Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Άλλο πατρίδα, άλλο παρτίδα...

Δημήτρης Χρήστου  απο την Αυγη...
Η λέξη "επίορκος", που θεωρώ πως ταιριάζει για να χαρακτηρίσει όλους όσοι στηρίζουν την υποτελή και καταστροφική για τον ελληνικό λαό και τη χώρα πολιτική της κυβέρνησης, ίσως μοιάζει με βαριά κατηγορία, ικανή να εκνευρίσει τον “Κυριάκο” (παρατσούκλι από την εποχή της διακυβέρνησης Μητσοτάκη) Πρετεντέρη. Πλην όμως, όπως την ορίζει το λεξικό του Μπαμπινιώτη, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας και παρεξήγησης. Επίορκος: Αυτός που καταπατεί, που αθετεί τον όρκο του.
ΠΟΙΟΝ όρκο έχουν δώσει όλοι οι υπουργοί, όπως τους ακούμε να επαναλαμβάνουν τα λόγια του αρχιεπισκόπου; “Ορκίζομαι να τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους...” Τους τηρούν; Η πρόσφατη απόφαση του ανωτάτου γνωμοδοτικού οργάνου του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Κράτους αναφέρει πως παραβιάζουν το Σύνταγμα κατά συρροή. Και συνεχίζουν να το κάνουν και μετά από τη συγκεκριμένη κρίση των δικαστών. Λένε ότι κινδυνεύει με χρεωκοπία η Ελλάδα και αυτοί ερμηνεύουν όπως γουστάρουν τους νόμους και το Σύνταγμα, αλλά για εθνικό σκοπό.
ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ισχυρίστηκε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος και οι χουντικοί συνεργάτες του το 1967; Μα εδώ δεν έχουμε κατάλυση πολιτεύματος. Ακόμα όχι παντού, σε ό,τι αφορά τους τύπους. Στον Άγιο Παντελεήμονα πάντως ήδη υπάρχει φασισμός. Επί της ουσίας όμως, τι είδους δημοκρατικές διαδικασίες είναι αυτές που απαγορεύουν στους βουλευτές να ψηφίζουν κατά συνείδηση και κυρίως να μην έχουν δικαίωμα επιλογής σε σειρά μέτρων, όταν το τρίτο Μνημόνιο (αφού απέτυχαν τα σωτήρια δύο προηγούμενα) κατατίθεται σε ένα άρθρο (1.570 σελίδων) με περιθώριο μελέτης για κάθε βουλευτή 14 ώρες! Πόσο δημοκρατικό και νόμιμο είναι μια διάταξη για τα ταμεία, που καταψηφίστηκε με 142 έναντι 134, δηλαδή απορρίφθηκε, να την επανακαταθέτουν σε τρεις μέρες στο σούπερ - άρθρο; Είναι αυτό δημοκρατία και σεβασμός στη γνώμη και την ανεξαρτησία των βουλευτών; Ούτε οι μαφιόζοι δεν κάνουν τέτοια κόλπα.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ υπηρεσία προς την πατρίδα με καταπάτηση του Συντάγματος. Πολύ δε περισσότερο, όταν αυτός που παραβιάζει τους νόμους το κάνει εν γνώσει του ότι αυτή η πολιτική είναι καταστροφική και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην υποδούλωση της χώρας. Βλέπε Σαμαράς πριν το δεύτερο Μνημόνιο. Βλέπε Κουβέλης για απαγκίστρωση (έχοντας εκτός από το δόλωμα καταπιεί και το αγκίστρι) από τα δεσμά του Μνημονίου. Τον Μπένι τον εξαιρούμε. Είναι άπαιχτος.
ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ που θέτουν το προσωπικό ή κομματικό συμφέρον υπεράνω του συμφέροντος της πατρίδας, δεν παραβιάζουν, στον ένα ή τον άλλο βαθμό, τον όρκο τους; Δέκα φορές ανακοίνωσε ο... γίγας Ανδρουλάκης ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα ως καταστροφικά και τρεις μέρες πριν την ψηφοφορία δήλωσε ότι αποφάσισε να τα ψηφίσει! Ο Κώστας Καραμανλής, που μετά τη φυγή του από την πρωθυπουργία δεν έχει μιλήσει ούτε δευτερόλεπτο στη Βουλή, ούτε για μείζονα εθνικά ζητήματα, τώρα μας λέει -διά των συνεργατών του- πως θα τα ψηφίσει, διότι υπεράνω όλων θέτει την παράταξη! Η πατρίδα ας περιμένει.
Ο ΜΑΪΚΛ Χρυσοχοΐδης, που δεν ντράπηκε να πει ότι ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο χωρίς να το έχει διαβάσει, ανακοίνωσε πως, ό,τι και αν αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ, αυτός θα ψηφίσει ναι σε όλα, πολύ πριν ανακοινωθούν τα μέτρα! Ο Άτλαντας της Άρσης Βαρών είναι ανίκανος να σηκώσει το βάρος της ευθύνης του απέναντι στον σκληρά δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Ρέππας, Βάσω, Παπουτσής, Λαλιώτης και πολλοί άλλοι του κινήματος των μη προνομιούχων σιωπούν, προφυλάσσοντας διά της απολύτου σιγής τα νώτα τους. Η πατρίδα και η πώλησή της είναι δευτερευούσης σημασίας θέμα. Όλοι τους έχουν μπερδέψει την πατρίδα τους με την παρτίδα τους. Εύγε, γενναίοι μου.
dchristou52@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων