Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Η «σοβαρή» Χρυσή Αυγή...

του Θεμη Τζημα, απο το Periodista.gr...
Ο κος Μπάμπης Παπαδημητρίου είναι εξαιρετικά σοβαρός στη δουλειά του. Οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε αυτό. Κάποιος έπρεπε να ξεκινήσει τη διαδικασία “νομιμοποίησης” της Χρυσής Αυγής, από τον πυρήνα του κατεστημένου, απευθυνόμενος στους κατεξοχήν “συστημικούς ψηφοφόρους”. Το έπραξε ο γνωστός αυτός κύριος, που παρεμπιπτόντως μας θυμίζει αυτό που μας δίδαξε η 11η Σεπτεμβρίου του 1973: ότι νεοφιλελευθερισμός και αυταρχική εκτροπή πάνε μαζί.
 Στη Χιλή ήταν ο Πινοσέτ, εδώ προετοιμάζουν τους ναζί ή κάποιο παραπλήσιο κατασκεύασμα. Αυτή η επιλογή, είτε με κοινοβουλευτικό μανδύα, είτε με πλήρη κοινοβουλευτική εκτροπή που δεν είναι τόσο απίθανη όσο φαντάζει αποτελεί το δεύτερο στάδιο του σχεδίου αξιοποίησης της Χρυσής Αυγής από το κατεστημένο. Το πρώτο στάδιο είναι η επίκληση του μπαμπούλα του ναζισμού, προκειμένου να πιέσουν για ένα μεγάλο συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ.

Η ολιγαρχία ελπίζει ότι η αριστερά συνολικά- σοσιαλιστικός χώρος, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ- θα οδεύσει στις εκλογές διασπασμένη και ότι δε θα αποκτήσει πλειοψηφική κεντρική έκφραση, που σε αυτή τη φάση φαντάζει εφικτή μέσα από συνεργασίες. Συνεπώς επιδιώκουν έναν απομονωμένο από συμμαχίες ΣΥΡΙΖΑ, περίκλειστο, ώστε η πρώτη του θέση να μη μετουσιώνεται σε κυβερνησιμότητα. Τότε, πατώντας και σε αλλοτριωμένα στοιχέα στο εσωτερικό του θα του θέσουν το δίλημμα: συγκυβέρνηση με ΝΔ ή εξελίξεις που θα συμπεριλαμβάνουν τη Χρυσή Αυγή;

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και αυτοί που θα ακολουθήσουν δουλεύουν τόσο για το πρώτο, όσο και για το δεύτερο στάδιο αξιοποίησης της Χρυσής Αυγής.

Η αρχή έχει γίνει: με τη θεωρεία των άκρων έχουν επιδιώξει να ταυτίσουν ένα -εξαιρετικά κατά τη γνώμη του γράφοντος- μετριοπαθές αριστερό κόμμα, το ΣΥΡΙΖΑ, με τους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, ώστε να απενεχοποιήσουν έμμεσα την τελευταία και να απομονώσουν το ΣΥΡΙΖΑ.

Έπειτα ήρθαν οι επιλεκτικές εμφανίσεις σε εκπομπές τύπου Τράγκα, προκειμένου να απευθυνθούν οι ναζί υποτίθεται σε ένα πιο λαϊκό ακροατήριο, πράγμα που επιχείρησαν επίσης με τις κακοστημένες, ψευτοφιλανθρωπικές παραστάσεις τους.


Τώρα ακολουθεί η θεωρεία του “σοβαρού” ναζισμού και της συγκυβέρνησης ΝΔ- Χρυσής Αυγής, ως πιστή αντιγραφή των αναλύσεων περί “ενσωμάτωσης” του Χίτλερ, που ακούγονταν όταν του δόθηκε η καγκελαρία από τη γερμανική αστική τάξη. Δεν είναι όλοι τόσο αφελείς βέβαια ώστε να νομίζουν ότι η Χρυσή Αυγή θα σεβαστεί τη δημοκρατία. Απλά πρέπει να πλασάρουν κάπως την προοπτική της εκτροπής και γι' αυτό χρειάζονται τη θεωρεία της “σοβαρής” Χρυσής Αυγής σε συνδυασμό με την απειλή χάους και κατάρρευσης, που θα επιστρατεύσουν.

Σε αυτήν την κατεύθυνση οι παπαγάλοι του συστήματος ζητούν από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής να περιορίσει κάπως τις πολύ χτυπητές γραφικότητες, ώστε να παίξει πιο “εύπεπτα” το ρόλο της. Κοινώς ζητούν από τη Χρυσή Αυγή να γίνει ακόμα πιο επικίνδυνη για τη δημοκρατία. Προσφέρουν όμως έτσι υπηρεσίες στο λαό άθελά τους. Δείχνουν καθαρά ποιός είναι ο ρόλος των ναζί ως μέσου υπεράσπισης του κατεστημένου, άμεσα και έμμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων