Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Διαστημικός σταθμός Καλαμάτας και ο Καραγκιόζης αστροναύτης...

Mao.gr...
Διαστημικός σταθμός Καλαμάτας και ο Καραγκιόζης αστροναύτης
«Έξω πάμε καλά», σύμφωνα με τη διάσημη φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όμως πολύ πολύ έξω, στο Διάστημα, θα πάμε ακόμα καλύτερα. Ορμητήριο της νέας εφόδου της Ελλάδας για την κατάκτηση του Διαστήματος θα είναι η Καλαμάτα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που διαβάσαμε στο πόρταλ της «Καθημερινής»

Μεσσήνιοι επιστήμονες και πρόεδροι μεσσηνιακών συλλόγων της Αμερικής επισκέφθηκαν τον δήμαρχο της πόλης και του παρουσίασαν το σχέδιό τους για τη δημιουργία πανεπιστημιακού κέντρου διαστημικών ερευνών στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, για την εγκατάσταση ενός σταθμού από τον οποίο θα γίνονται πτήσεις ειδικών αεροσκαφών έξω από την ατμόσφαιρα της Γης, και για την ανάπτυξη του «διαστημικού τουρισμού». Όπως είπαν οι ομογενείς, το σχέδιο αυτό, που θα χρηματοδοτηθεί από ιδιωτικά κεφάλαια, έχει την υποστήριξη της ΝASA, ενώ ενήμερη είναι και η ελληνική κυβέρνηση.
Γιατί η Καλαμάτα; Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, αφού εδώ ενώνονται τρεις ήπειροι, η Ευρώπη, η Ασία και η Αφρική.
Τα προβλήματά μας λύθηκαν! Με βάση την Καλαμάτα, θα εκτοξεύσουμε στο διάστημα τους ανέργους, τους υπεράριθμους δημόσιους υπαλλήλους, τους επίορκους, τους μετανάστες χωρίς χαρτιά και όλοι θα ζήσουν καλά κι εμείς καλύτερα.
Η σιδηροδρομική γραμμή που κάποτε ένωνε την Καλαμάτα με την Αθήνα έχει εδώ και χρόνια καταργηθεί, όμως ποιος έχει ανάγκη τα τρένα; Σχολεία, νοσοκομεία, επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, όμως το μέλλον μας και η αλήθεια είναι «κάπου εκεί έξω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων