Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Δική του τηλεοπτική εκπομπή ανακοινώνει ο Γιώργος Παπανδρέου...

Ρεμπελισκος...
Έτοιμος να κάνει ανακοινώσεις που θα σπάσουν κοκάλα και θα ανακατέψουν μια για πάντα την τράπουλα της prime time ζώνης της ελληνικής τηλεόρασης είναι ο Γιώργος Α. Παπανδρέου. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά τη δήλωση αποστασιοποίησής του από τη συνδιάσκεψη για την Ελιά, έδωσε τροφή στις φήμες που κάνουν λόγο για την πρόθεση του να κάνει νέο κόμμα.
Κανείς όμως δεν περίμενε πως ο ΓΑΠ ετοιμάζεται να μπει στην αρένα της τηλεόρασης.
Το κενό υπάρχει εδώ και δύο περίπου εβδομάδες. Από τη στιγμή που ο Σταύρος Θεοδωράκης αποφάσισε να φτιάξει το Ποτάμι, ο Γιώργος ήξερε πως έρχεται ξανά η ώρα του. Κι αμέσως είπε στους συνεργάτες του: “Πάμε”.
Ένας γόνος Παπανδρέου ξέρει καλά και από μικρό παιδί πως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έτσι, πήρε γρήγορα την μεγάλη απόφαση. Θα καλύψει αυτό το κενό στην ζώνη prime time της ελληνικής τηλεόρασης, όπως το έκανε άλλωστε όταν έπρεπε και στην ελληνική πολιτική σκηνή.
Σύμφωνα με τις διαρροές του περιβάλλοντος Παπανδρέου, η εκπομπή θα λέγεται “Αγωνιστές”, και θα εστιάζει κυρίως στους αγώνες που έχει κάνει ο Γιωργάκης και η οικογένειά του για το καλό της Δημοκρατίας στη χώρα.
Στα πρώτα επεισόδια μάλιστα, θα ξεκινήσει από το καλωσόρισμα του παππού του στα στρατεύματα των Άγγλων πριν τα Δεκεμβριανά, θα συνεχίσει με τις βάσεις που έδωσε ο Αντρέας στους Αμερικάνους, και θα καταλήξει στην παράδοση της χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο τίτλος του πρώτου επεισοδίου, που θα είναι τριλογία, θα είναι “Ένα-Ένα-Τέσσερα” ή εναλλακτικά “So you think you are done with me?” (μτφ. Λοιπόν, νομίζεις πως τελείωσες μαζί μου;)

Ο Γιώργος, όχι μόνο θα τριγυρνάει την Ελλάδα με το σακίδιο στην πλάτη, αλλά θα κάνει και κανό, ποδήλατο και κολοτούμπες στον αέρα. Γι’ αυτό και στο πλευρό του θα βρεθεί πλειάδα στελεχών από την πολιτική αλλά και την απολίτικ σκηνή της χώρας, που ξέρουν καλά από κολοτούμπες.
Από τον πολιτικό χώρο, τα βλέμματα τραβάει η ενδεχόμενη συμμετοχή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος θα ασχοληθεί με το σενάριο, μιας και τελευταία το έχει ρίξει στο διάβασμα. Τους διαλόγους και τα κείμενα των εκπομπών θα επιμελούνται από κοινού ο Γιώργος Πεταλωτής και ο Μιχάλης Ρέππας. Ο Παύλος Γερουλάνος θα αναλάβει τη σκηνοθεσία, ενώ χορηγούς θα αναλάβει να βρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.
Σκέψεις γίνονται και για διαδικτυακό τόπο που θα στεγάσει την προσπάθεια, αλλά αυτό είναι μάλλον ένα πρόβλημα που έχει ήδη λυθεί. Την καρδιά του Γιώργου έχει από καιρό κλέψει το Protagon, που με σθένος και αυταπάρνηση υπερασπίζεται εδώ και χρόνια το έργο του ως ο πρωθυπουργός που έφερε την χρεοκοπία της χώρας. Από τη στιγμή που το σχήμα έμεινε ακέφαλο μετά την αποχώρηση του δημοσιογράφου Σταύρου, δεν μένει παρά να ηγηθεί ο ίδιος ο Γιώργος.
Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά του Χρυσοχοίδη στην Μελίνα Μερκούρη τις τελευταίες ημέρες. Η σειρά εκπομπών της μεγάλης ηθοποιού για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα είχε σημειώσει τεράστια επιτυχία. Το επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού δουλεύει ήδη πάνω στην ξεπατικωσούρα των βημάτων της μεγάλης Ελληνίδας καλλιτέχνιδας, και περιμένει καρτερικά μια χούντα να του πάρει την ιθαγένεια. Μέχρι τότε βολεύεται με τους αγώνες για δημοψήφισμα.
Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει προς το παρόν ο μεγάλος ηγέτης και το επιτελείο του, είναι το ασυμβίβαστο του νέου του ρόλου, με αυτόν του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Πρόβλημα που δεν αναμένεται να μείνει άλυτο, όπως λύθηκε και εκείνο της συμμετοχής των δικτατόρων Μπεν Άλι και Μουμπάρακ κατά το παρελθόν, παρά τις σφαγές που έκαναν στις χώρες τους. Βέβαια, ο Γιώργος δεν είναι ούτε πρωθυπουργός, ούτε καν πρόεδρος κόμματος για να παραμένει στη θέση του Προέδρου, αλλά ας μην τα θέλουμε και όλα δικά μας. Δεν είναι δα και δικτάτορας.
Για την ιστορία, η πρόσκληση του Αγωνιστή Γιώργου στη συνδιάσκεψη για την Ελιά, εκληφθεί από τον ίδιο ως ειρωνεία και μεγάλη πρόκληση. Είναι άλλωστε γνωστό σε όλο τον πλανήτη πως ο Γιώργος, μετά την τελευταία φορά που φύτεψε ένα δεντράκι μαζί με την γλάστρα του στην Τουρκία, έχει αποφασίσει να σταματήσει τις δενδροφυτεύσεις.
Η πράσινη ανάπτυξη, όπως συνηθίζει να λέει χαριτολογώντας στο περιβάλλον του, δεν θα έρθει με το φτυάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων