Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Πότε θα κάνει ξαστεριά;

Πολυφημος...

http://polyfimos.blogspot.gr/2014/01/blog-post_12.html
Τις τελευταίες εβδομάδες έχει εξελιχθεί σε ρουτίνα η είδηση ότι ένας πολιτικός παράγοντας που προέρχεται από τη Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία βρέθηκε πίσω από τα σίδερα της φυλακής, με κατηγορίες όπως το ρατσιστικό έγκλημα, η διακίνηση όπλων, οι μίζες, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, οι οικονομικές απάτες σε βάρος του δημοσίου και η αφόρτιστη μπαταρία ενός τζιπ με πλαστές πινακίδες.

Η Ελλάδα βλέπει κάθε βράδυ με κομμένη την ανάσα τα δελτία των 8, για να μάθει ποιος άνθρωπος ενός εκ των τριών αυτών κομμάτων κατηγορείται για βαριά αδικήματα που προβλέπουν ακόμη και την ποινή ισοβίων δεσμών.

Παράλληλα, τα κανάλια και οι εφημερίδες που κάποτε έγλυφαν τα αρχίδια των σημερινών φυλακισμένων κι έπλαθαν το λαϊφσταϊλίστικο προφίλ τους για να προωθήσουν τη φασιστική τους ιδεολογία, επιχειρούν να πείσουν τον κόσμο ότι οποιαδήποτε άλλη επιλογή πέρα από το ΠΑΣΟΚ και τη νέα Δημοκρατία απειλεί τη χώρα με ολική καταστροφή.


Υπάρχουν, μάλιστα, μερικοί που όχι μόνο είδαν τη Χρυσή Αυγή ως μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τη δημοκρατία, αλλά δηλώνουν ανοιχτά υπέρ μιας μελλοντικής συνεργασίας σοβαρών φασιστών με τη Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι μόνο ο Στέφανος Κασιμάτης και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. Είναι πάρα πολλοί.

Το κακό -για κάποιους- σε αυτήν την ιστορία είναι ότι δεν έχει φυλακιστεί ακόμη ούτε ένας που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ ή τα υπόλοιπα κόμματα της αριστεράς και του ΚΚΕ. Γεγονός που εκνευρίζει περισσότερο τους δημοσιογράφους της κυβέρνησης, οι οποίοι προσπαθούν να δείξουν με κάθε τρόπο ότι ο πραγματικός εχθρός της κοινωνίας δεν είναι αυτοί που την κατέστρεψαν οικονομικά, κοινωνικά και ηθικά, αλλά όσοι φέρονται να "υποστηρίζουν τρομοκρατικές ιδεολογίες” σε μονταρισμένα βίντεο.

Σύμφωνα με την κυρίαρχη αφήγηση, οι κάτοικοι της Ελλάδας απειλούνται περισσότερο από ηλικιωμένους "τρομοκράτες" παρά απ’ τις χρεοκοπημένες τράπεζες που γέμισαν τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ εκατομμύρια και μετά επέβαλλαν στον κόσμο να πληρώσει τα σπασμένα.

Επίσημα κι ανεπίσημα γραφεία τύπου της κυβέρνησης ψάχνουν τρόπους για να καταλογίσουν αξιόποινες πράξεις σε βουλευτές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ ή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές όπου το βασικό τους κατηγορητήριο περιορίζεται στο ότι κάποιοι από αυτούς δεν είναι αρκετά αριστεροί γιατί έχουν φουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, ντύνονται παπάδες κι αγόρασαν iPad.


Είναι πολύ αστεία η προσπάθεια να αποκυρηχθούν τα "κακοποιά στοιχεία" του πρόσφατου γαλαζοπράσινου παρελθόντος με επιχειρήματα όπως "αυτοί αποτελούν εδώ και χρόνια παρελθόν από την παράταξη" (όλο το σημερινό ΠΑΣΟΚ για Άκη, Παπακωνσταντίνου, Παπαντωνίου κλπ) ή "αν θέλαμε να προστατέψουμε κάποιον δικό μας θα του σφυράγαμε νωρίς ότι πρόκειται να τον συλλάβουν" (Άδωνις Γεωργιάδης για τον Τομπούλογλου).

Ακόμη πιο αστείο είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζουν τις πρόσφατες συλλήψεις ως επιχείρηση κάθαρσης του συστήματος, ενώ πριν από μερικά χρόνια οι ίδιοι σκυλόβριζαν όποιον κατηγορούσε τους σημερινούς καταδικασμένους και φωτογραφίζονταν μαζί τους σε κέντρα υποκολοτούρας, παρέα με δημοσιογράφους που σήμερα τούς υπηρετούν.


Σύμφωνα με το σκεπτικό της φερόμενης πολιτικο-οικονομικής κάθαρσης την οποία υποτίθεται πως υπηρετεί η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, κόμματα και κράτος δεν έχουν καμία συνέχεια όταν στην κουβέντα μπαίνει η διαδικασία απόδοσης ευθυνών. Από την κυβέρνηση Σαμαρά και μετά είναι σαν να έχουμε ένα νέο κράτος, με νέο ΠΑΣΟΚ και νέα Νέα Δημοκρατία, τα στελέχη των οποίων δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε αδίκημα. Ούτε αυτό της απροθυμίας να συνεχιστούν οι έρευνες για τα εξοπλιστικά προγράμματα που παραδέχτηκε σε συνέντευξή του ο Γιάννης Τραγάκης.

Ο Σίμος Κεδίκογλου και η ομάδα αλήθειας της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με τα φιλικά κανάλια κι εφημερίδες, θέλουν να δουν έναν ΣΥΡΙΖΑίο, ΚΚΕ ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ, να οδηγείται στη φυλακή. Ακόμη και με την κατηγορία ότι παραβίασε το ΣΤΟΠ. Μόλις γίνει κάτι τέτοιο, θα ξεχαστούν τα πάντα. Οι μίζες, τα όπλα, τα εγκλήματα εις βάρος μεταναστών, τα παράνομα δάνεια. Όλα. Θα είναι σαν Χριστούγεννα, πρωτοχρονιά, Ανάσταση και Δεκαπενταύγουστος μαζί.

(Την περίοδο της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια, ο Βαγγέλης Βενιζέλος χρησιμοποίησε ως βασικό υπερασπιστικό του επιχείρημα ότι έχει συγκεκριμένα στοιχεία για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με κέντρα αποφάσεων που ζημίωσαν τη χώρα. Παράλληλα, παράγοντες του ΠΑΣΟΚ λένε συνεχώς ότι όλο το περιβάλλον του Άκη Τσοχατζόπουλο έχει μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, δεν έχουμε δει τίποτα. Ίσως τα στοιχεία να μην είναι έτοιμα. Σαν εκείνο το πόρισμα των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, που ενώ έχει ολοκληρωθεί εδώ και μήνες, κανείς δεν ξέρει τι λέει)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων