Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Στη ζούλα...

απο το Alter Thess...
Ένα πράγμα δεν μπορεί κανείς να προσάψει σε αυτή την κυβέρνηση και δεν είναι ούτε αυτό για καλό. Οι άνθρωποι εργάζονται πυρετωδώς ακόμη και στα μέσα Αυγούστου, με μια ατζέντα που σε άλλη περίοδο θα θύμιζε ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί.
Ο Άδωνης κλείνει τα νοσοκομεία το ένα μετά το άλλο και απολύει γιατρούς. Μάλιστα είναι τέτοια η κουτοπονηριά του που στα πεταχτά προσθέτει κι άλλους στις μαύρες λίστες, όπως συνέβη στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Ο Αρβανιτόπουλος έχει υποχρεώσει τους καθηγητές να ξημεροβραδιάζονται μπροστά σε έναν υπολογιστή περιμένοντας να δουν αν το σχολείο τους κλείνει, πότε θα μπουν σε διαθεσιμότητα ή ποιος συνάδελφος έπαθε καρδιακή προσβολή μόλις έμαθε τα χαρμόσυνα νέα.
Ο Καψής έστειλε τα ΜΑΤ να κατεβάσουν τις κεραίες της ΕΡΤ από το Βίτσι -είναι και δίκη τους η περιοχή- και το Πήλιο- που δεν είναι κανενός-, ενώ ο Δένδιας έχει αποφασίσει να εκκενώσει κάθε κατάληψη πριν αρχίσουν τα σχολεία.
Το πιο πιθανό είναι ότι ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου να μπουκάρουν στην ΕΡΤ, να κατεδαφίσουν το ΑΠΘ, να ανακοινώσουν κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και να ανακοινώσουν ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις μέχρι να περάσει και η ΔΕΘ.
Και υπάρχουν δύο λόγοι για να λειτουργείς με τέτοιο σχέδιο. Το πρώτο σενάριο λέει ότι το ματσάκι γυρνάει. Ότι αργά ή γρήγορα οι θυσίες αποδίδουν, η χώρα μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης, οι άνεργοι βρίσκουν δουλειά και οι κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ γυρνούν στο 4%.
Το άλλο σενάριο -που μεταξύ μας είναι και το μόνο αληθινό- είναι αυτό του μικρού χαζού παιδιού που λέει πως κάνω τη ζημιά χωρίς να με δουν και θα τη γλιτώσω κιόλας. Και αν ο Άδωνης ανήκει μεταξύ άλλων και σε αυτή την κατηγορία, οι υπόλοιποι απλώς εφαρμόζουν με ακρίβεια ένα σχέδιο έκτακτου ανάγκης.
Όπως όμως στη ζούλα κυβερνούν την χώρα, το ίδιο στη ζούλα θα υποχρεωθούν να ανηφορίσουν στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ;
Ούτε ένας μήνας δεν έμεινε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων