Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Η πολιτική Παπανδρέου αρχίζει πια να αποδίδει.

Ελληνοφρένεια (ον δε νετ) ...
Έρχονται στιγμές στη ζωή που ένα γεγονός αλλάζει ολόκληρο το “είναι” σου,  που  οι μεγάλες τύψεις και οι πόθοι εξιλασμού ταράζουνε τον εσωτερικό σου κόσμο. Ποιητική φαμφάρα θα πει κανείς.

Το ομολογούμε έχουμε τύψεις. Τύψεις που δεν τον πιστέψαμε, τύψεις που τον αμφισβητήσαμε, τύψεις γιατί τον λοιδορήσαμε. Είχαμε και μεις τις αμφιβολίες μας. Βγαίνει το πρόγραμμα; Αποδίδουν τα μέτρα; Μήπως όλα είναι μάταια και θα χρεοκοπήσουμε; Το τριήμερο της φετινής ΔΕΘ και η παρουσία Παπανδρέου εκεί τα άλλαξαν όλα.

Η πολιτική Παπανδρέου αρχίζει πια να αποδίδει.

Σήμερα μιλάμε για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και για πρωτογενή πλεονάσματα. Οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου απελευθερώνονται και πολύ σύντομα όσοι έχουν πληγεί από τα νέα μετρά θα εισπράξουν το κοινωνικό μέρισμα από την επιτυχία της κυβερνητικής πολιτικής.

Δεν είμαστε τα πειραματόζωα της Ευρώπης. Οι Έλληνες είμαστε ένας περήφανος λαός που αποδεικνύει ότι μπορεί.
 Συνοδοιπόροι και όχι αντίπαλοι σε αυτή την πανεθνική προσπάθεια θα πρέπει να θεωρούνται οι ελεγκτές και τα κλιμάκια της Τρόικα.

Το έργο της κυβέρνησης τιτάνιο. Μεταρρυθμίσεις παντού που αλλάζουν την Ελλάδα και βελτιώνουν το επίπεδο ζωής των πολιτών της. Παιδεία, Υγεία, κοινωνικό κράτος επιτέλους αποκτούν νόημα.
 Οι δόσεις του δανείου θα εκταμιευθούν.

Όλα αυτά χάρη στις προσπάθειες της κυβέρνησης.
 Τα μέτρα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, κάνεις δε θα πρέπει να παραπονιέται και αν χρειαστούν και άλλα θα πρέπει να τα υποστούμε αδιαμαρτύρητα. Όταν σε καλεί η πατρίδα πρέπει να θυσιαστείς.

Αυτό κάνει και ο πρωθυπουργός. Γυρίζει ανά την υφήλιο για να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα. Στέκεται απέναντι από τα διεθνή κερδοσκοπικά λόμπι και τις επενδυτικές τράπεζες. Παλεύει με Τιτάνες της παγκόσμιας οικονομίας, άλλα στο τέλος θα νικήσει για το καλό της Ελλάδας.
 Και είναι άδικο να τον κατηγορεί κανείς για αντιλαϊκή πολίτικη. Έσωσε μισθούς και συντάξεις, προστάτεψε τις καταθέσεις και προσπαθεί να φέρει την ανάπτυξη και να χτυπήσει την ανεργία. Το μόνο που ζητά από όλους εμάς είναι υπομονή και πίστη.

Όλοι θα πρέπει να στρατευθούμε πίσω από τον Γιώργο Παπανδρέου. Όσοι μικρόψυχοι διαμαρτύρονται, επειδή θίγονται τα προσωπικά τους τσιφλίκια, θα πρέπει να περιθωριοποιούνται από την ίδια την κοινωνία.
 Πίστη στο νέο εθνικό αφήγημα που αλλάζει ολόκληρη την Ελλάδα.

Έχει αναρωτηθεί κάνεις γιατί χτίζεται ένα τούνελ;
 Το τούνελ χρησιμεύει για να παρακαμφθούν εύκολα τα εμπόδια που θα συναντήσεις στο δρόμο σου. Όσο πιο βαθιά μπαίνεις μέσα σ αυτό τόσο πυκνώνει το σκοτάδι. Άλλα όσο πιο βαθιά μπαίνεις σε αυτό τόσο πιο κοντά βρίσκεσαι στην έξοδο.

Ο μόνος δρόμος που υπάρχει πια είναι αυτός του Γιώργου και οδηγεί όλη την Ελλάδα προς το φως.

Ζήτω ο Γιώργος Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων