Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Κανουλομαχίες...

Sotosblog...
βρόμικα χέρια
Ανάμεσα στις χρυσές κάνουλες που έχει η εκάστοτε κυβέρνηση στη διάθεσή της για να χρηματοδοτεί πάθη και αδυναμίες της, εξέχουσα θέση κατέχει εκ παραδόσεως με τον πακτωλό του ο Ο.Π.Α.Π.
–εξυπηρετεί από μικρά πάθη μέχρι μεγάλες αδυναμίες. Μικρά πάθη: Το ιστορικό των Διοικητικών Συμβουλίων του σφύζει από εκλεκτούς υπουργών Πολιτισμού και Πρωθυπουργών –από ανεπάγγελτους μπιστικούς που πρέπει να καλοβολευτούν, μέχρι συγγραφείς διδακτορικών διατριβών που είναι διατεθειμένοι να χαρίσουν ένα κείμενο τους πάνω από μιαν άλλη υπογραφή που το έχει περισσότερη ανάγκη στο προφίλ της· και άλλα τέτοια πολλά, με το αζημίωτο φυσικά. Μεγάλες αδυναμίες: Χορηγίες σε Ιδρύματα, Μ.Κ.Ο. κ.τ.λ. κ.τ.λ., καθώς επίσης και διαφημιστικές καταχωρίσεις σε Μ.Μ.Ε.
Εδώ και λίγες ημέρες ο Ο.Π.Α.Π. όμως έχει περάσει στα χέρια ιδιώτη, και υπακούει πλέον στις… αδιάφθορες αρχές της ελεύθερης αγοράς –εκείνες ντε, τις οποίες προσκυνούν σαν Θεό ο κύριος Μπάμπης, η παρέα του στο Νέο Φάληρο, καθώς και οι εγκληματίες που διαχειρίζονται τις τύχες τις χώρας, μαζί με το κοπάδι των αφελών που τους ακολουθεί. Έτσι, δεν υπάρχει πια υπουργός να σηκώσει με την ίδια ευκολία όπως παλιά το τηλέφωνο, και να κάνει υποδείξεις στον Ο.Π.Α.Π. για το πού πρέπει να διοχετευθούν κονδύλια. Υπάρχει βέβαια για λογαριασμό του Μαξίμου ο Φαήλος Κρανιδιώτης, που μπορεί να δεχτεί τηλεφώνημα και να μεταφέρει τα δέοντα –δεν μείναμε δα και ορφανοί!.. Αλλά τι θα κάνει, λ.χ., το Βήμα που καίγεται για κάτι τέτοια ζεστά-ζεστά ψωμάκια αυτήν την εποχή; Θα σας πω τι μπορεί να κάνει:

Την προσεχή Τρίτη 27 Αυγούστου θα ξεκινήσει επιτέλους, μετά από καθυστέρηση πολλών ετών και αφού τέθηκε από την τρόικα στα προαπαιτούμενα, να λειτουργεί στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη το σύστημα εισροών-εκροών για τα πρατήρια καυσίμων σε μία προσπάθεια να περιοριστεί το λαθρεμπόριο. […] Δηλαδή κλείνουμε κάποιες μικρές τρύπες, αλλά αφήνουμε ορθάνοικτους τους αγωγούς από τους οποίους μπορεί να συνεχιστεί από τους επιτήδειους το λαθρεμπόριο καυσίμων το οποίο στερεί εκατομμύρια ευρώ φόρους από το ελληνικό κράτος. Αν θέλει η κυβέρνηση να πάρουν σοβαρά το πραγματικά πολύ θετικό για την ελληνική οικονομία μέτρο θα πρέπει άμεσα να επεκταθεί σε όλα τα πρατήρια της χώρας, στα διυλιστήρια, στα σημεία αποθήκευσης καθώς και στις εταιρείες που εφοδιάζουν τα πλοία με καύσιμα. [...]

Το παραπάνω απόσπασμα είναι από το σημερινό κύριο άρθρο του Βήματος, ενώ να διευκρινίσω, ίσως εκ του περισσού, ότι εταιρεία που εφοδιάζει πλοία ελέγχει ο νέος ιδιοκτήτης του Ο.Π.Α.Π. Α, και να μη μας διαφύγει με την ευκαιρία ότι ο αρθρογράφος στέλνει τα χαιρετίσματά του και σε όσους άλλους επιχειρηματίες, παρεμφερών κλάδων, συμβαίνει να εμπλέκονται στις ανακατατάξεις, που καταγράφονται αυτό τον καιρό στο χώρο των Μ.Μ.Ε. Μ’ ένα σμπάρο…
Το λατρεύω όταν βγαίνουν τα μεγάλα μαχαίρια. Πρέπει να το παραδεχθείτε κι εσείς ότι το θέαμα αυτό έχει κάτι το άγρια απολαυστικό μέσα του –εξαιρετική ταινία ο Νονός… Θορυβείσθε μήπως από το στερεότυπο ότι όταν στο βούρκο μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια; Μα τούτο δεν είναι κι εντελώς αλήθεια, ειδικά τώρα που δεν υπάρχει φράγκο για να πληρώσει κανείς τίποτε.
Από την άλλη, μπορεί να διερωτηθείτε «και τι με κόφτει πια εμένα τι χρήματα θα δίνει ο Ο.Π.Α.Π. και πού;» Χμ, καλά… Πάντως, για να διερωτάσθε τέτοια πράγματα, μια και μιλάμε για Ο.Π.Α.Π., να ξέρετε ότι από προγνωστικά δεν τα πάτε καθόλου καλά.
Αλλά από ήθος η ελεύθερη αγορά, κυριε Μπάμπη μου… Ε; Φαντάζομαι εσείς πια στο δικό σας μαγαζί θα είστε Παναγίες… Άλλωστε, υπάρχει πάντα η ακέραια ελληνική Δικαιοσύνη, και φυσικά ο αξιοσέβαστος και αποτελεσματικός Δένδιας που μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει άβατο για τη νομιμότητα, οπότε μπορούμε στο εξής να κοιμόμαστε ήσυχοι, ονειρευόμενοι μάλιστα ίσως και μια μείωση του πετρελαίου θέρμανσης το χειμώνα, όταν με το καλό διευθετηθούν πρώτα όλα αυτές οι μικροεκκρεμμότητες. Προς το παρόν καλοκαιράκι είναι ακόμα, έχει και νύχτες, από όνειρα δε, να φάν’ κι οι κότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων