Τρίτη 22 Απριλίου 2014

O άγγελος της Αριστεράς...

απο το AlterThess...
Αυτό που έκανε η πολιτική ελίτ, τα χρόνια της… ανάπτυξης, ήταν να δημιουργεί μία πραγματικότητα και στη συνέχεια να βρίσκει τους μηχανισμούς που κατασκευάζουν συναίνεση και να τους κινητοποιεί. Τα δύο πρώτα χρόνια της κρίσης η πολιτική ελίτ ακολούθησε την ίδια συνταγή, με το μαζί τα φάγαμε, τα δύο εκατομμύρια δημοσίων υπαλλήλων που δεν κάνουν τίποτα,
τα συνδικάτα που κατέστρεψαν τη χώρα επειδή σταμάτησαν το ασφαλιστικό του Γιαννίτση, τον Παπαδήμο και την ισχυρή εντολή που πήραν τον Ιούνιο του 2012 ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης για να επαναδιαπραγματευτούν τους όρους της εφαρμογής του προγράμματος δημοσιονομικής σταθεροποίησης, του προγράμματος της φτωχοποίησης των πολλών καλών ανθρώπων. Εκ του αποτελέσματος, η συνταγή λειτούργησε.
Τα δύο τελευταία χρόνια, όπως φάνηκε και από αυτήν την τραγική παράσταση με την έξοδο στις αγορές, είχε προηγηθεί και το αποτυχημένο σόου με το πρωτογενές πλεόνασμα, η συνταγή δείχνει να μη λειτουργεί και η πραγματικότητα που προσπαθεί να δημιουργήσει η πολιτική ελίτ δεν μπορεί να κινητοποιήσει τους μηχανισμούς που κατασκευάζουν συναίνεση. Η δύναμη του συνθήματος «να φύγουν» μοιάζει και – εκ των πραγμάτων – είναι άπειρα περισσότερο ισχυρή από αυτή του σχεδίου για «να μείνουν» και αυτό πάει να πει πως ο άγγελος της Αριστεράς, μέρες που είναι μπαίνω κι εγώ στο κλίμα με μία κάποια χρονοκαθυστέρηση, έρχεται.
Η απ’ εδώ πλευρά δεν έχει άλλη επιλογή, εδώ που φτάσαμε, από το να ισοπεδώσει την πολιτική ελίτ, αυτό το επιβάλει η πραγματικότητα που ζουν οι πολλοί καλοί άνθρωποι, το επιβάλει η συμμαχία της Αριστεράς με τις συνειδήσεις των από τα κάτω και – πιθανότατα το σημαντικότερο – γιατί αυτό θέλει η μεγάλη πλειοψηφία των νέων ανθρώπων. Μην ξεχνάς πως η απ’ εδώ πλευρά έχει κάνει ένα συμβόλαιο με το χρόνο, ο χρόνος δουλεύει για την απ’ εδώ πλευρά και πολύ σύντομα η απ’ εδώ πλευρά θα κληθεί να δουλέψει για το χρόνο, για τους νέους, για το μέλλον.
Ο alterthess ιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων