Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Πίσω ολοταχώς (πάνε αυτά που ξέρατε!*) : "O εκπαιδευτικός Γκουλιώνης Στέφανος κινδυνεύει να απολυθεί για «απρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»!

απο το Περγαδι...
O εκπαιδευτικός Γκουλιώνης Στέφανος, δάσκαλος του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου για παιδιά με αυτισμό παραπέμπεται άμεσα στο πειθαρχικό με την κατηγορία «της ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας». Μια σοβαρή πειθαρχική κατηγορία με βάσει το άρθρο 107 παρ. ε του ν. 4057/2012 που επισύρει και τις ποινές της προσωρινής ή οριστικής παύσης.
Αιτία ή πρόφαση για την παραπομπή του Γκουλιώνη Στέφανου είναι η πρωτόδικη καταδίκη του από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας με την ψεύτικη κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής μετά την παντελώς άδικη και αναίτια σύλληψη κατά την παρέλαση την 25η Μαρτίου του 2012 στην Λάρισα. Η υπόθεση αυτή σύντομα (24/10/2013) θα κριθεί και πάλι στο Εφετείο Λάρισας και είναι βέβαιο ότι όποια ψευδής κατηγορία και ποινή θα καταπέσουν.

Αυτή τη στιγμή, όμως, ο εκπαιδευτικός Γκουλιώνης Στέφανος παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία «της ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας». Ο νέος πειθαρχικός κώδικας με τον τρόπο αυτό στην ουσία ακυρώνει τα πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα του δημοσίου υπαλλήλου μια και με την αόριστη αυτή κατηγορία στην ουσία δίνει τη δυνατότητα να διωχθεί το φρόνημα και η πολιτική συμπεριφορά ενώ τον υπάλληλο τον κατατάσσει στους επίορκους!!! Ταυτόχρονα ο 4093/2012, οδηγεί σε αργία τον υπάλληλο που έχει παραπεμφθεί στο πειθαρχικό ακόμα κι αν η υπόθεσή του δεν έχει τελεσιδικήσει.

Δηλώνουμε ε ότι δε θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι που θα φοβούνται να μιλήσουν αλλά συλλογικά θα παλέψουμε ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.
Δε θα επιτρέψουμε ο Στ. Γκουλιώνης, αγωνιστής και άξιος παιδαγωγός να απολυθεί για τη συνδικαλιστική, κοινωνική και πολιτική του στάση και μάλιστα με την «ρετσινιά» του επίορκου.

Απαιτούμε:
Να σταματήσει κάθε δίωξη του Στ. Γκουλιώνη
Κατάργηση του Ν.4057/2012 και του Ν.4093/2012
*Το γνωστό σλόγκαν-απειλή των γνωστών Μπουμπούκου και Σια
[--->]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων