Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Η νίκη δεν είναι ποτέ οριστική...

της Ευγενιας Ηλιοπουλου...
Ο νικητής γράφει πάντα την  πρώτη  εκδοχή της ιστορίας λένε  οι αναλυτές των ευρωπαϊκών πολιτικών γεγονότων. Το θυμήθηκα όταν άκουσα τα λόγια του κυρίου Σαμαρά, εκεί στα ξένα, που βρέθηκαν αρκετοί να τον πάρουν στα σοβαρά. Το ύφος του πονεμένου σε συνδυασμό με την φανερή ικανοποίηση (ότι πέρασε τις εξετάσεις ποιότητας) και ότι νοιώθει νικητής των γεγονότων εντυπωσίασαν πολύ τον απλό κοσμάκη.
Να πρωθυπουργός να μάλαμά ίσως να το σκέφτηκαν μερικοί νεοδημοκράτες. Οι ξένοι δεν παρασύρθηκαν και οι τροικανοί δεν θα έρθουν ακόμα επειδή πιστεύουν ότι στα λόγια είναι περιττά και δεν βλέπουν έργα της αρεσκείας τους. Εμείς, τα θύματα των μνημονίων και των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων, βυθιστήκαμε σε περισσότερη ανάλυση των γεγονότων και δεν αλλάξαμε γνώμη.
Η κατρακύλα συνεχίζεται πάλι εμείς θα πληρώσουμε τον λογαριασμό και δυστυχώς πλησιάζουμε την εφαρμογή και άλλων μέτρων στραγγαλισμού των πενιχρών εισοδημάτων μας. Αντισυνταγματικό το μέτρο της έκτακτης εισφοράς στο λογαριασμό της ΔΕΗ αλλά εμείς συνεχίζουμε να το πληρώνουμε. Οι χρεώσεις που βαραίνουν κάθε νοικοκυριό θυμίζουν την μεγάλη μπάλα που κρέμεται από το ένα πόδι μας εμποδίζοντας μας να αποδράσουμε από την φυλακή των χρεών μας.
Το καπάκι στην πολιτική επικαιρότητα αποτέλεσαν και τα λόγια του πρόεδρου της Δημοκρατίας του  πρώην αντάρτη. Οι δηλώσεις του κυρίου Παππούλια θυμίζουν καθοδηγούμενη πληροφόρηση και  παραπέτασμα καπνού αλλά δεν μας ξεγελάνε. Δεν τα έχει χάσει και ούτε τα μπέρδεψε απλώς βολεύουν και εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες.
Καλύτερα να συζητήσουμε για άλλα παρά για το ψητό. Την κρίση! Κοντά σε  αυτή την είδηση  το αστυνομικό δελτίο που καταλαμβάνει 60% των δελτίων ειδήσεων στα ΜΜΕ  παίζει και αυτό το ρόλο του.
Άσε τον κόσμο να ασχοληθεί και να υπολογίσει πόσα χρόνια φυλακή θα πάνε οι κλέφτες και οι μιζαδόροι και να ξεχάσει ότι τα παλικάρια που βγήκανε, παίζουν στα ξένα γήπεδα (Σαμαράς, Βενιζέλος) και κάνουν δικό τους παιχνίδι αφήνοντας μας στην  απ έξω.

    Η νίκη δεν είναι ποτέ οριστική.(1874-1965(Sir Winston Leonard Spencer-Churchill).Ποτέ μην υποτιμάς τον εχθρό σου.
Ο ίδιος σερ είχε πει κάποτε ότι όταν κάποιος είναι προειδοποιημένος αμύνεται πάντα καλύτερα .Εμείς τα μηνύματα τα πήραμε προ πολλού και την προειδοποίηση την εμπεδώσαμε. Παράλληλα κάθε δύο και πέντε μετράμε και τα κουκιά στην Βουλή και στην πολιτική σκακιέρα. Μερικοί αραιώσαν άλλοι άλλαξαν πολιτική φωλιά. άλλοι δροσίζονται στην στενή.Τα κουκιά δεν βγαίνουν και για αυτό δεν θέλουν εκλογές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων