Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Γιώργος Αναγνώστου

Swell ...


Τους 6.000 έφτασαν τελικά οι αστυνομικοί, από τους 5.000 αρχικά που είχαν αναλάβει την τήρηση της "τάξης"στη ΔΕΘ. Το κίνητρο για τους 1.000 επιπλέον ήταν τα εκτός έδρας χρήματα, που τελικά θα πάρουν αφού σύμφωνα με πληροφορίες, η "κυβέρνηση" βρήκε το 1 εκατομμύριο ευρώ που χρειαζόταν. Το ολιγομελές κλιμάκιο υπουργών ήταν τόσο ολιγομελές, που σήμερα γίνεται στη ΔΕΘ κανονικό υπουργικό συμβούλιο, με πλήρη σύνθεση η συμμορία...

Η ομιλία του ΓΑΠα σε επίπεδο περιεχομένου, ήταν μια επανάληψη προηγούμενων ομιλιών. Για τους δύο δρόμους, της υπευθυνότητας και της προοπτικής από τη μία και της ανευθυνότητας και του χάους από την άλλη. Επανέλαβε τη ρητορική ερώτηση "υπάρχει ένας Έλληνας που να μην πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει προοπτικές, ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο;" αναρωτήθηκε και απάντησε μόνος του "Κανείς!" Η σωστή διατύπωση είναι "Ποιός είναι ο Έλληνας που πιστεύει τα παραπάνω - να κάνει αμέσως ένα βήμα μπροστά". Σε επίπεδο εικόνας, η ομιλία ήταν διανθισμένη από τα ελληνικά και το συντακτικό ενός απόφοιτου τριτάξιου ελληνικού γυμνασίου σε ξένη χώρα.

Η "συσκευασία" του πανηγυριού περιλάμβανε τον Άνθιμο να περιφέρεται μ' ένα εικόνισμα και οι γελοίοι πολιτικοί να το προσκυνούν. Περιλάμβανε επίσης μια καταιγίδα χημικών, ξύλο και συλλήψεις κατά των διαμαρτυρομένων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Λόγω της παλιάς αντιπαλότητας με τους χαμουτζήδες Αθηναίους, κάποια χημικά έπεσαν και στην πλατεία Συντάγματος. Όπως και κάποιες συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΓΑΠας επισκέφθηκε πεζή μεταμφιεσμένος σε Αναγνώστου τον ανδριάντα του Τριανταφυλλίδη. Ήθελε να φανταστεί πως θα ήταν ο δικός του ανδριάντας. Αυτός που θα είχε την επιγραφή "Γιώργος Αναγνώστου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων