Πολυφημος...
Από τις αρχές του 2009 ως το τέλος του 2011 πάνω από 1700 άνθρωποι αυτοκτόνησαν. Το ποσοστό αύξησης έφτασε το 22%, όσο ήταν λίγο πριν το καλοκαίρι και η ανεργία, η οποία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τώρα ξεπέρασε το 25%.
Κάθε μέρα που περνά, πάνω από 1000 άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους. Ένας στους δύο νέους ως 35 χρονών είναι άνεργος. Δηλαδή οι μισοί από τους ανθρώπους πάνω στην πιο παραγωγική ηλικία της ζωής τους. Σύμφωνα, πάντα, με τα επίσημα στοιχεία.
Μόνο στη Γερμανία, αυτή τη στιγμή βρίσκονται 10% περισσότεροι Έλληνες μετανάστες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πριν από έναν μόλις χρόνο.
Τα τρία τελευταία χρόνια το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Ελλάδας έχει χάσει πάνω από 20%. Κάποιοι λένε για καθαρές απώλειες ως το τέλος του 2012 της τάξης του 25-30%.
Μόνο στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας ένα στα τρία καταστήματα έχει κλείσει. Σε σχέση με το 2009, το 50% των εισοδημάτων έχει χαθεί, ενώ αναμένεται να χαθεί ακόμη ένα 15% μέχρι το τέλος του 2012. Κι όλα αυτά δίχως να υπολογίσει κάποιος τα νέα μέτρα του Οκτωβρίου ή Νοεμβρίου ή Δεκεμβρίου.
Μέσα σε δύο χρόνια οι εργαζόμενοι έχασαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας τους, μεγάλο ποσοστό αποζημιώσεων απόλυσης, δεκάδες ακόμη δικαιώματα που αποκτήθηκαν μέσα απ’ τους αιματηρούς αγώνες του 20ου αιώνα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις απώλεσαν ακόμη και το δικαίωμα τους στην απεργία.
Στην Ελλάδα των ραφιών με τα ληγμένα τρόφιμα και τους περιπλανώμενους νεόπτωχους σκουπιδοφάγους, η αύξηση τιμών των βασικών καταναλωτικών αγαθών έχει ξεπεράσει το 20%, ή σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και το 30% μέσα σε έναν μόλις χρόνο.
Σταθερά και επί πολλές εβδομάδες στους τελευταίους 12 και πλέον μήνες οι ασφαλισμένοι χάνουν το δικαίωμα τους στην παροχής της ήδη πληρωμένης από τους ίδιους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, μιας και μετά από μια σειρά ετών καταλήστεψης των πάλαι ποτέ υγειών ταμείων τους, μέσα σε ένα βράδυ κουρεύτηκαν και τα ελάχιστα αποθεματικά τους.
Ευτυχώς που οι ιδιωτικές υπηρεσίες τηλεφωνικών ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ εξακολουθούν να στηρίζουν τα διαφημιστικά έσοδα των χρεοκοπημένων καναλιών.
Τα τρία τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει βρεθεί στο επίκεντρο επίσημων οργανισμών προστασίας της ελευθερίας του λόγου, των ατομικών δικαιωμάτων, της προστασίας μεταναστών και πολλών ακόμη ανθρωπιστικών και ιατρικών οργανώσεων εξαιτίας των εκτεταμένων και στοχευμένων κρουσμάτων αστυνομικής βίας.
Είναι αδύνατον, πια, να υπολογιστούν τα περιστατικά ρατσιστικών επιθέσεων στους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγαλουπόλεων. Όπως αδύνατο είναι και να πιστέψει κάποιος ότι σε ευρωπαϊκό έδαφος εν έτη 2012 θα επανιδρύονταν στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Στο success story της Ευρώπης, οι ιδιοκτήτες ακινήτων πληρώνουν ενοίκιο για το σπίτι τους και σχεδόν κανείς δεν πρόκειται να βάλει φέτος το χειμώνα πετρέλαιο στο λέβητα του. Αλλά όχι όλοι. Μόνον εκείνοι που δεν νοικιάζουν τα κανάλια τους στον εαυτό τους, που δεν μετατρέπουν τις επαύλεις τους σε βιοτεχνίες και εξαιρούν με υπουργική απόφαση το αυθαίρετο Mall τους από το χαράτσι.
Στο success story της Ελλάδα τα παιδιά θεωρούνται τεκμήριο διαβίωσης, ένας πολύτεκνος πληρώνει μεγαλύτερο φόρο από έναν ανύπαντρο και το αφορολόγητο όριο βρίσκεται κάτω από το επίσημο όριο φτώχειας.
Στο success story της Ευρώπης τα νήπια θα κρίνονται με βάση τον φυλετικό του προσδιορισμό, οι θεατρικές παραστάσεις με παραθρησκευτική κατήχηση, η ομοφοβία με ένα καλό μοντάζ και η σάτιρα σύμφωνα με τα χριστιανικά πλαίσια της αστυνομικής ηθικής.
Στο success story της Ευρώπης ένα νεοναζιστικό κόμμα βρίσκεται στη βουλή και σύσσωμο το πολιτικό, δημοσιογραφικό και ψευτοκουλτουριάρικο ελληνικό lifestyle πασχίζει να ρίξει το φταίξιμο στον κακό αριστερό.
Κι όμως ο Αντώνης Σαμαράς ελπίζει ότι θα βγούμε δυνατοί αν συνεχίσουμε έτσι. Όσοι τέλος πάντων απομείνουμε...
“Η Ελλάδα θα γίνει το success story της Ευρώπης”, υποσχέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Ας μετρήσουμε λοιπόν ποιο πραγματικά είναι αυτό το success story της τελευταίας τριετίας.
Σύμφωνα με επίσημους υπολογισμούς κάθε 1% αύξηση της ανεργίας, επιφέρει 0,8% αύξηση σε αυτοκτονίες και ανθρωποκτονίες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου