Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Δώστε στον Μελισσανίδη και τον ΟΠΑΠ της Βόρειας Κορέας...

Γιωργος Ανανδρανιστάκης, απο την Αυγη...

Και ξαφνικά η Οξφόρδη συναπαντήθηκε με το «Μπράβο Ρούλα!». Δεν  πρόλαβε ο Στουρνάρας, ο τεχνοκράτης, ο σπουδαγμένος, ο καθηγητής, να κλείσει χρόνο στην εξουσία και άρχισε να λέει τις ίδιες ανοησίες  που λέει και ο Σίμος Κεδίκογλου. «Αυτή η απλή αριθμητική δεν έχει βέβαια καμία σχέση  με τα μοντέλα Βόρειας Κορέας. Και ασφαλώς ο λαϊκισμός και η οπισθοδρομική κρατικίστικη αντίληψη έχουν τα όριά τους», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση του ΟΠΑΠ. Να του φέρει κάποιος επειγόντως ένα βίντεο να το μοντάρει, ώστε να ενταχθεί και επισήμως στην «Ομάδα Αλήθειας» της ΝΔ.
Δεν γνωρίζω, κύριε Στουρνάρα, τι γίνεται στην Βόρεια Κορέα, που δοξασμένο να είναι το όνομα του Κιμ Γιονγκ Ουν, γνωρίζω όμως πολύ καλά τι γίνεται στην Βόρεια Κηφισιά. Εκεί όπου πρωθυπουργοί μαγειρεύουν τα νούμερα,  για να πουλήσουν έναντι πινακίου φακής κερδοφόρες επιχειρήσεις του δημοσίου στους φίλους τους. Βόρεια Κηφισιά, Βόρεια Κορέα, που δοξασμένο να είναι το όνομα του Κιμ Γιονγκ Ουν. Στην μία η περιουσία του λαού περνάει στα χέρια των ανθρώπων του καθεστώτος, στην άλλη η περιουσία του λαού περνάει στα χέρια των ανθρώπων του κόμματος: Διαφορά χαώδης και αγεφύρωτη.
Ακούστε τι έκαναν οι αθεόφοβοι, τα είπε ο Γιώργος Σταθάκης στην έντυπη ΑΥΓΗ, τα επαναλαμβάνουμε και εμείς περιληπτικώς προς επίρρωση:  Φτιάξανε έναν μαθηματικό τύπο, μείον οι φόροι, μείον οι κρατήσεις, τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, για ρίξουν τεχνηέντως την κερδοφορία του ΟΠΑΠ από τα 850 εκατομμύρια κατά μέσο όρο (2008-2012), στα 243 εκατομμύρια  το 2013, μειώνοντας αναλόγως  και το εύλογο τίμημα εξαγοράς της επιχείρησης από το 1,2 δις, στα 600 εκατομμύρια ευρώ.
 Έλα μου όμως που αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και το  νοικοκύρη: Στον πίνακα που έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο Στουρνάρας φαίνεται ότι, παρά τις αλχημείες, τα κέρδη του ΟΠΑΠ θα ξαναπάρουν την ανιούσα, με αποτέλεσμα το 2022 να  φτάσουν στα 867 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, ο Μελισσανίδης που θα πάρει το 33% του ΟΠΑΠ με 622 εκατομμύρια, θα βγάλει τα λεφτά που έδωσε σε μόλις δυόμιση  χρόνια. Πως το λένε  αυτό που κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη; Το λένε απάτη, το λένε απιστία κατά του δημοσίου, το λένε κλοπή της περιουσίας του ελληνικού λαού; Όπως και να το λένε, είναι ποινικώς κολάσιμο, γι΄ αυτό και έσπευσαν να αμνηστεύσουν προκαταβολικά και με νόμο το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, νομίζω όμως ότι οι τρεις κυβερνήτες μας και ο Στουρνάρας δεν είναι μέλη του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ. Εκτός κι αν κάνω  λάθος.
Χθες, την ημέρα που άνοιξαν οι προσφορές για τον ΟΠΑΠ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης συναντήθηκε με οπαδούς και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εργάζεται για το λαμπρό μέλλον της Ένωσης, με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και επιστροφή εντός τριετίας στο μητρικό γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. 'Ετσι, για να σκεφτεί  ο πονεμένος οπαδός της ΑΕΚ ότι η εξαγορά του ΟΠΑΠ από τον «Τίγρη» είναι για το καλό της ομάδας του, δηλαδή για το καλό του ίδιου και μπράβο στον Αντώνη Σαμαρά, που έκανε τη σωστή επιλογή.
Δεν είναι πρώτη φορά που παίζονται πολιτικά παιχνίδια πάνω στην πλάτη του ποδοσφαίρου. Αν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε και την Δέσποινα Παπαδοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων