Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Τέλος χρόνου...

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ απο την Αυγη...
Η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση που καταρρέει και έχει περάσει πλέον το σημείο μη επιστροφής. Έχει υποστεί τραύματα τα οποία δεν μπορούν να γιατρευτούν. Ο ένας εκ των τριών κυβερνητικών εταίρων διαλύεται στην κυριολεξία και ο άλλος ετοιμάζεται να πληρώσει (ακριβά, ελπίζουμε) το τίμημα της μνημονιακής προσήλωσης.
Οι μάχες τις οποίες έχει αρχίσει να χάνει η κυβέρνηση δεν είναι δευτερεύουσας σημασίας. Έχασε τη μάχη της πολιτικής δίωξης του Κώστα Βαξεβάνη και της συγκάλυψης της λίστας Λαγκάρντ. Ο φάκελος της υπόθεσης πήρε τον δρόμο για τη Βουλή και ο Βενιζέλος με τον Παπακωνσταντίνου θα κληθούν εκ νέου να θυμηθούν τι έκαναν το περίφημο στικάκι. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν η ομερτά θα συνεχιστεί.
Έχασε η κυβέρνηση, ντε φάκτο, τη μάχη του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Οι 148 καταφατικές ψήφοι, εκ των οποίων οι 50 δόθηκαν με το περιβόητο μπόνους, δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση πλειοψηφία, εξ ονόματος της οποίας μπορεί κανείς να βάλει τις υπογραφές του στην εκποίηση.
Έχασε τη μάχη της συντριβής της μεσαίας τάξης, μέσω της διάλυσης των επαγγελματικών ασφαλιστικών ταμείων. Αυτή η συντριβή βρίσκεται στον πυρήνα του δεύτερου κύματος οικονομικής εκκαθάρισης που μας επιφυλάσσει το Μνημόνιο. Έχασε τη μάχη του καταθλιπτικού ελέγχου της δημόσιας τηλεόρασης.
Οι κυβερνητικοί εταίροι του καλούνται να πιούν το ποτήρι του Μερκελισμού μέχρι τον πάτο. Καλούνται να κάνουν πως δεν άκουσαν ούτε τη δήλωση της καγκελαρίου περί μη ανεξαρτησίας όσων έχουν χρέος άνω του 80% ούτε τη δήλωση του κ. Ρέσλερ ότι χωρίς ειδικό λογαριασμό εξωτερικά ελεγχόμενο δεν υπάρχει δόση.
Κανείς τους πίσω από κλειστές πόρτες δεν ευελπιστεί ότι το πακέτο των 20 σχεδόν δισ. θα εφαρμοστεί και, πολύ περισσότερο, θα πετύχει. Γνωρίζουν πως ακόμα και αν καταφέρουν να ξεπεράσουν αυτό τον κάβο, ο χρόνος τους έχει τελειώσει. Ήδη έχουν αρχίσει, ερήμην του λαού, να αναζητούν διάδοχα σχήματα.
Μπαίνουν σε μια δύσκολη εβδομάδα. Πρέπει να ψηφίσουν στη Βουλή και τα νέα μέτρα και τον προϋπολογισμό του 2013. Μέσα σε αυτή την εβδομάδα πρέπει να συγκρουστούν με την αντιπολίτευση στη Βουλή και με την κοινωνία στους δρόμους. Μοναδική προσδοκία τους είναι να αποφύγουν την άμεση κατάρρευση. Είναι βέβαιο ότι θα είναι η εβδομάδα των παθών τους.
Ας ετοιμαστούμε, λοιπόν, να τους ακούσουμε για άλλη μια φορά να λένε ότι τα χρήματα τελειώνουν, ότι οι τράπεζες θα καταρρεύσουν, ότι αν δεν ψηφιστούν τα μέτρα, θα επέλθει καταστροφή.
Ας γκρεμίσουμε εγκαίρως τα χιλιοειπωμένα ψέματα.
Ας θυμίσουμε ότι «τα λεφτά τελειώνουν» από τον περασμένο Μάιο.
Ας εξηγήσουμε πειστικά ότι καθόλου δεν θα αυξηθεί η ρευστότητα στην αγορά από τα λεφτά της δόσης.
Ας κάνουμε καθαρό ότι λύση με τον λαό στη γωνία και το Μνημόνιο σε εφαρμογή δεν υπάρχει.
Ας πούμε ρητά και κατηγορηματικά ότι η μόνη πιθανότητα να αποτρέψουμε και την κοινωνική καταστροφή και την τραπεζική κρίση είναι να μπλοκαριστεί αυτό το πρόγραμμα από τη λαϊκή παρέμβαση και τη δράση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο λαός μας σύντομα θα κληθεί εκ νέου να δώσει την ετυμηγορία του. Και σύντομα θα κληθούμε και εμείς, μαζί με τους πολιτικούς και κοινωνικούς μας συμμάχους, να αποτρέψουμε την καταστροφή, να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα και να συμβάλουμε τα μέγιστα στο σταμάτημα του Μερκελικού κατήφορου της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων