος δρόμος για την έξοδο από την κρίση για όλους αυτούς που συγκροτούν το σκατολόι της, κατά τον Ευάγγελο, «δημιουργικής Ελλάδας». Της Ελλάδας που θέλει γκρέμισμα.
Ο alterthess ιανός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων