Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Καλεί η πατρίς!

sotosblog...
ελληνική ιβο ζιμα
Συγκινητική, πραγματικά συγκινητική είναι η προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση, για να μείνει η Εθνική Τράπεζα σε ελληνικά χέρια. Ακόμη πιο συγκινητικός, στην κυριολεξία σπαραξικάρδιος, είναι ο πατριωτικός έρανος στον οποίον καλεί τους Έλληνες Κροίσους ο ίδιος ο επικεφαλής της από το Μαξίμου, ώστε να αποφευχθεί η κρατικοποίηση του εμβληματικού χρηματοπιστωτικού οργανισμού της χώρας, διότι αν κρατικοποιηθεί, αν δηλαδή γίνει ιδιοκτησία του ελληνικού κράτους, στη συνέχεια θα περάσει στα χέρια των Γερμανών και άλλων Ούνων και Ουγενότων βαρβάρων.
Η προοπτική επιτυχίας του εγχειρήματος δίνει φτερά στην καρδιά μου. Με ρίγη εθνικής υπερηφάνειας να διαπερνούν τη σπονδυλική μου στήλη, ξεχωρίζω μερικές περιπτώσεις οιωνεί νέων εθνικών ευεργετών, από τον κατάλογο που διοχετεύθηκε, και ως όφειλαν δημοσιεύουν εξαιρετικά έγκριτες πηγές:
  1. «Αριστοτέλης Μυστακίδης: Ο Τέλης (για τους φίλους του) είναι ένα υπόδειγμα κοσμοπολίτη. Γεννημένος στη Ρώμη -όπου εργαζόταν ο πατέρας του- έχει βρετανική υπηκοότητα, ζει στην Ελβετία και μιλά έξι γλώσσες. Σπούδασε Οικονομικά στο London School οf Economics και αρχικά εργάστηκε για έξι χρόνια στην αμερικανική εταιρεία Cargill. Από το 1993 εντάχθηκε στο δυναμικό της Glencore και είναι επικεφαλής των τομέων ψευδαργύρου, χαλκού και μολύβδου.»
  2. «Τζον Κάλαμος: Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας από το Σικάγο ανήκει στους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς, σύμφωνα με το «Forbes», και η προσωπική του περιουσία υπολογίζεται στα 2 δισ. δολάρια. Τα funds που διαχειρίζεται μέσω της Calamos Asset Management έχουν κεφάλαια περίπου 35 δισ. δολαρίων. Ο 72χρονος επιχειρηματίας χαίρει μεγάλου σεβασμού στις αγορές, καθώς ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε σε μεγάλη έκταση τα μετατρέψιμα ομόλογα. Βραβευμένος το 2003 και το 2004 από το «Business Week» ως ο Καλύτερος Μάνατζερ, ο κ. Κάλαμος θεωρείται σήμερα ένας από τους σοβαρότερους και πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες στις ΗΠΑ. Γιος Ελληνα μετανάστη, ο Τζον Κάλαμος γεννήθηκε στις ΗΠΑ και σπούδασε Οικονομικά και Business στο Illinois Institute of Technology. Πολέμησε στο Βιετνάμ, όπου ήταν πιλότος πολεμικού αεροσκάφους. Αυτοδημιούργητος, ίδρυσε την Calamos Asset Management το 1977 και το 2006, όταν η εταιρεία του μπήκε στο Χρηματιστήριο, καταγράφηκε ως ο 256ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ζει στο Σικάγο και έχει οκτώ εγγόνια.»
  3. «Σπύρος Λάτσης: Ζει μόνιμα στη Γενεύη σε ένα ιδιόκτητο συγκρότημα διαμερισμάτων, το οποίο ασφαλώς δεν είναι ταπεινό, αλλά οπωσδήποτε δεν ανταποκρίνεται στη μυθική περιουσία του. Παντρεμένος με την Ελληνοβρετανίδα Ντόροθι Μπράντλεϊ και πατέρας τεσσάρων παιδιών, οι φήμες τον θέλουν να πηγαίνει μόνος του συχνά στο σούπερ μάρκετ και να διαλέγει ένα-ένα τα προϊόντα, προτιμώντας αυτά που είναι σε προσφορά.»
Με δέος αναφέρομαι μόνο σε τρεις προσωπικότητες, μα όχι και δίχως κάποιο φόβο μήπως αδικήσω κανέναν, γιατί και οι άλλοι που αναφέρονται δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν μπροστά τους. Ούτε για όσους ανέφερα στέκομαι βέβαια στις άχαρες λεπτομέρειες περί των σούπερ-μάρκετ και των προσφορών, ή για τη συμμετοχή στον πόλεμο του Βιετνάμ κ.τ.λ. Αυτά είναι ανθρώπινα… Δεν έχει σημασία το ό,τι πολέμησες και πού, αλλά το πώς πολέμησες, πόσους έσωσες, τι ανακουφιστικές κουβέντες είπες στους αιχμαλώτους, τόσα και τόσα που προσπερνάει άκαρδα η Ιστορία. Δεν έχει σημασία αν σου φέρνουν τα ψώνια στο σπίτι ή όχι, αλλά αν αγοράζεις από το ράφι, λ.χ., προϊόντα που δεν είναι μεταλλαγμένα.  Μοντέρνα πράγματα.
Πέρα από όλα τούτα όμως, εκείνο που έχει πραγματική σημασία είναι να είσαι Έλληνας. Αυτό πάνω απ’ όλα! Και μάλιστα σε μια εποχή που έχει αποδειχθεί ότι το χρήμα δεν έχει πατρίδα! Το φαντάζεσθε; Δεν είναι λίγο. Ε, λοιπόν, εδώ έχει, κύριοι. Έχει!
Χάρηκα πολύ, μα πάρα πολύ, ευδαιμόνησα θα έλεγα, που στηρίζουν, σχεδόν ενέπνευσαν την όλη σύλληψη και παρέσχον και το ανάλογο ηθικό υπόβαθρο του υγιούς αγώνα για αυτήν, τα μεγάλα εθνικά εκδοτικά μας συγκροτήματα, αυτά με μιαν αγωνιώδη, πλην εθνεγερτική έκκληση σε ένα αμιγώς πατριωτικό καθήκον. Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο!
Μένει μόνο το ρεαλιστικό κομμάτι, και άρα το αμελητέο ερώτημα αν τελικά θα ανταποκριθούν αιρόμενοι στο ύψος των περιστάσεων οι παραπάνω και άλλοι φιλοπάτριδες, γνήσια τέκνα αυτοί μιας τάλαινος γωνίας στις εσχατιές του πολιτισμού. Και τούτο δεδομένου ότι αυτή τη φορά δεν καλεί όποιος κι όποιος. Καλεί η πατρίς! Ας κάνουν τους υπολογισμούς τους, στο κάτω-κάτω…
Αν το πράξουν, υπάρχουν Μεγαλόσταυροι, υπάρχουν Φοίνικες, διαδήματα δάφνης και άλλα παράσημα… Πρόεδρο να τα απονείμει διαθέτουμε.
Θα την παρακολουθήσουμε την έκβαση αυτής της υπόθεσης ασκαρδαμυκτί, δηλαδή με τα μάτια μόνιμως γουρλωμένα. Ισοδυναμεί με μια νέα εθνική επανάσταση. Το νέο Εικοσιένα! Να αποσείσουμε τον Ευρωπαϊκό τραπεζικό ζυγό!
Θα παρακολουθήσουμε, ναι, και θα ατενίσουμε το καινό που μας επιφυλάσσει η Ιστορία μέλλον έμπλεοι ανάτασης,  πάντα παραδομένοι σε μια πλημμυρίδα αγαλλίασης, θαυμάζοντας με σέβας την γαλανόλευκη αναπεπταμένη να κυματίζει. Αν μη τι άλλο, διότι τα τραβάει το τομάρι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων